Romania Military

Exponatul central al Thales la Black Sea Defense & Aerospace: radarul antiaerian Ground Master 200

 

Cu o experiență de peste 60 de ani în proiectarea și dezvoltarea sistemelor de apărare aeriană, Thales este lider mondial în domeniul radarelor tactice, având peste 600 de sisteme amplasate la nivel mondial. Ground Master 200 înregistrează o creștere semnificativă a cotei de piață pentru radarele de apărare antiaeriană care fac parte din familia Ground Master.

 

Seria Ground Master de radare antiaeriene mutirol versatile este construită în jurul unei arhitecturi bazate pe elemente și interfețe interschimbabile. Utilizând cele mai noi componente și tehnologii, aceste radare sunt special create pentru a proteja bunuri esențiale și sunt gândite în mod special pentru a răspunde cerințelor trupelor mobilizate în teatre de operațiuni izolate.

 În iunie 2010, Thales a prezentat modelul Ground Master 200, un aparat radar 3D  de ultimă generație cu mai multe fascicule, care utilizează tehnologii inovatoare și fiabile ce folosesc aceeași arhitectură software ca și Ground Master 400.

Ground Master 200 este un dispozitiv deosebit de versatil, format dintr-o singură unitate care se poate instala în 15 minute și poate fi transportat pe șosea, pe calea ferată sau la bordul unei aeronave tactice. Are o rază de detecție extinsă: în modul de supraveghere fiind de 250 km, iar în modul de luptă fiind de aproximativ 100 km. Ground Master 200 poate intercepta orice tip de aeronavă, în orice condiții de mediu și climă.

Bazat pe aceeași arhitectură ca Grand Master 400 (versiunea cu rază lungă), radarul Grand Master 200 este proiectat să îndeplinească simultan: supraveghere aeriană și terestră, coordonare a dispozitivelor de apărare antiaeriană și capacitate de localizare a tirurilor inamice. Pentru supravegherea aeriană și terestră, Grand Master 200 oferă și o rază de detectare excelentă, de la altitudini foarte joase, la mare altitudine, indiferent de mediul înconjurător. Poate coordona dispozitive de apărare antiaeriană, de la SHORAD/VSHORAD la MRAD. În plus, Ground Master 200 poate detecta tiruri de artilerie și poate calcula punctele de lansare și de impact (C-RAM mission).

Fiind versatil, Ground Master poate fi ușor integrat în sistemul de apărare antiaeriană al unei țări și este ideal pentru operațiuni comune, fiind calificat pe deplin de către Forțele Aeriene ale Franței pentru pentru sistemul NATO Identification Friend and Foe (IFF) Mode 5. În plus, Thales și ThalesRaytheonSystems (un joint venture între Thales și Raytheon) sunt responsabile de proiectarea și furnizarea Air Command and Control Systems (ACCS), punând la dispoziția NATO o abordare complexă care acoperă planificarea, transmiterea ordinelor, monitorizarea și îndeplinirea misiunii pentru operațiuni aeriene în Europa, integrând aproximativ 300 de dispozitive, printre care Ground Master 200 și multiple conexiuni Data Link.

Ca lider mondial în apărare antiaeriană și surpaveghere radar, Thales dispune de o bază de peste 1300 de radare aflate în utilizare la nivel mondial: 45% radare terestre și navale, 55% radare civile.  Din 2008, mai mult de 130 de radare Ground Master au fost instalate în peste 10 țări din întreaga lume.

Despre Thales in România

Thales este activ în România de peste 40 de ani , iar din 2007 a dezvoltat operațiuni industriale în țară. Inițial, Thales a fost furnizor al Forțelor Armate Române, iar astăzi continuă să își extindă activitățile în sprijinul modernizării forțelor armate și a serviciilor de securitate din Romania. În ultimii 10 ani, Thales a devenit, de asemenea, un actor important în industria feroviară locală și, în prezent, operează un Centru de Competențe pentru principalele linii de cale ferată, cu peste 200 de ingineri software angajați. O atenție deosebită se acordă științei și tehnologiei. Thales este furnizorul sistemului laser de mare putere, aceasta fiind contribuția României la proiectul european de cercetare cu laser ELI-NP (Infrastructură de Lumină Extremă-Fizică Nucleară).

Exit mobile version