Arta Razboiului, septembrie 2019

This entry is part 33 of 88 in the series Arta Razboiului

Series Navigation<< Arta Razboiului, august 2019Arta Razboiului, octombrie 2019 >>

19 comentarii:

  1. Petre Opriș: Aspecte ale economiei românești în timpul Războiului Rece (1946-191)

    http://www.edituratrei.ro/carte/petre-opris-aspecte-ale-economiei-romanesti-in-timpul-razboiului-rece-1946-191/3379/#tab-3

    Volumul a mai fost semnalat pe site dar fiind vorba despre un autor apropiat si indragit pe RM nu strica o reamintire daca tot am ajuns cu cititul la el.
    Celor carora numele le suna cunoscut dar nu stiu de unde sa-l ia, le recomand o cautare pe site (numele Petre Opris in bara de cautare de sus) pentru a gasi numeroase articole interesante.

  2. Pt fanii Metallica care nu au fost la concert(nici eu) bilete la filmul Metallica din 9 octombrie!
    https://www.rockfm.ro/muzica/11325/Trailer-pentru-concertul-Metallica-si-San-Francisco-Symphony-Orchestra
    P.S. Ca de obicei biletele se vand repede!

  3. Just for kicks…Richard „Abu el-Banat” (tata de fete) Hammond…

  4. Visez cai verzi pe pereti, dar ar fi bune pt VM… https://youtu.be/U7V8LZaPdLY

  5. Vin si luna asta cu recomandarea de carte:
    https://www.polirom.ro/carti/-/carte/4026
    Victor Suvorov – Epurarea. De ce a decapitat Stalin armata?
    V. Suvorov este un colonel GRU care a defectat in U.K. Dansul ne povesteste motivele in spatele decapitarii gandirii strategice a armateii rosii in perioada interbelica. Bursa conspiratiei vorbea de o lovitura de maestru a servicilor de informatii germane, a geniului diabolic pe care istoria il va retine ca si Obr. Grp. Füh. R. Heydrich.
    „Adevarul”, conform col. Suvorov este chiar mai simplu de atat. Va las placerea de-al gasi.

    • Va recomand și celelalte cărți scrise de Suvorov. Acvariul mi-a plăcut cel mai mult.

    • Suvorov este ofiter de informatii, antrenat sa manipuleze informatia in interesul sau. L-am citit si eu, dar trebuie luat in considerarea cu foarte multa atentie, nu sunt carti pt oameni care nu au o cultura istorica serioasa pt ca omul spune jumatati de adevar cu jumatati de minciuna.
      Il ridica in slavi pe Stalin si incearca sa ne convinga de genialitatea acestuia, cand stim cu totii, cea mai mare infrangere militara (si cea mai umilitoare) din istoria infrangerilor militare s-a petrecut in vara si toamna lui „41 cand Armata Rosie si-a arata imbecilitatea totala, desi Stalin stia ca nemtii vin dupa el.

      Nu spune niciodata adevarul intreg, doar mixeaza pe o tema data: armata sovietica era una excelenta, a fost luata prin surpindere, realitatea am vazut-o cu totii in razboiul din 1940 impotriva Finlandei unde rusii pur si simplu s-au facut de ras, iar cel mai bun tanc din WW 2 n-a fost T 34 (sau nunumai el) ci mai ales Panther.

      Cartile lui fac ravagii printre cei pt care Suvorov este primul autor de istorie militara.

  6. O alta viziune asupra unui F-22
    https://youtu.be/Su7A2yrzv2U

  7. Badalaudarosul: Dark Fate
    Model T-ARX-160

  8. Mai am cateva pagini de citit dar am gasit un moment mai liber si am zis sa o recomand ca sa incheiem luna asa cum am inceput-o:
    http://www.edituramilitara.ro/carti/275-licente-straine-pentru-produse-civile-si-militare-fabricate-in-romania-1946-1989.html
    Petre Opris – Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989) – Editura Militara
    Formatul cartii e un pic ciudat dar comandarea ei este usoara si expedierea a fost rapida, totul a mers bine.
    La fel ca alte texte de Petre Opris, si acest volum prezinta intr-un format accesibil si placut informatii valoroase (apar inclusive documetele sursa oficiale) din perioada dinaintea revolutiei. Am parcurs cartea cu nerabdare si curiozitate pentru a descoperi daca anumite amintiri si perceptii formate despre economia acelor timpuri au fost corecte sau nu (spre exemplu, in multe cazuri parca stiam ca produsul a fost „strain” dar nici nu eram prea sigur daca e asa sau nu, si nici nu mai tineam minte cand si unde am aflat despre el) , sau de a afla care din produsele emblematice isi au originea de fapt in alte tari, si de catre ce firme sau tari au fost proiectate. Asta nu inseamna deloc ca in volum nu sunt temeinic tratate si apreciate eforturile si realizarile noastre.
    La aspectele punctuale se adauga si informatii tare interesante despre relatiile Romaniei cu partenerii sai economici (cum si de la cine luam credite, cu cine aveam relatii incordate, ce ne doream samd). In plus e o reintalnire cu multe nume ale unor politicieni din trecut, si cu activitatile lor.
    Este o carte pe care o voi pastra, si cred ca o voi mai rasfoi si pe viitor, cand voi vrea sa aflu/reamintesc un amanunt exact legat de acea perioada.
    Eu cred ca pretul este mic, si o puteti lua chiar daca nu intentionati sa o cititi pe toata, fie si macar pentru a va satisfice curiozitati specifice legate de cum si unde am inceput sa facem frigidere, sau de ce colaboram cu chinezii, ce produse romanesti au avut success la export si cum erau ele vazute de straini samd. Mi-e greu de crezut ca cineva nu va gasi in acest volum un capitol care sa-i starneasca interesul.

    PS: in volum apar si trimiteri la Mihail Calomfirescu asa ca fac si eu una:
    https://www.rumaniamilitary.ro/ai-carte-ai-parte

  9. Roast-ul lui Marian Godină
    Cu Marian Godină ,Sergiu Floroaia, Toma Alexandru, Cristi Popesco, Sorin Pârcălab, Dan Frînculescu, Vio, Micutzu, Mincu, Banciu.

    https://www.youtube.com/watch?v=j85Iz9O5SjQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *