Romania Military

Admitere in Colegiul National Militar Tudor Vladimirescu” Craiova – testele pentru Limba Romana si Matematica

Limba Romana:

Matematica:

De precizat ca anul acesta, pentru Clasa a IX-a, au fost admisi pana acum 191 de condidati, 40 fiind fete, etapa I de admitere constand in proba eliminatorie de verificare a cunostintelor. Numarul final de admisi va fi de 100 de baieti si 20 de fete (numar valabil pentru toate cele 4 colegii).

Examenul a constat in testul grila de verificare a cunostintelor la limba si literatura romana si matematica, proba eliminatorie durand 3 ore conform programelor in vigoare pentru clasele a V-a – a VIII-a, test la care candidatii au trebuit să obtina minim nota 6,00 pentru a fi declarati admisi.

A doua etapa se va desfasura in data de 3 iulie, iar candidatii admisi la testul grila și la evaluarea nationala, vor fi ierarhizați in ordinea strict descrescatoare a mediilor finale de admitere, in limita numarului de locuri, fete si baieti – „cifra de scolarizare”.

MEDIA FINALA DE ADMITERE se calculează astfel:

MFA=(NT+MA) : 2

Deci nota de la test va avea o pondere de 50% in media finala de admitere. Aceasta testare s-a desfasurat inaintea organizarii admiterii în liceele civile, pentru a da posibilitatea celor care au fost respinsi să se orienteze spre o altă institutie de învatamant.

unde:

MFA= media finala de admitere

NT= nota la testul tip grila de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Matematica si Limba şi literatura romană sustinut în colegiu

MA=media de admitere obtinuta conform Metodologiei de organizare si desfăşurare a admiterii în invatamantul preuniversitar de  stat

In cazul in care pe ultimul loc disponibil exista mai multi candidati cu aceeasi medie finala de absolvire, departajarea lor se va face dupa:

  1. a) media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a;
  2. b) media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
  3. c) nota obtinuta la proba de Limba si literatura romană din cadrul Evaluarii Nationale;
  4. d) nota obtinuta la proba de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale;
  5. Dacă egalitatea persista după criteriile de la pct. 1, departajarea se va face după nota obtinuta la testul tip grila de verificare a cunostintelor;
  6. In cazul in care mediile mentionate la pct. 1 şi 2 sunt egale, toti aceşti candidaţi vor fi declarati  „ADMIS”.

Candidaţii declarati  „NEADMIS” participa la repartizarea computerizata in institutiile de invatamant civile.

 

Numarul de 151 de baieti si 40 de fete de la Colegiul  National Militar „Tudor Vladimirescu” admisi in prima etapa este totusi mic prin comparatie cu – sa zicem – Colegiul National Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, unde in prima etapa au fost admisi 265 de elevi (179 de baieti si 86 de fete).

Ca sa va faceti o idee si mai cuprinzatoare a situatiei,  luam ca exemplu Colegiul Militar National „Dimitrie Cantemir” Breaza, unde initial au candidat 401 de elevi (323 de baieti si 78 de fete) pentru…119 locuri (existand in plus pana la al 120-lea si un caz al unui baiat ce intra sub incidenta Art.43 din Dispozitia DMRU 4/2014 – admiterea fara sustinerea probei de verificare a cunostintelor)

Un alt exemplu este Colegiul National Militar „Stefan cel Mare” Campulung Moldovenesc, unde au candidat 327 de elevi; la care adaugam pe cei 5 din Republica Moldova (din pacate acestia toti fiind respinsi).

Exit mobile version