Romania Military

Fapte nu vorbe!

Orizontul celebrării centenarului Marii Uniri se apropie cu paşi grăbiți. Cei cu respect și bun simț istoric sunt conştienți că nu putem, şi nu trebuie uitat, că tocmai bucata din trupul țării, ce a pornit scânteia făuririi României Mari, este înstrăinată şi jertfită zilnic de către o mână de mafioți mancurți şi ideologi smintiți, pe scena geopoliticii mondiale. Suntem blocați în labirint, iar singurul traseu corect pentru a ieşi din labirintul în care am fost azvârliți de către capriciile istoriei, e traseul firesc al reUNIRII!

 

Cui îi abandonăm pe frații noştri? Îi lăsăm pradă iluziilor pe care le vând o mână de smintiți insetați de putere? E ca şi cum ai întoarce spatele propriei tale mame, sau surori, sau frate… pentru ca asta este Basarabia pentru noi. Trup din trupul nostru. Și nu pot crede că suntem un astfel de neam.
Nu se cuvine să sărbătorim fără Basarabia noastră dragă, ar însemna să dăm dovadă de ipocrizie. Celebrarea centenarului ar fi o formă fără fond, o sărbătoare lipsită de substanță, dar altoită din greu cu ipocrizie şi falsitate. Asta suntem, un popor de mimi?

NU, niciodată!
De aceea, consider că este de datoria tuturor celor ce simt românește a se implica activ în acțiuni concrete, ce vizează reUnirea celor două state românești, despărțite încă de odiosul pact Ribenttrop-Molotov, troc făcut între cei mai mari criminali ai secolului XX, a le cărui consecințe continuă să nască drame și astăzi.
E timpul să nu mai ne limităm doar la vorbe. Timpul alocat vorbelor și patriotismului de carton a trecut. E vremea să apăsăm cu toții pedala de accelerație, dacă vom rata o nouă șansă, blestemați să fim!

Pentru a arăta ca atunci când lăsăm defetismul deoparte, suntem capabili să schimbăm lucrurile, o să enumăr pe scurt câteva dintre reușitele recente ale platformei unioniste Acțiunea2012, la care vă invit să aderați!

O să amintesc în treacăt faptul că la presiunea și inițiativa noastră am înfrățit sute de localități, școli, licee dar și numeroase instituții din stânga și din dreapta Prutului, acțiune cu impact real, atât pe plan afectiv cât și concret, de multe ori între entitățile înfrățite având loc diferite acțiuni, îndreptate în special sprijinirii economice, sociale, etc,. al entităților din pseudo statul Republica Moldova.

O să amintesc că după ce o vară întreagă am strans semnături, și am făcut lobby pe unde am putut, din 2015 românii pot trece Prutul doar cu buletinul.

O să amintesc că la inițiativa noastră 70 de jurnaliști din cele două state românești s-au reunit la București în ianuarie 2015 pentru a conlucra în vederea dezvoltării unui spațiu informațional comun, dominat de principiile etice ale jurnalismului modern.

Și da, tot noi am adus peste 300 de reprezentanți ai asociațiilor de români din străinătate pentru a participa la cele două ediții ale Congresul Diasporei Unioniste, desfășurate în aprilie 2015 și, respectiv, martie 2016 atât la Palatul Parlamentului din București cât și la Academia de Științe a Moldovei. Identificarea principalelor dificultăți cu care se confruntă românii de pe cele două maluri ale Prutului în țările de reședință și conlucrarea în vederea apropierii dintre România și Republica Moldova au fost obiectivele centrale ale Congresului.

La marșul organizat de noi, 50.000 de oameni au votat simbolic, prin ridicare de mână, unirea Republicii Moldova cu România, în cadrul celei mai mari manifestații stradale organizată până în prezent la Chișinău, pe 27 martie 2016.

Și da, în fiecare an, din ce în ce mai mulți oameni ies în stradă la manifestațiile pentru Unirea cu România.

 

În fine, poate cele mai spectaculoase reușite, sunt și cele mai recente.  Înființarea propriului nostru trust media, cu două studiouri create din donații, unul la București, altul la Chișinău. Consider că a fost o idee foarte bună având în vedere că media moldovenească e dominată de programele și canalele lui Plahotniuc sau Dodon. Programe care au cântărit decisiv și la alegerile prezidențiale…

 

Proiectul de suflet rămâne însă ”Cunoaște-ți Țara”, 79% din populația Republicii Moldova nu a fost niciodată în România. Unul din punctele care îi separă pe locuitorii celor două state este lipsa de informație. Nu ne ştim unii pe alţii.

Prin programul  “Cunoaște-ți Țara” peste 70.000 de basarabeni, în general cu posibilități materiale reduse, oameni din mediul rural sau chiar reprezentanți ai minorităților naționale, au putut să vadă realitățile din Țara-Mamă, să viziteze orașele, mănăstirile, munții, marea, cetățile medievale și alte obiective turistice sau economice. Beneficiind de cazare, masă, intrări gratuite la obiectivele turistice. La multe dintre acestea fiind întâmpinați sau chiar ghidați turistic de către voluntari localnici.

S-a observat o puternică răsturnare a convingerilor formate de propaganda și manipularea anti-românească, pentru că participanții s-au convins că avem aceeași limbă, credință și identitate, că sunt primiți cu ospitalitate și cel mai important, că nu sunt discriminați.

 

În contextul în care de la autoritățile române nu am auzit prea multe lucruri concrete legate de centenar, am decis să trecem noi la fapte, dar așteptăm ca și autoritățile să ni se alăture. (ca o nevinovată paranteză, Guvernul Maghiar alocă bani serioși pentru departamentul Trianon 100…)

 

În fine, de ultimă oră,

ieri, 20 august 2017, la inițiativa Acțiunii 2012, o nouă filă de istorie a fost scrisă la Parlamentul României.

A luat naștere Alianța pentru Centenar. A fost momentul în care 100 de organizații și-au unit forțele pentru aducerea Basarabiei acasă.

Dar au participat și diferiți oameni politici, care surprinzător, au reușit să treacă peste micile ambiții politice, și-au dat mâna, și au înțeles că interesul național este mai important. Oameni politici precum fostul ministru de externe Corlățean, a cărui declarație o voi menționa:  „Idealul unității naționale este un lucru care ține de existența noastră și este cât se poate de legitim. Nu poate fi negat de nimeni și nu poate fi supus negocierilor”.
Dar și alți politicieni, ce fac parte din grupul parlamentar ”Prietenii Unirii”.  Nu îi voi menționa însă. Dacă sunteți interesați îi puteți afla lesne din media.

Parcă nu am ținut umbră pământului chiar degeaba…

 

Ideea este că majoritatea acestor acțiuni a fost interprinsă de o mână de oameni care au înțeles că nu suntem prea mici pentru fapte mari, iar dacă am înțelege cu toții asta și am trece la fapte, probabil chiar am realiza Unirea în 2018.

Pentru mine e o onoare a face parte dintr-un ideal mai mare decât propria-mi persoană!

Și vă reamintesc că acum vreo 6-7-8 ani, în România se vorbea despre Republica Moldova într-o manieră mult mai ostilă, sau nu se vorbea deloc, exceptând mediile culturale sau academice, și alea dintr-o datorie morală cumva…, și desigur, șleahta de 50-60 de tineri ce strigau în fiecare an la Alba Iulia pe 1 decembrie că își doresc UNIREA.

Ei bine, acum, UNIREA e pe buzele tuturor politicienilor de pe ambele maluri ale Prutului, fiind chiar subiectul principal al alegerilor prezidențiale. Astăzi, UNIREA face rating la showurile de vineri seara, publicul răspunde pozitiv, lansând concurenții în finala concursului.

Copiii ce strigau de nebuni la Alba Iulia au crescut, poveștile cu rakeți și amenințările, fie chiar din partea pseudo-președintelui mancurt, nu îi mai sperie. Îi spun NU în fața. Iar acum nu mai strigă singuri în Cetatea Unirii, acum țin discursuri în Parlamentul României, și își asumă fapte mărețe. Vă recomand să îl ascultați pe acesta, al bunului meu prieten Cosmin Iosub, un românaș sadea din Covasna, de doar 18 ani. Linkul discursului aici.

 

Consider că după generațiile care au făcut Mica și Marea Unire, urmează generația care va face reUnirea. Diferențele sociale sau de orice natură nu mai contează. Când vine vorba de cel mai drept ideal, academicienii își dau mâna cu ultrașii de pe stadioane.

 

Așa că vă invit din nou, pe fiecare dintre voi, să faceți parte din această generație și să tindeți spre fapte concrete, în sprijinul Unirii celor doua state românești. Prin implicare directă, donații, fie chiar și cu vorbe bune, căci fiecare dintre noi e ambasadorul neamului.

Iar Unirea nu o să o facă nimeni în locul nostru, nici americanii, nici europenii, nici altcineva. Pentru Unire se luptă, și e o luptă de uzură. Dar o să câștigăm, și nu o să ne poată opri nimeni s-o înfăptuim!

Talgerul dreptății o să atârne cu siguranță spre noi, și cel mai drept ideal!

Simt că Unirea e aproape, aud clopotele, haideți să punem toți osul, acum nu mai trebuie să infruntăm gloanțele și artileria inamică, ci doar să nu fim ignoranți și comozi.

Haideți s-o facem!

Pentru că Unirea face să se întâlnească frate cu frate, pentru că Unirea înseamnă o greșeală istorică reparată, o pată de ruşine ştearsă de pe obrazul României!
Pentru că Basarabia e România!
Pentru că sângele apă nu se face, iar frații în veci vor fi frați!
Pentru că Prutul nu ne desparte, el ne unește!

 

Să nu uităm, fraților,

2018 e despre Basarabia!

Bust Constantin Stere, Bucov, Prahova

 

Mihai-Cristian, Hunedoara

P.s.: „Marșul pentru Centenar”

Surse: www.actiunea2012.ro

 

P.S.

Sa nu uitam, astazi comemoram Pactul Ribbentrop-Molotov, acordul infam care ne-a despartit de Basarabia incepand cu 1940!

 

 

Exit mobile version