Romania Military

Noua armă de asalt va fi o Beretta?

În cadrul unei emisiuni de astă seară, la Antena 3, ministrul Economiei a declarat că industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generație, în colaborare cu compania Beretta, la standarde NATO, finalizarea contractului fiind prevăzută pentru vară, iar începerea producției în toamnă, relatează Mediafax.
Arma va fi fabricată la Plopeni, fabrica fiind aleasă de partenerul italian, a precizat Bădălău, iar pentru început 30% dintre componente vor fi fabricate pe plan local.
Beretta

Beretta ARX 160 A3 Sursa: wikipedia

Ministrul a vorbit de un plan de relansare a industriei de apărare din România, care a realizat în 2017 exporturi de 120 de milioane de dolari.
Un proiect inclus în acest plan este fabricarea pulberii la uzina specializată de la Făgăraș, în colaboare cu Pirochim Victoria.
„În prezent importăm pulberea”, a precizat ministrul, care spune că urmează a fi construită la Făgăraș o fabrică de nitroceluloză, în următorii doi ani și jumătate, cu credite bugetare, care va fi cea mai modernă din Europa. După începerea producție de pulbere, aceasta va putea fi exportată, a adăugat Bădălău.
Ministrul spune că industria de armament beneficiază de un context favorabil de piață, din cauza sancțiunilor aplicate Rusiei, iar printre clienți se numără Statele Unite sau India.
Bădălău a vorbit și de modernizarea fabricii Metrom din Brașov, pentru a fabrica „muniție NATO și nu numai”. El a admis că valoarea exporturilor ar putea crește în acest an la 150 de milioane de dolari, iar cu noua fabrică de pulbere acestea vor crește și mai mult.
Cu mulţumiri jon snow pentru semnalare.
Actualizat NH 18 ianuarie 2019, 09:15
Aflăm dintr-o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor Romarm S.A. că se vor demara negocierile în vederea înfiinţării unei societăţi cu capital mixt între Societatea UZINA MECANICĂ PLOPENI S.A. şi Beretta Holding S.p.A. În acest sens, se va constitui prin ordin al M.Ec. o comisie de negociere a condiţiilor privind constituirea unei societăţi cu capital mixt, formată din reprezentanţi ai C.N. ROMARM S.A., U.M. PLOPENI S.A., M.Ec. şi D.P.A.P.S. Condiţiile constituirii societăţii cu capital mixt vor fi supuse aprobării adunării generale a acţionarilor, potrivit art. 190 din HG nr.
577/2002 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 88/ 1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare şi a Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării.
Conform informaţiilor disponibile pe site-ul ANAF, U.M. Plopeni S.A. a avut în 2017 o cifră de afaceri netă de 20 692 574 lei şi o pierdere de 3 582 112 lei. Societatea avea la 31 decembrie 2017 un număr mediu de 285 de salariaţi.
Motivul pentru care se preferă înfiinţarea unei societăţi mixte, cel mai probabil în incinta U.M. Plopeni S.A. este faptul că acolo există deja toate utilităţile necesare şi, cel mai important, există deja o autorizaţie de mediu.
Sursa: HotNews
Citeşte şi: https://www.tehnomil.net/2018/12/17/competitie-pentru-cugir/
Exit mobile version