Mini-drona bombardier

Rotem l

Israelienii, confruntati des cu razboiul in zona urbana, s-au gandit ca un mini-bombardier n-are cum sa strice in inventarul infanteriei si astfel au lansat o drona-bombardier.

“Rotem L” este o drona destul de normala – un quad-copter (o drona propulsata de patru elice) – inzestrata cu camere de luat vederi in diferite spectre, cantareste doar 4,5 kg, dar poate fi dotata si cu doua grenade de cate 450g fiecare.

Nici la autonomie nu straluceste, undeva la 30 de minute, cu o raza maxima de 10km (dar care raza poate restrictionana sever daca este folosita intr-un oras – pana la 1,5km) si usor de folosit, Rotem L este transportata de un singur om si este foarte usor de asamblat si de pus in functiune.

Avantajul dronei consta in silentiozitatea sa si precizia controlului, aparatul poate fi usor facut sa zboare printr-o fereastra deschisa sau printr-o usa. Daca este inarmata doar cu o grenada, autonomia creste la 45 de minute.

In principiu nu-i cine stie ce masinarie complicata, drone se gasesc pe toate drumurile, doar ca e haios (depinde de care parte a camerei TV de afli 🙂 ca respectivul individ cautat de evrei isi poate lua o grenada dupa ceafa fara sa prinda de veste…

GeorgeGMT

9 comentarii:

  1. Bai frate, trebuie sa m-apuc sa-i invat si p-astia cum sa faca minidrone ! 😉
    Glumeam …… sau nu………
    Sistemul e ok dar cred ca bratele rabatabile trebuiau montate doua in partea inferioara a fuselajului si doua in partea superioara (pe diagonala, stanga-fata cu dreapta-spat, sau invers), coroborat cu pozitionarea bratelor la 45 grade spre inainte, respectiv 45 spre inapoi (in loc de pozitie perpendiculara pe fuselaj). In felul asta, elicile din fata isi suprapun partial suprafetele de rotatie, fara a se tampona, la fel si cele din spate. Rezultatul este un profil mai ingust al utilajului, ca tot zic ca vor sa le bage pe geam.
    Cele doua grenade de 450 grame pot fi suplinite de grenade termobarice de 40x46mm (undeva la 220-230 grame lovitura completa, probabil un 150-160 grame in format de „bomba de avion”). In loc de doua lovituri, duci 4-5, fiecare cu efect similar la tinta ca si grenadele.

  2. Eu nu l-as critica pe Ițic pentru autonomia redusa. Jucaria este pentru operatiuni chirurgicale, nu pentru razboi total cu lumea araba.
    Cercetarea poate fi facuta de alte mijloace terestre sau de o drona normala cu autonomia suficienta. Asta mica si rea trebuie doar sa se ridice, sa zboare, sa ia in colimator, sa ucida, si, daca se poate, sa se intoarca ca sa fie recuperata.
    In rest, subscriu si eu la imbunatatirile Eroului. Mai ales gandindu-ma la frumusetea asta zburand prin HarCov (doar in caz de nevoie), pentru photobomb 😀 .
    P.S. Cineva sa dea o lovitura de stat si sa-l puna pe Bula sef la inzestrarea armatei. Ar ramane o multime de bani si pentru puzderia aia de ghinarari si ghineralese. 😉

    • Dronele sant limitate din cauza bateriilor,daca apare in acest domeniu o inventive deosebita dronele vor fii vitorul,se pot folosi aprope in ori mod si loc.
      Drona de circulatie , de frontier,de patrula,de ce vreti si nu vreti,etc.

  3. D.R.O.P. – un robotel ce urca pe ziduri (multam prietenii din grupul Star Wars Fan Club Romania): https://www.facebook.com/starwarsmovies/videos/572462319601828/

    Si acum imi place Samarai Flyer: http://www.rumaniamilitary.ro/uav-care-imita-samanta-de-artar
    E de ajuns sa incorporezi o grenada/TNT/C4 in el (de fapt e o grenada cu aripi, ca sa zic asa)…

  4. noaptea merg dar ziua le cam vezi si le dobori cu pusca. zic si eu ca neinitiat.

    bune ca mai plutesti cu ele dupa op cladire si brusc o lansezi in cateva secunde. sau urmaresti de la inaltime mare ce se petrece.

    si poti sa ghidezi pe altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *