Iulie 2020, Permiteti sa raportez!

This entry is part 43 of 91 in the series Permiteti sa raportez!

Series Navigation<< Iunie 2020, Permiteti sa raportez!August 2020, Permiteti sa raportez! >>

600 de comentarii:

 1. Ca sa incepem cu bine luna lui Cuptor, cu unii talambi, dar rau de tot, aciuati la bucatele de pe/din cuptor:

  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24146090-parlamentul-decis-baronul-giurgiu-niculaee-badalau-socrul-lui-ponta-ilie-sirbu-merg-sefi-curtea-conturi.htm

  „Parlamentul a decis: Bădălău, baronul PSD de Giurgiu și socrul lui Ponta merg șefi la Curtea de Conturi” – un analfabet si un scopit merg sa dea iama „cica la control” printre companiile de stat – ah, n-aveti raport de management integrat al riscului de obezitate in munca al angajatilor” – prejudiciu sau hai la Casa Di David sa ne intelegem langa un platou de fructe de mare si un vin alb.

  Unde esti tu, Tepes (adaugati si voi alte nume)?

  12
 2. Old Shatterhand a fumnalizat, a zis ca-si vrea Doboratorul de Ursi inapoi!

  5
 3. https://m.hotnews.ro/stire/24146290
  Băiețașii fac elicoptere clandestin… tare!

  6
 4. „La représentante permanente de la France auprès de l’Otan, Muriel Domenach, a envoyé mardi 30 juin un courrier au secrétaire général Jens Stoltenberg, dont l’Opinion a eu connaissance. Lundi, le président Macron avait parlé d’une « responsabilité criminelle » de la Turquie en Libye.
  Visiblement mécontente du peu de soutien de l’Otan dans l’affaire libyenne, la France a décidé de « suspendre » sa participation à l’opération navale de l’Otan Sea Guardian en Méditerranée.”
  https://www.lopinion.fr/edition/international/turquie-france-suspend-participation-a-l-operation-navale-l-otan-219461

  1
 5. ”La noi, chiar înaintea fazei inițiale, cu fanfaronada obișnuită, i-am chemat în România pe toți: ‘Veniți acasă, fraților!’. Or, ‘frații’ aceștia din Italia și Spania erau bolnavi, contaminați sau suspecți de infectare. Situație de neimaginat pentru Albert Camus, care a studiat toate cazurile de epidemii. Adică nu s-a mai auzit ca cei (sic!) sănătoși să cheme șobolanii ciumei să moară în orașul lor. Asta, știind ce se întâmpla prin alte părți. Bolnavii au ajuns în România și a început prăpădul” – https://spotmedia.ro/stiri/sanatate/nu-s-a-mai-auzit-ca-cei-sanatosi-sa-cheme-sobolanii-ciumei-sa-moara-in-orasul-lor-cum-explica-academicieni-si-teologi-coronavirusul

  Conform Premierului, în Romania s-au reîntors 1,27 milionade de români – https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ludovic-orban-peste-127-milioane-de-romani-s-au-intors-in-tara-in-ultimele-doua-luni-1301881

  Se pare că ”înfectații din afară” au băgat spaima în Tovarăși. De ce? Pentru că bazinul electoral de anul acesta va fi complet diferit, iar cei care erau trimiși până acum să voteze la dracu-n praznic sunt acum, bine-mersi, ACASĂ. Vor vota cu cine trebuie pentru o mască/sticlă de ulei gratuită? Mă îndoiesc! Iar în actuala conjunctură, o alternativă reală la FSN ar putea da lovitura inclusiv la locale ( au nevoie de un singur vot în plus față de ceilalți)!

  Va fi USR-ul o alternativă reală sau doar ”noul ALDE”?
  Neomarxiștilor, sunt cu ochii pe voi!?

  6
 6. Trump continua planul de relocare a militarilor americani din Germania!
  https://adevarul.ro/international/statele-unite/trump-aprobat-plan-retragere-9500-militari-americani-germania-vor-relocati-1_5efc3c7c5163ec427184082d/index.html
  Probabil ceva mai multi in Polonia, dar ii asteptam si pe la noi!

  6
 7. That’s some „furnizor de securitate” right there…

  https://www.youtube.com/watch?v=P2ZAYts-Oyk

  2
  • se pare ca au disparut gloante si explozibil…Cand ai in cadrul fortelor speciale asa ceva, cel mai bine e sa tai in carne vie si sa reconstruiesti..Vroiau sa o ucida chiar pe Merkel parca

 8. Cele două Furi 16 nu trebuiau să ajungă în iunie? Parca erau 2 în iunie, 2 în octombrie și 1 anul viitor.

  2
  • ultima veste din 19 iunie:
   https://www.facebook.com/Scramblemagazine/posts/second-f-16-for-romanian-air-force-upgraded-and-paintedon-27-january-2020-the-mi/3734052753287898/

   Pe 17 iunie 2020, al doilea F-16 destinat FAR a fost livrat de OGMA Forțelor Aeriene Portugheze după modernizarea și pictura în schema de camuflaj FAR. Acești doi F-16 (fostele seriale 15132 și 15135) sunt acum la baza aeriană nr. 5 Monte Real așteaptă livrarea lor în România.
   Scramble este nerăbdător să știe ce cadre aeriene sunt (sau vor fi) implicate în această ultimă afacere.

   1
   • https://www.facebook.com/Scramblemagazine/photos/a.216124641747411/3769637323062774/?type=3&theater
    On 30 June 2020, Marco Papa of North East Spotter pictured the first 31st Fighter Wing/ 510th Fighter Squadron F-16CM wearing a new „Have Glass 5” livery during its landing at homebase Aviano air base (Italy).

    Serial 90-0709/AV arrived from SABCA (Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques) Charleroi (Belgium) after receiving a Depot-level maintenance, and paint upgrade. The 510th FS „Buzzards” marking can be found above the nose gear on the intake.

    The Have Glass radar absorbing paint is developed through the years and is like Have Glass 1 to 4 created reduce the F-16 Radar Cross Section. The paint is made from RAM (Radar Absorbent Material) that consists out of microscopic metal grains. It is said that this Have Glass 5 is nearly the same as painted on the F-35 Lightning II. Of course, due to the shape of the F-16, the aircraft is less stealth than the F-35.

    Initially, the Have Glass paint was selected for the squadrons that were involved in the Suppression of Enemy Air Defence (SEAD) mission, but now slowly all other squadrons will get the scheme too.

    The SABCA facility overhauls some thirty F-16s each year after contracts with Belgium, Denmark, the Netherlands and the US Air Force in Europe. Most contracts run up to 2021.

    1
 9. Acuma sunt pe post de troll ungur (pálinka si Ildikó au substitut vodka si Natasa).

  Declaratii ale lui Orban, singurul cu bun simt si cojones din europa fatà de tâmpeniile provocate de negraci si adoratorii lor.

  https://hungarytoday.hu/orban-hungary-will-never-abandon-its-officers

  3
 10. Oare or fi recepționat ăștia piraniile?
  Au trecut 2 zile și nici o știre…

 11. small ca reprezentare, dar arata bne …., chiar foarte bine!

  1
 12. @priam, la articolul cu turcii ai pus bine problema. Citez opinia ta:
  „Uiti un lucru esential, toate cele de mai sus au loc in spatii geografice ce faceau candva parte din sfera excluesiv ruseasca/sovietica. Americanii duc “razboiul” pe un fost teritoriu al inamicului. Strict din punctul asta de vedere, rusii au pierdut din nou.”

  E adevarat ce spui dpdv al geolocatiei. Putem sa afirmam relaxat ca strategia asta a facut parte din continuarea razboiului rece si se bazeaza pe regula „divide et impera”, unde „divide” a venit de la sine pentru ca fostele state sovietice erau independente inainte de a fi absorbite in umbra comunismului iar „impera” trebuia sa sa intample la un moment dat la o casa fara stapân.

  Doar ca este ceva care nu prea corespunde:
  1. Cecenii au vrut independenta si suveranitate. Au primit in schimb o bâtă peste oki si un team leader prorus.
  2. Georgienii au vrut Abkhazia si Osetia de sud. Pe langă o bătaie ca-n fasole, au ramas tocmai fara Abkhazia si Osetia.
  3. Ucrainienii au vrut „independenta” fata de rusi, o integrare in UE/NATO si flota rusa afara de la Sevastopol. Au primit in schimb cel putin trei palme zdravene peste oki: au ramas fara Sevastopol (Crimeea), s-au trezit cu un conflict armat in Donbass care nu le va da voie sa fie integrati in NATO si cu o economie + industrie in colaps ce ii face sa isi ia ramas bun de la UE. Nu mai punem ca au ramas fara flota, aviatia nu poate zbura si mai au doar o mână de tancuri.

  Pot sa te intreb cum i-au afectat pe rusnaci toate astea? Ca la fiecare victorie popularitatea team leaderului a crescut, acum a ajuns țar -lifetime rulzz.

  Trecem mai departe.
  1. Siria: partenerul nostru strategic si-a dorit cu ardoare indepartarea „dictatorului cel rau” pe nume Bashar al Assad. Ce au reusit in schimb? O prezența rusă sporita in Siria si acelasi dictator „obraznic” la conducere, mai influent si mai iubit de către poporul său.
  2. Venezuela. Si aici partenerul strategic vroiau sa le arate putina democratie de multa vreme. Dar pe langa faptul ca nu au reusit, esecul i-a facut pe ăia sa fie mai inclinati spre rusi.
  3. Irak. Acolo au reusit sa le duca putin miros de prosperitate democratica, doar ca intr-un final si ăstia au inceput sa incline spre cioloveci si sa cumpere armament de la ei, dupa o lungă pauză. Iar armamentul inseamna bani, iar banii din arme le sunt foarte utili ivanilor pentru ca se aduna la R&D pentru alte buzdugane.
  4. Iran? Aici e povestea mai lunga, dar acelasi deznodământ. Se tot chinuie sa faca ceva, parca ar face dar parca totusi ceva ii reține. Intre timp iranienii colaboreaza cu rusii pe toate palierele.
  5. Arabia saudita. Si acolo e ascuțita treaba. Parca ii apară, dar totusi parca nu prea. O gaşcă de „golani” tine in şah o armata sprijinita de multe tari printre care si US, iar din cand in cand yemenițoi le mai dau si câte o dauna totala sauditilor.

  Trecand mai departe, pe orice site media ne uitam, nu exista zi in care sa nu fie implicati rusii cu hakerii lor cu tot: ba cu alegrile, ba cu BLM, ba cu scandalul nu stiu care, etc etc. Gen rusii cam fac legea prin america, ei aleg presedintele, ei starnesc protestele cand vor muşchiu lor, etc etc.

  Nu e ceva in neregula cu ce se intampla la nivel mondial?

  8
  • AlexIS

   Pana in 1991, URSS putea fi numita putere mondiala, avea sfere de interes/influenta clar delimitate si forta. Se aflau in razboi, si ei si americanii, unul dus prin proxy-uri, URSS l-a pierdut economic. Ce e acum RUSIA?

   Legat de aspiratiile astora:
   „1. Cecenii au vrut independenta si suveranitate. Au primit in schimb o bâtă peste oki si un team leader prorus.
   2. Georgienii au vrut Abkhazia si Osetia de sud. Pe langă o bătaie ca-n fasole, au ramas tocmai fara Abkhazia si Osetia.
   3. Ucrainienii au vrut “independenta” fata de rusi, o integrare in UE/NATO si flota rusa afara de la Sevastopol. Au primit in schimb cel putin trei palme zdravene peste oki: au ramas fara Sevastopol (Crimeea), s-au trezit cu un conflict armat in Donbass care nu le va da voie sa fie integrati in NATO si cu o economie + industrie in colaps ce ii face sa isi ia ramas bun de la UE. Nu mai punem ca au ramas fara flota, aviatia nu poate zbura si mai au doar o mână de tancuri.” ––––simplul fapt ca au putut sa se manifeste e un castig pentru ei, au rupt unitatea de monolit a spatiului rusesc. Sunt fisuri in soclul statuii, cangrene sangerande…

   „acum a ajuns țar -lifetime rulzz.” una e sa ajungi tar pe 142 de milioane, alta e sa conduci URSS-ul cu 293 de milioane in 1991, si alte sute de milioane sateliti. Big is beautiful, nu?

   Siria, Iraq, Iran, Venezuela erau vasali URSS, gandeste razboiul in termeni medievali, cu ce pot ei sa mai contribuie cand ii cheama seful la oaste (mai putin Iran)?

   Am prieten intors din AS, a avut ceva contracte pe acolo. Societatea aia ii ciudata rau, localnicii nu fac nimic, munca e importata (low skill Africa si Asia, medium- E. Europe, high -vest), inclusiv armata. Bani ceva mai putini acum, dar multi totusi. Intern, ei nu simt ca se lupta cu cineva.

   „Nu e ceva in neregula cu ce se intampla la nivel mondial?” nu cred, e acelasi lucru in alte haine.

   8
   • @priam
    „Se aflau in razboi, si ei si americanii, unul dus prin proxy-uri, URSS l-a pierdut economic. Ce e acum RUSIA?”

    Dpmdv, Cecenia, Ucraina si Georgia reprezinta tot razboaie duse prin proxy. Americanii sunt in spate si ăia mici ies la inaintare.
    Au iesit cu speranța ca vor câstiga ceva dar in realitate au luat palme dupa ceafa.
    In Siria si Venezuela cam acelasi scenariu, acolo rusii sunt in spate si americanii vor sa ii democratizeze.
    Cum spui tu, acelasi lucru in alte haine, una din echipe si-a scimbat compleul si incearca sa recâstige ce a pierdut. Problema e ca le cam iese pasența.

    „una e sa ajungi tar pe 142 de milioane, alta e sa conduci URSS-ul cu 293 de milioane in 1991, si alte sute de milioane sateliti. Big is beatuful, nu?”
    Nu intotdeauna „bigger is beautiful” or „bigger is more efficient”.
    URSS vs Rusia. Urss era mai mare dar aveau mai multe slabiciuni interne. Nivelul de trai s-a imbunatatit din 91 pana astazi si nu dau semne de colaps.
    Din cate se vede vor sa se extinda din nou. Au luat Crimeea, vor sa se impreuneze cu belarusul si cine stie ce idei le mai trec pe viitor. Asta nu prea e semn de slabiciune.

    AS au avut noroc de americani ca altfel ar fi fost si acum cu cămilele la păscut.

    7
    • Alexievici,esti pe cai mari,ai castigat ceva la referendum?O masina de spalat,un televizor?Ceva?Sau te-au pus astia sef peste ferma de trolli pe Romania de esti asa combativ in ultima perioda?Lasa ca e bine daca esti fericit si ai impresia ca sunteti pe cai mari.
     Doar niste mici completari,Cecenia nu are ,nu avut si nici nu va avea in spate USA,ba din contra,ALexievici,SUA v-a sustinut sa peticiti zona cand au declansat war on terror,asa ca scoate-i din ecuatie,in rest,ati investit miliarde de dolari intr-o gaura neagra in zona,le-ati facut si o super echipa de fotbal,celebra ANji,cu transferuri de milioane si zeci de bulioane de euroi,l-ati adus pe Eto,pe Roberto Carlos,si cate si mai cate,ca sa abandonati brusc echipa,in rest zona e de o saracie lucie,trebuie sa o sponsorizati de la centru,l-ati pus pe fi-su lui Kadyrov sef peste ei,l-ati umplut de bani si cam degeaba,ca in afara de mafie si conflicte cecenii nu exporta nimic.
     ABhazia si Osetia,alte zone negre,ii intretineti si pe aia,iar pierderea bufferului istoric Ucraina e cu adevarat o mare realizare?
     Cat costa Alexievici,salariile,pensiile,utilitatiile,gradinite,scoli,drumuri,sistem sanitar,etc etc pe care le platiti di la centru pt Crimea si Donbas cat costa pe an?
     USA si-a luat palme peste cap?De la cine si unde,iti tot scriu oamenii chestii simple dar tu nu si nu,acum treizeci de ani,detineati juma de Europa,acum ati ajuns cu americanii pe granita si sustinuti masiv de ucrainieni,tu realizezi in ce stare sunteti?Iar ai grija mare cu Belarusul,ca acolo se va juca cu adevarat un mare meci de geostrategie,iar stii care e faza cea mai proasta acolo,ca nu puteti sa mai aplicati neam metoda Ucraina,razboiul de nici o culoare nu mere acolo,decat ala total sa reusiti sa ocupati tot Belarusul,pt ca daca il faceti pe bucati,e degeaba,acolo cheia e culoarul Suwalki.Iar Lukashenko stie ce carti are in mana si ce importanta are totul si va joaca pe degete,daca reusiti si performanta sa pierdeti si Belarusul,apai atunci puteti sa ramaneti cu piticul pana la adanci batraneti,ca e degeaba,Europa si USA au reusit imposibilul si anume sa transforme dou a state pro ruse,cu legaturi extrem de puternice cu voi,in doua zone tampon cu zero sanse de reintoarcere spre voi,cel putin Ucraina e terminata pt voi ca reintoarcere ,tot timpul va exista un nucleu dur acolo care se va opune legaturilor cu Rusia,acum sa asteptam sa vedem ce faceti si in Belarus,
     In rest imi plac sireteniile de genul nivelul de trai a crescut comparativ cu 91,asa se lucraza smechereste,doar ca vezi ca sunteti pe scadere masiva a nivelului de trai in ultimii ani ,lasa comparatiile cu anii disco 90,nivelul de trai scade pe zi ce trece,iar ghici ce, dupa perioada Covid o sa fie si mai rau.IAr cireasa de pe tort e si realegerea pt eternitate a lui Putin,nici macar elementul surpriza nu il mai aveti,dar tu continua sa te minti ca sunteti o forta.

     14
     • Danielson, nu asa. Pai ce facem, deturnăm discutia despre geopolitica si ajungem la cuptoare cu microunde, aspiratoare si echipe de fotbal?

      Nu stiu ce castigati voi din comentariile pe lânga si tentativele astea ieftine de manipulare, si atacuri la persoana, dar eu te asigur ca nu ma plateste nimeni. Totul are o logica. Sa auzi pe unu care viseaza la farfurii zburatoare si triungiuri reflectorizante ignorand total ceea ce s-a intamplat in realitate, e cam nasol. Altul zice ca georgienii erau cei mai tari iar rusii piatol cu apa. Dar georgienii au luat bataie de s-au kkt pe ei, nu invers.

      Sa facem mai simplu:
      Stiai ca integritatea teritoriala a Ucrainei a fost garantata atat de americani cat si de rusi printr-un document? Stiai ca asta a fost o garantie pentru ca ucrainienii sa renunte la armele nucleare?
      Stiai ca peninsula Crimeea a apartinut Ucrainei? Ia zi tu unde se afla acum. Si explica intr-un mod rational de ce s-a intamplat una ca asta, daca existau tringhiuri reflectorizante si farfurii zburatoare iar rusii sunt cu mucii la nas. Noi stim ca ciolovecii i-i-au invadat, asta e un fapt documentat.
      Explica intr-un mod rational si cum de au rusii bani sa plateasca pensii si sa investeasca masiv in Crimeea si Donbass daca acum 6 ani toti proamericanii ne asigurati ca rusii o sa se duca pe copcă si o sa ramana doar 10km2 in jurul moscovei.

      Cand investesti masiv in antrenamente/echipamente mercenarilor ca sa inlaturi un presedinte de la conducere si vine altul si face pipi pe investitia ta astfel incât nu iti atingi scopul cum se numeste daca nu „o palma peste ochi”?

      Deci in afghanistan CIA ii sponsorizau cu bani si arme pe talibani ca sa lupte impotriva rusilor si tu zici ca in cecenia nu au facut-o? Tu crezi ca aveau aia bani sa duca razboiul atatia ani daca nu primeau ajutor extern?

      Iar daca rusii nu sunt o forță, explica cu cuvintele tale cum pana mea au reusit sa ii bata pe Georgieni cu americanii de mana, sa le ia Crimeea ucrainienilor, sa schimbe la 180 grade situatia din siria si sa ii ajute pe venezueleni?

      Spune intr-un mod simplist cum au reusit ciolovecii sa va aleaga presedintele (simbolul democratiei voastre) daca voi sunteti best of the best?

      4
      • Pentru ultima fraza te fac eu „ciolovec dobitoc”.

       Si nu va mai intindeti la PSR, duceti-va la articolul cu turcii si certati-va acolo…

       8
      • E ultimul coment pe care il dau lui Alexevici,Razvane si gata.
       Alexievici sa incep de la sfarsit-simplu-nu voi l-ati pus pe Trumpi presedinte ,nu va mai mintit,aia e o strategie americana in care s-a reusit reactivarea sentimentelor anti rusesti din societatea lor care incepusera sa se diminueze in ultima perioda,nemaiconsiderandu-va importanti,toti ochii fiind spre China,insa Usa avea nevoie de scenariu asta in geostrategia ei-drept urmare-soldati americani go east,Trumpi rupe tratatele cu voi,mai putin isi deschide port militar in UCraina,restul e can can
       2-Se numeste memorandumul de la BUdapesta,citeste-l ca habar n-ai ce contine,ca daca stiai nu il dadeai exemplu-e inca o alta dovada dintr-un lung sir ca semnatura voastra pe acte oficiale egal zero
       https://ro.wikipedia.org/wiki/Memorandumul_de_la_Budapesta
       3-nu ,Usa nu au sustinut Cecenia cum au facut-o cu Afghanistanul ,tocmai dupa experienta de acolo+nu isi doreau un centru de radicalizare in Caucaz,dar aici e mult de scris si n-am pofta,dar iti spun un singur lucru,v-ati bagat in cel mai mare viespar din lume ,pe care americanii vi l-au construit ca la carte si facem si pariu pe o bere virtuala ca o sa intrati si in Afganisthan cu trupe ,dupa retragerea USA de acolo,ce au facut americanii acolo e arta dpdv geostrategic si o sa simtiti extrem de dur realitatea din terern.
       4-Crimmeea a fost cedata Ucrainei de Rusia dupa al doilea razboi mondial pt a reusi aproprierea si infratirea celor doua popoare pt eternitate,a fost un gest simbolic de incredere maxima intre frati si un fel de a se cere scuze pt crimele si marea foamete produsa de Stalin,Putin a reusit sa faca varza planul asta si sa va piarda Ucraina pe vecie,dar tu minte-te in continuare.
       Long story short-fii cu ochii pe Belarus si pe Afganistan in viitor ca acolo o sa fie cu adevarat spectaculos.

       2
       • Danielson, ai tras numai pe lângă. Dupa triunghiuri reflectorizante o dați cu port american la MN si preziceți un razboi in Belarus. Pe ce planeta traiti?

        1. Daca hackerii rusi nu s-au amestecat in alegeri, de ce folositi zilnic o manipulare de slaba calitate si faceti procese prin america? Adica nu exista zi in care cel putin un canal de stiri sa nu spuna ceva de hackerii rusi si nu exista troll pe la comentarii care sa nu promoveze constant aceasta idee.

        2. Eu n-am habar ce inseamna memorandumul de la Budapesta? Serios? Ia citeste putin:
        „Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își reafirmă angajamentul față de Ucraina, în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei.”
        De cate țări a fost semnat, si care din ele si-a respectat angajamentul?

        3. Ce zici ca au facut americanii in afghanistan? Arta? Cat timp au de cand sunt acolo si care e deznodamantul? S-a semnat pacea cu conditia ca americanii sa plece de acolo. Asta-i arta?

        4. Toata lumea cunoaste poveste crimeei. Problema e ca voi, cei de la CIA, incercati sa minimalizati aceasta miscare. De ce nu explicati mai bine de ce ucrainienii se uitau ca vaca-n-popuşoi la soldatii fara insemne si de ce nu au facut nimic, daca tot rusii sunt atat de neînsemnați si rupți in koor?
        La ce le-a ajutat ca mergeau cu steagul URSS in mana si strigau „america e cu noi”?
        De ce nu ne povestesti de acumularea de trupe ruse de la granita ucrainei din momentul anexarii Crimeei si ce s-ar fi intamplat daca ripostau.

        Eu incercam sa dezbat cu @priam. El a fost singurul on-topic, care a stiut ce zice, restul faceti trolling.

        @Razvan, e foarte urat ca un admin sa inceapa cu atacuri la persoana fie ele si intre ghilimele.
        La articolul cu turcii nu prea are sens sa ne mutam ca deja e poluat cu offtopicuri. Mai era unu acolo care il corecta pe George fara sa aiba pic de habar despre ce vorbeste. Troli de slaba performanță.

        3
        • Bai ciolovec…”voi astia” aveti mereu pusee cand e vorba de Rusia, sunteti mult prea previzibili, nu va puteti abtine. Pleaca in Rusia, troleaza acolo si sa nu te mai vad pe aici, pe blog!

         „Spune intr-un mod simplist cum au reusit ciolovecii sa va aleaga presedintele (simbolul democratiei voastre) daca voi sunteti best of the best?”

         Deci nu numai ca e vorba de „democratia noastra” (slaba, aparent, de devreme ce ne-a tras-o dzeul tau fascist/autoritarian/dictator, Putin)…dar mai ai si tupeul sa spui ca tot Putin „l-a ales” pe Trump (si nu furia americanilor satui sa tot fie facuti noii sclavi ai marxismului/progresismului).

         Deci…du-te! Valea! Lasa revenirile sub alt nume, treci pe trotuarul celalalt…

         9
         • Ce-ai făcut? L-ai băgat pe prost la colivia cu giboni? Îți was just getting interesting the way the mofo could taste the bullshit in his own mouth.

          2
          • Prost nu e, dar, ca majoritatea russtronkistilor, ajunge la limita „lasa ca o sa vedeti voi, v-a tras-o si v-o trage Putin”.

           3
          • Pai asta s-ar numi în cărți prostie grosieră.

          • Domnu Alex,cu riscul sa impartasesc soarta nefericita a „trolului’ tiz al dv,daca inteligenta ar fi un criteriu sa comentezi aici cred ca la vreo trei sferturi din comentatori le-ar trebui taiat netul pe viata..Dar daca asorteaza politica forumului pot debita orice tampenii extremiste,xenofobe conspirationiste falsitati crase si rauvoitoare fara macar o tresarire din partea moderatorilor.

           6
          • Si tu ai ramas cu impresia cumva ca prostul asta a debitat ceva care cel putin ar merita atentia?

           5
          • alex chiar merita atentia ca in postarile lui vezi liniile directoare si modalitati prin care propaganda rusa cauta sa spele imaginea rusiei in strainatate si a liderului suprem

    • te-ai activat bine de tot zilele astea….

     2
   • Asta e o logica stranie..adica daca ai pierdut o vreme dar iti revii si punctezi la barbia adversarului tot pierzi..pentru ca ai pierdut mai devreme..pe stilul asta Midway si Stalingrad au fost infrangeri,ca de, e cumva pe teren propriu..Rusia joaca inteligent tinand cont de resursele pe care le are, chestie de asteptat daca compari elitele rusesti cu de alde Trump,Hillary & Co.

    3
    • Cornel, aici totul se priveste ca pe un fel de razboi din cate am sesizat. Foarte putini stiu ce e aia o dezbatere. Banuiesc ca ăia care stiu ce reprezinta dezbaterea argumentata sunt singurii care nu sunt platiți ca trolli. Restul te acuza de trolela de parca le-ar fi ciuda ca iei salar mai mare ca ei, din moment ce le dai peste nas cu argumente. ?? Stii zicala aia „hoțul strigă hoțu’ ”

     @psycho, ti-am dat o inimioara.
     De cele mai multe ori cand scriu pe aici e pentru ca vad cate o aporie fantasmagorică care ma lasa perplex. Alteori scriu de placere.Exista si zile in care nu ma obosesc sa raspund nici macar la aporii fantasmagorice.

     3
  • Deci sa nu mai aud de JLTV! Razvan, se aude? 🙂

   2
   • Guerrileros de Colombia Unite…Să vina „Iuți de picior” să lupte cu oligarhii și asupritorii. Btw, Armia Ro are cumva vreun program să aibă grijă de copiii orfani, să ii creasca, hrănească, să îi învețe să fie „iuți de picior” iar la 18+ să fie baza de selecție pentru FOS și trupe de cercetare/infiltrare? Că tot au probleme cu selecția de personal.

    2
   • Realizezi ca asta e semn ca o sa cumparam, nu?
    Da? 🙂 🙁

    • discutam chiar saptamana trecuta joi cu un fost client de al fabricii si spunea ca personalul e destul de slab pregatit… Inca nu se stia de inchiderea fabricii

     • personalul era la nivelul cerut de JLG (parte a Oshkosh)
      restul firmelor de pe platforma Automecanica au un HR si program de training comun, prin care isi realizeaza calificarea presonalului, JLG, are propriile departamente
      daca este adevarat, inseamna ca problemele sunt la nivelul cererii de echipamente JLG pt ca asamblarea finala a platformlor ridicatoare, telescopice si foarfece se face in Belgia, unde uzina este dotata doar pt asamblare (in Automecanica realizeaza de la taierea tablei, sudare, fabricare pe CNC, sablare si vopsire tpate componentele majore inclusiv sasiele)
      nu iti fa griji, deja o firma beligiana ce produce suprastructuri pt camioane avea nevoie de spatiu de productie, asa ca nu raman pe drumuri

      2
      • un amic de al meu, le a dat o lucrare. La receptie a trimis echipa de control calitate plus unu pentru control US. A iesit un fiasco total

   • Contractul respectiv produce JLTV pentru HIMARS.

    1
 13. La indicatile pretioase a unor copii, nepoti, nepoate, famelie mare, remuneratie mica mi sa spus ca sunt „uncool”, ca nu stiam pana acum ceva timp cine dracu ii Selly. Ca sa nu mor in bezna inculturii si inabilitatii de a relationa cu tineretul, ca eu nu mai pricep mai nimic din ce vorbesc astia, am gasit urmatorul vlog a lui Selly asta. Daca asta-i generatia care urmeaza, eu sunt placut uimit si invatamantul tocmai si-a luat un ghiul in cap si un cap in gura pe merit insa:
  https://www.youtube.com/watch?v=I647dXGso0o
  Mi-a placut partea cu istoria…

  2
  • @lt(rez)
   „nu stiam pana acum ceva timp cine dracu ii Selly” idem.

   „Daca asta-i generatia care urmeaza” nu e reprezentativ, el e un fel de „olimpic”, baiat destept, face bani din papagal, stie sa vanda, a ajuns milionar in euro inainte de 18 ani…

   In fine, sa speram ca va fi model pentru altii.

   5
   • Priam, bravo lui.Daca ii si milionar la 18 ani, fara sa fi furat, smanglit, vandut substante, ma inclin.
    Fiecare generatie are varfuri, la mine stiu ca ma tot stresau parintii cu un coleg: Ionut face doar din gazeta matematica si tu bati mingea pe maidan.Asa era intradevar, si cum aveam campionat de fotbal pe strazi, strada Mihail Kogalniceanu vs Strada Avarm Iancu spre exemplu, am considerat ca matematica mai poate astepta find onoarea acestor mari personalitati la mijloc, ce naiba.
    Mare bucurie am avut sa le spun la ai mei ca l-am vazut ani mai tarziu pe Ionut dat in urmarire generala prin mijlocul anilor 2000, Clonat carduri sau ceva de genul.
    Baiatul destept, nimeni nu contesta.
    Dar imi place despre acest Selly, generatia noastra a fost mult mai inhibata chiar si la varfuri. Imi place sa vad ca este precoupat de la varsta asta de niste probleme reale.

    6
 14. Dacă nu e in stare statul sa facă ordine, atunci https://m.hotnews.ro/stire/24149166

  1
  • se cearta intre ei de fata cu clientul…mai sunt si prosti pe deasupra.
   acum intrebarea este cat de prosti sunt militienii de nu ii prind pe astia ?

 15. https://adevarul.ro/news/eveniment/zeci-interlopi-trei-politisti-trimisi-judecata-orgii-sexuale-zilnice-intr-un-depozit-bacau-1_5efdaf735163ec42718ea44f/index.html
  țara traficului de droguri,persoane,violatorilor,pedofililor si a AN-urilor.
  îmi este imposibil să cred că o societate atât de penetrată de securitate si miliție înainte și după ’90 nu se pot depista din timp cazuri gen caracal si altele….dar așa ajungi când pui de pază la turmă lupi.

  3
  • @psycho

   15 persoane trimise in judecata, din care 3 politisti (respect fata de uniforma), 4 ani…

   Unul din cei 3 a fost arestat preventiv anterior de DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă, tâlhărie şi furt.

   Si vine o intrebare logica, colegii celor 3 politisti nu stiau cu ce se ocupa ei, tinand cont de amploarea activitatii infractionale, durata si dimensiunea orasului – 144.307 de locuitori (2011).
   Daca stiau, ce cauta in Politie? Daca nu stiau…

   4
   • Si se mai mira Vlad de unde scarba pe care a vazut-o la oameni pe strada. Atata timp cat se vor intampla alde Caracal, 10 august, Colectiv etc nu va exista respect pentru uniforme la noi in tara indiferent de numarul profesionistilor din sistem. De ce ? Pentru ca indivizii de genul alora de la Bacau sunt prinsi de altii si niciodata devoalati de colegii care ar trebui sa apere cetateanul.

    8
  • ce fel de jigodie se culca cu copii de 14 ani ? astia ar trebui inchisi pe viata, ce au ei nu se vindeca vreodata

   3
  • Cică in Afganistan, dupa Cecenia soldații ruși schimbau cartușe pe vodkă si țigări…. Am senzația că afacerea cu S-400-le e din aceeași categorie.

 16. Ukraine floods: Why climate change and logging are blamed
  https://www.bbc.com/news/world-europe-53233387

  (ca e BBC cu agenda sau nu)…Ucrainenii…si ei tot ca noi, sa nu-i mai laudam ca Maramuresul la ei e mai verde decat al nostru…

  2
 17. poate a mai pus cineva in loc de Pe Aripile Vantului na propaganda imperialista https://www.youtube.com/watch?v=_2KMm49B6pE

 18. Repede, chemati DNA-ul, e scurgere de informatii clasificate Antefrig!

  14
  • Moare MApN ca nici secretul nu mai e ce era.

   6
  • Pentru cei care nu s-au uitat la film va recomand sa-l vizionati. Si in afara de informatiile despre avion sa va fiti atenti la cum vorbeste tipa. Fluent, fara balbe, stapana pe tot ce are de explicat. Cati din burtosii de la noi pot vorbi asa chiar si cu hartia in fata?

   9
   • lasa burtosii,sa vezi mimozele in uniforma cu parul balai si dslr-ul in mana ….reporteritele lui peste prajit in uniforma,purtatoare de cuvant si al;te cele.famiglia rezista ca doar ar fi si pacat sa nu mulga toti de la contribuabil.

    9
  • Haaaaaaa, haaaaaaaaaa
   Pe aceeasi tema, prin 2003 era ziua portilor deschise si trebuia sa prezint citeva echipamente „de import”. 😉
   Am cautat pe net, pe site-ul producatorului, am luat de acolo caracteristicile tehnico-tactice, am facut planșe de prezentare, totul pe banii mei. Imi iau jucariile si ma duc la eșalon, ca acolo avea loc prezentarea.Imi amenajez standul, cu baietii mei, si cind sa inceapa prezentarea, vine responsabilul cu relatiile cu publicul si ala cu „protectia și securitatea” și încep să urle că de unde am planșele alea, cum îmi permit să le prezint, că-s secrete și să le ascund, și să maschez echipamentele cit pot.
   Când le-am răspuns că am luat datele de pe internet, și am venit cu echipamentele ca urmare a ordinului primit tot de la ei, le-a picat fața, și au plecat cu coada între picioare. Momentan situația e cam la fel… 😀 😀 😀
   Părerea mea, hîc…

   14
   • sharky
    Pe mine mă distrează semnele alea cu fotografiatul interzis din jurul unităților militare.
    Am un prieten pasionat de binocluri, primul și al doilea război mondial, zeci-sute de licitații pe ebay, sta la etajul 9 cu vedere spre curtea unei unități militare, îs și unii mai speciali pe acolo. Când primește coletele, iese pe balcon.
    Niste prosti, nu specialii, i-au făcut o vizită, cu vreo 10-12 ani in urma. Cred că s-au mai schimbat mentalitățile de atunci.

    5
   • Am fost anul trecut la Ziua Portilor Deschise, la Constanta. La VB-uri, proaspat modernizate, am dat peste un tanar ofiter care mi-a explicat cum functioneaza lucrurile pe puntea de comanda, inclusiv demonstratie cu telemetrul laser si FLIR-ul. Am facut poze cu toate cele, n-am avut probleme.
    A fost o experienta foarte faina. Identic pe dragor, doar ca acolo n-aveam ce sa vad.
    La intrarea pe fiecare nava erau placi cu caracteristicile tehnico-tactice. E reconfortant sa mai gasesti si oameni faini. Iti da speranta…

    2
   • @sharky asta cu pe banii mei mi se pare o problema mult mai mare decat prostia cu secretomania lu peste prajit.
    militarii n-ar trebui sa isi plateasca singuri multe lucruri ca sa isi poata face meseria. nu e ok.

    asta e reversul la discutiile cu pensiile. unii nu merita pensiile alea uriase dar altii nu ar trebui sa fie pusi in situatia de a isi cumpara singuri mancare, imbracaminte, consumabile etc.
    sincer nu stiu care e solutia dar sunt multe probleme de cultura si de la baza spre varf si invers. ne-am obisnuit cu niste anomalii

    5
   • God damn….

    1
 19. Airbus, Leonard și alți doi ofertanți se bat pe un contract ISU pentru 12 elicoptere. Ofertele au fost depuse de Leonardo (Italia), Airbus Helicopters Romania, Polskie Zakłady Lotnicze (Polonia) și Exclases Europe Limited (Cipru).

  https://www.profit.ro/stiri/airbus-leonard-si-alti-doi-ofertanti-se-bat-pe-un-contract-isu-pentru-12-elicopetere-anterior-procedura-a-fost-anulata-de-doua-ori-din-lipsa-de-oferte-19408301

 20. https://youtu.be/20ZR_OW7DCg
  Putin mai impunător decât monumentul de 25 m din spate, dupa ce si-a anulat termenele prezidențiale cu tot cu constituție.
  Nu sunt subtitrari….. dar nu spune nimic nou, doar le promite rusilor ca o sa se țină de promisiunile anterioare si o sa îndeplinească tot ce le-a promis, răspromis, repromis si tot ce a uitat sa le promită si ce avea in plan sa le promită in ultimii 20 de ani, raiul pe pământ i-așteaptă pe ruși.

  2
 21. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/cum-a-pierdut-statul-miliarde-din-cauza-agentiei-conduse-de-prietenul-baronului-psd-arsene-guvernul-a-sesizat-parchetul-1332637
  Deci vreti sa imi spuneti ca nu strainezii ne fura noua „resursele” si „naturale”? Vreti sa imi spuneti ca niste smecherasi ancorati in partid bini di tat isi dadeau ei intre ei dreptul de exploatare a resusrelor naturale ale tarii si redevente plateau zero la stat? Si ca nici macar nu exista o baza de evidenta pentru redeventele incasate. Of nu, vai.. Acum ce vreti sa imi spuneti ca nici Mos Craciun nu exista? Dar Soros, dar agenturili straine… Of vai, mi s-a naruit constructia mentala de o viata.

  8
 22. https://deschide.md/ro/stiri/editorial/68779/Iulian-Chifu–Summitul-Putin-Macron–suspiciune-scepticism-ne%C3%AEncredere.htm

  Nu l-am găsit încă publicat pe niciun site românesc, probabil că o să apară azi-maine.
  Gerontofilul ăsta o să ne bage pe toți într-un rahat din care nu știu cum o să mai ieșim. Idiotul e mult mai perfid decât credeam. Cred că suferă de si de sindromul stockholm….

  3
  • Nu are cum sa sufere de sindromul ala, ca Franta n-a fost sub rusi… sau sovietici. Le-am mai spus si eu la unii de pe acolo ca daca ar fi ajuns macar cativa ani sub rusi altfel ar fi vazut lucrurile, inclusiv socialismul la care tot viseaza.
   Pe nemti insa chiar nu ii inteleg.

   3
   • N-au fost sub ruși, dar au fost 45 de ani adversari în NATO. Păi numai de dintr-ăștia are Franța parte? De la Chirac încoace, toți bărbați de stat, unul și unul… desene animate la palatul Elysee…

    3
    • Încà sunt multi care nu pricep cà Franta nu s-a retras niciodatà din NATO, cu atât mai putin sà-i fi devenità adversar.
     Când în 1966, generalul de Gaulle a anuntat într-o conferintà de presà retragerea Frantei din comandamentul integrat al NATO (nu din NATO), el a declarat :
     « la France considère, qu’encore aujourd’hui, il est utile à sa sécurité et à celle de l’Occident qu’elle soit alliée à un certain nombre d’États, notamment à l’Amérique, pour leur défense et pour la sienne dans le cas d’une agression commise contre l’un d’eux. »

     4
     • Unde am spus eu ca Franța s-a retras din NATO ?
      Poate mai trebuia sa mai pun niște virgule, sau să fiu ceva mai explicit. Mea culpa. Ideea de mai sus era, că Franța a fost adversară rusiei timp de 45 de ani, cât timp a fost in Nato. Franța din ceea ce știu, si-a retras doar ofițerii din structura de comanda a NATO…

      1
     • Nu s-a retras…da nici nu a fost cu adevarat in NATO

      Manevra asta cu nu mai participa la manevrele navale NATO e ca sa submineze puterea aliantei din interior.
      frantuzii au fost si sunt niste javre in continuare
      noroc ca nu se bazeaza nimeni pe ei…in afara de merkel poate

      trebuie sa fii sinucigas sa te bazezi pe francezi si armata lor.
      atat de multe eforturi se fac ptr francezi in NATO pana si dosumentele sunt bilingve franceza si engleza…am lucrat ptr NATO cocoseii faceau grup separat aveau conducere paralela in NATO subminau alianta asa cum am mai spus

      a

      9
      • Iar un priceput (si încà a lucrat pentru NATO).

       Nu erau „manevre” ci misiunea Sea Guardian care în mod special ar trebui sà facà sà se respecte embargoul asupra armelor destinate Libiei.
       Si nu este o „retracer” si o „suspendare” a participàtiei.
       Si asta nu împotriva NATO, ci pentru coerenta aliantei, când o fregatà francezà a fost iluminatà în trei rânduri de radarul de tir al unor fregate turcesti care escortau un cargou spre Libia.

       Dupà cererea de anchetà asupra incidentului cerutà de Franta, cu sprijinul a numai opt state, s-a làsat cu vom vedea…

       2
       • clar ca sunt mai prieput decat tine in privinta asta.

        faceau opinie separata in NATO din fericire nimeni nu avea incredere in ei si toate celelalte tari lucrau impreuna
        niciodata francezii nu au fost de incredere in alianta

        acum nu fac decat sa continue sa submineze alianta sperand ca vor face EU Army pe care ei sa o coordoneze

        eu personal nu dau 2 banuti pe cocosei mai ales ca i-am vazut la treaba din interior
        din fericire nimeni din alianta nu conteaza pe ei…

        Romanii erau si sunt aliati mai de incredere in NATO, in unit-ul meu Americanii l-au promovat pe roman in functii de comanda, erau niste baieti f buni si luptau pentru grup si respectau ordinele
        francezii faceau opinie separata si erau marginalizati pentru ca subminau unit-ul. cel mai mare mess era cand erau promovati ceva cocosei pe posturi mai marunte. aveau si linie logistica separata

        asa cum am spus niciodata franta nu a fost in NATO
        trebuie sa fii sinucigas sa iti lasi apararea pe mainile curvelor de francezi. punct.

        11
        • Era vorba de interpretarea ta asupra “retrageri” navelor franceze la care ai răspuns numai cu o opinie generală.

         3
      • AdyR
       Două -trei remarci:
       – „trebuie sa fii sinucigas sa te bazezi pe francezi si armata lor.” au o armata competenta, și-au dezvoltat armament propriu de buna calitate, alaturi de britanici sunt singurii care contează în vestul Europei etc.
       – sunt doua limbi oficiale în NATO, engleză și franceză, la momentul constituirii, erau singurele limbi vorbite de mai multe națiuni.
       Nu exista conducere paralela in NATO.

       PS „asa cum am mai spus” …vei fi o sursa de referință și noi nu știam! Și eu repet zilnic că sunt frumos, suplu și deștept. Dar nu se întâmplă.

       7
       • @priam

        Ca tot veni vorba de Libia, atacul contra lui Gadaffi acolo a fost starnit de francezi (cu combinatia aia a lor de michidiuta cu Louis de Funes de a fost presedinte, Sarkozi) si britanici impreuna (s-a starnit si la aia amintirea imperiului colonial si s-a umflat orzul si in ei). La scurt timp insa au trebuit sa apeleze la americanii pentru ca li s-a cam terminat munitia, si daca tot e sa-i ajute cu munitie au zis sa participe aia si cu centre de comanda, avioane de alimentare in aer, sateliti si logistica in general, pe langa implicarea directa in teren.
        Dealtfel daca nu ma insel americanii i-au sprijinit cu d-astea si in operatiunea din Mali pe francezi (daca imi amintesc bine avioanele Rafale erau realimentate in aer de cisterne zburatoare americane etc), care au apelat la toata lumea pentru asta (inclusiv noi am trimis ceva acolo).

        Nu spun ca nu ar fi competenti dar nu sunt singurii competenti in NATO iar ca forta militara si capacitate de proiectie a ei sunt evident surclasati masiv de americani. Iar Macron cu ideile lui ciudate sigur ca nu prezinta incredere

        3
        • Da, radu2, sunt de acord cu ce spui, deși au fost niste lămuriri și pe faza cu muniția.

         Când am afirmat ” alaturi de britanici sunt singurii care contează în vestul Europei ” nu m-am gândit la americanii prezenți în Europa, ci la localnici. Realmente, astea două națiuni mai au urme de armate.

         Mie nu îmi plac acțiunile Franței din momentul in care Băsescu urla de Mistral și pe aia i-a durut in p__a, dar inca bălesc când mă uit la dotările lor, de la CATOBAR nuclear, Rafale până la Leclerc… Sau, că să îi supăr pe unii de pe aici, compar falcutele unora din BIM cu uscații aia de la defilarea de căderea Bastiliei.

         Ascult muzica franceza veche cu plăcere, dar parca nu mai e Franța mea.???

         7
    • Adversari in NATO? Cu cine?

     1
   • Dupa niste analize sociologice, cred ca in cazul nemtilor e vb pur si simplu de faptul ca percep un business case bun.
    La fata, e pt ca sunt ecologisti si hippy si contra-culturisti… dar darama paduri pt carbuni si centrale eoliene. Pt ca, dincolo de fata, sunt destul de ahtiati dupa dinero. Si gazul rusesc e ieftin, confruntarile geopolitice sunt externalizate, iar ei pot domina economic Europa si o buna parte din piete.

    3
   • Dupa niste analize sociologice, cred ca in cazul nemtilor e vb pur si simplu de faptul ca percep un business case bun.
    La fata, e pt ca sunt ecologisti si hippy si contra-culturisti… dar darama paduri pt carbuni si centrale eoliene. Pt ca, dincolo de fata, sunt destul de ahtiati dupa dinero. Si gazul rusesc e ieftin, confruntarile geopolitice sunt externalizate, iar ei pot domina economic Europa si o buna parte din piete.

    1
  • Bravo Dorel ca si gasit si postat articolul.
   Ca de obicei foarte bune articolele domnului Petrisor Peiu.
   Trebuie citit de toti cei care debiteaza tot felul de prostii despre contractul pentru Piranha 5.
   Acum e scris negru pe alb ca nu merge din cauza spagarilor romani.

   1
   • pai daca a fost respectata asta :
    4.2. satisfacerea şi protejarea interesului esenţial de securitate de către operatorul economic:
    – angajamentul ferm, încheiat în formă autentică, privind integrarea şi producerea în România a 197 de transportoare 8×8 şi derivate pe platforma PIRANHA 5, precum şi fabricarea în România a următoarelor subsisteme: sistemul de protecţie balistică şi antimină (carcasă blindată), sistemul de armament, sistemul de comunicaţii şi informatică, aparatura de ochire şi observare şi sistemele de senzori.

    sistemul de armament de facut de elmet.sisteme de observare si senzori cooperare elbit prooptica ,deci ramane de stabilit cine a facut sistemul de comunicatii si informatica in Romania ca sa stim cine a produs ceva de o asemenea valoare de merita laudat intr-un asemenea articol ,unde mai multi cai morti sunt ingropati

    • Citeste articolul si citeste si articolele de pe aici. Nu a facut nimeni asa ceva in Romania asa ca nu ai pe cine sa lauzi. Au venit cu sistemul de commanda control de la americani si acum incearca sa il puna pe asta care e instalat si pe Piranha 3 vechi de 10 ani.

     • tu vrei sa imi spui mie ca interactive are pe stoc 200 de falcon 2 complete vehiculare ca sa echipeze piranha 5 si nu aduce de la L3 harris falcon 3 si trebuie sa il cred pe cuvant pe politrucul ala

   • Vezi că mai sunt unii pe aici ce au memoria întreaga…

    Peiu sa nu-l mai pupe in cur pe Năstase.

    Vrei sa vorbim de implicarea lui în CSR, firma lui Chiriac?

    Sau de implicarea lui în scandalul OTE?

    E doar un alt traseist politic, cu aere de analist tehnocrat.

    13
    • Eu altceva am vrut sa scot in evidenta. Nu stiu toate dedesubturile afacerii Piranha 5, n-am urmarit telenovela. Insa la americani cuvantul face mai mult decat o hartie. Faptul ca o spune Peiu nu este mai putin adevarat. Au si americanii marlanii lor dar ca unul care a lucrat cu americanii pot sa confirm ca la ei cuvantul dat are greutate, spre deosebire de nemtalai. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca americanii sunt mult mai deschisi in comparatie cu orice nemtalau..

     1
     • Nu mă înțelege greșit, e foarte posibil ca vina legata de P5 sa ne aparțina ?%, dar nu îmi place să i se facă statuie lui Peiu…

      7
      • Nu-i fac statuie lui Peiu, mie personal nu-mi plac aia care se umplu de titluri (cum face Peiu). Dar cand are dreptate omul n-ai ce sa-i faci.

       • Nu tu, @zamolxis.

        Contează tare mult cine zice adevărul ăla, și de ce o face.

        Cu alte cuvinte, ce îl mana pe el in lupta.

        8
 23. Filmul documentar Siberia din Oase, construit pe mărturiile a patru protagoniști, care au fost ridicați și trimiși forțat în acea regiune din Rusia, în noaptea din 6 spre 7 iulie 1949, va fi difuzat în premieră la TVR Moldova.

  Astfel, luni, 6 iulie 2020, începând cu ora 21.00, telespectatorii vor putea viziona această docudramă dedicată basarabenilor deportaţi în Siberia în perioada anilor 1941-1949.

  Bazată pe fapte reale, pelicula povestește dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă.

  https://infoprut.ro/64509-film-construit-pe-marturiile-unor-deportati-in-siberia-in-premiera-la-tvr-moldova.html?fbclid=IwAR3Rjbd7uPlOaJjrGO0vU5asaAUbd0-70nLAxqb3J8LUhfpXD8UoOJlXuLg

  12
 24. USA, / Trump s- a saturat de agresiunea chineza. Washingtonul ajuta militar Taiwan. La $ 2.2 mld s-a vandut peste noapte 108 tancuri Abrams , 250 Stinger missile.. siI alte echipamente.
  https://youtu.be/upBNSCD_W_o

  9
  • Americanii au mai văzut filmul ăsta… S-a terminat odată cu destrămarea URSS. Când apar unii sfidător la câte o defilare, le mai arăți o ‘jucărie’… Apoi mai una.. până intră în faliment!
   Toată armata aia a chinejilor costă enorm. Când iei de la gură pentru a susține armata, s-ar putea să îți bagi picioarele în tot partidul și al lui conducători!
   Dacă scoate trumpeta produsele ceainizilor de pe piața americană, e game over pentru chineji!

 25. Discutii in Germania despre serviciul militar voluntar: 6 luni pregatire de baza plus 6 luni de activitate ca rezervist mai aproape de casa
  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2020/07/04/ministrul-german-al-apararii-propune-un-nou-serviciu-militar-voluntar-si-se-opune-revenirii-la-serviciul-obligatoriu–535060

  • Păi pechinezu de pe buda, are o rețetă deja funcțională de albit curu, pardon fața…
   Și ce dacă e la cârma unui stat mafiot? Cumpara de la micron heli și mistraluri, de la frau, leo și pzh 2000, și are curu, pardon fața, mai albă și mai catifelată decât chelea unui bebeluș proaspăt dat cu de toate. Ați mai auzit ceva critici de la micron sau de la frau, despre putin de buda, în ultima vreme? Ok, parlamentul european are o oarecare inerție, dar se va poticni sigur când va fi vorba de veto pentru noul buget multianual… Atâta vreme cât populația maghiară nu va spune stop, orban v, va face tot ce vrea mușchiul lui, la noi norocul a fost că o mare parte din populație a spus nu lui dragnea, altfel probabil că acum nu mai aveam romil să vorbim despre asta.

   3
  • unde crezi ca suntem noi cu primari de comune ca patroni ?

   asta fara sa mai zic de aia vechi becali, borcea, copos, mititelu…..

   4
 26. Crucisàtorul purtàtor de rachete Moskva si-a reluat rolul de navà amiral al flotei rusesti de la Marea Neagrà dupà o imobilizare de 2 luni pentru întretinere.

  https://media.discordapp.net/attachments/564015734577954817/729080975052636200/106670376_837052226701667_1400946467678478150_o.png?width=936&height=702

  1
 27. https://www.libertatea.ro/stiri/sef-brigada-rutiera-sorin-aneculoaiei-demis-marcel-vela-acuzatii-europol-3056500
  1.vela neamul de manivela nu se poate deplasa fara coloana oficiala,fudulia si prostia sunt la mare rang la politrucii autohtoni.
  2.bre aneculoaie,trimite-l pe fii-tu la munca serioasa sa mai cotizeze direct si cineva din famiglia lu’ matale ca la cat ai supt de la sanul nostru ti-a fost mai mult decat suficient….am asa un filing ca nu te dai cu loganul in timpul liber,ca ridici ceva venit gros lunar si ca mai ai neamuri prin ministere.
  3.in ritmul asta de angajari vor fi ei pe vecie la putere si noi restul pe plantati tot pe vecie,neam de sugative ce sunteti.

  2
 28. Foarte multe detalii la un loc despre viitorul portavion (sau portavioane, poate) al francezilor.

  https://www.navalnews.com/naval-news/2020/07/pang-what-we-know-about-frances-future-aircraft-carrier/

  1
  • Desen fantezist. Când sunt prevàzute numai 38 avioane, 3 catapulte si 3 ascensoare e cam mult si fàrà rost. Mai au si pus niste V-22 Osprey pe punte.

   1
   • Lasă desenul, ăla e făcut aiurea de cineva care nu are legătură cu proiectul, probabil.

    Detaliile sunt în articol.

    1
 29. Sistem de apàrare anti-aerianà turcesc (Hawk american si Koral turc – acesta din urmà destul de eficace sub cerul sirian) distrus printr-un atac aerian de originà necunoscutà asupra bazei Al-Watya din Libia în noaptea de sâmbàtà spre duminicà.
  Ceea ce mi se pare bizar este folosirea unor munitii cu fosfor, sau cel putin asa ar reiesi din video.

  Unele surse spun cà ar fi un atac francez cu Rafale, dar mà cam îndoiesc. Probabil mai degrabà aliati arabi ai lui Haftar
  https://en.218tv.net/2020/07/05/french-rafale-destroyed-turkish-air-defense-system-in-al-watiya-airbase-source-reveals-to-218news/

  3
 30. capatu satului

  francezii cumpară 3 bucati E 2 D Hawkeye,
  poate n-ar fi rau sa preluam noi cele 3 bucati E 2 C pe care le au francezii si care vor fi inlocuite de noile E 2 D
  sau macar 2 bucati

  https://www.hotnews.ro/stiri-defense-24157054-sua-aproba-vanzarea-trei-avioane-radar-hawkeye-catre-franta.htm

  1
 31. Saab GlobalEye.

  Alea au fost și vor fi pt portavioane, ce iau francezii.

  Noi nu cumpărăm chestii mai ieftine dar la fel de utile, de aroganțe d-astea ce să mai spunem.

  2
  • capatu satului

   mie imi da cu virgula asta cu E 2 doar la portavioane,

   arogante de astea au si egiptenii, iar astia nu au portavion,

   de la wiki, pt E 2 C
   mai sunt urmatorii utilizatori sau fosti utilizatori ce nu au folosit E 2 C pt decolare de pe portavioane:
   Israel,
   Japonia,
   Egipt,
   Taiwan,

 32. https://m.hotnews.ro/stire/24157392
  … cu subiect și predicat luați naiba ceva, ca nu vin „martienii” sa va apere!!!

  1
  • Chestia e ca la noi nu prea se cumpara nimic (cu mici exceptii: Patriot, HiMARS) asa ca in fiecare an ar fi fost disponibile vreo 2 miliarde si ceva de euro pentru achizitii.

   Indonezienii au luat in 2017 37 de Nexter CAESAR pentru 240 milioane de dolari. Cu tot cu vehicule auxiliare si ce le mai trebuia.

   De banii aia noi probabil faceam/luam 40-50 de ATROM-uri in cooperare cu israelienii care vand de toate oricui in perioada asta. (si nu putem spune ca n-am avut cooperari bune cu ei)

   Nu mai zic ca nu era nevoie sa dam toti banii odata… Si o parte din ei ramaneau la noi fiind investiti in retehnologizare, modernizare de hale de productie, cercetare, etc. Iar avantajele tactice ar fi fost enorme daca aveam astfel de sisteme in dotare. Nu de alta dar in prima zi de conflict probabil ca ne-am termina „rezerva” de rachete pt. HiMARS iar costurile acelor rachete nici nu vreau sa mi le imaginez…

   E doar un exemplu de echipament modern, necesar, care ar fi costat putin si sigur ne-ar fi ajutat. Mai sunt si altele dar stiu ca ne batem capul degeaba.

   N-ai cu cine…

 33. https://turdanews.net/articole/politica/69934-penibil-un-consilier-local-din-campia-turzii-a-distribuit-o-poza-cu-o-starleta-porno-crezand-ca-i-o-eleva-de-10.html
  Mai ce se intampla la Turda? Au gresit cimitirul, acum (altul) a gresit Jenna cu Mia…
  Si acum intrebarea din partea publicului, bre lentule ce ai ma cu asta, ii prost si gata. Chiar trebuie sa aducem in fata orice ciudat?
  Raspunsul : DA! consilierul pesede este lt-col in rezerva, absolvent de scoala militara de ofiteri activi. Va amintesc in treacat ca functile de lt-col sunt in mare parte de comanda, excluzand ofiterii specialisti.

  5
  • sa am pardon dar il arata fata de ”om nou”,si acum cred ca plange dupa ceasca.

   1
   • Daaaaa, clar, alsta credea sincer in laserele lui Nea Nicu. Inca ceva, pe langa faptul ca-i platim la mutalaul asta pensie, daca incepe taraboiul, asta si altii ca el (muuulti) ne-ar comanda ostile.Dupa afirmatia asta de abia situatia se transforma din una comica in una infricosatoare.

    1
 34. https://www.stiripesurse.ro/foto-cum-vor-arata-noile-masini-de-politie–marcel-vela-vrea-sa-inlature-confuzia-dintre-politia-romana-si-politia-locala_1435694.html
  azi am vazut o coloana traversand orasul…din pacate seamna foarte bine cu masinile politiei noastre locale,alb-albastru.

 35. ionica fonosch

  * Radarul românesc. O istorie care trebuie povestită 🙂
  [aparitie editoriala noiembrie 2019 ]
  http://www.cartula.ro/forum/topic/3171-rachete-si-radare-militare-in-romania/page__st__180

 36. „Hungarian President calls on Ukraine, Romania to stop polluting rivers…” din păcate cam are dreptate. A plouat mult, luncile s-au inundat și râurile au preluat toată mizeria, mai ales peturi. Barajele de acumulare sunt pline …

  8
  • Scrie in manualul micului nationalist, editat de o parte din Academia Romana, ca daca este ungur nu poate avea dreptate. Asadar, aceste imagini: https://ziarmm.ro/barajul-de-la-firiza-plin-de-gunoaie/ nu sunt adevarate ci doar fake news-uri, uite si pixelul albastru.
   Si nu ma doare si sufletul de fiecare data cand ies in natura si vad astfel de imagini.
   Ma semnez, un aiurit care merge weekend de weekend prin natura, etern credincios Romaniei si frumusetilor ei insa profund scarbit de statul roman si de multi, prea multi dintre cetatenii ei.

   7
 37. În legàturà cu bombardamentul bazei libiene ocupatà de turci.

  Din ce în ce mai multe « zgomote » indicà o actiune nerevendicatà de càtre Franta, cu o pereche de Rafale care au lansat AASM-uri.
  – video-ul pe care l-am postat ieri cu trasee de munitie cu fosfor nu pare a fi autentic
  – surse spaniole, turcesti si libiene spun cà au fost 9 lovituri de precizie, care ar fi distrus cel putin 3 radare si ar fi ucis 6 militari turci, inclusiv unul de grad înalt.
  – un astfel de bombardament de precizie nocturn nu poate fi executat de Su-24, chiar cu piloti rusi.
  – dacà materialul distrus era tocmai cel care a fost transportat de cargoul escortat de fregatele turcesti care au amenintat fregata francezà Colbert este clar semnàtura lui Fantomas

  De remarcat cà seful diplomatiei europene s-a dus la Ankara si cà nimeni nu a condamnat bombardamentul, nici màcar turcii. Iar SUA nu vorbesc nimic public.

  3
 38. Mie nu îmi vine să cred, nu că nu ar putea Rafale să facă atacul la distanța aia, nu cred că Macron are c___e.

  Sa ataci echipamentul unui stat NATO cu riscul de a-i ucide militarii e prea mult pentru el.

  Nu cred nici în combinațiile enunțate de tine (EAU+Franta,Rusia+Egipt, Franta+Egipt), riscurile sunt prea mari și beneficiile trebuie împărțite.

  Chiar sunt curios, cine-o fi?

  2
  • Echipamentul acela nu exista, iar oamenii aia nici nu erau acolo. Poate nici macar nu existau, oficial. Deci o lovitura aeriana franceza, care nu exista, a lovit o baza militara turceasca care nu exista in Libia. De aia nimeni nu spune nimic, doar se ascut hangerele pe sub masa.
   daca as fii amiralul comandant al navelor franceze din Med, toate naele ar fii in alerta cu sistemele active si gata de lupta. Poate ii viziteaza o doamna Anka

   3
 39. Poate evreii au bombardat. ???.
  1 ) Erdogan s-a luat si de evrei in ultimii ani, mai ales ultimul conflict a fost un pic mai agresiv
  https://www.aljazeera.com/news/2019/12/turkish-navy-deports-israeli-ship-cyprus-territorial-waters-191215062253581.html
  2 ) Turcia sponzorizeaza Palestina – nimic nou.
  3 ) Turcia isi baga nasul in Jerusalem si aici evreii sunt foarte sensibili , apare un fel de razboi- rece…
  https://www.middleeastmonitor.com/20200610-a-cold-war-is-brewing-in-jerusalem-between-turkey-and-an-israel-saudi-alliance/
  – Faptul ca turcii tac, probabil ca nici ei nu sunt in c!ar cine i-a lovit cu lopata in cap…

  4
  • Poi astia fura destructurati si nimeni nu fu rapit.
   La noi au rapit, furat, batut, extorcat, si-apoi, asa prinsi, au scapat. Daca te indoiesti, plimba-te prin Tandarei sa te convingi.
   Deci nu, nu avem moaca.

   PS: Adica astia si-au facut o companie care era coms provider doar pentru reteaua lor? Moama, poi interceptezi acolo cu zilele….

   1
 40. In albul ochilor, manca-ti-as!

  4
 41. LOL, a patit-o mai deunazi un prieten de-al meu, true story, dar n-a ajuns la TV:

  2
 42. Se incinge treaba: Regimul separatist de la Tiraspol a ocupat trei sate aflate sub jurisdicția Chișinăului
  https://www.defenseromania.ro/regimul-separatist-de-la-tiraspol-a-ocupat-trei-sate-aflate-sub-jurisdic-ia-chi-inaului_604152.html

  2
  • ei lasa, xca si sarbii au niste ultrasi, de se lasa cu moarte de om 🙂
   Amu’ e adevarat, aia saracii se relaxau pe o banca, in parc, sub o ploaie de bastoane si parfum de lacrimogene …
   Scutierii or fi fost scandalizati ca aia nu vor sa se implice la ce se intampla in jur, asa ca i-au ajutat.

   2
   • categoric,delije si grobari sunt unele din cele mai periculoase galerii din lume ,confundandu-se practic cu crima ogranizata,de acolo au provenit majoritatea luptatorilor paramiliatari din razboiul din Yugo,sub Arkan,anul trecut un lider de la grobari a fost executat in plina strada
    Aseara a fost haos in Belgrad fara discutii,si din pacate protestele astea nu sunt ceea ce par,e o pisica aratata lui Vucic pt vizita din State unde teoretic erau sanse sa se inchida problema Kosovo Serbia,insa betivanii astia trei,au luat bataie efectiv aiurea,e adevarat prost moment sa savurezi o bere,dar ii puteau degaja mult mai lejer,decat cu o ploaie de bulane in cap.Oricum respect pt unul dintre ei,n-a lasat doza din mana nici sub ploaia de bulane.
    https://www.youtube.com/watch?v=480giWTcElw

    1
 43. Filmare cum indienii si chinezii se bat cu pietre, bolovani…https://youtu.be/-vBgycTUX20

 44. https://www.promotor.ro/poze/primele-masini-de-politie-cu-noua-inscriptionare-verde-albastra-au-intrat-in-trafic-18715051?utm_source=gandul&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee
  mda,parca is politia locala de la noi din oras….puteau nimeri mai bine.
  nu inteleg de ce aleg echipare cu capace de plastic , bare si oglinzi vopsite cand exista varianta low cost cu elemente de plastic negru si capace de metal pe janta de otel.datorata daunelor o gramada de masini arata orobil cu barele si oglinzile exfoliate si rotile cu capace lipsa.
  treebuie alese variantele care tin la tavaleala si pe bani putini.

  1
  • „Și în acest caz, mașinile vor fi repartizate echitabil structurilor de ordine publică și rutieră din județ. Ardelenii nu detaliază numărul de mașini repartizate fiecărui serviciu de poliție, dar anunță că acestea vor ajunge la șase posturi de poliție din județ (Prundu Bârgăului, Teaca, Lechința, Maieru, Telciu și Feldru), la Serviciului Poliției Rutiere, la Biroul de Ordine Publică Bistrița și la Poliția din Sângeorz-Băi.”

   Adica la una blonda care, daca nu opresti mai mult de 2 secunde la trecerea cu calea ferata, vrea sa te amendeze?
   M-ai luat la puricat cu toate actele, n-a gasit nimic!..credeai ca daca-s din DJ ma iei de fraier?

  • Daca m-ai pune sa fac o lista de probleme pe care Politia Romana ghici pe ce loc ar fi „confuzia” intre masinile politiei locale si cele ale politiei nationale.

  • Hai ca se poate,tovarasi,inca putin si vor avea insemnele si modelul miltiei populare comuniste.
   Dar insemnele cu drapelul national al Romaniei unde este,l-au uitat in portbagaj?
   Chestia aia fosforescenta galben-verzuie este utila,dar fara drapel national imprimat pe masina nu este bine deloc!

   PS:turcul islamist nu se lasa:

   Turcia a revocat statutul de muzeu al Catedralei Sfânta Sofia / Erdogan a semnat decretul de transformare în moschee

   https://www.hotnews.ro/stiri-international-24165714-autoritatile-turce-revocat-statutul-muzeu-sfanta-sofia.htm

   1
 45. Despre actiunile sovietice de a discredita energia nucleara in Vest:
  https://www.washingtonpost.com/outlook/2020/07/08/deadly-fallout-disinformation/?utm_source=reddit.com
  (atentie la paywall; daca puteti, alegeti free; daca nu… ghinion 🙂 )

 46. Un roman, un ungur si un englez merg la pescuit in Harghita. La un moment dat raman fara bere.
  Romanul cu ungurul se inteleg sa-l trimita pe englez la chioșc dupa bere. Romanul ii scrie bilet cu ce sa ia.
  Ajunge englezul la magazin si citeste biletul in romăna:
  – Buna ziua! 4 bere bergănbir va rog!
  Vanzatoarea raspunde:
  – Nem tu dom!
  Englezul citeste biletul in continuare:
  – Stiam ca o sa zici asa, *editat!

  4
  • Trebuia sa ceara un Ciski… :)))))

   1
  • un banc expirat de decenii-in ultimii 10-15 ani am facut eu ca sudist numeroase excursii in secuime(pe cont propiu,intempensiv si neplanificat )si nu am constatat ceace se spune in folclor,cum dealtfel dupa 15 ani de concedii petrecute in bulgaria nu mi s-a intimplat sa mi se fure macar oglinda retrovizoare la autoturism sau vreun stotenki din camera mai ales ca de multe ori m-am cazat la particulari(aia cu chei)

   1
 47. https://www.stripes.com/news/europe/air-force-wants-to-turn-former-soviet-base-in-romania-into-nato-black-sea-hub-1.636877

  STUTTGART, Germany — A former Soviet airfield in central Romania could become a hub for U.S. Air Force operations in southeastern Europe, where the Pentagon is seeking added fighter plane rotations as part of a mission to deter Russian aggression.

  The National Defense Authorization Act for 2021, which is working its way through Congress, includes $130.5 million to renovate Campia Turzii Air Base in what would be the biggest overseas military construction project under the Pentagon’s European Deterrence Initiative, which was initiated in June 2014, shortly after Russia annexed Crimea.

  The Air Force has requested major upgrades at the base, including dangerous cargo landing pads, more parking aprons to supporting additional tactical fighter aircraft squadron rotations, fuel storage and a depot to support a deployable air base system.

  “Campia Turzii Air Base is one of the primary sources for United States European Command and its Service Components’ ability to respond to an evolving European security environment,” the Air Force said in its 2021 budget request.

  EUCOM has boosted missions in Romania over the years, but most of its efforts have centered on Mihail Kogalniceanu Air Base, which is used primarily by U.S. Army Europe and rotational ground forces.

  But the Pentagon has gradually increased spending on Campia Turzii. Last year, USAFE sent MQ-9 Reaper drones, based in Poland, on a temporary rotation to the site, putting them closer to the Black Sea, where Russian military activity has grown steadily since a brief 2008 war with Georgia.

  Air Force fighters also have made rotations to Campia Turzii, but improvements are needed if the U.S and allies are to expand operations.

  “An adequate tactical fighter aircraft parking apron capable of supporting larger North Atlantic Treaty Organization weapon systems is not currently available at Campia Turzii Air Base,” the Air Force said in its budget request.

  related articles

  7
 48. https://www.lemonde.fr/international/article/2020/07/08/en-roumanie-se-proteger-du-covid-19-est-anticonstitutionnel_6045611_3210.html
  Ce sa baga si francezii astia, ce pricep ei din constutionalismul si mintea luminata a domnului Dorneanu. {sufleurul din coltul scenei} pssst, ba, vezi „ca Constitutia” noastra cica a fost inspirata din cea Frantei.
  Iara am ajuns neam-prostul Europei.

  1
 49. https://www.defenseromania.ro/nava-maritima-pentru-scafandri-grigore-antipa-a-intrat-in-repara-ii-capitale_604177.html

  Macar mai repara cate o nava. Ciuciu anul asta corvete, baterii de coasta, avioane, elicoptere, etc.

  Jur ca nu inteleg cum naiba pot fi unii mandri ca sunt generali cand ai in dotare doar ruginituri. Nu iti tremura obrazul ca esti vai de capul tau?

  1
 50. Statele Unite au anunțat joi că au aprobat vânzarea a 105 avioane stealth de ultimă generație F-35 către Japonia, pentru o valoare estimată la 23,11 miliarde de dolari.
  În fața mai ales a modernizării rapide a armatei chineze, Japonia a decis să cumpere 105 aparate F-35A în total în cursul deceniului următor, pe lângă alte 42 de tip F35-B.

  Citește mai mult la: https://www.profit.ro/perspective/washingtonul-aproba-vanzarea-a-105-avioane-f-35-catre-japonia-19416766

  3
  • in tarile cu apa calda permanent la teava, nu ii spune dragnea sefului de stat major ca de ce anunta ca luam MIM 104 Patriot ca poate nu luam, luam altceva, aia cand au anuntat ca bugeteaza pt avioane pai inseamna ca sunt deja cumparate

   4
 51. Via Euronews: Turkey can convert Istanbul’s iconic Hagia Sophia museum back into a mosque, top court rules. https://www.euronews.com/2020/07/10/turkey-can-convert-istanbul-s-iconic-hagia-sophia-museum-back-into-a-mosque-top-court-rule

  4
  • Il mananca pe Erdogan intre fese. Isi pune toata lumea in cap si ce e mai grav e ca spera sau crede ca poate jongla cu toata lumea. Cel mai rau imi pare de popor.

  • „Càderea Constantinopolului este o dramà personalà care s-a întâmplat sàptàmâna trecutà.”

   (Printul Bibescu, mai multe secole dupà 1453). Este si drama mea recentà.

   9
  • Urmeaza instituirea sariei, schimbarea denumirii tarii in Imperiul Otoman etc. Cred ca idiotul asta este chiar sultanul ISIS.
   Ar fi frumos sa i se raspunda cu aceeasi moneda, cea mai mare moschee din fiecare tara crestina sa fie transformata in muzeu. Dar pentru asta e nevoie de … oo.
   PS Zicea cineva ca e doar treaba lor interna. „Ienicere nu cunosti nici istorie, nici simbolistica si nici politica. Iar ca atare te invit pe forumul de fotbal, pe asta nu il intelegi”
   https://en.unesco.org/news/unesco-statement-hagia-sophia-istanbul

   3
 52. Erdogan întoarce pagina scrisă de Ataturk: statutul de muzeu al Sfintei Sofia, anulat în instanţă. Preşedintele turc a semnat decretul cu privire la transformarea în moschee !!!!!!
  https://adevarul.ro/international/
  A calcat pe bec !

  3
 53. Pun si eu o intrebare, poate ciudata: tocmai am vazut pe FB o poza cu un proaspat absolvent , mandru ca a primit brevetul de pilot militar. Si poarta ochelari. Ca ochelarist, banuiesc ca e miop, nu am vazut pana acum pe cineva purtand ochelarii de citit pe nas atunci cand nu scrie sau citeste. Fara nicio intentie ofensatoare, esti admis, la testele medicale, daca esti miop?

  1
 54. Long-Planned and Bigger Than Thought: Strike on Iran’s Nuclear Program

  Some officials say that a joint American-Israeli strategy is evolving — some might argue regressing — to a series of short-of-war clandestine strikes.

  As Iran’s center for advanced nuclear centrifuges lies in charred ruins after an explosion, apparently engineered by Israel, the long-simmering conflict between the United States and Tehran appears to be escalating into a potentially dangerous phase likely to play out during the American presidential election campaign.

  New satellite photographs over the stricken facility at Natanz show far more extensive damage than was clear last week. Two intelligence officials, updated with the damage assessment for the Natanz site recently compiled by the United States and Israel, said it could take the Iranians up to two years to return their nuclear program to the place it was just before the explosion. An authoritative public study estimates it will be a year or more until Iran’s centrifuge production capacity recovers.

  Long-Planned and Bigger Than Thought: Strike on Iran’s Nuclear Program https://nyti.ms/3gOiEXg

  2
 55. https://youtu.be/NJdK__Hvbzk

  FSB-iști in misiune cu Gopro pe frunte :)) acum cred ca hoinăresc prin nisipurile Libiei in grad de soldat

 56. Northrop Grumman Systems Corp., Baltimore, Maryland, has been awarded a $19,660,934 cost-plus-fixed fee contract for the base period of a research project for hypersonic boost glide systems. Work will be performed in Baltimore, Maryland, with an estimated completion date of March 2023. Fiscal 2019 research and development funds in the amount of $549,419; and fiscal 2020 research and development funds in the amount of $17,449,429 are being obligated at time of award. This contract is a sole-source award. The Defense Advanced Research Projects Agency, Arlington, Virginia, is the contracting activity (HR0011-20-C0-0054).

  1
  • Sa trimita cat mai multe..in felul asta iei un radar de la una, niste rachete de la alta, unitatea de control de la inca una si tot asa…dupa ce le distrugi pe celelalte..in felul asta incropesti una intreaga, dusa la teste in US of A…
   🙂

   2
  • Recordul de altitudine la elicoptere este încà detinut de elicopterul francez SA 315B Lama de 12 442 metri, obtinut în 1972 si omologat de FAI. Un alt record, neomologat este tot al unui elicopter francez, de 12 954m cu un AS350 B2 în 2002.
   Cet despre recordurile de vitezà ascensionalà, ele sunt detinute tot de un elicopter francez, (EC175) – 6 000m în 6 minute si 54 secunde si palierul de 3 000 m în 3 minute si 10 secunde.

   Si nea Ivan

   Ce e a lui nea Sikorsky e cà le combinà pe toate. Super bine gândit si realizat.

   3
 57. https://balkaninsight.com/2020/07/10/russia-rules-out-magical-withdrawal-from-moldova-region/

  Campioni la șiretlicuri ca de obicei… păcat că mulți îi și cred pe „frații” de la răsărit.

 58. Rusia, 300 de ani de civilizație…
  https://www.instagram.com/p/CBfXWzqlDCi/
  … așa ceva…

  11
  • Cred ca tipul asta a fost saltat deja de politia rusa.

   6
   • Clipul original e făcut de tip, Oleg Gazmanov, împreună cu Corul Alexandrov, e o propagandă pe față, apare și piticotul atomic în el.
    Niște ‘pretini’ ai ivanilor, proaspăt invadați, l-au luat la pilă și a ieșit panarama!
    Încă se mai chinuie votkarii să îl șteargă de pe unde îl găsesc…
    Merită pus la videotecă… va dispărea și de pe insta la un moment dat.

    5
    • Da ai dreptate cantecul este unul triumfalist, cine a facut clipul a fost genial.
     „Rossia, Rossia v etom slove
     Agoni i sila”
     Si in imagini pe jos baltea rahatul.

     3
  • Sau curand o sa cada de la etajul 6.

   5
 59. https://www.youtube.com/watch?v=39sRT4_pvTs
  incendiu major pe USS Bonhomme Richard
  Cam inflamabile portavioanele de cativa ani incoa…

  1
 60. https://www.scmp.com/news/china/military/article/3092839/chinas-stealth-fighter-goes-mass-production-after-thrust

  Chinezii se grabesc cu noul lor avion „de generatia 5”, J 20, si l-ar introduce deja in productie de serie, desi zboara inca cu motoare rusesti folosite si la Su-30/35. Noile motoare chinezesti (superioare, zic ei) ar iesi abia la anu, cel mult in doi ani.

  Chinezii zic ca au rezolvat problemele de tractiune/putere si agilitate (datorata si tractiunii vectoriale) chiar si cu motoarele rusesti pentru inceput, si se pare ca le iau fata rusilor care inca se chinuie cu Su 57.

  In acelasi timp Japonia cumpara dintr-un foc 105 avioane F 35A de la americani, dupa ce ar fi comandat deja si alte 42 in varianta navalizata cu aterizare verticala F 35B, desigur pentru „distrugatoarele port-elicopter” de la au ei.

  Se pare ca se cam ascut sabiile in Orient, in acelasi timp rusii par sa ramana incet incet in urma ca dezvoltare tehnologica si dotare (comparativ cu alte mari puteri)

  https://www.janes.com/defence-news/news-detail/us-approves-sale-of-105-f-35-joint-strike-fighter-aircraft-to-japan

  2
 61. https://www.dpa.ro/mass-media/comunicate-de-presa/autoevaluarea-activitatii-departamentului-pentru-armamente-2019

  Vouă va vine a crede că lingaii comunisti care raporteaza supraproductia de 15000 tone la hectar mai traiesc si astăzi ba inca raportează in continuare rezultate extraordinare și concomitent cu ,,puterea de munca netarmurita,”, voi va seama ca băieții ăștia ne promit 8n continuare pdf-uri fără numar-fara numar?!!

 62. https://www.libertatea.ro/stiri/frauda-academia-romana-indemnizatii-academicieni-murit-3065275
  Cred ca este o confuzie de competente si atributii. Daca Academia fura, guvernul ce mai face?

  3
  • instituti esuata a dinozaurilor mai tineri sau mai batrani .plina de putori cu staif platite regeste a asistat superior si pretios la decaderea morala/economica/culturala a tari si romanilor.fac jocl politic in fucntie de fluturasul de salar/pensie si mai varsa cate o larima de crocodil pe umarul obidit al tarii.si cate si mai cate institutii de astea platim degeaba….imi vine in minte acum insititutul levantului si nu mai nu stiu cum al lui constatinescu…alta jeg obosit.

   3
  • http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000883641&id_inst=2

   13.07.2020
   Ora estimata: 9:00
   Complet: 9-Completul 1 Recurs Achiziţii Publice
   Tip solutie: Nefondat
   Solutia pe scurt: Admite recursul formulat împotriva încheierilor de şedinţă din 08.08.2019 şi 13.08.2019. Casează încheierile de şedinţă din 08.08.2019 şi 13.08.2019 şi în rejudecare constată că reclamanta datora o cauţiune în cuantum de 220.000 lei. Respinge, în rest, recursul, ca nefondat. Respinge excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 51 alin. 5 din Legea nr. 101/2016, ca inadmisibilă. Cu recurs în 48 de ore de la pronunţare în ceea ce priveşte soluţia dată excepţiei de neconstituţionalitate. Definitivă, în rest. Pronunţată în şedinţă publică azi 13.07.2020.
   Document: Hotarâre 13.07.2020

 63. Mă uit la defilarea de la Paris. Ce de-a umflați. Și generali cu 5 stele, și soldați.

  2
  • Vezi ce se oftica unii pe aici, obezitatea e un cuvant tabu. Si stele, mai ales daca sunt mai mult de 4. Sau pensionari la 42 de ani in sistem.

   2
 64. Se pare cà erau F-16 A/B de vânzare.
  Societatea de antrenamente aeriene canadianà Top Aces ar fi fericitul cumpàràtor al 29 F-16 ex-israeliene descrise drept bine conservate si în stare de zbor.
  Asta dupà ce au cumpàrat 25 Alpha Jet belgiene.
  Actualmente Top Aces are o flotà de avioane militare tot atât de importantà cât guvernul canadian.

  https://www.lesailesduquebec.com/top-aces-achete-29-chasseurs-f-16

 65. viv la frans !!!….nicio masa fara macrou.

  3
  • Saramura de macrou este excelenta. Comparatia macroului cu specimenul din fruntea Frantei este o ofensa. Cu macroul faci saramura cu Macronul nimic.

   6
 66. Sa inteleg ca patrularea cu elicoptere de astazi pe deasupra Buc. a fost in cinstea Franciei?

 67. L3 Technologies Inc., Camden, New Jersey, is awarded a $34,999,948 fixed-price-incentive-firm-target contract for the detail design and fabrication of a prototype Medium Unmanned Surface Vehicle (MUSV). This contract includes options for up to eight additional MUSVs, logistics packages, engineering support, technical data, and other direct costs, which, if exercised, will bring the cumulative value of this contract to $281,435,446. Work will be performed in Morgan City, Louisiana (72.7%); Arlington, Virginia (9.8%); Jeanerette, Louisiana (8.1%); New Orleans, Louisiana (6.6%); Worthington, Ohio (1.7%); Lafayette, Louisiana (0.9 %); and Gautier, Mississippi (0.2%), and is expected to be completed by December 2022. If all options are exercised, work will continue through June 2027. Fiscal 2019 and 2020 research, development, test and evaluation funding in the amount of $34,999,948 will be obligated at the time of award, and $29,779,038 will expire at the end of the current fiscal year. This contract was competitively procured via Federal Business Opportunities (now beta.SAM.gov), and five offers were received. The Naval Sea Systems Command, Washington, D.C., is the contracting activity (N00024-20-C-6312).

 68. capatu satului

  drepturi pe persona fizica,

  https://ziare.com/stiri/ani/directorul-general-al-uzinei-de-armament-si-munitie-din-cugir-a-fost-gasit-incompatibil-de-ani-1619651

  sigur e o chestie politica
  ca la ministru dezvoltarii cu grinda

   • Nu ca ma asteptam la altceva.

    6
    • La ce ai fi vrut sa te astepti cand au luat dosarul de la Parchetul Militar (ne amintim de acel procuror militat cercetat de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, Adina Florea etc ), ce competente are in acest domeniu – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, condusa de Felix Bănilă – 23 iulie 2018 – 2 octombrie 2019 (demisie) si Elena Giorgiana Hosu – 20 februarie 2020 – azi???

     2
     • DIICOT:
      -” a existat o complicitate morală a protestatarilor pașnici din Piața Victoriei,”
      – Nu toate „victimele colaterale” au fost şi „victime inocente”

      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24176357-diicot-dosarul-10-august-clasat-partial-existat-complicitate-morala-protestatarilor-pasnici-din-piata-victoriei-nu-toate-victimele-colaterale-fost-victime-inocente.htm

      Dan Hosu (-sotul distinsei de mai sus) este politist in rezerva, a fost saltat de DNA prin 2016 (scandalul Carpatica, trafic de influenţă, dare de mită, instigare la acces ilegal la un sistem informatice şi instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii) si prieten bun cu fantoma Parachiv.
      Lucrează la Centrul pentru despăgubiri și are un salariu anual de 89.622 lei si o pensie (bineinteles, nu se putea altcumva) de la MAI de 124.800 lei pe an.

      Vorbim de DIICOT-ul lui Bica, da?

      2
      • Daca vrei sa treci pe linga un AVC din cauza tensiunii care va creste la valori rar intilnite, citeste asta

       https://www.diicot.ro/images/galerie/15072020/15072020_10_20.pdf

       3
       • dicot’u plmului meu….tara in care punem de paza la turma lupi si hiene.
        blestemata pe veci sa le fie stirpea tututor delor care au biciuit natia asta la adapostul uniformelor,gradelor si interselor.

        3
        • https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24177285-cum-ajuns-clasarea-dosarului-10-august-plimbat-timp-aproape-doi-ani-intre-trei-parchete-care-este-impactul-procurorul-militar-bogdan-pirlog-cel-care-deschis-dosarul-invitat-interviurile-hotnews-live-v.htm

         Procurorul militar Bogdan Pîrlog

         „Despre Dosarul 10 August:
         La serviciu mai eram eu și pe linie ierarhică gen. Alexandru. Am discutat cu el, am spus că voi trece în drum spre casă în Piața Victoriei
         Am plecat către piață probabil în jur de ora 5, am luat legătura cu un ofițer cu cercetarea penală specială cu misiune în Piața Victoriei. În afară de misiunea Jandarmeriei, erau în paralel misiunile celor de la control intern
         Misiunea era tocmai aceea de a constata eventuale abateri comise de jandarmi
         Am luat legătură cu comandantul serviciului control intern de la DGJMB, mă aștepta în jurul orei 6 fără ceva … am pătruns în zonă și am constat ce se întâmpla, ce s-a regăsit în procesul verbal de constatare
         Am constatat că exista un grup de persoane care se manifesta violent, într-un mod exagerat, care păreau să fie din zona huliganilor, din galerii, ca la fiecare miting vin persoane care au ceva de împărțit cu jandarmii
         Undeva în zona stânga, între Iancu de Hunedoara, Calea Victoriei, se strânseseră din ce în ce mai multe persoane violente, în timp ce majoritatea populației era liniștită
         O parte dintre proiectile era îndreptată împotriva persoanelor care protestau pașnic din partea acestor personaje. Aveau o coregrafie extrem de bine pusă la punct
         În 2017 a fost o situație similară și s-a acționat din același unghi, aleg acel loc pentru că au cel puțin trei căi de retragere
         Nu era un secret pe unde vor veni nici din partea Jandarmeriei
         În 2017, când au început să se manifeste violent, jandarmii au intervenit punctual creând un cordon între ei și persoanele pașnice
         Ori acum acest lucru nu s-a mai întâmplat
         La 11 fără ceva, când m-a retras și eu, era liniște și pace. La ora 8, era liniște
         Când am plecat eu, căzuseră comunicările GSM, dar se putea trimite mesaje. La 11 fără un sfert l-am anunțat pe generalul Alexandru că lumea pleacă, plec și eu
         Eram lângă guvern, în partea dreaptă, m-am oprit cu colegul de la jandarmi, era o terasă, m-am oprit să beau o cola zero, parcă mai era un băiat de la paza clădirii. Așteptam să se mai ducă o parte din populație
         Dintr-o dată se aud bubuituri, un strigăt general, e clar că s-a întâmplat ceva. Mi-a luat cam un sfert de oră să mă întorc, am fost contactat și mi s-a spus că este în comă jandarmerița
         M-am deplasat la ambulanță, era în stare de inconștiență, avea capul umflat. S-a mai anunțat un jandarm înjunghiat în zona toracică
         Când mi s-a prezentat respectiva jandarmeriță, au uitat să mi se spună că era și sedată
         După ce a intrat în somnul indus a fost purtată pe brațe prin fața dispozitivului de jandarmi, iar mesajele care circulau este pe moarte, colegul înjunghiat este pe moarte
         Nu a existat niciun jandarm înjunghiat
         Vă dați seama ce impact a avut acest mesaj în rândul jandarmilor
         Când am ajuns piața era goală
         M-am deplasat spre Spring Time, eram în civil, a trebuit să ne întoarcem pentru a nu fi confundați, erau destul de nervoși jandarmii
         Când am ajuns, nu exista nicio tentativă de jaf, crăpătura din geam era de câteva luni
         Dosarul a fost reunit întrucât la Secția Parchetelor Militare s-au formulat câteva zeci de plângeri care erau și împotriva lui Carmen Dan, care era ministru și Parlamentar și atrăgea competența PICCJ
         Atunci s-a reunit dosarul nostru
         Am ajuns acasă, m-am schimbat, am plecat la Parchet, de pe drum am fost anunțat că primele plângeri vin
         Deja mă aștepta un lucrător de poliție cu vreo 15 – 20 de plângeri
         Noi eram o mână de oameni, cred că trei sau patru, era și perioada concediilor, oricum schema noastră e ocupată cam jumătate, din 23 suntem 14, dar numai zece în București
         S-a stabilit prin dispoziția conducerii Parchetului, cred că la conducere era Licu, lipseau și dl Coșneanu și dl Lazăr, să primim toate aceste plângeri, să dăm prioritate primirii plângerilor
         A trebuit să luăm legătura pentru a avea suportul criminaliștilor de la poliție
         Era evident, cum a fost conceput Parchetul Militar, nu exista logistica necesară de a face o investigație într-un dosar mamut ca acesta
         Am luat legătura cu dl inspector general Buda și am discutat să ni se delege urgent 15 lucrători de poliție. Au urmat presiuni pentru a nu ni se pune la dispoziție niciun lucrător de poliție
         Ni s-a spus că doamna Carmen Dan s-ar opune delegării de lucrători de poliție, ne-au transmis mai mulți polițiști
         Cam peste o săptămână au venit lucrătorii de poliție, direct la Secție
         Aproape imediat au început atacurile în presă împotriva mea, o presiune enormă, seară de seară eram atacat la emisiuni într-o anumită parte a televiziunilor
         La momentul preluării dosarului erau cam 150 de persoane audiate
         Secția Parchetelor Militare mai ales după modificarea legilor justiție și modificările cu privire la delegare, din acel moment au plecat foarte mulți care lucrau în dosarul Revoluției, care era în paralel cu 10 August. Cred că schema ocupată era undeva la o treime 6-7 oameni…
         Noi la Parchetul Tribunalului militar venisem destul de mulți proaspăt transferați din zona civilă, eu veneam de la omoruri, aveam colegi de la DNA, oameni obișnuiți să lucreze în ritm alert
         Secția Parchetelor militare, reflexele lor erau formate pe un alt dosar, dosarul Revoluției, dosarul Mineriadei, mai degrabă o cercetare istorică
         Era ceva absolut nou ca mod de lucru, și implicit s-au pierdut câțiva timpi
         Despre preluarea dosarului de DIICOT
         Competența DIICOT e stabilită prin OUG care le dă competența și pe cauzele reunite
         Undeva cred că în septembrie, ori octombrie, conducerea Jandarmeriei a făcut o sesizare mai atipică
         În mod normal organele de menținere a ordinii publice pot să constate, ei au făcut un fel de plângere, ca petent, către DIICOT, legate de presupuse infracțiuni contra ordinii constituționale
         S-a deschis un dosar, dar la momentul reunirii dosarului deja de un an era acea cercetare
         Nu cunosc materialul de la dosar, dar o acțiune împotriva ordinii constituționale, dacă cumva se întâmplau toate astea și protestatarii intrau în guvern, clădirea era goală, se schimba ordinea constituțională?
         Plus că acea clădiri este o fortăreață urbană, are uși balistice
         Presupunând chiar că ar fi pătruns, se schimba ordinea constituțională?
         E foarte interesant din momentul reunirii dosarului câte acte s-au mai făcut în sensul infracțiunii contra ordinii constituționale, pentru că atunci am putea vorbi de o atragere artificială a competenței
         Despre „complicitatea morală„ a protestatarilor pașnici, acuzată de DIICOT
         La momentul la care s-a intrat în dispozitiv, mulți dintre jandarmi erau de 14 – 15 ore în uniformă, nici ei nu erau în cea mai bună condiție fizică
         Jandarmul simplu, onest – majoritatea sunt de această factură, au fost și ei victime la fel ca și protestatarul onest – am văzut mulți jandarmi în vârstă leșinați de căldură
         Era undeva la 36 – 37 de grade
         Oamenii care erau în piață, cum să te delimitezi? Față de cine, orice persoană avea un câmp vizual de 3-4 metri
         La un moment dat are loc o mișcare în aproape câteva secunde un grup mic de persoane a antrenat o mișcare de translație a câtorva mii de demonstranți, au început să alerge stânga dreapta, în perioada de început, când era piața relativ goală
         O chestie ciudată – poliția română nu a prea fost implicată, ministerul a decis ca Jandarmeria să fie preponderent cea care se va ocupa de desfășurarea mitingului
         Există o structură a poliției, care se ocupă de grupările violente
         De obicei la mitingurile mari, această structură era mobilizată cam de pe la începutul săptămânii, se începeau verificări
         Nu s-au mai făcut filtrele în avans de către poliție, astfel încât veneau grupuri compacte dinspre Ștefan cel Mare. Ce era și mai interesant, deși dispozitivul jandarmilor era în formă de U, cu spatele descoperit, aceștia veneau foarte cuminți prin spatele jandarmilor
         30 – 40 de oameni veniți compact, dacă intrau în forță prin spatele jandarmeriei spărgeau dispozitivul și se termina povestea
         Ideea pare că nu era să spargă acest dispozitiv, ci să mențină această tensiune
         În câmpul meu vizual nu a exista comisă vreo acțiune de brutalitate
         Eu nu eram în dispozitiv, eram undeva în spate
         Conducerea dispozitivului, maiorul Cazan, cât și diverse persoane de conducere se aflau tot la nivelul străzii
         Nu a existat un centru de comandă din care să existe o coordonare efectivă. Când tu conduci trupa din față, habar nu ai ce se întâmplă pe ansamblu
         Prezența acestor persoane, persistența lor atâtea ore, e o problemă în sine la care trebuia să se răspundă. Da, au existat persoane violente, dar asta sub nicio formă nu ar putea justifica o intervenție în forță împotriva celor pașnice
         Așa putem merge pe ideea că ori de câte ori la o manifestație apar câțiva protestatari violenți manifestanții pașnici își pierd protecția. Atunci nu mai putem discuta despre un drept la asociere, oricând poate fi adus un grup violent la un protest și justifica o intervenție în forță
         Una dintre întrebări a fost dacă nu cumva a fost un scenariu stabilit, ca la ora 8 să se intervină. Actele au fost semnate la ora 8, intervenția a avut loc la ora 11
         Mai este un aspect, momentul în care s-a prezentat Carmen Dan în minister, dacă a preluat sau nu comanda. Fiind o structură militară, când apare comandantul preia comanda
         Va fi desființată soluția DIICOT?
         Aici avem o mică problemă. Eu, din câte știu, soluția e dată de pe 26 iunie. Dacă e adevărat că era din 26, din 26 iunie Scutea știa de soluție
         Procurorul ierarhic superior este procurorul general, ne place nu place, cel puțin deocamdată aparent este doamna Scutea
         Mi-e greu de crezut că nu a știut de această soluție și nu a fost de acord cel puțin informal cu această soluție
         Din oficiu, poate infirma soluția, parțial sau total
         Dacă procurorul general nu se pronunță în termenul stabilit sau respinge se pot adresa instanței, judecătorului de cameră preliminară
         Care este impactul acestei decizii de clasare parțială a dosarului?
         Suntem consternați și încă procesăm
         Ca procuror, necunoscând dosarul, eu nu pot să spun că e o soluție bună sau greșită, dar impactul este deosebit
         Percepem o creștere a neîncrederii populației
         E clar, e un dosar care suscită un interes major, pe plan intern și internațional”

         3
         • @priam

          E clar că cineva a creat impresia de manifestanți violenti, vandalism la Spring Time, pt a justifica intervenția în forță…
          Jandarmerita sedata, transmis catre colegi „în comă”, și jandarmul înjunghiat imaginar au fost imboldul psihologic pt jandarmi, care in mod cert au fost „prelucrati” cu cel puțin o săptămână pt mitingul din 10 august…

          La mitingurile împotriva ordonanței 13 jandarmeria a acționat impecabil….
          Pe 10 august, aceeași jandarmerie nu a mai fost capabilă să extragă golanii, sau poliția să îi intercepteze până să ajungă in piață…..

          Se știe foarte bine ce a fost acolo, nimeni nu are însă ouă….nu poți face așa ceva fără să lași urme…
          Cred că se calcau pe bombeuri prin piața minim de alde Sri, Dgia….nu mai zic de alte naționalități….

          Rahatul e cât Casa Poporului și Palatul Victoriei, pe românește….și nimeni nu are curaj să pună mâna pe „lopata”…..

          3
  • Eu aveam informatia ca cocaina ar fi fost a lui Darius Vilcov si implicit Dragnea caci nu pot crede ca vreun strain din brazilia sau vatican ar fi dat ordin sa se opresca radarele la marea neagra.

   2
 69. Va mai amintiti de dorinta aia frumoasa a Academiei Romane, for de o inalta probitate morala (pastorita cu deosebita atentie de domnul Pop, atoate strangatorul de venituri din fonduri publice), dorinta de nationalizare a Pilonului II de pensii?

  Se pare ca aveau nevoie pentru plata propriilor indemnizatii, chiar daca titularii erau morti de mult:
  https://www.libertatea.ro/stiri/frauda-academia-romana-indemnizatii-academicieni-murit-3065275
  Sinecuri, sifoane, securisti, …

  5
 70. Gata, fratilor. Batista pe tambal stil: dosar „Revolutia” si „Mineriadele”.

  Au scapat cei care iau taxa de protectie si ne mai zic cu tupeu de borfas ca ei ne platesc salariile. Da, ei ne permit sa castigam un ban in tara asta si pentru asta le platim taxa de protectie. Curat, murdar, coane Fanica. Kafka e de baza la MAI.

  „Au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii.

  Procurorii DIICOT spun totuși că în cazuri punctuale unii jandarmi au intervenit cu violență împotriva protestatarilor, astfel că vor fi cercetați pentru purtare abuzivă de către Parchetul Militar. Mai exact, procurorii spun că aceștia „ar fi abuzat de prerogativele funcției publice cu care au fost investiți, exercitând violențe nejustificate împotriva unor protestatari”.”

  Link:
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24174026-aproape-2-ani-violentele-din-piata-victoriei-diicot-claseaza-partial-dosarul-10-august.htm

  Si in incheiere, ca tot e turcilii pi val: Sictir Maxim.

  5
  • e pa fata,nici macar o perdea ceva asa la deruta pentru prostime.
   tara lor si fac ce vor,de 30 de ani se apara unii pe altii.

   9
 71. Trebuie sa recunosc ca ma apuca invidia de fiecare data cand vad un clip de genul de la iranieni.Avem acces la tot ce se vede in clip gen masini CNC in 5 axe,soft-uri EDA etc. mai putin…CUNOASTERE.Pacat sa ai acces la scule dar sa nu mai formezi oameni. https://www.youtube.com/watch?v=lus5VLfwBI0 Ce prezinta ei acolo e un sistem care e o combinatie de sasiu auto care seamana pe sasiul TOR M-2,platforma de lansare BUK si rachetele Sayyad care seamana cu RIM-66 Standard Missile.Din ce vad fabrica si seeker-ul ceea ce implica cunostinte avansate de matematica si electronica.Multi ma vor injura dar sa fim onesti,daca pana si astia au mai multa ambitie ca noi….Ar fi interesant un atricol in genul celui cu „Serbia poate” dar in contertul iranian.

  • La noi gandirea e in felul urmator:

   Nu se poate face la noi deci cumparam mai scump din afara -> Nu avem fondurile necesare sa cumparam din afara -> Nu mai cumparam nimic anul asta. La anul si la multi ani.

   Si tot asa… Timpul trece leafa (umflatilor) merge. 🙂

   1
 72. hai ca incepe

  1
 73. Stalingrad Dogs Do You Want to Live Forever

  https://www.youtube.com/watch?v=4jrn8KsiVko

  1
 74. Black lives matter… defund the police… stop harassing the drug dealers… let the gangstas rule the streets… enjoy AOC’s dream world!
  https://www.foxnews.com/us/nypd-anti-crime-unit-new-york-shootings

  1
 75. Pl-x 507/2019
  Proiectul de Lege privind utilizarea voluntară a logotipului „rasă autohtonă 100%” pentru produsele de origine animală din România (PL-x 507/2019) – lege ordinară – Adoptat de Senat în condiţiile art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituţia României, republicată
  Raport – Comisia pentru agricultură (Adoptare) – distribuit – 28.05.2020
  Cameră decizională
  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=17868
  http://www.cdep.ro/proiecte/2019/500/00/7/se751.pdf

  Bine ca nu e si o sectiune cu catzei…ok, asta a fost urat din partea mea la adresa unor asiatici. 🙂

 76. Rusii cei prosti si cu economia la pàmânt au lansat astàzi al cincilea submarin nuclear lansator de rachete balistice din clasa Borei si primul din seria Borei-A (Izd.09552/955A), Cneaz Oleg. El va face parte din flota Pacificulului când va fi complet echipat în 2021.
  Asta dupe ce récent, alt submarin din clasa Borei, Cneaz Vladimir, a intrat în serviciu actif.

  http://www.sevmash.ru/rus/news/2965-2020-07-16-13-24-40.html

  2
  • Cand dai toti banii pe care ii ai pe tancuri si submarine dar cetatenii de rand traiesc in conditii mizere…

   Mie imi convine… O sa creasca mai mult supararea in ei si la un moment dat poate o sa aiba loc un eveniment interesant pe la ei prin zona, si sper sa se duca totul pe apa sambetei pe urma. Tot la ei desigur. 🙂 Sa mai apara niste noi state, cum s-a intamplat prin 89 si dupa…

   12
  • sa bagi toti banii in arma a fanctionat bine ultima oara….

   1
   • Chestia e că țara aia nu e în război drept urmare nu se justifică să dea o grămadă de bani pe echipament militar și să uite de investițiile și reformele necesare țării.

    Da, au conflicte hibrid prin împrejurimi pe care le întrețin sau le creează dar parcă încet încet oamenii s-au săturat și vor și ei să trăiască într-o țară modernă.

    Oricum e posibil să ajungă într-un punct în care n-o să mai aibă cine să folosească mărețul armament pe care îl tot laudă. La tineri nu mai merge vrăjeala cu Rusia, eterna victimă prăduită de imperialiștii occidentali.

    Din ce văd eu în mare parte cei interesați de o Rusie militarizată sunt vechile generații.

    2
 77. Jus Valahicum

  România a realizat importuri militare din Elveția in valoare de 53 milioane franci: https://www.swissinfo.ch/eng/biggest-swiss-based-arms-manufacturers-revealed/45907772

 78. capatu satului

  si mai zice lumea ca n-avem bani,
  tara incepe sa plateasca pt ca palavramentarii au obosit pe traseu,
  greu la deal ….

  majoritatea am votat cu ochii larg inchisi,

  https://www.juridice.ro/690396/aplicarea-unor-sanctiuni-pecuniare-romaniei-de-cjue-risca-sa-devina-un-fapt-obisnuit-lipsa-oricarei-vointe-politice-in-reformarea-justitiei-si-alinierea-sa-la-standardele-europene-urmand-a-fi-deconta.html

  votati loazele din actualu palavrament ca ei ne vor duce direct la capatu tunelului – un fost prim ministru era cu luminita de la capatu tunelului

  1
 79. ionica fonosch

  * fortele speciale ruse din siria au inceput sa utilizeze tunuri :-))))) nimic nu mai este cum a fost :-))))
  https://twitter.com/RALee85/status/1283833342010503168
  PS „Al-Sisi: We will enter Libya at the request of the tribes and come out with an order from them :-))))) ”
  https://www.thedrive.com/the-war-zone/34888/two-su-24-combat-jets-seen-in-satellite-image-of-libyan-air-base-as-air-war-intensifies

 80. https://www.auto-bild.ro/headline/noul-ford-bronco-2020-186292.html
  imi place despre el,are un look retro-SF cumva….ceva mă atrage la el ca lumina o molie.

  3
 81. https://m.defenseromania.ro/azerbaidjanul-amenin-a-armenia-ca-va-bombarda-o-centrala-nucleara-erevanul-denun-a-terorism-de-stat-i-inten-ii-genocidare_604341.html
  Luptele au loc in raionul Tovuz (nu in Karabahul de Munte) pe unde, la distanta de foc de artilerie de granița cu Armenia, trec țevile de gaz si petrol din Azerbaidjan spre Georgia, dupa Turcia.

 82. In caz de uita cineva: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155482920026890&id=610041889
  Poate ar prinde bine un articol despre recenta clasare a 10 August.

 83. party-coVid de sâmbătă spre duminică???metal
  https://m.youtube.com/watch?v=u_VsvZmIWxY
  https://m.youtube.com/watch?v=dkNfNR1WYMY
  GI-is can dance and service…

 84. Grenada!
  https://twitter.com/Libya_OSINT/status/1285040813672718336

  „19 July: Video of #LNA P-15 Termit / Styx / SS-N-2 missile ‘test’ launch in position 32.0174361, 24.7633389, IVO Zawiyat Zanzur. Nosediving suggests no guidance control. Launch largely symbolic and serving little military purpose. #Libya”