Romania Military

Semintele dusmaniei ruso-romane

I.C. Bratianu, Prim Ministru al Romaniei intre 1876-1888, si in mod sigur cel mai proeminent om politic al tuturor timpurilor.

 

Multi dintre noi cred ca relatiile proaste cu Rusia sunt de domeniul trecutului nu foarte indepartat, ca bolsevizarea Rusiei a facut ca cele doua tari sa devina dusmani ireconciliabili. Absolut nimic mai fals!

Bolsevizarea Rusiei nu este altceva, daca vreti, decat o mare ironie a istoriei si asta datorita faptului ca marxismul si socialismul au fost doua arme foarte eficiente, cu care Rusia Tarista a incercat destabilizarea Romaniei, inca de pe vremea rascoalei lui Tudor Vladimirescu.

Astfel serviciile secrete tariste foloseau minciuna socialisata, egalitarismul adica, pentru a ridica taranii romani impotriva guvernului legitim al Romaniei si mai ales impotriva domnitorului, de la 1881 Rege al Romaniei, Carol I. Rascoala asa-zis taraneasac de la 1888 fiind aici un foarte bun exemplu.  Astfel ridicarea catorva commune din jurul Bucurestiului a fost facuta prin intermediul si cu ajutorul serviciilor secrete tariste, ale legatiei Rusiei la Bucuresti si bineinteles cu ajutorul unor tradatori neaosi, mai ales din presa de stanga de la Bucuresti. Vizati atunci erau: I.C. Bratianu, care fie-mi iertat limbajul, le-a tras-o rusiilor de mai tin minte si acum, distrugandu-le in buna masura influenta in Balcani si in planul secund Carol I.

Scopul rascoalei, vorba vine rascoala mai mult o incercare de rasturnare a guvernului liberal, de la 1888 este identic cu scopuriile actuale ale Rusiei: stapanirea Gurilor Dunarii, a Bosforului, iar metoda folosita este una foarte simpla, dar care arata importanta imensa a Romaniei si de aici si dusmania Rusiei la adresa noastra: pan-slavismul si pan-ortodoxia!

Astfel rusii, in toate cele trei stari de “agregare” cunoscute pana acum: taristi, bolsevici, iar mai nou democrati, au un singur scop si doua metode!

Controlul Balcaniilor si pe cale de consecinta a Dunarii si Stramtoriilor –  este scopul, iar pan-slavismul, sau in cazul Greciei pan-ortodoxia, sunt mijloacele, iar noi,romanii suntem exact in drumul lor. Practic inca de la Unirea Principatelor sub Cuza, dar mai ales de la urcarea pe tron a principelui Carol I, Romania a destabilizat si blocat incercarile Rusiei de a stapanii Balcanii, o politica rusa veche de pe vremea lui Petru cel Mare.

Astfel Romania bloca accesul direct catre Bulgaria si Serbia, tarii puternic rusofile, dar care, mai ales in cazul Bulgariei, politica Bucurestiului de a tine Rusia la distanta, a facut ca influenta rusa sa scada dramatic, permitand Sofiei sa-si creeze o clasa politica neatarnata de Rusia si cu adevarat patriotica.

Ca o paranteza, unirea Bulgariei si a Romaniei sub sceptrul lui Carol I, a fost blocata de Rusia printr-o amenintare deschisa cu razboiul si desi unirea celor doua tari, intr-o federatie, era vazuta de Germania, Austria si Anglia, ca fiind un lucru foarte bun, pana la urma proiectul a fost abandonat. De mentionat aici actiuniile Frantei, singura dintre marile puteri occidentale care a sprijinit Rusia impotriva Romaniei si Bulgariei.

Revenind acum, Romania  a taiat pur si simplu caile de acces directe ale Imperiului Rus catre zonele sale traditionale de influenta: Bulgaria, Serbia si Grecia, zadarnicind astfel incecarile de transforma aceste tari in satellite ale Rusiei. De aici se poate observa importanta enorma a Romaniei in planurile rusesti, si mai mult decat atat, importanta politicii romanesti in dezvoltarea celor trei tari, pe fagasul lor normal, cat mai departe de amenintarile unei interventii rusesti. Practic scaderea dramatica a influentei Rusiei in Balcani a fost un rezultat direct, al politicii romanesti si imposibilitatii de a face din tara noastra un satelit ascultator.

Incercarile Rusiei de ne adduce la dreapta credinta merg de la o probabila implicare in Revolutia lui Tudor Vladimirescu si pana la declansarea rascoalei de la 1888, de la incercarea de asainarea a lui I.C.Bratianu, la incendierea de trei ori in zece ani a Legatiei Rusiei la Bucuresti de catre cetateni revoltati, si pana la succese marcante ale serviciilor de informatii romanesti, care au reusit sa “captureze” intreaga corespondenta, cu planuri secrete cu tot, dintre Legatiai Rusie la Bucuresti si Sankt Petersbourg, documente care au si fost publicate in presa vremii.

Pana la capat, pana in 23 august 1944, Statul Roman a stat drept si cu foarte mult succes in fata expansionismului rusesc/bolsevic.

Asadar o relatie de prietenie cu Rusia poate fi posibila, insa nu trebuie sa uitam ca planurile lor sunt in continuare aceleasi: cresterea influentei in Balcani, folosindu-se de pan-slavism si ortodoxie, iar mai nou de Gazprom. Iar faptul ca Romania este slaba acum se vede prin cresterea influentei rusesti in Bulgaria (Southstream) si Serbia (aceeasi conducta, achizitia principalei companii petroliere sarbe, baza militara de la Nis). Practic in acest moment Romania este, sau va fi curand, inconjurata de influetna rusa.

Faptul ca Romania este slaba astazi este un lucru pe care rusii il dorec si-l folosesc la maxium, prin cresterea influentei lor politice si economice in regiune, intr-o perioada in care tara noastra nu prea poate face nimic pentru ai opri. Orbirea puteriilor occidentale, poate mai putin a SUA si prostia clasei politice de la Bucuresti, fac ca influenta Rusiei in Balcani sa creasca ametitor de repede, iar scandalurile priviind eventuale influente rusesti in viata politica de la Bucuresti, de data recenta si de asemenea ciocniriile dintre serviciile romnesti de informatii si cele rusesti, ar putea arata ca desi slabita puternic Romania, sau macar o parte a sa, continua sa lupte dur impotriva Rusiei.

Care va fi continuarea acestui conflict vechi de peste 150 de ani, cum vor evolua lucrurile, vom vedea, esential aici este un lucru: extinderea Rusiei catre sud si sud-vest, stapanirea Balcanilor,a Gurilor Dunarii si Stramtoariilor, nu este nici pe departe un lucru nou, ci dimpotriva este o politica veche de cel putin 200 de ani, iar Romania, cel putin de pe la 1854 le cam sta in cale si in gat.

Probabil ca daca pe tronul Principatelor ar fi urcat un domn din familiar Romanov, istoria noastra si a Europei ar fi fost cu totul diferita.

Asadar este Romania un stat important pe harta Europei?! Mai mult chiar decat important, exista istorici care afirma ca daca unirea Bulgariei cu Romania, sub coroana lui Carol I, ar fi avut loc, primul Razboi Mondial nu ar mai fi existat…Asadar Romania nu este o tara importanta, ci UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE din Europa, mai ales datorita faptului ca zona noastra geografica si geopolitica a ramas in continuare un butoi cu pulbere, gata oricand sa explodeze.

Atunci cand politicienii nostri va spun ca tara voastra nu este buricul Europei sa le radeti in nas: chiar este, daca nu buricul, macar epicentrul celei mai periculoase zone din Europa. O Romanie puternica, economic si militar este singurul garant al linistii in Balcani, si este singura optiune a stavilirii si micsorarii expansiunii si influentei rusesti in aceasta zona. O Romanie puternica si democratica a oferit Bulgariei si Serbiei posibilitatea de se dezvolta liber, fara interventii foarte puternice din partea Moscovei, iar tot Romania a blocat expansionismul bolsevismului in Europa Centrala, prin ocuparea Budapestei.

Aceste lucruri s-au uitat, occidentalii sunt din nou prieteni cu rusii, numai ca odata si odata se vor trezi din nou cu rusii pe malul Bosforului si cu o noua satelizare, economica si politica, a Bulgariei, Serbiei si poate chiar a Greciei, careia zriza economica i-a slabit foarte mult pozitia. Iar Rusia s-a oferit deja sa ajute Grecia cu sume mari de bani, iar Grecia nu ester orisicare tara, ci dimpotriva este una dintre cele mai “rosii” democratii occidentale!

 

Sursa: „Istoria loviturilor de stat in Romania”, autor Alex  Mihai Stoenescu, o lucrare in patru volume, pe care o recomand cu foarte mare incredere!

GeorgeGMT

Exit mobile version