Arta Razboiului, mai 2020

This entry is part 41 of 90 in the series Arta Razboiului

Series Navigation<< Arta Razboiului, aprilie 2020Arta Razboiului, iunie 2020 >>

21 de comentarii:

  • Am citit foarte mult pe tema asta, inclusiv analize recente cu privire la rolul infanteriei moderne. Cavaleria ca logica isi pastreaza aceeasi utilitate pe campul de lupta de pe vremea sarjelor de escadra in „V” . Mijloacele s-au schimbat dar conceptual mobilitatea si viteza pe campul de lupta, desi discutam implict de esaloane mai mici, ramane o idee principala. Fie ca discutam de asa numita „infanterie grea” sau arma cercetare, cavaleria in mod traditional ocupa aceste „piese” pe tabla de sah. Cand vrem sa ne jucam cu si de-a baietii mari, discutam de Air Cavalry, sau in mintea Mapn si pe astia ii facem infanteristi. Desigur aici nu trebuie sa ne stresam mult, achizitia de elicoptere de atac este „imediata”.
   1954, anul cand ultimul regiment de cavalerie romana a fost desfintat, asta ca fapt divers si multumiri pentru „ajutor” marelui prieten de la rasarit.

   1
 1. Cartea pe luna asta, eu am primit-o de la tovarasii din UK, insa a aparut si pe elefant.ro
  https://www.elefant.ro/infantry-attacks-paperback_c17a500e-a5d8-489f-8359-e0fc306f71a2?gclid=Cj0KCQjwncT1BRDhARIsAOQF9LlSk1DYM1-FR-BZIeg-hwcsWRvv_u9B8mfjT0RKQwWJYMyc_CNEHcYaAvHaEALw_wcB

  Pe langa acest nume, sa mai adaug eu ceva, ar fi pur si simplu de prisos.

  2
 2. Space Force – Netflix

  1
 3. https://www.youtube.com/watch?v=9ud7wgbBBnY
  Se pare ca Space Force se alege cu X37. Asta sa fie prima nava din inzestrare?

 4. Cu scandal in casa, cu amenitari ca daca mai dau atatia bani pe carti mergem la divort, am cumparat-o: Notite zilnice din Razboiu 19160-1918 ale Maresalului Averescu cu semnatura Maresalului pe care o atasez aici:
  https://imgur.com/a/u9J7gZi
  Va las cu solistul si autorul de șlagare, membru al formatiei instrumental vocale „Parazitii” Cheloo, alaturi de un vocalist si fost culegator de etnofolclor, „Bitza”: https://www.youtube.com/watch?v=7yKDhm4_-90 – Poti sa le numesti oricum, eu le numesc vicii / atata timp cat cantitatea iti provoca delicii

  3
  • felicitari pentru achitizie, sa o stapanesti sanatos! cunosc bineee partea cu scandalul, mi se intampla si mie 🙂 trece…+

   • Multumesc. A trecut. M-a costat conducere aspirator prin casa, curatat prin curte si achizitionarea unui cuptor electric.
    Astept sa vina cuptorul sa-i spun ca am gasit o copie din 1899 a unui manuscris a lui Eminescu.

 5. Pt fanii mai trecuti, ca mine, pr canalul oficial Queen pe youtube se reda concertul din 1991 In memoriam Freddie Mercury!

  4
  • Mulțumesc! ???

   • Mai intai sa rectific, este concertul din 1992, apoi sa mentionez ca va fi disponibil 48 de ore pe canalaul oficial al trupei pe youtube

    1
    • Multumim Mihai, de regula sambata ma deconectez si merg pe traseu la munte undeva, fara semnal la telefon. De data asta sambata am facut o exceptie si am plecat doar dupa vizionarea concertului.
     Ce artist a fost! Nu trebuie sa fiu eu de acord cu stilul sau de viata sau optiunile sale, dar ce artist!

     1
  • Mulțumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *