Cumparam un simulator pentru pilotii de pe F 16 A/B Block 15

Direct in engleza:

Lockheed Martin Rotary and Mission Systems, Orlando, Florida, has been awarded a $24,314,870 firm-fixed-price contract for the F-16 A/B Block 15 training system. Contractor will provide required training system hardware, contractor logistics support, spares and software development. Work will be performed at Orlando, Florida, and is expected to be complete by April 20, 2021. This contract is 100 percent foreign military sales to Romania. This award is the result of a sole-source acquisition. Air Force Life Cycle Management Center, Wright-Patterson Air Force Base, Ohio, is the contracting activity (FA8621-17-C-0004).”

Mai pe romaneste vom achizitiona un simulator performant (si nou) pentru pilotii de pe F 16.

O chestie foarte buna.

Sursa: AICI

 

22 de comentarii:

  1. Cum e mai bine:
    – Simulator nou pentru avioane second-hand sau simulator second pentru avioane noi?

    Pare in rand cu achizitiile: Daca e arma si ne putem apara cu ea atunci sa fie second. Daca e simulator atunci nu ne zgarcim si luam nou vorba aia suntem prea saraci sa luam lucruri ieftine si simulatorul asta ne va tine mult si bine. Macar vreo 50 de ani ca Migurile 21..

  2. Pai prin 2021 cine stie poate vom fi oale si.ulcele .

  3. 24 M USD pe una bucata? Am dat parca in jur de 100 M EUR pe cele 9 buc de la portughezi si alea zboara nu simuleaza. Ce naiba au luat?

  4. Work will be performed at Orlando, Florida, and is expected to be complete by April 20, 2021… what ?!

  5. Acesta este „motorul” de grafica care va sta la baza sistemului.

    http://www.lockheedmartin.com/content/dam/lockheed/data/ms2/documents/TLS/SAGE_Air%20Product%20Card_2015.pdf

    Ce a fost cumparat nu este un „full motion flight simulator” de genul celor produse de CAE si Elbit printre altii, dar un „fixed base simulator”. Un singur full motion flight simulator costa aproape dublu de pretul publicat. La pretul publicat probabil ca au cumparat intre patru si sase „fixed base” simulatoare care vor fi legate intr-o retea pentru a permite antrenament simultan intre mai multi folositori. Cred ca simulatorul poate fi folosit si pentru planificarea de misiuni daca este integrat cu un system pentru planificarea misiunilor. Acest sistem va fi atribuit de asemenea de catre US Air Force, singura diferenta fiind ca acest contract este unul competitiv. US Air Force analizeaza in momentul de fata ofertele primite. Ce este cert este ca partea de „hardware” va fi bazata pe tehnologia TEMPEST produsa de Emcon, o firma canadiana. Romania va cumpara un sistem de planificare alcatuit din cinci „workstations” care va fi instalat la Borcea.

    http://www.emcon.com/tempest-workstations.aspx

  6. Sistemul de simulare probabil ca va fi livrat pana la sfarsitul anului viitor.

  7. daca trebuie,trebuie…probabail aunrealizat ca pana si cele mai bune jocuri PS sau Xbox nu pot inlocui un simulator profesional?

    • Chiar daca vreun pilot uzeaza Ace Combat pe PS4, tot ii trebuie simulator pentru trecere pe F-uri

      • in familiile pilotilor de vanatoare prezenta consolelor de joc este un „must have”.Îi bate tati pe aia mici la jocuri de le sar fulgii,mamele avand pozitia ingrata de a incerca sa organizeze cat mai judicios timpul casnic al pilotului…M-ai lasa-i si pe aiai aia mici Costele,mergi pana la lidl dupa cumparaturi!?Nu pot draga,am teme pentru acasa…10 mig 21, 5 mig 29 ,4 su 27 si 1 pak fa…toate pana maine cand ma intorsc la unitate.
        serios acum,smecheri L.Martin astia…sunt in stare sa scoata cate un simulator pentru fiecare litere(A/B/C/D) plus fiecare tape si block.
        avand in vedere ce am cumparat probabil o sa mergem tot pe falcon A/B.

        • Problema, e ca fiecare varianta, ca-i A/B sau C/D sau noile 50/52 au mai mult ca sigur alte interfete si alte butoane si alte sarcini de uzat / folosit in combat si nu numai si /sau alte protocoale de urmat.

          in aviatia civila idem, daca schimba un pic avionul cu niste referinte noi, apare si aparatura noua si protocoale de urmat noi de utilizare, sari peste vreo unul ? merge prost…si apoi te inveti prost sa utilizezi avionul.

        • LM produce simulatoare pentru A/B MLU. Restul sunt produse de L-3 Link. Aici ne referim la simulatoare cu baza fixa.

  8. Imi pare bine ca nu am comandat simulatorelel la Simultec si Elbit – de ce sa dam de lucru industriei locale ca noi suntem platiti pe sub mana de Lockheed Martin si suntem corupti ca asa-i in MApN…..
    Nu spun ca L.M> nu livreaza tehnologie cutting edge dar si scumpa cu spume….si uite asa PIB-ul nu va creste din investii militare si oricum 2% din PIB-ul RO vor fi mai putin decat 0.8% din PIB-ul Germaniei…..trendul trebuie pastrat…

    • Mde, cred ca sint doua aspecte:
      – Ministerul – intrinsec si prin factorii politici – nu au incredere in industria locala, acesta fiind si motivul pentru care ii injuram aici non-stop
      – Simultec nu sint Lockheed Martin, nu aveau toate optiunile de pe F16 noastre (cine stie, nu puteau simula aterizarea sau decolarea sau lansarea AIM-9X sau JHMCS)

      [ironie]Nu cred ca LM ar da spaga pentru un contract.[/ironie]

  9. Sa inteleg ca escadrila noastra draga si mirifica, nu o sa fie gata operationala complet mai devreme de 2021? Sau cum sta treaba?

  10. Herr Von Renn Weg

    Nu creeedd… doar au stat pilotii nostri vreo doi ani in Portugalia… or fi invatat si ei ceva cat timp au stat acolo… poate au avut portughezii si un simulator, ca sa nu fie atat de scumpa pregatirea… Si inca ceva, parca unul din cele 12 e un avion cu dubla comanda… ala nu e pt antrenament?

  11. Gogu' de la cazane

    Deci asa vor face pilotii romani cele 100 de ore de zbor minime…. Simulatorul asta va merge 24/7, doar cu pauza de mentenenta si asta pe cat posibil de Craciun – Anul Nou si Paste – 1 Mai…
    Si uite asa vom trage si de F-uri 40 de ani ca de MiG-uri…

  12. Se pare ca acest site a devenit mai urmărit și mai de încredere decât ziarele oficiale ale MAN. Nimeni nu recunoaște oficial ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *