Romania Military

Start inarmarii! Linia de sosire 2020.

 

In urmatorii opt ani Guvernul Rus este dispus sa cheltuiasca 500 miliarde de euro pentru refacerea Armatei Ruse. Programul de reinzestrare a inceput deja din 2011. Prioritatea numarul unu vor fi Fortele Aeriene, unde rusii intentioneaza sa construiasca/cumpere 1.000 de avioane multirol, 600 de elicoptere si 100 de avioane de bombardiere  strategice. Locul 2 fortele navale, apoi rachete intercontinentale si sisteme de aparare anti-racheta.

 

Lista Fortelor Aeriene incepe cu T-50 PAK FA.

Rusii sustin ca aparatul lor este mai usor, mai rapid decat F-22 si este singurul avion de generatia V-a ce se poate compara cu Raptorul american.

T-50 este cu pana la 30% mai eficient, 2 tone mai usor si mult mai rapid decat F-22 (2.600km/H fata de 2410km/H)

Avionul rusesc are nevoie de realimentare la o distantade 4.300km, in timp ce Raptorul la doar 2.500, pista de decolare necesara pentru PAK FA este de 350m, F-22 are nevoie de 950m.

 

Urmatorul pe lista este luptatorul ,,super-manevrabil” Su-35S. In cyber-consolele de antrenament, Su-35 a invins F-35 chiar sub ochii generalilor americani.

Viteza maxima a lui Su-35S este de 2.500km/H, iar F-35 atinge doar 1.700km/H, avionul rusesc are nevoie de realimentare dupa o distanta de 3.600km, omologul american dupa 2.200km.

Un singur aparat Su-35S poate lupta si castiga contra 12 avioane ostile, 5 aparate pot lansa 60 de rachete aer-aer.

 

Al III-le aparat pe lista este MIG 35. Noul radar instalat ‘Zhuk’ ii permite sa depisteze tinte pe o distanta de 250km, inclusiv piese de artilerie, divizii de tancuri, elicoptere si avioane ostile.

Aparatul detecteaza 30 de tinte si poate dobora simultan 8 dintre acestea.

 

,,Fantoma Zburatoare” din razboiul cu Georgia (2008)

 

In timpul conflictului din 2008, rusii au avut la dispozitie un singur model Su-34 capabil sa lupte. Prototipul a fost considerat un erou al misiunilor desfasurate in spatiul aerian al Osetiei de Sud.

Ucraina, sub conducerea presedintelui Viktor Yuschenko, a vandut echipament de aparare anti-aeriana BUK-M1 ce erau conectate la radarul de mare putere 36D6. Radarul era in cautare de avioane rusesti si le intercepta cu rachete BUK.

 

 

Su-34 a reusit sa creeze o interferenta in radarul retelei BUK si dupa numai  3 zile de lupta, radarul 36D6 a fost dezactivat, iar Georgia lasata fara aparare antiaeriana.

 

 

Elicopterul Mi-28N supranumit ,,Vanatorul Noptii” sau ,,Tancul Zburator” va detine postul de elicopter primar in Armata Rusa. Tunul din dotare 2A42 (30mm) permite sa traga 800 de proiectile pe minut, iar Apache are 624 de lovituri pe minut. La cam toate capitolele Mi-28N este peste AH-64, diferenta facand-o doar electronica.

Mi-28N poate desfasura operatiuni de atac chiar si la altitudine de 5m, proiectilul penetreaza armura de 15mm si poate lovi tinte po o raza de 1,5km.

 

Ka-52 ,,Aligatorul” va fi elicopterul de comanda pentru aviatia si infanteria marinei.

Ka-52 are capacitatea de a comada grupuri de elicoptere Mi-28N. O alta abilitate deosebita a ,,Aligatorului” este ,,Cercul Mortii”, o manevra prin care elicopterul fae o tura in jurul tintei fara sa opreasca focul.

Sistemul de rachete denumit ,,Vortex” poate distruge 12 tancuri in doar 3 minute. Pentru tintele aeriene va fi folosita racheta R-73. Tunul folosit este similar cu cel din dotarea Mi-28N (2A42)

 

Proiectul Borei va fi noul submarin purtator de rachete balistice in Marina Rusa. Obiectivul este ca pana in 2020, 8 exempalre sa intre in dotarea Rusiei. Un submarin din acesta clasa se afla deja in dotare ( Turi Dolgorukiy ) si tocmai a testat noul model de racheta ,,Mace”, desi nava nu este inca operationala.

Reactorul nuclear de noua generatie permite submarinului sa se deplaseze la o adancime de 480m si acesta poate rezista pe submers timp de 3 luni. Comparat cu submarinele mai vechi, nivelul sunetului produs de propulsie a scazut de 5 ori, asta il duce in categoria submarinului ,,linistit”.

Mace este modelul de racheta balistica instalat pe clasa Borei. La ultimul test, racheta a comfirmat ca este gata pentru productia de serie. Mace este de 10 ori mai manevrabila decat modele anterioare si isi poate schimba traiectoria in orice moment daca este necesar. Rusii afirma ca racheta poste invinge orice scut american aflat in uz la ora actuala. Distanta pe apa dintre Rusia si America este de 8.000km, asta inseamna ca racheta poate lovi orice tinta de pe teritoriul SUA sau China.

 

Pana in 2020 Paza de Coasta Rusa intentioneaza sa se doteze cu minim 6 noi corvete Steregushchy, altele vor fi exportate catre Algeria. Pretul unui singur vas ajunge la 3 miliarde de euro.

Corveta poate folosi mine anti-submarin si rachete anti-nava de tip KH-35 (raza de actiune 130km). Tunul principa trage cu 80 de proiectile pe minut.

Sistemul anti-aerian Kashtan CIWS poate dobora avioane ce zboara la o altitudine pana la 10km. Nava poseda si un heliport pentru Ka 27.

 

Sistemul de aparare S-400 ,,Triumph”

 

Sistemul mobil de lansare al rachetei Iskander

 

TU-160 ,,Lebada Alba” este cel mai puternic avion strategic al Rusiei. Avionul poate zbura fara sa realimenteze 14.000km, transporta 40 de tone bombe/rachete. La altitudinea de 15km poate ajunge din Rusia la New York in doar 3 ore ca sa livreze o bomba de 1.500kg.

 

T-90 ,,Tancul Zburator” este mandria Armatei Ruse.

 

 

Tancul poate traversa ape curgatoare cu adancimi pana la 5m, santuri cu o latime de 3m. Rusii afirma ca T-90 a invis Leopardul german la distanta de 2,5km. (nu au specificat ce model de Leopard a fost implicat).

 

Noua racheta balistica intercontinentala RS-24 Yars va face parte din arsenalul nuclear al Federatiei Ruse.  Raza de actiune a rachetei este de 12.000km.

Racheta se afla intr-o continua miscare pe teritoriul Rusiei, acest lucru face imposibila localizarea acesteia din satelit.

Puterea focosului nuclear este echivalentul a 67 de explozii nucleare din Hiroshima (1945), acest lucru inseamna ca Yars poate acoperi de 3 ori suprafata orasului Los Angeles.

 

Pana in anul 2020 Rusia isi va reinoi 70% din arsenalul militar.

 

 

 NeroFlash

 

Exit mobile version