Romania Military

2747 de bucati JLTV „cu de toate” pentru Regatul Unit, pretul putin peste 1 miliard de dolari

Defense Security Cooperation Agency (da, cei cu „Habemus Patriot?”) postase inaintea subiectului care ne intereseaza pe noi si o alta stire: Regatul Unit doreste sa achizitioneze 2747 de JLTV-uri pentru 1, 035 miliarde dolari.

Aceasta posibila vanzare va include accesoriile: echipamente de integrare, piese de schimb, panouri suplimentare de blindaj modular, componente de motor pentru rulaj in mediu arctic, echipamente de trecerea vadurilor, componente de rulaj cu cauciucurile penetrate si cauciucuri de rezerva, acumulatoare de tip „silent watch”, echipamente hardware pentru extinderea capacitatii de stocare electrica, adaptoare, componente suplimentare cargo, instruire pentru mentenanta si operare, servicii de asistenta tehnica si suport logistic din partea guvernului USA, precum si alte elemente de suport logistic si de program necesare.

Costul total estimat este de 1,035 miliarde dolari.

Principalul contractor al acestei vanzari va fi Oshkosh Defense, LLC, Oshkosh, Wisconsin. Echipamentele prevazute in contract vor necesita suport minim din partea firmei constructoare mai inainte mentionata pana cand clientul va face tranzitia la suportul propriu.

Nu se cunoaste nici un fel de aranjament de tip offset in legatura cu aceasta vanzare.

DSCA

De precizat ca pentru US Army sunt prevazute 49100 JLTV (incepand cu anul 2018 pana in 2040) si 5500 pentru US Marine Corps (din 2018 pana in 2022) pentru un pret estimativ de 30 miliarde de dolari (deja exista un contract de productie pe 3 ani, low-rate, de…17000 de vehicule, in valoare de 6,75 miliarde dolari). Variantele de baza sunt cu 4 locuri pentru lupta si 2 locuri pentru suport/logistica, nu se cunosc detalii pentru ceea ce vor insularii.

Exit mobile version