Romania Military

Dupa T 14 si Altayul gata de productia de serie

otokar_company_from_turkey_to_submit_final_offer_to_start_mass_production_of_altay_main_battle_tank_640_001

Gata dar inca nu, compania turca Otokar a anuntat ca a depus oferta finala pentru inceperea productiei de serie  si acum asteapta rezultatul.

Oferta Otokar are in vedere fabricarea unui prim lot de 250 tancuri Altay.

“Following our initial offer in January, we submitted our final offer early today upon the request by the SSM. As the maker of the 100 percent domestic-made battle tank, we are ready for the job with our human resources, experience and know-how”, ne explica CEO-ul celor de la Otokar Serdar Görgüç.

Acum intre noi fie vorba Altayul este foarte departe de a fi un produs 100% turcesc, acest tanc este de fapt o compilatie a mai multor sisteme si tehnologii luate cu licenta de la altii. Deocamdata tancul va folosi motorul MTU de 1500cp – importat in cutie din Germania, iar in viitor se asteapta dezvoltarea unui motor autohton (dar cu ajutor austriac) de 1800cp, care sa doteze viitoarele loturi si tancurile pentru export.

Germanii de la MTU sunt de acord sa vanda motoare Turciei dar nu licenta si nu ofera motorizare si pentru tancurile exportate. In rest toata lumea a refuzat sa le vanda turcilor o licenta pentru un motor de tanc performant.

In privinta tunului, acesta la fi unul cu teva lisa, calibrul 120mm, lungime de 55 calibre. Daca initial se credea ca va fi L 55 al germanilor de la Rheinmetall, acum se pare ca tunul va fi unul sud-corean fabricat in Turcia sub licenta..

In fapt cam tot tancul a fost proiectat (si va fi fabricat) sub asistenta coreenilor de la Hyundai Rotem, care asigura suportul ethnic si asistenta.

Blindajul va si el unul tot de inspiratie sud-coreana, ca si sasiul de altfel.

In fine sa vedem ce iese.

GeorgeGMT

Exit mobile version