Romania Military

Curtea de Conturi si RomaniaMilitary.ro prezinta:

Aici sunt banii dumneavoastra!

aici sunt banii dvs.flv_snapshot_00.05_[2013.01.26_01.22.11]

Asadar, ne spun toate guvernele de dupa “89, n-avem bani fratiilor! Dar la o singura verficare, pe un singur an,  rezulta ca ca politrucii-membrii-de-partid din administratia statului au “sifonat” 6,2 miliarde de euro intr-un singur an, dintr-un singur foc!

Adica ceea ce RoMilitary sustin saracu’ de i s-a uscat gura: vrajeala cu nu “e” bani e doar…vrajeala. Iar aici vorbim de un singur an, dar ganditi-va ca absolut toate guvernele si partidele au facut/fac/vor face exact acelasi lucru, doar ca in fiecare an va fi mai rau, pentru ca in fiecare an numarul politrucilor si al puilor acestora in aparatul de stat creste.

Iar acum avem si “scrisorica”, sau dovada, ca sa dicutam in limbaj caragialesc 🙂 .

Adica, revenind la tancurile si avioanele noastre, Romania putea sa-si cumpere cu banii jos (la fel ca tarile arabe bogate in petrol)  48 de avioane multirol noi, ce tip vroiam noi – inclusiv fabricate partial in tara, puteam sa achizitionam nave de lupta si tancuri si sa avem bani sa ne punem in cap pentru opearea acestora, doar daca partidele politice aflate de-a lungul timpului la putere nu furau bani, sau daca furau si ei mai cu mila de poporul asta.

Suma de 6,2 miliarde pare mare, dar in realitate cred ca este foarte mica si am putea sa mergem linistiti spre zece miliarde de euro daca am lua la mana si autoritatile locale si companiile de stat. Daca aici am aduga evaziunea fiscala “grea” de guler alb – facuta cu ajutor de partid si stat – din domeniul importului si exportului de legume- fructe, cereale si evaziunea din domeniul alcoolului si cel al comerului cu produse petroliere, am ajunge linistiti la o cifra de peste 25 de miliarde de euro.

Adica ne-am dota Armata precum in cele mai halucinante vise, iar anul urmator am avea “problema” ce facem cu alte 25 de miliarde de euro, economisti prin tragerea in teapa a politrucilor si stoparea furtului! Si nu ma refer aici la mica evaziune fiscala si munca la negru, fara de care micile firme romanesti ar muri. Astia saracii nu fura ca sunt hoti ci doar incearca sa-si fereasca munca de cel mai mare hot din Romania: Statul Romana si memebrii partidelor politice!

Asadar nu avem bani?! Eu tot spun pe acest blog de la deschidere: Romania sta pe un munte de bani, dar ori sunt furati ori politrucii care ne conduc sunt atat de prosti ca nu stiu ce sa faca cu ei…

Si acum clatiti-va ochii si sufletele.

Ziarul Financiar cu citire de la Curtea de Conturi, iar la sfarsit intrebati-va ce masuri s-au luat? Va spun eu: nici una!

În 2013, auditorii Curţii de Conturi au verificat activitatea din 2012 a peste 2.000 de instituţii publice, iar rezul­tatele finale ale raportului au fost publicate în această lună.

 Abaterile financiar-contabile identificate anul trecut în rândul instituţiilor publice au fost estimate la circa 6,2 miliarde de euro, po­trivit raportului de peste 400 de pagini. Majoritatea neregulilor provin din erori de înregistrare în evidenţele contabile şi, deşi constatările Curţii de Conturi arată că proble­mele identificate nu au generat venituri supli­mentare sau prejudicii în anul analizat (2012), pe termen mediu şi lung acestea pot conduce la pierderi de patrimoniu, lipsa unor venituri importante la bugetele publice sau chiar acte de corupţie.

 „Achiziţiile publice reprezintă circa 15 miliarde de euro anual, iar rapoartele noastre indică faptul că în unele cazuri valoarea bunurilor şi serviciilor achiziţionate este de 3 – 4 ori mai mare decât cea la nivelul pieţei. Doar din această diferenţă de preţ, estimăm noi, cu 20% mai mare decât preţul pieţei, rezultă că frauda din achiziţii publice este de 3 miliarde de euro“, a explicat Adrian Moraru, directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice (IPP). El a mai explicat că IPP a ajuns la această concluzie după ce a realizat o cercetare, pe un eşantion care a cuprins anumite categorii de bunuri şi servicii contractate de instituţiile publice (de la hârtie până la servicii de curăţenie), de unde a rezultat această diferenţă de preţ.

 „Pe lângă frauda care provine din diferenţa de preţuri de la achiziţiile publice, cheltuielile mici şi multe, dar aberante, pe sisteme informatice care nu sunt folosite, pe traininguri sau alte aspecte legate de personal, înseamnă o pagubă anuală de cel puţin 5 – 6 miliarde de euro la bugetul de stat. Dacă aveam aceşti bani, nu mai era necesar împrumutul de la FMI“, a adăugat Adrian Moraru, de la Institutul pentru Politici Publice.

 Iar neregulile nu s-au limitat doar la erori contabile. De exemplu, în cadrul unor proiecte  cu finanţare europeană  prin POSDRU, pentru 25 de persoane, numărul  orelor decontate pe proiecte depăşeşte 22-24 pe zi!

Continurea articolului, cu exemple concrete, pe Ziarul Financiar.ro

PS Asadar cum e cu soapul: „N-avem bani, bodagproste si de astea 12 rable?!„, sau serialul de mare succes la public: „Politruc cauta fraieri sa ma voteze ca economia isi va reveni, „printipul” si „curatenia sufleteasca” conteza!”

GeorgeGMT

Exit mobile version