Romania Military

Fortele Aeriene scapa de uniformele combat de camuflaj albastre, vor avea la fel ca Fortele Terestre (si Infanteria Marina)…doar Fortele Navale isi pastreaza… ”afinele”

Fotografie din 2018

În Monitorul Oficial nr. 96, din 3 februarie, a fost publicat Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.20, prin care s-a modificat şi completat Regulamentul privind descrierea, compunerea și portul, pe timp de pace, al uniformelor militare ale personalului din MApN, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.27/2021.

Prin noul ordin, au fost abrogate mai multe dispoziții care prevedeau, pentru anumite articole de echipament, culori diferite pe categorii de forțe. La Forțele Terestre și Forțele Aeriene, aveau culori diferite, de exemplu, costumul, capela și fesul combat, puloverul polar tricoul combat, bocancii combat din piele box, emblemele și ecusoanele.

Acum, la confecționarea articolelor pentru cadrele militare din ambele categorii de forte menționate, precum și pentru cele din structurile de infanterie marină se vor folosi aceleași culori.

Suportul cu însemne de grad pentru uniforma militară combat a cadrelor militare, cu excepția generalilor/amiralilor, are formă tubulară, cu extremitățile inegale, și se realizează din material fond în culorile:

♦ maro-închis, maro-deschis, verde, kaki-bej și bej-deschis – pentru cadrele militare din Forțele Terestre, Forțele Aeriene și din structurile de infanterie marină;

♦ negru, albastru-ultramarin, bleumarin, bleu și albastru – pentru cadrele militare din Forțele Navale, cu excepția celor din structurile de infanterie marină și pentru cele confirmate în arma marină din structuri care nu intră în compunerea Statului Major al Forțelor Navale.

Pe suport se aplică/brodează galoane și/sau trese din mătase de culoare maro pentru cadrele militare din Forțele Terestre și Forțele Aeriene și de culoare neagră pentru celelalte cadre militare.

Conform noilor prevederi, însemnele de grad se brodează cu fir de mătase de culoare maro pentru soldații și gradații profesioniști din Forțele Terestre, Forțele Aeriene, structurile de infanterie marină, unitățile militare – obiective speciale stabilite prin ordin al șefului Statului Major al Forțelor Navale și forțele participante la misiuni internaționale în teatre de operații, și cu fir de mătase de culoare neagră pentru soldații și gradații profesioniști care fac parte din arma marină.

Însemnele de grad se brodează pe suportul de grad care are formă tubulară, cu extremitățile inegale, și care se confecționează din material textil în culorile:

♦ maro-închis, maro-deschis, verde, kaki-bej și bej-deschis – pentru soldații și gradații profesioniști din Forțele Terestre, Forțele Aeriene, structurile de infanterie marină, unitățile militare – obiective speciale stabilite prin ordin al șefului Statului Major al Forțelor Navale și forțele participante la misiuni internaționale în teatre de operații;

♦ negru, albastru-ultramarin, bleumarin, bleu și albastru – pentru soldații și gradații profesioniști care fac parte din arma marină.

În regulament a fost introdusă o nouă anexă, în care se precizează compunerea ținutelor militare – de gală, de oraș, de serviciu – pentru cadrele militare, soldații și gradații profesioniști, elevii și studenții din instituțiile militare de învățământ și academii, elevii din colegiile naționale militare.

presamil.ro

monitoruljuridic.ro

Exit mobile version