Romania Military

Se tem şi de gazele noastre. România a ocupat R. Moldova. Urmează Ucraina

Se tem şi de gazele noastre. România a ocupat R Moldova. Urmează Bucovina şi Basarabia de sud. Ucraina ar trebui să se ferească de darurile şi bunăvoinţa României, consideră un analist ucrainean, fost membru al autorităţilor locale din Odesa.

 

Se tem şi de gazele noastre. România a ocupat R Moldova. Urmează Bucovina şi Basarabia de sud

 

“Anterior, Bucureştiul a arătat cum e să câştigi având şi cărţi mai proaste. La urma urmei, care altă ţară a avut norocul să participe la cele două războaie mondiale, să le piardă, dar să-şi mărească teritoriul de aproape două ori?! Acum, influenţa României în Europa de Est a crescut în mod semnificativ, ocupaţia “soft” a Moldovei (n.red. – Republica Moldova) este aproape finalizată. Următoarele la rând sunt Basarabia ucraineană (n.red. – partea sudică, denimită şi Bugeac) şi Bucovina (n.red. – Bucovina de Nord). Deci, cum se va comporta România, când Ucraina, singură vrea să „înghită nada” Bucureştiului? Şi, repet, cel mai grav lucru este că nimeni din administraţia preşedintelui sau guvernului nu înţelege sau nu vrea să înţeleagă ce ameninţare comportă cererile de ajutor adresate românilor. Am atenţionat în repetate rânduri conducerea ţării asupra problemei româneşti, dar nu i s-a acordat atenţie atunci, iar acum nici atât”, a declarat analistul politic Andrei Bulgarov, fostul şef al Administraţiei de Stat a raionului Reni (regiunea Odesa), într-un interviu acordat agenţiei de presă Regnum.ru.

“Principala problemă este că, potrivit diplomaţilor ucraineni, ei au o relaţie minunată cu Bucureştiul. Cei care înţeleg adevăratele scopuri ale României faţă de Ucraina, fie nu mai sunt în Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, fie au fost înlăturaţi de la procesul decizional”, a mai spus Andrei Bulgarov, comentând informaţia cu privire la faptul că Ucraina în prezent duce tratative pentru importul de gaze din România. Anterior, vice-preşedintele Naftogaz din Ucraina, Vadym Ciuprun, a declarat că negocierile cu România privind furnizarea de gaze presupun deocamdată explorarea capacităţilor tehnice şi tehnologice. În acelaşi timp Ciuprun a subliniat că nu trebuie să se uite că problema este foarte serioasă şi “aici este nu numai economie, tehnologie şi inginerie, dar şi o componentă politică”, transmite Noi.md.

 

“În aceste negocieri, Ucraina nu va juca. De fapt, ea va fi jucată. Negocierile se vor desfăşura foarte bine. Poate în câteva etape dificile, dar, în final, va fi adoptată formula de care va beneficia doar România”, consideră Andrei Bulgarov. “Trebuie să înţelegem că colţurile ascuţite care vor apărea în procesul de negociere, vor fi proiectate de Bucureşti. Mai mult decât atât, ar trebui să ne aşteptăm de la români la o „dragoste incredibilă” faţă de Ucraina. De aceea, sunt sigur că livrările vor începe, dar ce va cere în schimb România este o mare întrebare”, se lamentează analistul politic ucrainean.

 

Ziuaveche

 

 

Exit mobile version