Editorial – Afganistanul, Irak, Libia, si acum Mali!

lapidarea

Noua „democratie libiana”, foloseste Sharia, ca lege de baza. Iar lapidarea, sau uciderea cu pietre este pedeapsa cea mai frecvent folosita. Ce pot sa spun…democratie domne, daia adevarata!

Poate ca islamismul, in forma sa agresiva si militanta, nu ar fi astazi un curent politico-religios puternic politizat la moda, daca occidentalii isi dozau mai cu atentie eforturile de ….democratizare in lumea araba. Daca pot intelege dorinta SUA de a fi stapan absolut asupra zonei Gofului Persic, inteleg destul de putin entuziasmul europenilor cu privire la Primavara Araba.

In afara unor conflicte fara sfarsit si de accederea islamistiilor catre putere, mare lucru nu s-a realizat. Egiptul, stabil economic si politic foarte mult timp in era Mubarack, s-a dus de facto direct in bratele Fratiei Musulmane, economia s-a prabusit, iar manifestatile de strada sunt  nesfarsite. Ce s-a obtinut prin debarcarea fostului dictator?! Nesiguranta, foame, si cel mai probabil un guvern macar cu simpatii islamiste.

Libia. Tara cu un nivel de trai si o in frastructura mult peste Romania a fost devastate si aruncata cu 100 de ani inapoi, vandalizata economic si condusa astazi de triburi si bande de cartier. Totul in numele unei democratii, care mie personal imi provoaca doar dezgust. Pur si simplu libienii si-au facut, cu mult aplomb si ajutorul vesticilor, tara praf. Tara vorba vine, pentru ca astazi Libia nu mai este o tara si ci o  federatie de triburi, asupra carora guvernul de la Tripoli are puteri foarte limitate.

Tunisia, de la care a inceput “dezghetul”, o tara turistica linistita, ne-islamica. Astazi Tunisia este o epava economica, cu o conducere pro-islamica destul de accentuata, care are intentia de obliga femeile sa poarte aceea oribila imbracaminte de rit islamist. Ori pe vremea “odiosului” local, asa ceva era pur si simplu de neconceput. Ce fac astazi tunisieni?! Pai umplu pana la refuz lagarele de refugiati din Italia…

Siria…o alta tara anti-islamica, dar care in mod sigur va deveni, mai devreme sau mai tarziu, macar pro, daca nu de-a dreptul islamista, iar Siria este gard-n gard cu Isarelul, tara care pana acum a avut norocul, noroc fata de ce va urma, sa nu aiba vecini islamisti, numai ca valul democratizator, ii va ferici pe evrei cu doau state, Egiptul si Siria, alunecate deja pe panta extremismului religios.

Toate aceste tari, enumerate mai sus, erau de facto un zid impotriva proliferarii islamismului, conducatorii acestora luptand cu multa hotarare impotriva acestui flagel, bineinteles pe motive personale, numai ca rezultatele erau foarte bune, mult mai bune in raport cu ce reusesc armatele occidentale prin tarile arabe. Si mult mai ieftine pentru noi, ba chiar profitabile, prin exporturile de armament. Si de remarcat ca ciuhabii se hacuiau intre ei, nimanui nedandu-i prin cap sa-i injure pe crestini pentru crimele lui Gaddafi sau Assad.

Iar aceste actiuni deadreptul stupide ale politicienilor occidentali, nu mult mai destepti decat cei de pe malul Dambovitei, vor face ca intr-un timp destul de scurt Africa de Nord, adica curtea din spate a UE sa fie dominata de curente islamiste. Care ar fi folosul detronarii vechii ordini?!  Ce au castigat europenii si americanii din aceste revolte si de ce le-au sprijinit?! Instaurarea unei noi ordinii mondiale?! 🙂 .

Poate a unei noi dezordini mondiale! Cat de nedus la scoala sa fii sa crezi ca democratia, la fel de utopica precum comunismul, dar cu o fata ceva mai umana, poate functiona in lumea araba?! Nu functioneaza ea in Europa, iar noi credem ca  poate fi implementata prin decret, intr-o lumea supusa cu totul altor cutume, dependenta de o cu totul alta mostenire culturala, o lume inca feudala, bazat pe relatii de tip tribal?! Cum  cred cancelariile occidentale ca pot  schimba in cateva luni o tara care de fapt nu este o tara, dintr-un motiv extrem de simplu: nu exista tara fara natiune, iar notiunea de natiune araba nu prea exista, asadar ce sa schimbam, ce sa modernizam?! Uniuni de triburi, care de cand se stiu se ciopartesc intre ele si doar mana de fier a dictatorului local, le-a facut sa se potoleasca?!

Pentru implementarea unei noi doctrine politice ai nevoie de cineva  care sa le implementeze si  pe cine, o tara, o natiune, un dictator! Ori daca stau bine si ma gandesc, notiunea de natiune, dezvoltata din punct de vedere politic in Europa destul de recent si impusa la nivel modial de Primul Razboi Mondial, nu poate fi luata la pachet si exportata oriunde armatele vestice pun piciorul.

Bineinteles ca majoritatea conflictelor cu lumea araba tin de colonialismul European si de neo-colonialismul American, dar in asa-zisa Primavara Araba nu poate fi vorba exact de acelasi lucru, pe motiv ca lipseste un lucru esential: MOBILUL! Desi am cautat foarte atent, nu am gasit nici macar o singura teorie care sa-mi explice profitul pe care occidentalii il au, s-au il vor avea nepotii nostri, de pe urma  distrugerii Africii de Nord si nu numai.

Rezultatele negative se vad insa cu ochiul liber.

Acum putina istoria. Aveti idee cum a capatat crima organizata aripii in SUA?! Bineinteles ca fenomenul era destul de vechi si avea la baza grupurile entice de imigranti, pe baza carora se formasera un fel de militi locale, initial cu scopuri de auto-aparare in fata celorlalte etnii. Numai ca pana la Legea Prohibitiei,  votata de Congresul SUA in 1919, crima organizata nu prea avea forta financiara necesara extinderii la nivel federal. Au fost insa suficiente  cateva grupuri religioase compuse din imbecilii dogmatici si ipocriti, cam la fel ca astia care urla ca vor democratie in tarile arabe, sa impuna pe scena politica probabil cea mai proasta lege din istoria omenirii.

Pur si simplu gagsterul a devenit om respectabil, pentru ca de fapt totii urau blestemata de Prohibitie si beau alcool pe ascuns.

Astfel, datorita unor impotenti si fete batrane puritane, s-a reusit punerea pe piciore, printr-o lege federala,  a Crimei Organizate americane, si ma refer aici la Mafie in sensul economic si social al fenomenului. Sume enorme de bani au permis unor grupuri criminale, altfel neinsemnate, sa dispuna de fonduri suficiente pentru extindere la nivel national, coruptia la nivel politic a explodat, la fel si in randul organelor de ordine, etc.

Si totul din cauza unor imbecili indobitociti de idei tampite. Iar americanii lupta si acum cu reminiscentele acelei prostii monumentale. Traficul de alcool, s-a transformat in trafic de stupefiante foarte usor si asta datorita faptului ca infrastructura exista deja, rutele de contrabanda bine puse la punct, fonduri pentru coruperea functionarilor cate vrei!

 

Exact aceleasi rezultate sunt obtinute astazi de interventiile repetate ale Occidentului in lumea islamica. In loc sa-i lase in pace sa se omoare intre ei, sau sa fie condusi de dictatori locali, europenii si americanii, joaca acum rolul habotnicilor religiosii de la inceputul secolului XX, merg din usa-n usa cu prostia democratiei in mana, iar mai apoi se mira ca islamismul creste exponential si are o prezenta pe care nu au visat-o nici cei mai fanatici si zelosi iamami in cele mai frumoase vise!

Islamismul secolului XXI este un produs al politicilor occidentale, iar necesitate de a trimite trupe in diferite tari aflate in pericol sa fie islamizate va creste in viitor. Nu ma interesaza conflictul din Mali, si nici nu-mi pasa ca Franta a trimis trupe acolo, idea este insa ca aceste conflicte vor fi exacerbate in viitor, iar fiecare actiune de stingere a unui focar va face ca alte 10 sa se aprinda. Asa cum am vazut deja, aprobarea de survol pentru avioanele militare franceze pe deasupra Algeriei, i-a “fericit” pe algerieni cu o luare de ostatici-mamut foarte repede.  Ura musulmanilor impotriva Occidentului va creste, iar acesta ura inseamna pana la urma bani pierduti.

De ce?! Chiar as fi foarte curios sa-mi explice cineva ce treaba avea Franta cu Libia, ce treaba are Europa cu Siria sau Egiptul, ce-mi pasa mie de cine conduce nus ce tara africana, atat timp cat respectiva tara este linstita, si cetatenii ei nu vin cu sutele de mii pe capul meu?!

Dar cand esti prost si faci pe puritanul, incepi sa te arzi. Vrei democratie in tarile arabe?! O sa ai un val de islamism care incet, incet se transforma in tsunami… Somalia, ostaticii in Algeria, Tunisia, Mali, etc, etc, doar nume pe o harta din ce in ce mai aglomerata a problemelor generate de o foarte proasta politica occidentala la nivel mondial.

Sunt sigur ca exista si alte metode sa ne luam  ce avem nevoie, cel mai eficient mod ar fi fost sa corupem cativa liderii, care acestia la randul lor aveau posibilitatea sa le dea la cap, folosind banii primiti de la noi. Nimeni nu ar fi avut nimic cu europeni. Metoda aceasta a functionat inca de vremea Imperiului Britanic si a functionat foarte bine, dovada ca tarile conduse inca de vechii lor conducatori, nu prea au probleme cu islamisti. Arabia Saudita fiind doar un exemplu. Taie astia domne la islamisti, mai dihai ca americanii in Afganistan, si o fac foarte eficient dintr-un motiv foarte simplu: nu intreaba pe nimeni si le taie gatul la o simpla banuiala. Si lor si familiilor lor. Daca gresesc…asta e, oameni suntem se mai intampla!

Nu este oare mai eficient asa, decat sa cheltuim sute de miliarde de dolari cu propriile noastre trupe imprastiate prin cele patru zari?! Si nici nu ne-ar mai injura nimeni pe noi.

 

GeorgeGMT

39 de comentarii:

  1. „Totul in numele unei democratii, care mie personal imi provoaca doar dezgust.”

    Asta este esenta. Alex Mihai Stoenescu scria referitor la razboiul NATO-Serbia : „Orice alta optiune in afara democratiei liberale se pedepseste cu bombardament strategic”. Era 1999, daca nu ma insel. Astazi constatam cit de adevarate erau, sint si vor mai fi cuvintele omului.

  2. In orice conflict exita o miza economica/materiala. Conflictele pur ideologice sau religioase nu cred ca au sanse sa iasa din carciuma daca nu exista o miza puternica, materiala.
    Analizand conflictul asta trebuie sa ne „orientam” putin, sunt convins ca exista multe si puternice interese materiale acolo – bogatii ale subsolului, rute comerciale, piete de desfacere pentru arme, etc etc. Democratia sau orice alta justificare este doar un pretext cand este vorba de o desfasurare de forte de o asemenea anvergura.

    • @ enzo

      ” sunt convins ca exista multe si puternice interese materiale acolo”

      Sunt intru totul de acord cu tine, insa cum vor putea „papusharii” sa controleze aceste resurse in conditiile in care ai un teritoriu imens, ai o populatie „vestofoba” si pro-islamista??

    • Are foarte mult sens ideea, dacă nu ţii seama de faptul că acele resurse sunt imposibil de exploatat eficient: infrastructura distrusă, hoţia, banditismul etc nu prea te ajută să scoţi la suprafaţă vreun minereu, mai ales unul sensibil şi inflamabil precum petrolul.

      Dacă a făcut ceva conflictul în privinţa resurselor naturale, s-a asigurat că vor rămâne neatinse în pământ.

      ~Nautilus

  3. Bravo domnule George. Asa e!

    „Poate a unei noi dezordini mondiale! Cat de nedus la scoala sa fii sa crezi ca democratia, la fel de utopica precum comunismul, dar cu o fata ceva mai umana, poate functiona in lumea araba?! Nu functioneaza ea in Europa, iar noi credem ca poate fi implementata prin decret, intr-o lumea supusa cu totul altor cutume, dependenta de o cu totul alta mostenire culturala”

    Aici te rog sa nu crezi ca „elitele” sunt atat de proaste. Ele SUNT FOARTE DUSE LA SCOALA (cam aceleasi de zeci de ani). Daca ai fi citit mai multe despre CFR, Bilderberg si inca cativa, ai fi vazut ca la baza tuturor deciziilor lor majore legate de democratizarea unor state, decizii care au condus in cazul acesta la distrugerea intr-un singur an a stabilitatii in nordul Africii, stau niste studii sociale de mare calitate, iar reactiile post-revolutie SUNT ANTICIPATE si cunoscute. Era la mintea cocosului (pana si didi s-a prins de asta inca la inceputul lui 2011 🙂 ) ca se va ajunge la ascensiunea fundamentalismului si ca revoltele doar spontane n-au fost (la fel precum rebelii din Siria doar rebeli nu sunt majoritatea dintre ei).

    Ei, ramane sa mergem mai departe cu intrebarea: de ce? ce se urmareste de fapt?

    • Matale esti daia…conspirationistii?! O fi frate, nu zic, da tot sunt de parere ca se putea si altfel. Adevarat ca aceste conflicte au o miza interna, europena si americana, da parca prea rau i-au nenorocit. Sa stii ca inainte de primavara araba, aia prin Africa de Nord nu traiau rau de loc, mai putin Egiptul.

      • in cazul tunisiei,apropo de „trait bine”traiesc turistii-pe la club med in djerba,sfax,etc,cei care se plimba cu trenul de lux”lezard rouge” si ceva patura subtzire de parvenitzi.desi tzara e al saselea producator de fosfatzi si are un turism infloritor,poporul de rind n-are cuvint de spus,cistiga de mizerie si n-au sperantze-e un cuvinta arabesc care defineshte perfect starea asta de prostratzie politica si sociala.

        acolo nu se schimba mare lucru,cine vrea sa testeze sa faca un drum de la bou said,in nord pina la metlaoui in sud si kasserine in vest.saracia are niste ciucuri de exceptzie…nu degeaba bouazizi si-a dat foc,gest atipic lumii arabe,nu degeaba acum vreo 2 ani la sediul companiei nationale de fosfati ,dupa un concurs trucat-ca marea majoritate-s-au incaierat in nestire,tunisienii cu emigrantzii marocani si algerieni -si aia venitzi acolo de destul timp-s-a lasat intr-o noapte cu 15 mortzi si ,vreo suta de ranitzi.

        • Dar acum, comparativ cu vechiul regim, este mai bine?! Sunt sunt sperante reale de mai bine?!

          • nu este mai bine,nu are cum fi.acolo se traieshte dupa o formula pe care ,cumva,o potzi gasi in sistemul otoman,cel bazat pe spahii timariotzi.ala primea pamintul de la sultan si,ca atare,taia si spinzura la el pe moshie.si aci e la fel,numai ca nu mai sint doar feudele in discutzie,ci si mine sau alte companii-dar sistemul ramine.

            e si un moment delicat pt tunisia-este la finalul procesului demografic,in sensul ca in curind se va trece cumva la modelul european,sperantza de viatza mare si copii putzini(aaa,sperantza de viatza la ei este 71 la barbatzi,,,,).dar acum este un vitf,este ogramada de forta de munca disponibila(de ex ,in sidi bouazid,unde si-a dat foc amaritul ala,media somajului pe studii superioare e 40 la suta!!!).

            insa va trece-sa nu uitam ca tunisia e primul exportator african de finite!!!astfel,securizarea la sud a tunisiei si algeriei,si unde frantza se implica ,este esentziala pentru viitorul relatziilor de comertz cu acea zona..

            daca noi,romanii,am acceptata sa stergem datoria irakului,poate ar tb sa bagam ceva in mali-sa mergem pe mina francezilor.sa nu luam pozitzie la propunerile lui panneta,care are politica lui americana in cap…uite ca frantza e sprijinita de canada,danemarca,etc-care pun la dispozitzie logistica.

            hai sa nu punem tot in cosul american-ca buni gospodari-poate iese ceva si de la francezi…

  4. Douà observatii:
    – operatiunea din Algeria era programatà mai de mult, cu participanti algerieni, si istoria cu autorizatia de survol n ua fost decât un pretext.
    – Arabia Saudità este principalul sustinàtor al fenomenului islamist, fiind la originea curentului wahhabist. Dar vechiul acord al dinastiei domnitoare cu americani îi pune la adàpost de retorsiuni.

    În rest, sintezà destul de reusità.

  5. http://www.liveleak.com/view?i=60b_1358429280

    Gold: Mali: Africa’s third largest gold producer with large scale exploration ongoing. Mali has been famous for its gold since the days of the great Malian empire and the pilgrimage to Mecca of the Emperor Kankou Moussa in 1324, on his caravan he carried more than 8 tonnes of gold! Mali has therefore been traditionally a mining country for over half a millennium.

    Mali currently has seven operating gold mines which include: Kalana and Morila in Southern Mali, Yatela, Sadiola and Loulo in Western Mali, and mines which have recently restarted production notably Syama and Tabakoto. Advanced gold exploration projects include: Kofi, Kodieran, Gounkoto, Komana, Banankoro, Kobada and Nampala.

    Uranium: encouraging signs and exploration in full swing. Exploration is currently being carried out by several companies with clear indications of deposits of uranium in Mali. Uranium potential is located in the Falea area which covers 150 km² of the Falea- North Guinea basin, a Neoproterozoic sedimentary basin marked by significant radiometric anomalies.

    Uranium potential in Falea is thought to be 5000 tonnes. The Kidal Project, in the north eastern part of Mali, with an area of 19,930 km2, the project covers a large crystalline geological province known as L’Adrar Des Iforas. Uranium potential in the Samit deposit, Gao region alone is thought to be 200 tonnes.

    Diamonds: Mali has potential to develop its diamond exploration: in the Kayes administrative region (Mining region 1), thirty (30) kimberlitic pipes have been discovered of which eight are show traces of diamonds. Some eight small diamonds have been picked in the Sikasso administrative region (southern Mali).

  6. george esti un om curajos si ai ziso pe sleaut acesta este adevarul pur dar totusi cu mailul e un pic diferit acolo dupa plecarea presedintelui oumar konare reformele au intrat intrat in lentoare iar islamismul radical era deja in floare oricum rebeli asa zisi din mali au lovit pana si complexul de monumente cu artileria dar despre retul de state prezentate ai dreptate bravo tovaras

  7. ” Rezultatele negative se vad insa cu ochiul liber ” cum bine zicea George , pe termen lung
    cine stie ce o sa mai iasa …..
    http://china-defense.blogspot.ro/2013/01/communist-propaganda-photos-of-day-plas.html

  8. Stati ca vedem la ce se va ajunge in Siria. Sau si acolo exista amestec occidental?
    Deja sunt 70000 de morti in 22 de luni de razboi civil.
    Cauza ca au ajuns la conducere guverne islamice fundamentaliste(desi nu este chiar asa) nu este interventia militara occidentala(care nu a facut decat sa distruga echipamentele militare grele de altfel) ci faptul ca respetivii dictatori nu au vrut sa organizeze alegeri libere si sa taie din fasa sansa unui razboi civil.
    Din pacate nu pot fi deacord cu George „sa-i lasam sa se casapeasca intre ei” , nu mai suntem in evul mediu. Europa nu s-a implicat decat cand era deja dezmatul in plina desfasurare, iar Italia nu mai facea fata refugiatilor.
    Vedem Siria si apoi si apoi care politica e mai buna.

  9. Uitati baieti cum o sa ajungem in ritmul dezvoltarii industriei de armament de la noi :

    http://www.twisternederland.com/2013/01/17/military-training-in-mali/

    O zi buna.

  10. George, ai si n-ai dreptate. calculul simplu iti poate sugera teoria cu statele tampon,
    relativ laice, care sa se opuna musulmanilor fundamentalisti, dar in acelasi timp sustii coruptibilitatea liderilor lor, care sa sustina proiectele occidentale. din nefericire, coruptia merge si in celalalt sens, adica si „dusmanii” pot sa-ti corupa pionii!
    ai folosit asemanarea cu prohibitia americana, dar se poate aduce in contrapartida perioada razboiului civil rus.
    ce treaba avea cineva cu razboiul dintre diferite natiuni (ulterior devenite popoare ale
    sovietelor)? in fond si liderii albi/rosii/negri pareau a fi la fel de „manipulabili” ca
    si cei de la curtea tarului, nu? rezultatul insa…
    in principiu statele tampon au reusit sa produca multe surprize neplacute mai ales celor cale le-au proptit, dar asta e o discutie mai lunga. si nici intorsul privirii in partea ailalta nu va functiona, din motive la fel de evidente (vezi mai sus, razboiul civil rus).
    cu respect

  11. @gardaveche asta cu bitii rebli cu us si intors multi ibtre i sunt mercnari platitti si adusiin strainatate si subt exprsii vii ale radicalismului islamic

  12. „Totul in numele unei democratii, care mie personal imi provoaca doar dezgust” ?!??
    Ce iți provoacă dezgust democrația, ideai ca zona de nord a Africii și zona orientului apropriat ar putea fii democrate ca sau ce.
    Ce ca democrația este utopica da este utopica,asa și democrație este mai mult un țel la de care este bine sa te apropii cat mai mult.
    Problema nu ca occidentalii încearcă sa își democratizez vecinătatea, dacă vrem prosperitate trebuie sa avem vecini prosperii.
    Problema este ca occidentul nu are răbdare, și nici stomac ca sa implementeze democrația acolo,cel puțin eu nu cred ca franța ar avea stomacul sa primească atâția morții cat a primit SUA din Irak,Afganistan,nu cred ca au rabaterea necesara,la noi în Europa drumul spre democrație a început cu epidemia de ciuma,care a rasa vechea ordine și am avut norocul sa ajungă la putere unii mai deschiși la minte, după care a urmat schisma biserici catolice si protestanții ,războaiele mondiale,mișcarea feminista,acuma gândește cat a durata ca sa ajungem aici.
    Problema este ca idioți cred ca democrația se poate implementa precum un search pe net: scrii dai click și gata democrație,E,nu democrație cere sânge,sudoare și lacrimi
    și multa minte.
    Este nevoie de o mișcare feminista în lumea araba,ca lumea araba s-o ia pe drumul sper democrație nu de alta da femeile au cel mai mult de pierdut, dacă tarile ale se ducă pe panta islamului fundamentalist, și eu nu am auzit pana acuma ca idiot de occidentali sa le sa susțină sau sa creeze o mișcare feminista,(creștinismul a cucerit Europa tocmai pentru ca a resuit sa cucerească femeile,asa și democratizare în lumea araba, dacă cucerească femeile, atunci lumea araba va fii democrata).
    Este nevoie sa proptestii „democrația” pe acolo preț de câteva generații,
    Cat despre vechiei liderii din zona și „lupta” l-or cu fundamentaliști lupta era și nu prea era,da stateau cu bocancul pe ei când le convenea și ii foloseau când le convenea cat despre dementul din Libia și de ce ar fii vrut sa dea jos franta si restul pai numai cat șantaj practica nea.
    De ce graba pai vram ca sudul Europei sa o ducă bine,ei bine nu o s-o ducă atâta timp ca nordul Africii nu o s-o ducă bine și nordul Africii nu o s-o ducă bine cat timp sunt niște demenții pe acolo care i-ai tot,pentru ca lumea are nevoie de resurse,pentru ca nu putem accepta la nesfârșit, șantajul,dar din păcate nici răbdare sa facem ce trebuie pe acolo nu aveam.
    Cat despre profit,poate nepoții dacă facem ce trebuie da ca nu o amânam și le-o pasam lor poate au ei dacă nu o pasează și ei

    • Cateva mici amendamente: democratia e doar o alta minciuna, poate cea mai facila metoda de a conduce perpetuu o natiune, cu oameni diferiti. Democratia nu poate exista in conditiile actuale, si de facto nu prea are legatura cu democratia greaca. Sunt doua chestii foarte diferite. Total de acord ca feminismul este cheia dezvoltarii.
      Dar…ca noi astia prin Europa sa traim asa cum traim, este destul de obligatoriu ca altii, multi mai multi ca noi, sa traiasca foarte prost. Resursele sunt limitate! N-are nici o legatura Africa de Nord cu bunastarea Europei de sud, ci doar stabilitaea din tarile africane conteza. Cum este obtinuta nu are importanta. Ce Italia Grecia, Spania erau sarace pana acum?!
      Serios tu chiar crezi ca…ce a fost in Africa de Nord are legatura cu implementarea democratiei?! Adica chiar crezi asta?!

    • Nu numai că ai spus o prostie, dar nu faci decât să repeţi o prostie pe care a spus-o Lev Troţki acum vreo 90 de ani, despre modul în care opresiunea musulmanilor central-asiatici asupra femeilor va crea o mişcare pro-sovietică şi pro-modernizare printre acestea 😀

      Troţki e mort pe motiv de târnăcop, Lenin e mumie, Stalin e putrezit, dar mahomedanii sunt tot acolo.

      ~Nautilus

  13. Conspiratia mondiala, chiar exista. Ei nu-si zic asa. Mai degraba un sau niste „guvern-e” supra-statal(e) care conduce-conduc din umbra lumea. Am gasit o data o asemenea organizatie structurata pe schema grupului care condus planul Marshal de refecere a RFG dupa WW2.

  14. Pai democrația greaca,nu prea era democrație,uite democrația este intru fel la fel ca si fericirea, este un tel de care trebuie sa te aporii cat mai mult.
    Pai are legătura cu prosperitate Europei, tocmai pentru resurse, și are legătura și cu prosperitatea Europe de sud,ca trebuie sa ai piețe iar piața Europei de sud este africa de nord,ca doar no fii europa centrala aia este a Gemaniei,si nu spun ca africani trebui sa trăiască la fel ca noi ,și nici nu cred ca alți trebuie sa trăiască prost ca noi sa trăim bine,cine crede ca de ex noi trăim prost pentru ca occidentul s-o ducă bine sau pentru ca nu sunt resurse se în-seala rău da rău de tot trăim atâta de bine, pe cat suntem instalare ne duce cap și pe cat ne dorim.
    Germania nu o duce bine pt ca o ducem noi prost o duce bine din cauza ca lor l-ai intrat în cap ca dacă nu se pun pe treaba nu o sale de-a nimeni nimic,ca degeaba te dai cu cur de pământ, ca alții au de ai și de aia, ca alții au avut stat unit mai de mult,…
    Romania o duce prost tocmai pentru ca sta, și se plânge ca nu are și când nu se plânge, se roagă sa-i dea (D-zeu,Occidentul,Martienii….), în loc sa se uite în jur și sa vadă ce are și ce poate face cu ce are.
    Asa si restu sunt atata de bogatii pe cat ii duce capu.
    Si da are legătura cu implementare democrației, ea fiind noua salvarea ,noua mântuire cat de mântuiți o sa fie ai pe acolo asta depinde de ei, de stele, de noroc.

  15. daca asa mult conteaza democratia de ceee ii lasa pe kurzii sa fie macelariti de senila turceasca e sirieni iranini si irakieni 30000000 milioan de oameni sunt in pribegi prin lume fara o tara si iubitori de dmocratie dac malc

  16. democratia este cel mai prost regim dar mult mai bun cele pe car l-am incercat pana acum (winstown churchil)

  17. Daca as fi premier intr-un guvern democrat, as declara si eu la fel. O spun cu toata sinceritatea. Cred ca si Ponta este de aceeasi parere. Sa incercam si altfel, sa vedeti ce bine se potriveste.

    Regele Abisiniei: it’s good to be the king!

    Ambele variante au aceeasi premiza: prostii platesc in timp ce noi bem scotch si fumam trabuc din banii lor. Sir Winston, your majesty, amindoi aveti dreptate.

  18. Asta e CAPITALIMS,democratia greaca…nu mai exista….

  19. Actuală şi profund elucidată problema… dacă ar exista de-adevăratelea Independenţa statelor??? Dar avem ce avem: „Împăraţii fac războaiele, suferă popoarele”…

  20. Independenta este data de forta armata si cea economica. Cind ai revolverul in mina si banii la tescherea, esti independent. Cind astepti sa vina banii de la UE si stai in genunchi in fata unui licurici, nu-ti ramine decit sa lauzi democratia. Si, evident, sa-ti gura in privinta subiectelor democratice gen Rambouillet sau Guantanamo Bay.

    Democratia este, totusi, extraordinara. Este atit de buna incit 588 de insi se inghesuie deja in palatul lui ceasca. Ma gindesc ca tura viitoare poate trecem de 700.

    • În mod curios, tocmai modul în care au fost votaţi cei 588 este cel mai democratic din istoria noastră modernă şi modul în care se face guvernarea acum este un exemplu de democraţie.

      În „epoca listelor”, conta sigla partidului, voturile redistribuite se negociau ca la piaţă în aşa fel încât se alegeau deputaţi UDMR la Bucureşti şi senatori UDMR la Călăraşi, iar şeful (care s-ar fi putut numi Rânjilă Minerescu sau Bombonel Născase) era intangibil, la fel ca Gaddafi pe vremea lui.

      Acum fiecare a trebuit să bată la pas colegiul său, să discute cu lumea şi să se prefacă a-i crede şi a-i băga în seamă. Fiecare a ştiut sau a avut ocazia să ştie pe cine şi de ce votează.

      Dacă scăpăm de vechea generaţie de tovarăşi, activişti şi politruci cu „aşa vrea Partidu şi aşa vor nobilele idealuri”, faptul că se plătesc 117 salarii în plus (şi nici acelea foarte mari) e un sacrificiu minor.

      ~Nautilus

  21. Urmaresc de curand acest blog… Felicitari!
    Indraznesc sa postez o parere personala:
    Spunea cineva (in antichitate) ca, in momentul in care nu intelegi o situatie de facto, prima intrebare care trebuie pusa este „Cui prodest?” sau „Cui bono?”.
    Raspuns simplist: SUA. Petrol ieftin. Democratie pe paine. Alegeri libere. Civilizarea „paganilor”. Oare? Unchiul Sam a luat-o razna? S-a apucat de actiuni misionare, crestinarea bastinasilor?
    Parerea mea (nu neaparat corecta) e ca trebuie urmarit contextul geopolitic al bazinului Mediteranei si actiunile americane aici in ultimii 20 de ani. UE reprezinta o forta (artificial creata) care da batai de cap americanilor pe piata financiara. „Programul de masuri” aplicat de americani in zona, ca efect pe termen lung, nu are decat o finalitate: caderea zonei euro si destramarea UE (nu neaparat in acesta ordine). Primul pas in acest program a inceput acum 4-5 ani prin schimbarea modului de evaluare a activelor companiilor americane… cu efecte dezastruoase in UE. Pasul 2: destabilizarea zonei nord africane cu efecte imediate socio-economice. Spunea cineva mai sus ca cele 4 tari nord africane erau un zid impotriva propagarii curentului fundamentalist-islamic. Caderea regimurilor dictatoriale banuiesc ca va genera migrarea unor mase de „persecutati politic” in Europa, sufocata deja de problemele financiare ale Portugaliei, Spaniei, Irlandei, Greciei.
    Deja aseara, UK a facut publica intentia de a parasi UE!
    Problemele din Mali nu fac decat sa agraveze situatia Frantei (socio-economic vorbind). Cei 1600 de insi fugiti in Mali (cu antrenament si armament american), „spontan” au avut viziunea democratiei in Mali? Cu putin ajutor american, dreams come true. Problema lor e ca francezii au o pregatire diferita de Sam pentru gestionarea situatiilor de conflict si nu merg dupa manualul CIA.
    Cine mai tine UE? Germania! Pana va ramane singura, se va satura si va spune STOP!
    Interesele noastre in zona? ZERO. Ce cautam acolo? Nimic. Doar orgoliul urmasilor fanariotilor de face pe plac Inaltelor Porti (Franta si SUA). Si eventuale oportunitati de afaceri (a se citi comisioane). Atat!

  22. O populatie prea numeroasa, mereu supusa confilctului, inselata de proprii lideri sau companii externe, cu resurse limitate si greu accesibile ce necesita specializare confruntata cu lipsa apei si a hranei este foarte usor sa explodeze. Indiferent ca este democratie sau orice sistem feudal sau nobiliar sau dictatorial. Pur si simplu zonele nu sunt propice vietii si convieturii. Acolo este vorba de supravieturie. Din randul populatie valide sunt selectati cei apti sa serveasca diferite curente dupa care se cauta inlocuitori. Bine dracu ca am scapat de aur si petrol si nu mai avem mult 🙂 ca nu cred ca supravietuiam. MI se pare ca in astfel de zone se vad accelerat ciclurile istorie: o perioada de prosperitate si dupa aia de decadere pentru ca ineviatbil dupa 20-40 de ani se acumuleza tensini care arunca totul in aer. Razboaiele cred ca sunt inevitabile de cele mai multe ori datorita noilor generatii care isi exprima propria lacomie sau se revolta contra celei existente. Fiecare se inarmeaza de frica celuilat si ciclu continua, se dau lovituri de descurajare sau preventive pina cand tabara adversa reuseste sa dea o lovitura si mai surprinzatoare. Sa vedem ce solutii gasesc liderii planetei asteia acum in sec 21 :)???

  23. US and A. Pana una alta, va recomand si filmu’ de mai jos, ma rog… pentru cine are nervi.

    http://youtu.be/5V6GHnxEJjg?t=1m47s

  24. Pingback:Cele patru principii ale unei lumi deschise, TED talk de Don Tapscott | Manuel Cheța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *