Din doua una: OUG peste OUG peste CCR…timpul trece, cate zile mai sunt?

Nici dupa articolul cu Dubois al Agriculturii nu v-ati prins cu cine aveti de-a face? Ok, o luam babeste, ne exemplifica…clasicii:

59 de comentarii:

  1. Cum am spus mai devreme, intr-un al post, sint diferente. In noua ordonanta exista articolul I care abroga tot si apoi articolul II care modifica Codul de Procedura Penala, din nou, care ar fi trebuit sa fie deja abrogat.

    Adauga: in caz de incetare a procesului penal ca urmare a retragerii plangerii prealabile.

    Punctul 1.
    Varianta veche:
    Art. 25 – Rezolvarea actiunii civile in procesul penal
    (5) In caz de achitare a inculpatului sau de incetare a procesului penal, in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza intai, lit. e), f), g), i) si j), precum si in cazul prevazut de art. 486 alin. (2), instanta lasa nesolutionata actiunea civila.

    Varianta noua:
    Art. 25 – Rezolvarea actiunii civile in procesul penal
    (5) In caz de achitare a inculpatului sau de incetare a procesului penal, in baza art. 16 alin. (1) lit. b) teza intai, lit. e), f), g), i) si j), in caz de incetare a procesului penal ca urmare a retragerii plangerii prealabile, precum si in cazul prevazut de art. 486 alin. (2), instanta lasa nesolutionata actiunea civila.

    Punctul 2.
    Varianta veche:
    Durata controlului judiciar Art. 215^1
    (2) In cursul urmaririi penale, controlul judiciar poate fi prelungit de catre procuror, prin ordonanta, daca se mentin temeiurile care au determinat luarea masurii sau au aparut temeiuri noi care sa justifice prelungirea acestuia, fiecare prelungire neputand sa depaseasca 60 de zile.

    Varianta OUG13/2017:
    Durata controlului judiciar Art. 215^1
    (2) In cursul urmaririi penale, controlul judiciar poate fi prelungit de catre procuror, prin ordonanta, daca se mentin temeiurile care au determinat luarea masurii sau au aparut temeiuri noi care sa justifice prelungirea acestuia, fiecare prelungire neputand sa depaseasca 60 de zile. Prevederile art. 212 alin. (1) si (3) se aplica in mod corespunzator.

    Varianta noua:
    Durata controlului judiciar Art. 215^1
    (2) In cursul urmaririi penale, controlul judiciar poate fi prelungit de catre procuror, prin ordonanta, daca se mentin temeiurile care au determinat luarea masurii sau au aparut temeiuri noi care sa justifice prelungirea acestuia, fiecare prelungire neputand sa depaseasca 60 de zile.

    Punctul 3. Abrogari.
    Conform OUG 13/2017:
    (3) Denuntul se depune la organul de urmarire penala competent in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei prevazute de legea penala.

    Conform OUG 13/2017:
    (1^1) Odata cu inmanarea mandatului de executare, persoanei condamnate i se aduce la cunostinta, sub semnatura, in scris, dreptul prevazut de art. 466 alin. (1), iar in cazul in care persoana nu poate ori refuza sa semneze, se va incheia un proces-verbal

  2. Dacă se cere căderea guvernului, s-ar putea ca foaia să se schimbe, iar autorităţile să ia măsuri ferme pentru incheierea demonstraţiilor. Doar dacă majoritatea PSD-ALDE dă vot de neincredere, abia atunci guvernul ar fi inlocuit.

  3. same old shit .
    vor folosi toate trucurile posibile pentru a trage de timp,pentru a rastalmaci,pentu a denatura normalul ,pentru a arunca in derizoriu vocea prostestului.
    au ocupat inca din aceasta dupa amiaza studiourile pentru a declansa atacul.

    • Exact asta au facut.

      S-au dat raniti aseara in conferinta lui Grindragnea 😉 au mimat ca vor „tratat de pace”, totul pentru a castiga timp.

      Au dat o OUG de abrogare care contine un element anticonstitutional deja declarat, asa ca OUG abrogata de fapt nu e abrogata.

      Curat constitutional coane Grindragnea! PSD = Partidul SuperSaiyan Dragonball

      Gogeta = Goku + Vegeta

  4. Cu cat ma bag mai mult in deslusirea itelor OUG „de abrogare” cu atat inteleg „Catch 22” al Art.2 din ea.
    🙂 🙁

    Ori e e declarata anticonstitutionala pentru are un element anticonstitutional si deci canci abrogare.
    Ori e declarata constitutionala si deci elementele preluate in ea din cea abrogata devin legale.

  5. Sunt atat de nebuni incat sa apeleze la smecherii chiar si acum? Nu stiu, dar sunt cu ochii pe ei, atent. Nu prea am stiut cum sa reactionez la protestul din fata Palatului Cotroceni. Prima data am ras, apoi m-am jenat si intristat – amaratii aia tot ai nostri sunt. Problema e ca…protesteaza impotriva cui nu trebuie. Protestul lor trebuia indreptat impotriva intregii clase politice care, timp de 27 de ani le-a mentinut si acutizat starea de dependenta in care se afla fata de stat/conducatori/etc., totul pentru a fi mai usor de manipulat. Trist.

  6. Se pare ca voi cei de la rumaniamilitary chiar nu ati inteles nimic din ce intampla azi in Romania. Grav, pentru niste intelectuali care teoretic au capacitate de analiza mai buna decat media populatiei.

    • Se maseaza trupe la granita? 🙂 🙁

      • Buna seara
        Trupe nu dar daca studiezi activitatea lui Moshe Klughaft poate ar fi mai usor ca cei ca voi , cu pregatire/cunostinte in domeniul militar , sa va faceti o parere .
        Respectivul este unul din cei 4 insi care coordoneaza si gestioneaza tot ce face Dragnea . Iar cel care l-a livrat pe liviu dragnea acestor 4 domni nu e altul decat unul dintre pionii lui Putin – pe numele lui Viaceslav Kantor .

      • Deocamdata nu. Este timp… Ma refeream la scopul ascuns al manipularilor. Din toate directiile. Intr-o asemenea situatie adevarul nu apartine numai unei parti. Evident psd a gogonat-o rau, dar …ce facem cu puterea de partea cealalta? Nici acolo nu prea e de bine. De asta cred ca e un joc pentru putere si ciolan si la unii si la altii. Asta in cazul cel mai bun, din pacate.

        • Tot timpul a fost un joc de putere intre grupurile de interese. Pana la urma de partea cui sa fim? Ca inca nu a aparut un lider providential care sa tina cu tara, si nici nu cred ca va aparea.

          • Cine stie, poate va apare. Momentele grele nasc lideri adevarati. Pana atunci ar trebui sa aplicam regula englezilor:” eyes wide open and gunpowder dry”.

            • Atunci prefer sa tin cu Justitia, care sa sparga gruparile mafiote din partidele romanesti.

              • „Cand televiziunile straine isi trimit echipele de jurnalisti si angajeaza resurse de transmisie la un eveniment extern iau in calcul potentialul de dezvoltare al acestuia, durata previzionata a evenimentului, impactul emotional si interesul pe care il poate acorda publicul intern unui subiect din alta tara. Daca sunt peste 50 de organizatii media prezente cu jurnalistii lor in Bucuresti, putem intui ca sunt indeplinite, in parte sau in totalitate, conditiile de mai sus. Sa ne pregatim pentru ce urmeaza. E mai mult decat o nemultumire sociala” – Claudiu Lucaci TVR pe facebook

                • Nu spui nimic nou. Interesul mass-mediei este mare. Romania este totusi o tara UE si NATO, are o importanta,, nu este Timorul de Est.

                  • In plus, natura protestelor e diferita. Nu vb de drepturi, ci de justitie. Chiar si asa, acoperirea straina a fost relativ slaba (la urma urmei, protestele anti-trump fac senzatie acum)

          • Si te mai miri …

            Ce lider providential, mai omule?
            Ca-n Rusia, China, tarile musulamne sau latio-americane, astepti in continuare pe tatucu?

            Sistemul e totul omule, sistemul politic: legea, votul, taxele…asta e „tatucul” in statele euro-atlantice!
            De asta o bate Serena Williams pe Simona Halep!

            Noi asteptam minunea, elementul surpriza, o noua „Nadia”, in loc sa intelegem ca sistemul de antrenament fizic si mental al marilor sportivi si echipe vestice ESTE MARELE SECRET. Repetarea performantei. Consistenta. Consecventa.

            De asta plecam mereu cu a doua sansa in mintile noastre.
            Suntem la fel de infantili ca sarbii..se bat si acum cu pumnu-n piept ca au doborat un F-117 dar nu realizeaza ca au pierdut o tara! Ba chiar si pe Muntenegru, care le oferea iesire la Marea Adriatica.

            Sa-mi bag picioarele in „liderul providential”!..eu vreau legea, votul si taxele sa fie respectate, indiferent cine e la alternanta de putere.

            • Eu nu astept niciun tatuc. Si nicio minune. Eu astept arestari si confiscari de averi.

            • Asa cum tragi de fiare si faci muschii puternici, prin repetare de efort, asa se dezvolta si societatea civila. Exercitiu. Si o societate civila puternica, bine organizata face mai mult decat cel mai tare lider (pt ca progresul realizat de un astfel de lider tinde sa dispara in clipa in care isi face respectivul iesirea de pe scena politica).

          • Buna seara
            Eu zic ca de partea legii trebuie sa fim .

  7. intr-un fel sau altul vor marge inainte cu planul asta ,pentru mine e clar.
    au stat la cutie cateva zile pentru a se regrupa si pentru a construi un plan de ripoosta.au o abilitate iesita din comun de a iesi din corzi si absorb bine pumnii.
    nu trebuie subestimat pesedeu’ insa trebuie tinut sub presiune,vor gresii singuri.

  8. apropo,zilele trecute a fost pe tvr scrisoara pierduta a lui tipatescu.

    • 🙂
      Cotidianul, fieful de casa al Moscovei prin Nistorescu ia la imbarligat din nou?

      Apropo, de Tariceanu si Zgonea cu a lor legalizare a traseismului poolitic (ca tot amintiti de alea 45 de zile si CCR)…va mai aduceti aminte?

      Sau de decizia fantastic de alambicata lui Tariceanu in cazul Hotararii Senatului in privinta imunitatii-arestarii lui Sova, de a nu respecta decizia CCRului si a reluarii votului ?

      Huh?
      ‘Memba?

  9. “În urma noii OUG, ne întoarcem la situaţia juridică dinainte de marţi noapte, nefiind afectat niciun dosar penal aflat în curs de soluţionare.

    Și totuși este o problemă.

    Eroarea se referă la articolul 25 al Codului de procedură penală. Articolul din OUG 14 spune că, în caz de achitare a inculpatului sau de încetare a procesului penal, instanţa lasă nesoluţionată acţiunea civilă. Procesul penal poate fi încheiat în mai multe feluri, care sunt explicitate în articolul 16. La litera f) a acestui articol, sunt incluse şi “amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică” sau radierea persoanei juridice.

    „Art. 25 alin 5 C.proc.pen. a respectat cerința impusă de CCR prin decizia 586/2047 în OUG apărut marți noaptea, dar azi nu mai respectă această cerință în OUG 14/2017, care o înlocuiește. Aș vrea să cred că este o eroare a Guvernului. Oricum, ea va putea fi corectată de Parlament în procedura de aprobare a OUG”, afirmă judecătorul Cristi Danileţ….”
    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/legea-gratierii/posibila-scapare-in-noua-ordonanta-de-urgenta-663913

  10. “Românii trebuie să rămână vigilenți, pentru a se asigura că ordonanțele nu vor fi reintroduse în legislație într-o formă sau alta, iar guvernul nu erodează standardele democratice. Prietenii și aliații Bucureștiului, inclusiv SUA, trebuie să mențină încurajarea reformelor, pe de o parte, și presiunea, pe de altă parte, pentru a evita să fie făcuți pași înapoi. În acest fel, România ar putea evita să o ia pe urmele unora dintre vecinii săi, se arată într-un editorial postat duminică seara pe site-ul cotidianului Financial Times….”
    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/legea-gratierii/financial-times-cetatenii-dar-si-prietenii-si-aliatii-romaniei-trebuie-sa-ramana-vigilenti-664025

  11. Tocmai ce am venit de la protestul din Cluj. Oamenii par putin dezorientati, confuzi. Numarul scandarilor a scazut, la fel si unitatea lor. „Hotii” – ei acolo se striga la unison:)). Au aparut si mesaje diferite: „Jos coruptia”. Protestul se metamorfozeaza in altceva. Care e acel ceva? Trebuie un mesaj unitar – similar cu punctele de la Timisoara. Ieri intrebam prietenii: „No ba! ii fain, dar vom sti cand sa ne oprim din protest?” Insa am sesizat ceva: romanii se descopera si se redescopera, ne place sa fim impreuna, ne uitam unii la altii si vedem ca nu suntem diferiti, ca putem sa gasim sprijin unul in celalalt – avem aceleasi dorinte etc etc. Ne redescoperim ca natie? poate ma duc prea departe. Asta imi pare frumos. Multumesc PSD & CO?!?! . HAHAHAHA.

    • Exact, totul începe să se transforme într-un festival. Devine o psihoză în masă. Nimeni n-o să mai stie care e rostul protestelor” jos guvernul” pai si cine să vină in loc? Iar tehnocrați? Sau ciorditorii de dreapta? Detest să zic asta dar până la urmă tovărășeii astia au câștigat alegerile si au dreptul legal să guverneze. Nu mai văd rostul protestelor in continuare.

      • Ei hai, psihoza in masa nu e.exagerezi.coerenta va aparea. cum cine? Altii.adica tot ei:)) frumos cu luminile si imnul.

      • Tovaraseii astia au dreptul sa guverneze dar nu in actuala formula…aproape nimeni nu contesta legimitatea ci doar credibilitatea acestui guvern…eu ma mir de cei care se fac ca nu pricep acest lucru.
        Sa faca alt guvern psd si cu asta basta….

        • gogu de la pascani

          @bene laur, ba legitimitatea poate fi f bine contestata. Baietii veseli au bagat pe ascuns o ordonanta care nu apartine de programul lor de guvernare. Practic au avut o agenta ascunsa (si ilicita) care nu a fost comunicata electoratului, fiind alesi in baza unei oferte electorale false.
          Din punctul meu de vedere, rezolvarea eleganta ar fi mazilirea gashtii Dragnea si un nou guvern PSD format de alt nucleu de putere din PSD, guvern care sa mearga ca pe becuri pana la urmatoarele alegeri sau macar 1-2 ani.
          Rezolvarea nasoala sunt alegerile anticipate.
          Mingea e practic in curtea PSD.

        • ok alt guvern psd dar cu același stăpân si același comportament…ce se rezolvă?

          • gogu de la pascani

            Pai tocmai asta e ideea, daca PSD vrea sa supravietuiasca trebuie sa-si schimbe conducerea.
            Intr-un fel ar fi solutia cea mai buna la momentul de fata, perfect legitima, ar mentine stabilitatea in tara, samd. Evident e un scenariu din care alde Dragnea&co ar ajunge la zbarna probabil, cu acuzatii grave pe langa care alea cu referendumul sunt frectie. Ar fi singura solutie de salvare si a PSD dealtfel. Sigur, vor fi luni de zile de lupte politice IN INTERIORUL PSD dar dupa ce tampenii a facut e un purgatoriu prin care trebuie sa treaca. 3.5 ani ar fi si timpul necesar pt. a se organiza noi partide politice, pe baze actuale.
            Alegerile anticipate sunt un wildcard. O parte nasoala e ca nu stii cand si cum s-ar termina acest proces al alegerilor anticipate, ar urma luni de zile cu lupte politice IN AFARA PSD, cu efecte asupra intregii tari. O alta parte naspa a alegerilor anticipate este ca ar fi totusi un precedent periculos.
            In final cred ca cea mai buna chestie ar fi ca PSD sa ramana la guvernare cf. rezultatelor alegerilor, dar conditia ar fi sa-i sacrifice pe Dragnea, Grindeanu& co. (De fapt nu ar fi un sacrificiu ci plata meritata pentru tradarea de care se fac vinovati). PSD-ul ar fi mult slabit de actuala aventura cat sa i se scurteze considerabil lungul nasului si probabil vreo cativa ani s-ar putea discuta cu ei omeneste cat sa fie posibila o colaborare cu Iohannis, Justitia, sa stie de frica opiniei publice, samd.

            • Să-l sacrifice pe Dragnea e puțin SF.:) O să fie simplu, ori rămâne actualul guvern si-l sacrifică pe Iordache, ori alt guvern din rândurile doi, aceiași Mărie cu altă pălărie.

  12. Am fost si azi in piata, frumos moment, DAR trebuie continuat astia nu se lasa pana nu ne pun piciorul pe gat.

  13. Am ieșit în stradă pentru că ne-am săturat de corupție. Asta e esența. Dacă după Colectiv am fost neatenți și nu am cerut un pachet de legi anticorupție adoptat prin referendum (pentru a fi imposibil de ocolit), acum ar cam fi momentul să o facem. Avem nevoie de legi aspre, să le tremure mâna chiar și în cazul în care se gândesc la o mică ciupeală. Vorba aia, fulg cu fulg se adună troianul și din mici ciupeli ditamai furăciunea.

  14. Incredibil…daca astia din psd nu se trezesc nici dupa ce vad asa ceva…din Sibiu

    http://www.facebook.com/sibiul.in.imagini/videos/1136786473096737/?pnref=story

  15. Buna ziua, am urmarit seara trecuta pe tovarasul Ghise la tvr1
    Oamenii astia sunt foarte porniti impotriva proiectului cu Rheinmetall.
    Personal, nu cred ca actuala guvernare va aproba acest proiect.(nu cred ca va aproba nici un proiect important de dotare al armatei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *