Arta Razboiului, decembrie 2020

This entry is part 48 of 91 in the series Arta Razboiului

Series Navigation<< Arta Razboiului, noiembrie 2020Arta Razboiului, ianuarie 2021 >>

56 de comentarii:

 1. D’ale COVID-ului si mastilor:

  Tom Cruise pe platourile de filmare Mission Impossbile 7…la Roma:

  …si ceva de prin Kramerica:

 2. ‘Cause with a Spuddie, enough just isn’t enough!

 3. Bai baieti, eu am o problema cu brigada 30 Garda.
  Am facut un efort, am scris pe acest site despre generali de exceptie ai armatei Romane, despre ofiteri de exceptie despre unitati incununate de glorie si despre arme uitate sau mai rau desfintate. V-am spus, avand acarieni in degete dupa documente vechi, cum aratau unitatile de garda in perioada lui Carol al II-lea si despre ce insemna o unitate de garda in linii mari. M-am straduit sa explic unor „nemilitari” despre dorobanti vs infanterie in 1930 si vanatori „de camp” vs vanatori de munte. Chiar m-am straduit sa explic diferente intre uniforme si de ce este importat sa existe continuitate.Nu ma asteptam la gafa asta de la militari cu state vechi.
  Ce fac desteptii de la B 30 G? Pai deasupra paftalei… pe maneca, la forte terestre.. pun grade. Asta find pe langa nemarginita intelingeta de a-si pune uniforme rosii vara…
  Grade.. pe maneca… la ForTer. Atentie nu vorbesc de ofiteri unde tresa la baza paftalei exista de cand Regele Ferdinand era tanar. Nu, vorbesc de un epolet, la SGP am observat, cusut cu stangatie deasupra paftalei.
  Acum un oarecare ar zice, bine bai ielti, nu nu ai alta treaba?Asta-i o treba minusucula. Eu as zice: Nu am alta treaba decat sa ma asigur, chiar in tribune find, ca istoria militara romaneasca si traditile militare romanesti sunt respectate.
  4, stai jos! Celui care s-a gandit la acesta imbecilitate si care nu cunoaste nici macar elementar unde erau plasate gradele pentru trupa, la Regimentul 6 Dorobanti „Mihai Viteazul” premergatorul brigazii de azi. Poate ar trebui sa se uite chiar le ei pe Facebook: https://www.facebook.com/Brigada-30-Gard%C4%83-Mihai-Viteazul-951025878357848/photos/pcb.2098619093598515/2098618123598612/

  5
  • Am vazut ieri ca pe maneca dreapta tricolorul era asezat invers, cu rosu in fata. Daca nici unitatea ce protocol nu respecta insemnele nationale…

   4
  • @lt(rez) , îmi permit să comentez , sper sa nu te superi :
   Uniforma celor de la B30G nu este conformă 100% , în anii ’30 uniforma avea în compunere și leduncă , pe umărul stâng .
   În leduncă se purtau 4 lamele cu cate 5 cartușe pentru carabină .
   Onorul se dă ( sau se dădea , habar nu am în prezent ) cu carabina ZB / MN / SKS , deci ar trebui sa se poarte și leduncă !

   2
   • Nu ma supar habarnistule, chiar de nu vedem noi subiectele identic pe multe teme. Mea culpa ca doar acum am vazut raspunsul tau, cumva mi-a scapat, ca om sunt si eu.
    As vrea sa cercetez un pic mai bine subiectul astfel incat sa revin cu o informatie clara, insa din ce cunosc pana in acest moment studiind regulamentul compunerii uniformelor armatei de uscat din 34, ledunca nu era prezenta la dorobanti, infanterie de linie si infanterie, vanatori de camp. Era prezenta la jandarmi, artilerie, cavalerie din ce am vazut la muzeul militar.
    Deci nu te contrazic, doar spun ca doresc la proxima ocazie sa cercetez tematica. Dar confirm si in prezent onorul se da cu sks-ul.
    Merci de discutie, chiar am o placere in a discuta subiectele astea.

  • Unde se termină logica începe armata.

   1
 4. Vazurati episodul de azi din The Mandalorian? 🙂
  Nu dau spoiler ca e prea misto…doar o obiectie mica, Stormtrooperii aia din primul drop-ship trebuiau sa debarce mai repede, deh, chestie de gusturi cazone personale si…scenariu.

  1
 5. Pariez alea „2 Cokes and some chips” ca la sfarsitul sezonului 3 apare si Thomas Ian Griffith (Terry):

 6. Daca n-aveti Disney+…”shape of things to come”:

 7. The Expanse, sezonul 5 pe Amazon Prime, primele 3 episoade ieri, 16 dec, restul cate unul pe saptamana incepand cu 23 dec…

 8. interesant din seria de viitoare alternative cel putin in trailer

  1
 9. Deci m-am dus la Carturesi si am plecat de acolo cu Ion Ratiu: https://carturesti.ro/carte/jurnal-vol-4-anii-rezistentei-1969-1973-946702389?p=19 si cu un album vinyl Queen.
  Tin companie selecta moncher!
  Lasand gluma, recomandarea mea pt luna asta ii acesta parte din biografia lui Ratiu si perceptia sa asupra Securitatii si a razboiului informational pe care acesta il desfasura fata de romanii exilati.
  Am citit primele 3 volume, deci suntem la al 4-lea.

  2
 10. De sezon…cica e mult mai prost decat cel din anii ’90…

 11. Pentru descrețit frunțile:

 12. C’mon, man! It’s…nucular! nucle..nuuuuk…gimme a sec…..nucucunucu-humu-humu-nucu-nucu-a-pu-a!

  1
 13. Negru…nerf herder jokes…galore!

 14. WW84
  Imi spune si mie cineva ce fel de „invisible jet” are Wonder Woman in filmul asta?
  Pare un Panavia Tornado (la exterior) combinat cu F-111 Aardvark (side-by-side seats cockpit).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *