Romania Military

Apropo de cei care ne tot dau citate din „Vocea Rusiei”!

images

Pe vremuri era Radio Erevan, astazi avem Vocea Rusiei.

Astfel un  autor foarte…renumit si mare analist pe probleme de geopolitica, pe numele sau de scena Valentin Mandrasescu face o anliza-bomba a sedintei CSAT din 5 februarie si dupa alambicate procese intelectuale ajunge la o concluzie cu totul si cu totul hilara: zice domnul Valentin Mandrasescu ca Romania, nici mai mult, nici mai putin, se pregateste de RAZBOI! Nu ne precizeaza distinsul geopolitician impotriva cui vrea Romania sa-si asmuta “temutele” T-55 AM, “numeroasele” escadrille de avioane multirol, “puternica” flota militara si poate, de ce nu, unicul submarin, care intarit cu un echipaj de vaslasi, ar ataca navele inamice in modul cel mai clasic cu putinta: prin abordaj cu cangi si carlige de fier.

Asta de-si zice autor face saracu’ confuzii grave si se sperie singur cu apetitul razboinic al Romaniai, apetit care fie vorba intre noi, oricat de mare ar fi, daca n-avem cu ce…n-avem cu ce.

Dar idea a prins contur de la discutile purtate  in CSAT si iara ce zice distinsul analist, citam:

In analiza documentelor oficiale ale statului roman exista o regula de baza: cele mai importante parti sunt cele traduse din engleza. Regula a functionat perfect atat in cazul acordului de coabitare (de fapt, capitulare) semnat de Victor Ponta, cat si in cazul agendei CSAT. Elaborarea unui plan de contingenta (de fapt, «contingency plan»), nu este o procedura obisnuita”

“Contingency plan” este in ochii “analistului” dovada clara a intentilor agresive ale Romaniei. Mergem mai departe si citam din nou: “presupune „elaborarea unui set concret de actiuni pentru situatia in care acest stat intra intr-un conflict militar”, oferind exemplele Estoniei, Letoniei, Lituaniei si a Poloniei, singurele tari care ar fi elaborat asemenea planuri. Autorul noteaza ca planurile se elaboreaza la cererea tarii-membru si ca, de obicei, Germania se opune elaborarii, pe motiv ca presupune stabilirea exacta a tarilor cu care exista riscul intrarii intr-un conflict militar, insa „reprezentantii aripii radicale a conducerii americane SUA sustin asemenea initiative”.

 

Exista analisti care considera ca etalarea in public a intentiilor de elaborare a acestor planuri nu este altceva decat rezultatul dorintei unor tari de a atrage atentia. Din aceasta perspectiva se poate spune ca scopul a fost atins, iar atentia a fost atrasa. Ce urmeaza? Depinde de raspunsul la intrebarea: daca Romania se pregateste de razboi, atunci pentru ce razboi se pregateste Romania?”

 

Dar ce anume s-a discutat exact in CSAT?!  “Realizarea, în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a unui plan de contingenţă pentru România”. Comunicatul de dupa sedinta CSAT arata ca e vorba despre aprobarea Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, în anul 2013.

 

Scopul acestor exerciţii şi antrenamente de mobilizare îl reprezintă verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare şi evaluarea pregătirii structurilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, administraţiei locale şi operatorilor economici în vederea planificării, organizării şi desfăşurării activităţilor specifice la mobilizare şi război”, arata comunicatul oficiala al CSAT.

 

De prisos sa spunem ca nici Polonia sau Tarile Baltice nu au de gand si nici nu au atacat pana acum pe nimeni.

De remarcat ca asa-zisul analist  Valentin Mandrasescu se poate sa fie doar un nume generic pentru analizele pe care Vocea Rusiei le publica mai mereu. Sansa ca acest personaj sa si existe in realitate fiind foarte mici.

Trecand peste imbecilitatea concluzilor emise de Vocea Rusiei, se impun cateva concluzii:

  1. Nu trebuie uitat cine este Vocea Rusiei, adica faptul ca este vocea Kremlinului, nu vreo entitate de presa independent si nepartinitoare
  2. Cititi Vocea Rusiei, si eu o fac, insa tratati cu foarte mare atentie cele scrise acolo, pentru simplul motiv ca exista foarte multa manipulare pe acest canal
  3. Cei care fac greseala, dupa umila mea opinie, sa scrie acolo, nu fac neaaparat un lucru util si asta deoarece nu trebuie uitat ca propaganda ruseasca ne-a costat cel putin doua rascoale si cateva razboaie din care nu am iesit deloc bine. Romania a stat si va sta intotdeauna in drumul Rusiei catre ocuparea totala a Balcanilor, iar cine uita acest lucru, face o mare greseala si un mare deserviciu propriei sale tari.

Rusia nu este prietena noastra, nu ne vrea binele, iar daca ivan te mangaie pe cap si te lauda ar trebui sa te intrebi serios daca acest lucru chiar merita.

 

 

P.S. URSS-ul nu a pierdut Razboiul Rece datorita faptului ca ar fi fost invinsa pe Frontul din Umbra, adica nu a pierdut razboiul cu spionajul si contraspionajul Occidental! Cine sustine o astfel de idea este cel putin ciudat, daca tinem cont de calitatea exceptionala agentiilor GRU si KGB si de calitatea slaba spre derizorie a agentiilor CIA. URSS-ul s-a prabusit din cauze mult mai prozaice si umane, cum ar fi: ineficienta economica, prostia conducatorilor, cei 25% din PIB alocate armatei, mai exact s-a prabusit din aceleasi motive precum si Ceasusescu: foame populatiei si imposibilitatea sistemului de a asigura macar cate o bucata de salam pe saptamana, tuturor cetatenilor sovietici.

Adevarat ca istoria oficiala a URSS-Rusiei este aceea de a se victimiza mai tot timpul: Hitler a atact o tara pasnica, uitand sa spuna ca toata Armata Rosie era masata la granita Vestica, gata sa atace Europa, URSS-ul a fost ingenuncheat de „agenturile straine”, uitand ca inca din anii „60 alimentele erau rare in Moscova, iar URSS-ul importa grau si alte alimente platite cu aur, pentru simplul motiv ca agricultura comunista nu era in stare sa-si hraneasca propria populatie…

 

 

Sursa: Hotnews

 

GeorgeGMT

 

Exit mobile version