Mercenarii

  Probabil una dintre cele mai vechi meserii din lume, si atat timp cat va exista razboi, va fi si cerere pentru astfel de servicii, mercenarul nu si-a pierdut din cautare nici in zilele noastre. Ba am putea spune ca dinpotriva. As putea scoate o carte de grosimea Bibliei daca m-as apuca sa scriu despre mercenari si razboaiele la care au participat. Plecand de la  marile imperii, cel Roman si cel Otoman, toata lumea a apelat la serviciile mercenariilor.

Mihai Viteazul a primit bani de la puterile din Vest pentru a angaja mercenari ca sa ii ,,impiedice” pe turci, iar acesti soldati chiar si-au facut datoria foarte bine. Franta si Marea Britanie detin unitati cu traditie  in recrutarea si instruirea mercenarilor, un numar semnificativ de fosti military britanici activand si acum prin tarile din Golf, de exemplu ca pilotii sau tehnicienii pe avioanele de vanatoare modern. Sunt sigur ca si voi stiti multe, informatia este accesibila, la doar un clik distanta. Eu vreau sa ma refer la mercenarii din razboiul modern, care incepe sa insemne a razboi civil.

Razboaiele iugoslave au adus pe front mercenari rusi, ucrainieni si  transnistrieni ce au luptat impotriva KLA (Kosovo Liberation Army). Grupare care la randul sau detinea mercenari antrenati de Al-Qaeda in taberele din Pakistan. In prezent, KLA antreneaza rebelii sirieni.

Sursa: RT  

 

Romania a participat decisiv la acest razboi, considera unii analisti (printre care si Radu Tudor), inchizand spatiul aerian pentru avioanele cargo din Este. Astfel razboiul s-a incheiat mult mai repede si noi am obtinut ,,biletul de intrare” in NATO.

Razboiul din Georgia este un alt exemplu. Armata Rusa s-a infruntat cu mercenari din tari membre NATO (incluziv afro-americani) si din Ucraina. Tot Ucraina fiind si furnizoare de  sisteme BUK, Tor M1, radare si rachete anti-tanc.

Regimul Gaddafi a folosit mercenari ucrainieni si probabil diverse grupuri de rebeli din Africa, dupa cum si “libienii liberi” au avut si ei partea lor de…ajutor din afara. NATO este suspectat ca a participat cu trupe instruite in Arabia Saudita si Irak.    

Nici Siria nu face exceptie. Este posibil ca NATO sa fi mutat unele trupe acolo, pe la granita cu Turcia si/sau Irak. Regimul Assad primeste sprijin de la Garzile Revolutionare si Fortele Speciale din Rusia, astfel ca probabil una dintre cele mai vechi meserii din lume nu si-a pierdut cu nimic din cautare si are in continuare o piata de desfacere foarte profitabila.

 

Citeste si:

Iranul sprijina Siria Radare chinezesti in Siria

 Radare chinezesti in Siria

 

NeroFlash

13 comentarii:

  1. Alexandru Michael

    Pot sa iti spun cu certitudine ca in Libia am avut cativa fosti colegi din Legiunea Straina care au luptat pentru Gadafi.Platea foarte bine dar …n-a fost sa fie.Cat despre ceea ce spui tu,perfect de acord,suntem mai cautati ca niciodata.Meseria aceasta este vesnica.

  2. anon de serviciu

    „Probabil una dintre cele mai vechi meserii din lume” – alături de prostituție 🙂

  3. stiti ceva despre recrutari de mercenari? am pregatire militara

  4. Fratilor,vindeti-mi si mie un pont pentru angajare ca mercenar,sunt cadru militar cu experienta teatrelor de operatie,cursuri vechime 8 ani etc.Astept pe adresa mockageo@yahoo.ro multumesc!

    • OK, voi trimite adresa da te mail unui prieten care s-ar putea sa aiba relatii cu astfel de afaceri.

    • @john ai experienta? in teatru de operatiuni:) si nu ai vb cu nimeni pe acolo? informatiile astea sunt disponibile la prima mana intre combatanti,
      Da poate tu ai facut munca de birou cumva?
      Invarte-te si tu pe langa Batistei, poate te remarca cine trebuie daca ai experienta.
      Nu de alta da genul asta de informatie e disponibila pentru cine trebuie nu pentru cine vrea , ca-s multi mocofani cu idei de rambo in cap .
      Da’ te testeaza baietii :))
      …Auzi la el …contactati-ma pe mail!:))

  5. Salut !
    ce pregatire ar trebuii sa fac pentru meseria asta? trebuie neaparat armata/legiunea ca sa poti intra intr-o grupare?..sau poti fii antrenat de gruparea respectiva?
    Multemesc anticipat !

  6. De ăla al nostru care s-a dus să lupte în Ukraina de partea lu Poroșenko ce s-o mai fi ales? Dar de Csibi Barna?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *