ATACMS in Ucraina

SUA au trimis deja în secret rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune în Ucraina, iar Ucraina a lovit Crimeea cu ele săptămâna trecută, relatează Reuters cu referire la un oficial american.

Potrivit Reuters, rachetele au fost incluse în pachetul de ajutor militar acordat Ucrainei în valoare de 300 de milioane de dolari, pe care președintele american Joe Biden l-a aprobat pe 12 martie. Oficialul nu a precizat câte rachete au fost trimise.

Ulterior, Pentagonul a confirmat unui corespondent CNN că rachetele ATACMS cu rază lungă de acțiune au sosit în Ucraina la începutul acestei luni.

Potrivit oficialului, rachetele au fost folosite pentru prima dată în dimineața zilei de 17 aprilie pe aerodromul rusesc din Crimeea ocupată temporar, care se afla la aproximativ 165 km de linia frontului ucrainean.

23 de comentarii:

 1. Mai détalait în articolul din NY Times, inclusiv tintele atinse :
  https://archive.is/WraU6

  Îi costà mai putin pe americani sà se debaraseze la ucrainieni de ATACMS aproape perimate decât sà le trateze ei. Înlocuitorul ATACMS (PrSM) a început sà fie livrat la unitàtile americane din decembrie trecut.

  Oricum, este o amenintare suplimentarà pentru rusi, desi ar fi fost mai valabile la atac decât la apàrare, rusii fiind acum la atac.
  Rusii au învàtat sa se disperseze, sunt mai putin vulnerabili la loviturile unui cap de luptà unitar, studiat mai ales pentru infrastructuri sau concentràri de trupe.

  14
 2. ATACMS ul este in Ukraina din toamna anului trecut. Rusii chiar s au laudat la un moment dat ca au interceptat cateva cu S400. Deci e folosita de ceva timp.

  4
  • ivan trolikă, văd că ești foarte informat de propaganda rusă, scrie ceva și despre alea cu raza de 300 km care nu fuseseră livrate până anul ăsta? Câte sute au doborât rușii?

   47
  • Tocmai ce l-am postat la psr dar il bag si aici pentru tine. Nici in visele lor nu au rusii capabilitatile ABM pe care le au mericanii pe sistemele lor.

   Ukraine destroys Russian S-400 radar in huge HIMARS barrage

   https://www.youtube.com/watch?v=6MBh0jPkYqM

   Te las pe tine sa ghicesti cu ce era aparat acest aeroport. Hint: incepe cu S.

   Ukraine Uses Long-Range Missiles Secretly Provided by U.S., Officials Say
   https://time.com/6970508/ukraine-united-states-atacms-missiles-secret/
   ANALYSIS: Ukrainian Long-Range Missile Strike Hammers Russian Airfield in Crimea, Maybe ATACMS
   https://www.kyivpost.com/analysis/31255

   26
   • Misto filmarea! Totusi, ma intreb de ce apar doar exploziile rachetelor? Care sunt al dracu de aproape de camioane si radar. Camioane pline de combustibil(mai ales generatoarele). Imi aduc aminte de niste filmari cu Patriot, Himars si S300 galben albastre lovite recent de infamii rusi. Au zburat tablele zeci de metri. La sf filmarii tale toate camioanele, inclusiv radarul, sunt intacte. Sa fi fost doar niste gonflabile??

    4
    • „Sa fi fost doar niste gonflabile??”

     „Geniala” concluzie ca de obicei.

     HIMARS new M30A1 warhead for Ukraine – 182k Tungsten steel balls shreds everything
     https://www.youtube.com/watch?v=NMPscap0_us

     10
     • Eu zic sa privesti filmarea mai atent. Mai ales ultimul cadru, cand a facut zoom. Alea nu erau camioane reale neam. Parerea mea, tu crezi ce vrei. Repet, canci urme de roti, canci persoane prin zona, radarul statea ca boul sitting duck in mijlocul campului.

      1
      • In continuare insisti cu prostia asta. Tu realizezi ce se intampla cu astea gonflabile daca sunt lovite de bile de tungsten ? Sunt facute ferfelita si se desumfla.

       Sti in schimb cum arata daca sunt lovite vehicule adevarate ? Au gauri in ele care nu s-ar vedea pe filmarea aia dar raman intacte structural. Deci e mai consistent cu filmarea sa fie reale decat basica asta cu gonflabilele cu care tot insisti.

       https://www.youtube.com/watch?v=FSQx3KcXFDY

       5
    • ar fi frumos să stai pe lângă țintele alea să ne confirmi dacă au fost explozii pe bune…
     chiar ne-am simți mai bine după asta…

     2
   • In primul video au distrus o dudă. Papusi gonflabile. Incearca sa il urmaresti pe viteza mica pe un ecran mare, eventual 4k.”Camioanele” alea, desi rachetele explodeaza la cativa metri nu au patit mare lucru, desi teoretic sunt pline de combustibil(mai ales generatoarele). Efectiv stau sitting duck in mijlocul unui câmp, fara vreun ivan prin jur. In plus, desi au zeci de tone, nu se vede vreo urma de roti(desi sa le pui in pozitia aia faci ceva manevre). Daca nu stiai, inca din anii 70 rusii aveau machete gonflabile de orice cu generatoare de aer cald ptr semnătură IR si vopsea metalizata ptr detectie radar. In consecinta, ukrii au dat 2 milioane coco pe.. gonflabile!! 😂😂🤣🤣🎎🎎🪆

    2
    • Daca erau gonflabile elementele de care zici din cauza suflului iti zburau de acolo de nu se vedeau mai ales ca explozia a fost foarte aproape.In plus puteau sa aiba generatoarele de aer cald minune la cateva zeci de gauri date de submunitii ti se desumflau aproape instantaneu.

     2
 3. soldatul Sveik

  Citez :”Armata a rămas fără ofiţeri. Are încadrate doar 57 la sută din funcţii”.
  Adica au ramas birourile goale, sertarele goale, popotele goale, etc.
  Mare nenorocire !
  Si noi care speram ca ofiterimea de birou ne va apara de o invazie a porcimii ruse !
  La o adica vom pune mana pe coase si furci, vom iesi cu catel si purcel … si ne vom apara pamanturile stramosesti ?
  Putină … păzea că vin !

  12
 4. Suntem siguri că este o rachetă cu rază lungă de acțiune?

  1
  • Depinde ce intelegi prin lungă. Teoretic este o rachetă tactică cu raza scurta de actiune. Mai pe românește TBM.

   6
   • Precum femeia. Nici o femeie nu înțelege același lucru prin „lunga”…tu, dacă ești bărbat ești limitat biologic oricât de cocos te-ai da 😉

    11
 5. Toate ziarele referindu-se la ATACMS au scris că ucraineni au primit „long-range missiles”… trecând peste confuzie, n-ar fi rău să primească niște rachete cel puțin cu rază medie.

  4
 6. pe unii îi “doare “ știrea de zici că au pierdut bani😬

  28
 7. The Pentagon later confirmed to a CNN correspondent that long-range ATACMS missiles had arrived in Ukraine earlier this month.
  Link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *