Blitzer Railgun by General Atomics – Electric Cannon

 

20 de comentarii:

  1. numai bun de lansat hipersonice 🙂

  2. Introducerea in uz a tunurilor electromagnetice este echivalentul aparitiei primelor bombarde in secolul XIV. Doar ca evolutia armelor cu energie cinetica va fi mai rapida.

    • @ Anla’shok

      Sal`tare! 🙂 O revolutie in sensul introducerii unei arme noi, o arma eficienta in asedierea fortificatiilor. Insa, strategii medievali au avut o optiune la dispozitie, respectiv marirea dimensiunii zidurilor fortificatiilor. O astfel de oportunitate nu prea poate exista (deocamdata) pentru un vas, tanc sau orice alt obiectiv mobil vizat de un proiectil care se deplaseaza cu 3.4 km / s 🙂

      • Într-o zi o minte genială, un nou Nikola Tesla, o să pună la punct tehnologia unor câmpuri de forță în care toate armele astea cinetice o să dea cu aceeași eficiență cu care azi tragem cu praștia într-un cauciuc.

        Apoi altă minte și mai genială o să vină probabil cu ceva arme cuantice, nano, foto, antimaterie mama dracu cotcodacu și tot asa…

        Make love not war!

        🙂

        • @ floryyn

          Ehee, Florine tata, campuri de forta, arme cuantice etc etc suna mai degraba a Star Trek sau, in cel mai rau caz, a Halo 4 🙂

      • Sa ne gandim ca momentan proiectilele cinetice sunt lansate cu viteze situate undeva intre 5 si 7 Mach iar tehnologia este abia in fasa. Mai are rost sa ne gandim la situatii cand vor fi atinse viteze de .. 14 Mach si mult peste?
        Pana la campurile energetice amintite de Floryyn calea este mult mai lunga chiar prea lunga daca ne gandim ca singurul scut energetic functional si anume campul magnetic al Terrei functioneaza doar impotriva , sa zicem, armelor energetice si nu impotriva penetratoarelor cinetice (micii si marii asteroizi). La ce ne putem gandi si ce ar putea fi palpabil ar fi noi blindaje din materiale foarte dense combinate cu felii de ….poate nanotuburi de carbon si groase de cativa metri. Dar deja incepem sa vorbim de Babylon 5 🙂 .

  3. asa ceva va schimba complet campul de lupta pt ca se vor face tunuri antiaeriene electromagnetice sper sa luam si noi cateva ca tot amanam cumpararea bateri AA

  4. Da o sa luam si noi cateva…dupa ceafa :)))

  5. Incet , incet , astfel de arme , in postura de AA , vor reduce semnificativ importanta armelor nucleare ale unora cu vise de marire !

  6. Un asemenea dispozitiv probabil ca va catari cateva zeci de tone poate chiar sute
    De aceea cred ca se insista in videoclip pe utilizarea sa la bordul marilor vase de lupta

    • Nu este vorba doar despre dimensiuni ci si de complexul energetic ce va asigura energia necesara pentru a sustine si o anumita cadenta de tragere.
      Si atat cat au lasat sa se inteleaga dezvoltatorii navele de lupta au aceasta posibilitate. Probabil sunt in lucru si variante mai „usoare” pentru uz terestru dar inca sunt (asa am inteles eu) trei probleme maricele de depasit:
      1. Consumul energetic
      2. Rezistenta materialelor (la inceputurile programului pe vremea S.D.I „sinele” se deformau dupa 1-2 trageri)
      3. Miniaturizarea (aceste complexe aveau dimensiunea unei uzine la inceputuri), modelele destul de compacte care sa incapa pe un distrugator/crucisator arata ca s-a progresat semnificativ

      • Nici o navà din US Navy cu exceptia noului Zumwalt, nu poate sâ furnizeze énergia necesara, în stadiul actual al tunului.

        • Progresul ramane in conditiile in care Zumwalt are un complex energetic clasic si nu unul nuclear. Nava in cauza este ceva mai mare decat un Arleigh Burke dar mai mica decat un portavion clasa Nimitz.

          • Actualele Arleigh Burke genereaza 7,5 MW putere; cele din flight III probabil vor genera 10 MW, avand un deplasament de 9.200 si respectiv 9.800 de tone. Clasa Zumwalt in comparatie la ora actuala genereaza intre 57 MW si 78 MW depinzand de anumiti factori operationali, la un deplasament de 14.500 de tone.

  7. pare o arma buna.
    nu cred, ca poate fi penetrata o aparare AA alcatuita din asa ceva.
    iar greutatea va scadea, pe masura ce vor fi folosite materiale potrivite.

  8. Salutare, baietii astia nu fac ceva folositor omenirii? NUMAI arme si arme. Mare pacat. De exemplu motoare ieftine care sa nu polueze, mai ales ca americanii si chinezii sint cei mai mari poluatori mondiali. Au arme deci isi permit !

  9. Eu cred ca jucarii din acest fel exista de ceva vreme, doar ca noi „pulimea”, nu prea avem dreptu sa stim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *