SAAB Carl-Gustaf M4

Saab primeşte o comandă pentru Carl-Gustaf M4

Firma de securitate şi apărare Saab a semnat un contract pentru livrarea noului său sistem de arme multirol Carl-Gustaf M4. De la lansare, la finele lui 2014, acesta este al patrulea client al Saab pentru acest sistem. Livrările vor avea loc pe parcursul anului 2017.

Noua versiune are întreaga eficienţă şi versatilitate a sistemului Carl-Gustaf dovedit, dar cu îmbunătăţiri. Acestea includ un design uşor (cântărind mai puţin de 7 kg) o consolă rotundă şi caracteristici inteligente, cum ar fi compatibilitatea cu inovaţiile viitoare, precum sistemele inteligente de ochire şi muniţia programabilă, ceea ce oferă per ansamblu performanţe operaţionale semnificativ mai bune pentru soldaţi.

„Cu versiunea M4, clienţii vor avea o armă cu cea mai nouă tehnologie şi cu o ergonomie mai bună, ceea le va oferi o flexibilitate tactică sporită ca să facă faţă cu bine la orice situaţie de pe câmpul de luptă”, spune Görgen Johansson, şeful zonei de business Dynamics a Saab.

Cu această comandă, Saab a obţinut un nou client pentru Carl-Gustaf, al patrulea pentru noul sistem M4 de la lansarea sa pe piaţă, la finele lui 2014. În 2015, Saab a primit prima comandă pentru noul Carl-Gustaf de la forţele armate ale Slovaciei. În plus, sistemul a mai fost achiziţionat de două alte ţări, în scop de evaluare şi calificare.

Ţinând cont de natura industriei şi în funcţie de circumstanţele referitoare la produs şi client, nu se vor anunţa informaţii suplimentare privind clientul.

Sistemul de arme Carl-Gustaf de top mondial al Saab are o istorie îndelungată şi strălucită în serviciu în întreaga lume, El a fost modernizat cu succes şi dezvoltat pentru a corespunde cerinţelor în schimbare ale utilizatorilor săi

Sursa: Saab

 

Aruncatorul Carl-Gustav versiunea Mk4… mai multe detalii despre noul aparut in videoul de mai jos:

Sa-l vedem intrat in paine… ca promite chestii interesante.

 

Citeste si:

Lansatorul Carl Gustav, un AG-9 mereu tanar?

23 de comentarii:

  1. Frumos. Si letal.

  2. A fost vreodata testat in lupta?

    • doar a aparut in versiunea Mk4. In versiunea Mk3 a fost folosit inclusiv de americani in teatrele de operatii.
      „In U.S. military service it is known as the „M3 Multi-Role Anti-Armor Anti-Personnel Weapon System” (MAAWS) ”

      Designed
      M1: 1946
      M2: 1964
      M3: 1991
      M4:2014

      Falklands War
      Kargil War
      War in Afghanistan
      Iraq War
      Eelam War IV
      Libyan Civil War
      Syrian civil war
      2013 Lahad Datu standoff

  3. Are ceva din designul lui RPG7 :)))…..poate spun rusii ca au fost copiati :))

    Pe cand si pe la noi asa ceva, macar in dotare daca nu si in fabricatie……

  4. Nenea Marius : Transportoarele blindate 8×8 ce vor fi construite in Romania, la uzina de la Moreni, va fi bazat pe o soluție de cercetare românească rezultata in urma unui proiect finanțat de la buget, a anuntat Ministerul Apararii Nationale. Transportorul construit in Romania va fi realizat de o companie mixta, Romanian Military Vehicle Systems S.A., in care actionari egali sunt Uzina Automecanica Moreni si producatorul german Rheinmetall Landsysteme.

  5. Dupa o cercetare din industria romaneasca

  6. Adevarata revolutie la tevi o sa fie cand o sa apara conceptul 3in1. Cand cu o singura teava si cu munitie potrivita o sa lovesti si personal si tancuri si bunkere si aviatie.

  7. Pun pariu ca cumpărătorul secret e Armata Națională a R Moldova 🙂
    Cred ca ministru Selaru a spart pușculița si ia câteva bucati sa sperie separatistii 🙂

  8. Chiar dacă te dai jos dintr-un BTR sovietic dar daca ai avea CarlGustav Stinger si Javeline altfel se vor uita separatistii si rușii de peste Nistru 🙂

  9. Era fain daca ajungeau macar vreo 20-30 buc in DOMBAS.
    in inzestrarea armatei ucraineene, ca sa vedem cum se comporta.

    Parerea mea legat de aceste sisteme este distanta. SUNT EFICIENTE la DISTANTE MAI MARI DE 800m??

    In lupta anti-tank, sub 800 m nu prea ai sanse mari sa-l mai distrugi.

  10. ”Lansatorul Carl Gustav, un AG-9 mereu tanar?”
    cine a scris prostia asta nu a văzut în viața lui un AG9, de Carl Gustav ce să mai spun, așa că …mai bine să se uite ce e este și una și alta înainte să scrie stupizenii din astea

    • Eu am scris. Era vorba de aruncator fara recul, ca si categorie.
      Si era vorba de a evolua permanent un produs aparut la sfarsitul WWII, cam ca si AG-7 si AG-9.
      Si am mai fost discutia asta inclusiv la articolul respectiv. Uite aici:

      lucian74
      19 octombrie 2014 at 3:35 (Edit)
      putin cam fortat sa zici ca lansatorul Carl Gustav este un AG9.
      Carl Gustav trage grenade cu motor racheta pe cand AG9 este un tun fara recul. As zice ca mai degraba este un AG7, diferenta fiind ca AG7 are lovitura supracalibru.

      Marius Z.
      19 octombrie 2014 at 11:19 (Edit)
      Modul de incarcare si capacitatea de reutilizare il incadreaza in clasa similara, precum si rolul sau.
      Proiectilul in sine poate fi reactiv sau nu… aici pot aparea variatii pe tema data. Uite descrierea tragerii cu AG-9, dupa azvalrirea din teava cu incarcatura initiala:
      „După aproximativ 15-30 de metri de la gura țevii, proiectilul este propulsat cu ajutorul motorului rachetă intern cu combustibil solid, atingând viteza de 700 de metri pe secundă”

      • până la urmă ai văzut cum arată un AG 9?! că văd că tot nu înțelegi
        ”SPG-9 (denumire în limba română AG-9, aruncătorul de grenade 9) este un tun fără recul de calibrul 73 mm, montat pe afet trepied, …” țeava de la Ag 9 are peste 2 m și e cărată de 2 oameni, unde vezi asemănarea cu Carl Gustaf?!
        și nu prea e în același rol (în afară de antitanc), nu există la nivel de pluton Ag 9 (cum e Ag7) ci este un pluton (la nivel de batalion probabil) care are (numai) AG 9 cu rol de artilerie de sprijin

  11. Parca citisem undeva ca teava de Carl Gustav e garantata 1000 de lovituri. Și dup-aia trebuie schimbată. Adică practic schimbi 80% din jucărie.

    • Iti dai seama cam in cat timp ajungi tu sa tragi 1000 de lovituri?
      AG-7 ce durata de viata crezi ca are?
      Stii ca tevile de pe tancuri sunt garantate in multe cazuri la sub 500 de lovituri?

      • Rheinmetall 120mm se lauda cu 1500 de lovituri – durata de viata… acum zic ca ar fi imbunatatita.

        • Si AG 7 cate lovituri duce? In conditii de razboi cred ca reusesti sa ajungi destul de rapid la 1000 de lovituri. Cand a fost insurectia din Libia am vazut modelul vechi de Carl Gustav folosit la greu … trageau aia intr-o veselie! Daca e in numarul mediu de lovituri a armelor similare, o fi ok asa, doar ca nu stiu celelalte sisteme cat duc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *