„Possible military application”…

…ca sa-l citez amuzant pe arronlee33.

Catalin Alexandru Duru si Omni Hoverboardul sau, predand mingea arbitrului partidei Benfica – Guimarães (2-1) din Cupa Portugaliei:

Un canadian de origine română a intrat în Cartea Recordurilor cu o scenă inspirată din filmul SF „Înapoi în viitor”

18 comentarii:

  1. PS – maine e 31 mai, Ziua Genistilor. 😉

    • Scoala de artilerie si geniu mai functioneaza?

      • SAUSL = Scoala de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta „General Eremia Grigorescu” – Sibiu:

        CIATAA = Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestra si Artilerie Antiaeriana „Ioan Voda” – Sibiu;
        CPGE = Centrul de Instruire (ex-Pregatire) pentru Geniu, EOD si Aparare CBRN (ex-NBC) „Panait Donici” – Ramnicu Valcea (Geniu si EOD) si „Muscel” – Campulung Muscel (CBRN).

      • alea doua nu se prea amesteca.
        Eventual se „lovesc” intre ele.

        Eventual daca genista arata bine, atunci in mod sigur artileristul o sa o salute cu „tunul” :P.

        Se aplica si daca artileristul este rupt de oboseala la Cincu si lubrefiat cu niste tarie…
        La Cartisoara mai greu cu … taxatoarele de servicii.

  2. Mai degraba s-ar putea folosi asa ceva de catre politie / pompieri pentru acces rapid in locuri unde e mai greu sa ajungi cu o auto-scara sau operatiuni de salvare. Pentru armata nu cred sa fie foarte utila, in primul rand ca ar fi o tinta facila,si apoi cred ca e destul de greu sa sustii un tir précis de pe un hooverboard (din cauza reculului va fi foarte dificil sa iti pastrezi echilibrul, nu mai zic sa mentii tinta).

    • Cred ca forțele pentru operațiuni speciale ar găsi multe aplicații acestui echipament , si ma gândesc mai ales la modalitățile de infiltrare/evacuare in teritoriu ostil

      • John, nu te supara, dar „placa” respectiva nu pare nici deosebit de rapida, nici foarte silentioasa, ca sa nu mai zic ca stand pe ea esti la fel de expus ca cioara de pe gard. Sigur, ar putea fi utila pentru transportul rapid al trupelor in zone dificile, (delta, mlastini, treceri cursuri apa) dar ce faci cu dracia dupa ce ai trecut hopul? O lasi acolo sau o cari in spate? Ca autonomie prea mare nu poate avea (scrie undeva mai sus de un record de 275 de metri parca).
        Pentru supraveghere / cercetare exista deja suficiente tipuri de drone, pentru infiltrare / exfiltrare comandouri iar nu prea merge (raza de actiune din nou), sa o cari in spate doar ca sa te ajute sa sari gardul sau sa ajungi la acoperisul cladirii mi se pare cam nerealist. Deci vorbind de zona militara, nu prea vad posibile aplicatii.

  3. Să vezi un batalion cu 800 de soldați cum trece simultan peste un câmp de mine și un fluviu, fără să facă zgomot, cred că poate însemna foarte mult din punct de vedere militar.
    Sau în timpul unei debarcarări sau al luării cu asalt al unui deal pe timp de noapte.

  4. E un ‘ot! Primii au fost ARCA! 😀

  5. S-a mai incercat prin anii 50 introducerea platformelor de genul acesta in armata insa s-a renuntat destul de repede din varii motive .
    Cred ca problema cea mai mare a platformelor de gen e faptul ca nu poti face mai multe lucruri deodata in timpul zborului , anumite echipamente aditionale ingraunand si supradimensionand aparatul si facandu-l nerentabil .Apoi ar mai fi problema specializarii ocupantului . Ca forte speciale e mult mai lejer deocamdata de transportat cu elicopter [stealth , mic , multirotor , tiltrotor etc .] armat si poate si blindat
    Ca si simpla platform de transport pe distante scurte , de distractie cred ca-i ok dar sa-l standardizeze ca aparat militar cred ca nu prea-i rentabil .
    Deci cred ca un microelicopter ,chiar si multirotor , si-ar face mai bine treaba in cazul de fata

  6. Din pacate aplicatii de tipul acesta sunt doar in filme…imaginati-va cineva cu echipament complet deci plus 40 kg adica 140 kg care se prabuseste ca musca de la 5 m sa zicem …e complet scos din ecuatie. Ranit …poate chiar mort….
    Apoi, …chestiile astea au semnatura radar…. un simplu echipament de bruiaj si toti cad cu placa ca mustele..repet inaltmea nu poate fi mare ptr ca atunci sunt expusi in caz de impact cu solul.
    Cum cari magaoaia aia cu tine… e grea ca naiba ….?
    Orice lunetist cu IR te vede ca vii, …esti ca o gazela in fata crocodilului…foc de acoperire nu poti …ca tu esti cu echilibru ….
    Etc eTc

  7. Războiul înseamnă în primul rând economie. Nu poți ridica stâlpi de 10m cu plasa că trebuie să mai faci și altceva cu banii. Nu poți să cumperi elicoptere prea multe pentru că unul costă 15 mil de euro. Nu poți să tragi cu Spike după un singur om, că pe urmă nu o să mai ai cu ce să lovești tancurile. De căzut, orice aparat de zbor cade. De bruiat.. iar e greu că trebui să ai echipamente avansate, în plus drăcia e IEFTINA, autonomă și poate fi ecranată.

    Dronele vor fi în prima linie a războiului viitorului. Elementul surpriză va avea valoare strategică tot timpul. Hărțuirea adversarului prin orice mijloace la fel. Să nu uităm că dronele fac legea astăzi prin Afganistan, de la cele mai mari, până la UAV-urile de 3-4 kilograme, fiecare dronă cu rostul ei.

  8. daca vede burleanu de la frf articolul asta o sa inaugureze cupa romaniei de la anul cu suport american?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *