Romania Military

Mercenarii

  Probabil una dintre cele mai vechi meserii din lume, si atat timp cat va exista razboi, va fi si cerere pentru astfel de servicii, mercenarul nu si-a pierdut din cautare nici in zilele noastre. Ba am putea spune ca dinpotriva. As putea scoate o carte de grosimea Bibliei daca m-as apuca sa scriu despre mercenari si razboaiele la care au participat. Plecand de la  marile imperii, cel Roman si cel Otoman, toata lumea a apelat la serviciile mercenariilor.

Mihai Viteazul a primit bani de la puterile din Vest pentru a angaja mercenari ca sa ii ,,impiedice” pe turci, iar acesti soldati chiar si-au facut datoria foarte bine. Franta si Marea Britanie detin unitati cu traditie  in recrutarea si instruirea mercenarilor, un numar semnificativ de fosti military britanici activand si acum prin tarile din Golf, de exemplu ca pilotii sau tehnicienii pe avioanele de vanatoare modern. Sunt sigur ca si voi stiti multe, informatia este accesibila, la doar un clik distanta. Eu vreau sa ma refer la mercenarii din razboiul modern, care incepe sa insemne a razboi civil.

Razboaiele iugoslave au adus pe front mercenari rusi, ucrainieni si  transnistrieni ce au luptat impotriva KLA (Kosovo Liberation Army). Grupare care la randul sau detinea mercenari antrenati de Al-Qaeda in taberele din Pakistan. In prezent, KLA antreneaza rebelii sirieni.

Sursa: RT  

 

Romania a participat decisiv la acest razboi, considera unii analisti (printre care si Radu Tudor), inchizand spatiul aerian pentru avioanele cargo din Este. Astfel razboiul s-a incheiat mult mai repede si noi am obtinut ,,biletul de intrare” in NATO.

Razboiul din Georgia este un alt exemplu. Armata Rusa s-a infruntat cu mercenari din tari membre NATO (incluziv afro-americani) si din Ucraina. Tot Ucraina fiind si furnizoare de  sisteme BUK, Tor M1, radare si rachete anti-tanc.

Regimul Gaddafi a folosit mercenari ucrainieni si probabil diverse grupuri de rebeli din Africa, dupa cum si “libienii liberi” au avut si ei partea lor de…ajutor din afara. NATO este suspectat ca a participat cu trupe instruite in Arabia Saudita si Irak.    

Nici Siria nu face exceptie. Este posibil ca NATO sa fi mutat unele trupe acolo, pe la granita cu Turcia si/sau Irak. Regimul Assad primeste sprijin de la Garzile Revolutionare si Fortele Speciale din Rusia, astfel ca probabil una dintre cele mai vechi meserii din lume nu si-a pierdut cu nimic din cautare si are in continuare o piata de desfacere foarte profitabila.

 

Citeste si:

Iranul sprijina Siria Radare chinezesti in Siria

 Radare chinezesti in Siria

 

NeroFlash

Exit mobile version