Cu Rafale si Mistral la vanzare

gowind_coupe_du_bateau

                                                                        Gowind class

Ministrul francez al apararii, Jean-Yves Le Drian a efectuat ieri si astazi o vizita foarte oficiala in Malaiezia, unde are pe agenda discutii despre Rafale si Mistral.

Afacerea ar fi despre 18 aparate multirol Rafale, avion care ar fi in preferintele fortelor aeriene malaieziene si este posibila si o discutie pe marginea interesului aratat de tara asiatica pentru port-helicoperul din clasa Mistral.

Marti va fi o zi chiar mai importanta pentru Le Drian pentru ca aceste merge in India unde spera sa impulsioneze semnarea contractului pentru cele 36 de aparate Rafale, avioane pentru care indienii si-au exprimat deja intersul inca din aprilie.

Referitor la Mistral francezii cred ca au o asansa foarte buna in Malaiezia atat timp cat cooperarea militara dintre Paris si Kuala Lumpur pe zona navala este impresionanta. Malaiezienii opereza deja doua submarine din clasa Scorpene cu perspective bune sa mai cumpere inca doua si au in dreulare un contract cu DCNS prin care sunt construite sase corvete din clasa Gowind in tara asiatica (sau sase nave care au la baza tehnologia Gowind).

Surse din media galica spun ca si India ar putea fi intersata si de o nava Mistral cu atat mai mult cu cat hindusii opereaza elicoptere rusesti, iar Mistralul a fost special conceput sa opereze astfel de aparate.

GeorgeGMT

 

31 de comentarii:

  1. Si uite asa tot rusii ies in castig, vor cumpara Ka-uri si tehnica ruseasca pentru dotare.

  2. N-a aparut inca agentul de vanzari 🙂 ?

  3. An ultra-thin metamaterial made of ceramic nano-cylinders embedded on Teflon substrate could provide a cloaking device rendering UAVs invisible, leaving no visual, electronic or infrared signature for an enemy to detect.

    http://defense-update.com/20150830_metamaterial_cloak.html

    • da, uite la asta nu m-am gandit 🙂
      sau pe forumurile alea elitiste pt cunoscatori initiati care au access la documentatie top-secret info
      ori poate ca mai discuta ceva cu Franck 🙂

  4. Ce relatii intretin rusii cu malaiezienii?

    • Da’ radar nu estem ? 🙂

    • shtie cineva cat ar costa cel mai ieftin 24 de F/A-18 CD Hornet sau Rafale-C/-B sau EF-Typhoon pt Armata romana, normal cu off-set, poate vreo 18 asambleate la noi, negociate la sange, etc.? merci de raspuns! frumos ar fi, cu toate ca va fi un pic mai mult o ciorba, cate 24 din fiecare. shi unde ar merge mia ar merge si suta….sa mai luam shi 24 F-15 CD Eagle……hihihihi…loool….!!! dar vom avea aviatzie militara bengoasa!!!

  5. OFF TOPIC F-35 distrugand sistemul rusesc S-X00
    Concept for Air Warfare (DARPA)
    https://www.youtube.com/watch?v=77gTSr07Jqs

    • Mmm, nu F-35 distruge sistemul S-X00 ci mini rachetele de croaziera. Asa ceva am propus deja impotriva AAA din Crimeea, mini rachete cu seeker optic (ieftin, cu lansare ziua!) si bazate pe ADM-160 MALD.
      Costul unui interceptor rusesc ar fi semnificativ mai mare decat al rachetei doborate. Chiar daca incarcatura de lupta e mica, pentru a avaria un radar e mai mult decat suficienta.
      Daca rusii se prind de posibilitatea asta, s-ar putea sa-si creasca capacitatile de CIWS in jurul radarelor.

      • „s-ar putea sa-si creasca capacitatile de CIWS in jurul radarelor.”

        Foarte buna observatia ta!

      • Pot sa creasca ce vor nu prea exista aparare in fata unui swarm de rachete de croaziera cu caracteristici putin observabile la care mai adugi si bruierea radarelor rusesti….

  6. Credeam ca rusii au drept de pre-emptiune sau ceva de genul asta la vanzarea ulteriaora a acelor doua nave Mistral pe care FR nu le-au mai dat lor!
    Adica, rusii trebuie sa isi dea acordul pentru ca FR sa vanda mai departe Mistralele altora. Inteleg ca ultima decizie (…una dintre cele mai actuale, cel putin) este ca Egiptul sa incerce sa cumpere cele doua nave Mistral, desigur, daca se califica si financiar. Putin ar fi de acord ca mistralurile respective sa ajunga pe mana egiptenilor … Ma insel? In sfarsit, FR nu isi permite o ruptura serioasa cu Rusia – ar pierde ceva banishori, in contextul in care este ingenuncheata rau de tot in UE/Europa in fatza mai puternicei Germanii.

  7. Under the terms of the contract, Russia has the right to not agree with the resale of the Mistral-class helicopter carriers or delay approval for any period of time due to the fact that the contract does not identify any deadline.

    Read more: http://sputniknews.com/politics/20150831/1026403112/paris-mistral-resale-moscow.html#ixzz3kPw2cGku

      • O informare corecta se face plecand urechea la ambele parti implicate.
        P.S. :aveti tot respectul din partea mea pentru informatiile pe care le impartasiti cu noi, cititorii rumaniamilitary.

        • Merci, sà nu-ti atragi „inamicitie” cu spusele dumitale.

          Sunt de acord cà trebuiesc ascultate toate sursele, inclusiv cele cu eticheta propagandisticà. dar în cazul acesta, este propagandà. Rusii nu au nici un cuvânt de spus, nu e nici o prevedere în contract în sensul acesta, nici màcar în sensul mai logic, al vânzàrii càtre o tertà parte de càtre rusi, dacà ar fi devenit proprietari.

          • Consider ca discutiile in contradictoriu sunt cele mai constructive pentru ca putem invata lucruri noi. On topic :e posibil sa fie doar un bluff al rusilor intrebarea e care e rostul continuarii acestei telenovele de catre rusii,avand in vedere ca in materie de mesaje diplomatice totul se face calculat la ei

    • Nu pare a fi prea logic.

      Daca Rusia trebuie sa si dea acordul la o vanzare de Mistrale insemna ca de ex Rusie e de acord sa le vanda .,.. Indoneziei de ex si apoi Indonezia le vinde Rusiei 🙂

      Si s-ar putea ca Rusia sa se opuna sine die unei vanzari a Mistralelor catre Australia sau Canada (sa zicem) … si ca ce chestie sa-i si ia cineva in seama ?

  8. Oficialii malaiezieni au declarat:

    Mistral-ul nu se discutà (ar fi prea mare).
    Rafale-le sunt o optiune, este vorba de pretul final acceptabil pentru decizie.

  9. Suma exactà a plàtii totale càtre Rusia în urma anulàrii contractului Mistral este oficializatà (trebuie aprobatà în parlament): 949,7 milioane €, inclusiv rambursarea sumelor avansate de Rusia (cam 800 milioane). Dacà asta e socoteala finalà, francezii o scot bine cu numai 150 milioane € despàgubiri de plàtit.
    http://www.francois.cornut-gentille.fr/2015/09/02/9497-millions-deuros-a-echeance-immediate-qui-passe-a-la-caisse

    Iar tehnicienii rusi vor începe în curând demontarea echipamentelor care le apartin:

    http://www.nantes.maville.com/actu/actudet_-navire-mistral-le-demontage-du-materiel-russe-a-debute_fil-2822813_actu.Htm

    treabà care trebuie terminatà la sfârsitul lui octombrie.

    Mistral-ele sunt la vânzare liberà de vreun accept al rusilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *