Vietnamul opereaza in prezent S-125-2TM Pechora

1

                                        Prezentarea sistemului la expozitia din Minsk

S-125-2TM sau Pechora-2TM este versiunea imbunatatita a sistemului anti-aerian sovietic S-125 Pechora, denumit de NATO SA-3 Goa. Compania producatoare este TETRAEDR din Belarus, primul succes la export a venit in ianuarie 2007 atunci cand Kazahstan a ales o colaborare pentru actualizarea bateriilor sovietice la standardul Pechora-2TM .

Noul sistem se arata foarte eficient impotriva sistemelor de zbor foarte avansate ce opereaza la altitudine joasa, cateva categorii de tinte terestre, dar poate avea si un rol de racheta anti-nava cu conditia ca tinta sa poata fi detectata de radar.

Primele teste pentru Vietnam au avut loc in septembrie 2014

2

3

                                                            Pechora-2TM in Vietnam

Platforma de lansare se gaseste in doua versiuni, una fixa dupa modelul original sovietic, dar si o versiune mobila – tractabila. Lansatorul are o capacitate maxima de 4 rachete.

Pot fi interceptate simultan 2 tinte in zbor ce se deplaseaza cu o viteza maxima de 900m/s la o altitudine cuprinsa intre 20m si 25km. Tinta poate fi detectata pe o raza de 100km in timp ce racheta poate opera pe o raza maxim pana la 35.4km, probabilitatea de succes fiind 92%,  sistemul rezista la bruiaj activ 2,700W / MHz.

Aditional mai poate fi atasat sistemului si un radar de tip P-18T pentru sporirea capacitatilor de detectare. Timpul de instalare sau strangere a sistemului este 25min.

4

5

                                               Lansator static si tractabil in Minsk

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                       Radar P-18T in Minsk

Antena este si ea amplasata tot pe o platforma tractabila, aceasta incorporeaza sisteme de unda pentru ghidarea rachetei, transmitator de comanda radio, aparat de emisie radio, instrumente de comunicare radio sau interferenta, un sistem electro-optic mixt (EOS-2TM) echipate cu infrarosu (IR) zi / noapte canal, camera TV, instrumente de urmarire automata a obiectivelor si afisare de informatii.

Cabina de comanda si control este amplasata pe un sasiu 6X6, aceasta incorporand statii de lucru automatizate, monitoare LCD color de inalta rezolutie, instrumente de interferare si aparate de comunicare, aer conditionat. Cabina apare in poza cu radarul P-18T, camionul din centru.

7

                                               Antena in pozitie de transport

 

8

                                                     Antena in pozitie de operare

 

9

                                        Platforma de transport a rachetei in Vietnam

Belarus a dorit sa scoata o versiune proprie, independent de colaborarea cu firme din Rusia. Obiectivul principal este acela de a obtine un produs cat mai eficient la costuri scazute. Vezi testele din Vietnam aici:

https://www.youtube.com/watch?v=xgcCztSZRG4

Rusia si Belarus produc in colaborare o versiune autopropulsata a sistemului Pechora, lansatoare autopropulsate de acest tip au fost vazute la paradele militare din Venezuela, Mongolia, Myanmar si Turkmenistan.

10

                                  Lansator Pechora-2M la parada din Turkmenistan

 

Citeste mai mult despre Pechora-2M aici

http://www.rumaniamilitary.ro/pechora-2m

 

NeroFlash

9 comentarii:

  1. A avut si Romania o versiune ceva mai veche, dar ”s-au disparut… fara urma!”

  2. R Maldovistan are parcă câteva bucăți, instalate pe Zil- urî sau poate eu greșesc .

  3. @Nero
    da le-am avut
    1:) v-600 ( 5v24 ) , bataie pana la 15 km , cap explosiv de 60 de kg.
    2:) v 601 ( 5v27 ) , bataie pana la 35 km, cap exlosiv de 70 de kg.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-, intrebati-l pe generalul TURBATU ( degeratu) , mult laudat !!! si perindat pe la posturi tv , unul dintre vinovatii ,distrugerii capacitatii de lupta a armatei romane !!!
    peioada cand a fost sef al marelui stat major al armatei romane 1997-2000
    si ulterior din 2005 consilier de stat la departamentul securitatii nationale din
    cadrul administratiei prezidentiale

    • daaa asa este…..marele general criogenizatu (degeratu costel) este principalul vinovat pt distrugerea capacitatii de lupta a armatei romane. mult apreciat in cercurile basistoide shi de dreapta cu care el a cochetat, el este cauza pt.care armata Romaniei s-a transformat dintr-o armata de lupta, combat, atac si lovire intr-o armata de patrulare si securizare, adica intr-o armata cam impotenta!!! da shi din cauza lui Armata romana nu mai are in dotare, printre multe alte categorii de tehnica militara shi sistemele de rachete AA : S-125 neva/Pechora, cel mai performant system AA de rachete al Armatei romane, vandut la export shi care se pare ca a ajuns prin afica si in Israel.pt ca in final este vrb de lovele shi cashcaval, comisione shi imbogatzire pe spatele banului public shi al Armatei romane ca vaca de muls!!!

    • „intrebati-l pe generalul TURBATU ( degeratu)”

      El a fost un simplu pion, executant si supus. 😉

  4. Radarul P18-T e acelasi cu care au fost dotate trupele radiotehnice in anii 80? Pentru ca eu imi amintesc ca pe pupitrul de c-da a rotirii antenei era o tasta pe care noi nu o foloseam niciodata (clejenie=urmarire) si, din cate am inteles, era folosita de vecinii de la aa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *