Basescu… si eu as fi dat ordin Armatei sa treaca Prutul….

Tancuri romanesti in Chisinau.1941

Declaratia Presedintelui, privind-l pe Regele Mihai si declaratia rusilor ca nu vor retrage armamentul din Transnistria, sunt puse intr-o noua lumina de comunicatul MAE rus conform caruia Basescu a dat dovada de „bravada si nerusinare”, atunci cand a spus ca ar fi facut la fel ca Antonescu, in 1941! Daca ar fi sa subsumam cele patru declaratii se poate remarca o delimitare a Presedintelui de pozitia Regelui Mihai, decorat de rusi, si o continuare a politicii externe rusofobe, mai apropiata de Ion Antonescu!

Bineinteles ca respectivul comunicat  rus este el de fapt rusinos si obraznic. In obraznicia sa, Rusia acuza Romania ca s-a inhaitat cu Germania nazista, uitand insa de modul cum au impartit Polonia pe din doua, cum au furat Basarabia, cum pupau papucul lui Hitler de frica unei invazii! Iar culmea obrazniciei rusesti, in comunicat WW2 a inceput…pe 22 iunie 1941!!!!

Adica raptul Basarabiei, linsarea Poloniei, Katyn-ul…Serbia, Grecia, zecile de mii de morti din campaniile din Franta, Africa de Nord, Batalia Atlanticului, Batalia Angliei…toate aceste nu conteaza pentru ca un limbric de rus considera ca Al Doilea Razboi Mondial a inceput cand tara sa a fost atacata!!!

La fel ca in 2009, cand Rusia acuza Romania ca este implicata in  turbulentele de la Chisinau si facea apel la tarile europene sa ne…dea afara din UE, acum neputincioasa Rusia roaga „Europa civilizata” sa ne puna la punct! Si tot ca atunci, rugamintile fierbinti ale Imperiului ramas tot Rosu, nu impresioneaza pe nimeni. Care sa fie motivul?! Pentru ca Ivan are un motiv, sa latre pana raguseste la Romania. Motivul se numeste, cum altfel…Deveselu. Peste o saptamana, la Soci, se intruneste Consiliul Rusia NATO, iar ivanii vor face din nou temenele, vor ameninta si altele mai rele, doar-doar Scutul nu se va monta. Incearca sa ridice temperatura si sa faca pe nervosii! Poate tine, da’ ce anume ii deranjeaza atat de tare la dislocarea de rachete SM-3 in Romania, inca nu m-am prins. Insa in mod sigur este ceva mai mult decat un simplu joc de orgolii.

Si mai putem fi siguri de un lucru: jocurile in Estul nostru sunt mari si se joaca cu pistoalele pe masa! Care este miza si care este contributia Romaniei in acest complex teatru extern de operatii, deocamdata nimeni nu stie. Insa este din ce in ce mai clar ca departe de lumina zilei se duc lupte crancene, iar aceste declaratii nu sunt altceva decat izbucniri de furie ale celui care probabil pierde sau macar este foarte iritat de pitbull-ul care sta cu dintii infipti in gatul Rusiei. Iar acest pitbull maraie si musca cu un puternic accent romanesc…Sau poate …28 iunie 1940! Basarabia este rupta de trupul Romaniei! Basescu declara ca Regele Mihai s-a comportat ca un tradator si ca o sluga a rusilor. Mai declara ca, in locul lui Ion Antonescu, ar dat acelasi ordin –„Ostasi, va ordon: treceti Prutul !”

Coincidente?! Adica ivanii devin brusc magari si vorbesc ca la usa cortului (diplomatic vorbind), asa, pentru niste afirmatii care au legatura cu politica interna a Romaniei?! Sau rusnacii stiu ceva ce noi nu stim?! Pentru ca istoria arata ca Rusia, daca stie de ceva , atunci stie doar de frica…De frica cui?!…Bre, asta-i o intrebare de foarte multi bani !

33 de comentarii:

  1. O declaratie care nu-si avea rostul.

  2. Probabil!Dar, istoric si politic, are adevarul de partea sa.Iar pe de alta parte, raspunsul Moscovei, chiar printr-un diplomat de rang inferior, este cu mult peste cutumele unei diplomatii respectabile.
    Si oricum Rusia mai trebuie sa invete, ca Romania nu mai sta drepti in fata ei, pentru ca nu ne mai poate face nimic.Si asa platim cel mai scump gaz din Europa.Ce ma uimit, a fost declaratia lui Ponta, de aprobare a pozitiei Moscovei, in conditile in care insultele au fost adresate, nu lui Basescu ci Presedintelui Romaniei, si au sarit calul cu mult…
    Asadar, alegatia din timpul campaniei electorale, facuta de Basescu, cu privire la legaturile dintre PSD si Rusia, au un sambure de adevar……..

    2
    • George ai perfecta dreptate. Numai bolsevicii romani mai duc dorul Rusiei si fac propaganda ieftina. In realitate Rusia are greutati financiare sa isi sustina Armata. Exportul militar rus a scazut aproape la jumatate, facand fatza doar in tarile de 2 bani ( Vietnam, Nigeria, Camerun )
      – Rusia si-a arata muschii in Georgia, unde forta militara echivala ca forta militara a Judetului Timis :))))), si aici le-a trebuit 5 saptamani ptr a ocupa nordul Georgiei, Chechenia ( 100.000 militari, din care 50 % de origine rusa) si tot le-a trebuit 2 ani de zile sa ocupe 80 % din tara… Marea forta militara rusa, dupa 7 ani de Afganstan s-au retras cu coada intre picoare si remintesc ca in ultimul an apelase la ajutorul tarilor de la Tratatul de Varsovia, (unde Ceasca refuzase sa trimita trupe).

      2
  3. Bre de noi nu catigam nimic daca de tregem de sireturi cu Moscova,ce a fost in WW2 sa lasa istoricii sa trateze,nu politrucii,scuzele lu victorasi ponta,ma rog,cu siguranta se vor cere daca vom avea de gand sa reincalzim relatiile cu rusnacii,poate nu public da ma rog vor trebuii facute concesii.

    Romaniei i-ar prinde bine un tratat comercial bine facut cu Rusia,sa exportam ce mai putem pe acolo,sa mai ajutam tara asta,i-ar prinde bine sa fie si ea prinsa pe traseele rutelor energetice care vor cara petrol-gaze din Rusia,i-ar prinde bine niste investitii de cateva miliarde de dolari in depozite de gaze ale rusilor.

    Asa cum marelui patriot base ii prinde bine spaga de la ALRO..

    • Victor uitate in istoria Romaniei pana nu am dat cu pumnu in masa nu s-a facut nimic….rusia este o putere dar asa cum stau lucrurile nu cred ca isi doreste un conflict deschis cu romania.are destule in Orientul Mijlociu

  4. Eu cred ca rusilor le convine ca Romania este condusa de un incapabil ca Traian Basescu si incearca sa prelungeasca starea de agonie a poporului roman .

  5. Nu vreau sa intru in polemica, dar pierdem din vedere unele lucruri. Romania plateste cel mai mare pret la gaze in europa nu ca Base zice ce zice sau face ce face. Il plateste la fel si in timpul lui Iliescu sau al lui Constantinescu. Il plateste asa fiindca Romania nu are neaparata nevoie de gazul rusesc, ea importand doar 30% din necesar si asta numai in perioadele de varf, respectiv iarna, restul fiind asigurat din productia interna. Problema cea mare a rusilor este ca in curand Romania va putea deveni exportator de gaz, plus actor important in traseul noilor conducte de tranzit, de unde in mod sigur isi va trage si necesarul suplimentar, daca va fi nevoie, renuntand definitiv la gazele rusilor. Asa ca rusii ne storc cat mai pot.
    Referitor la South Stream, e sublima, dar lipste cu desavarsire. Nu are la ora actuala nici studiul de fezabilitate, nici macar nu se stie pe unde va trece, sau daca va trece vreodata. E doar o fumigena ruseasca, dar de mare importanta pentru ei, cu mai multe scopuri. Odata, incearca sa faca sa cada in desuetitudine Nabucco, pe motiv ca nu va avea ce sa transporte, deoarece rusii vor lua tot gazul azer. pe de alta parte, doar simpla pomenire a lui south stream le-a adus rusilor beneficii importante, cum ar fi cumpararea rafinariei Nis de la sarbi, la jumatate fata de pretul pietei, oferit de alti competitori, inclusiv Rompetrol. Sarbii au vandut-o la rusi pe doua considerente: ii vor sprijini in problema Kosovo si vor fi parte din south stream. nici una, nici alta nu s-au realizat, dar sarbii au ramas cu marfa vanduta pe nimic aproape.
    cea mai avansata conducta sau traseu ramane AGRI, la initiativa printre altii a Romaniei, place sau nu place asta, de unde si ostilitatea Rusiei. pe locul doi, Nabucco, se face studiul de fezabilitate. south stream, nici macar pe hartie, inac nici nu se stie cat va trece subacvatic si cat nu, pe unde va trece, ce sa mai vorbim de studiu de fezabilitate. adevarul este ca Rusia nu are banii pentru south stream, care este preconizata sa fie cea mai scumpa dintre toate, din moment ce o mare parte va fi subacvatica (cost pe kilometru de sase ori mai mare decat pentru o conducta terestra). Personal, eu nici nu cred ca se va mai face vreodata, e un simplu exercitiu de santaj si presiune al Moscovei.

    1
  6. se apropie 04.03.2012 vin alegerile din RUSIA , va iesi PUTIN , ai c-am pus-o BASESCULE cu aroganta ta , scut anti racheta , valea in p…..la mea la wasinton

  7. te caci pa tine BASESCULE taci dreacu , ca vb. numai prosti prostane

  8. interesant e ca multi romani sunt pro Rusia desi aia au ucis sute de mii de romani
    eu sunt total de acord cu ce a spus Basescu, a trecut timpul cand eram slugile rusilor

    1
    • multi romani au uitat ce inseamna pro Romania ; romanii adevarati n-au fost niciodata slugile rusilor doar tradatorii care din pacate sunt tot mai multi

  9. Baescu le vindea barcile si treceau inot….

  10. Imbecil BASINA TAranEANEASCA= BASESCU; PROSTII NAIBIII IN 1877 RUSII NE-AU AJUTAt sa iii batem pe turci daca nu erau ei acum vorbeam turca prostilor in primul razboi mondial am recuperat transilvania din ghiearele habsburgilor prost infam(basescu)

    • Te salut si hai sictir ! (la faza cu rusii)

      @George asta e cumva un Kala mai prost ?

    • Popescu Catalin

      Domnule Vdovicenko, cred ca ar trebui sa puneti mana pe cartile de istorie. Razboiul de la 1877 a fost ruso-turc iar principelui Carol i-a fost solicitat ajutorul de catre rusi, care ajunsesera intr-o situatie delicata. Într-o telegramă cifrată, marele duce Nicolae s-a adresat princepelui Carol I cerându-i ajutorul: „Turcii, adunând cele mai mari mase de trupe la Plevna,
      ne zdrobesc. Rog să faci fusiune, demonstrațiune și, dacă se poate, să treci Dunarea cu armata după cum dorești. Între Jiu și Corabia demonstrațiunea aceasta este neapărat necesară pentru înlesnirea mișcarilor mele”. Drept multumire pentru ajutorul major acordat, in urma pacii de la la San Stefano pe 3 martie 1878, Imperiul Rus nu s-a arătat dispus să-și respecte promisiunile făcute în tratatul semnat pe 4 aprilie 1877 de consulul rus Dimitri Stuart (cu aprobarea țarului Alexandru al II-lea) și de premierul român de la acea dată, Mihail Kogălniceanu. La conferința de pace de la Berlin din 1878 s-a decis ca Rusia să recunoască României independența, să cedeze teritoriile Dobrogei și Deltei Dunării, inclusiv portul Constanța, și mica Insulă a Serpilor. În schimb, Rusia ocupa pe post de „compensație” județele din sudul Basarabiei (Cahul, Ismail, Bolgrad), care reintraseră în componența Moldovei după Războiul Crimeii prin prevederile Tratatului de la Paris din 1856. Principele Carol I a fost profund nemulțumit de impunerea acestor cedări, care contravenea în mod flagrant cu tratatul ruso-român de pe 4 aprilie 1877.

      2
      • Rusii nu isi tin cuvantul dat, mai ales cand este vorba de tari mai mici, asa cum este Romania.

      • poate ai dreptate da rusii au sange ei nu ca noi sa ne speriem de tigani in propria noastra tara si oricum rusii ne-au dat arme in 1877 si 1914-1917 la fel (in 1914-1917 rusii si francezii ne-au dat arme)

    • in 1877 turcii iau calcat in picioare pe rusi moment in care cere ajutorul Romaniei….dute si pune mana pe istorie nu te m-ai face de rusine ca tembelu….ai uitat ca au intrat in romania prin tradarea regelui Mihai in WW2? la revolta din budapesta Ceausescu nu a dat libera trecere tancurilor rusesti si au trecut prin nord….un razboi cu romania i-ar costa prea scump si nu se justifica…..din pacate odata cu instalarea scutului pe teritoriu romanesc …. in caz de razboi suntem primi vizati…dar ruperea de rusia cerea alianta cu USA….chiar daca sustinerea aliantei va fi minima sau nula in cazul unui atac din partea rusiei…..vom trai si vom vedea

  11. Putin asta o da la intors sau are ceva scopuri mai ascunse? Prea s-a schimbat la 180 grade
    http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=167827

  12. trecem Prutul fara pontonieri. Halal ordin! Armata romana a fost mereu cu pantalonii in vine….asteptand decidentul sa se hotarasca. Macar avem multi generali.

  13. Anatol Faurasu

    Ce nu intelegeti voi in focul luptei voastre purificatoare anti-est, anti-RUSIA si anti-Tatarstan, e ca nu realizezi nimic daca schimbi stapanul…ce conteaza ca e rosu sau albastru? Abia cand nu ai stapan esti liber…cand stapan iti esti tu insuti.
    Apropo de scutul de la Deveselu ca altfel nu scriam nimic…dar recunosc in unii contributori de aici fervoarea revolutionara naiva si sincera, dar de multe ori contraproductiva din nestiinta, a tineretii:
    De ce e de mirare ca Rusia protesteaza impotriva unei schimbari atat de bruste a echilibrului de forte balistice in Europa? Cine s-ar bucura de niste vecini inarmati pana in dinti?

    Nu,prieteni.
    Din pacate, tindeti sa faceti aceeasi eroare de judecata ca cei din 1940: Daca Stalin e rau, poate Hitler e bun!?
    Nu, prieteni.
    Niciun strain n-o sa-ti vrea binele in asemenea hal incat sa vina aici sa-ti dea.O sa vina sa ceara…Si aflati cu totii daca nu v-ati dat seama inca ca americanii de azi sunt Hitler de ieri…vor doar sa foloseasca resursele si asezarea noastra geostrategica pentru indeplinirea planului lor, care nu are nicio legatura cu binele nostru…
    Credeti doar in voi si nu in fantomele unor ‘binefacatori’ care va vand la primul tratat Ribbentrop-Molotov daca interesele lor o o cer…
    Ganditi-va cum putem progresa SINGURI, PRIN NOI INSINE.

    Fara legende cu straini binefacatori.

    • Mult bun simt in cea ce scrii. Asa este, daca schimbi stapanii in ideea ca totul se va rezolva de la sine, tot sluga ramai toata viata si zona tampon.

    • Un singur argument : Diferenta intre cele doua „Germanii” si diferenta intre cele doua Coree E IMPOSIBIL DE FACUT ( vorbim de influenta unuia si celuilalt : SUA si RUSIA )
      Nimeni nu zice ca unul e mai cinstit ca celalalt , dar populatile sub cele „doua” stapaniri traiesc CU TOTUL SI CU TOTUL DIFERIT .
      E adevarat ca „PRIN NOI INSINE” e cel mai bine dar asta pare extrem de greu de facut , cel putin in urmatoarea perioada

      • Trecînd peste considerente ideologice – țin foarte mult la principiul acesta „Prin noi înșine” – este puțin mai complicat să aplici asta în administrarea unui stat.
        Înseamnă:
        -Economic – să ai ceva capital financiar pt. a susține ideile și capital uman pt. a pune în practică (deci bani și oameni cu expertiză/experiență/ care fac și nu trebuie să se dumirească cum se face).
        -Tehnologic (industrial) – a avea acces la respectiva aparatură, sau să o poți dezvolta
        -Politic – a avea capacitate de generare a unor politici publice care să ducă la înfăptuirea a ceea ce vrei. Asta presupune viziune și planificare, iar pt asta trebuie voință, bunăvoință (și credință) competență, expertiză cu scopul de a administra capacitățile, a le ameliora, dezvolta, inventa și aplica…

        Presupunînd că există voință (susținută și asumată public și în fapt) și ceva competență/expertiză, rămînem descoperiți la capital (economic-industrial, financiar, tehnologic).

        TOTUȘI, ce se poate face e de început de unde ai cu ce și să dezvolți cum poți ce poți.
        – ai oameni pregătiți – îi folosești + îi susții să se pregătească și mai bine
        – ai ceva capacități – le utilizezi și dezvolți prin alocare de resurse
        – faci un plan coerent pornind de la o viziune, vezi ce ai, ce poți face cu ce ai, ce trebuie adăugat și cum – asta cam mișcă lucrurile pt început.

        În timp și cu un plan formulat, respectat și aplicat se poate strînge capitalul necesar pt a progresa independent (în principiu).
        Banii se pot aduna și redirecționa, industria se poate stimula și susține, forța se poate augmenta, tehnologia se poate cumpăra /dezvolta/ îmbunătăți.

        • Poate da, insa toate lucrurile complicate au in esenta rezolvari, conceptuale, foarte simple. Idee de baza intr-o economie este asigurarea unui trai decent unei parti cat mai largi din populatie. Adica oricat ne-am invarti noi in teorii economice, exista un singur cuvant magic: SLUJBE!!!
          Economia care poate asigura slujbe bine paltite si suficiente, este o economia puternica. Bineinteles ca bine platite inseamna adaus mare de manufacutare, tehnologii etc, etc.
          Prin noi insine se poate pune pe picioare fara prea mult capital. Este nevoie de vointa, de inteligenta, de capacitatea conducatorilor nostri de a face bani pt noi, cu banii altora. Pare ciudat, dar nu este atat de greu…Este nevoie, intr-un cuvant, de SIMPLIFICAREA sistemului economic. Un numar foarte mic de taxe, cumulate intr-o singur procent, indiferent daca ai firma sau salariu. Sa zicem 20%. Eliminarea cvasituturor autorizatilor, aprobarilor si a toata hartogaraia necesara in prezent pt a face orice.
          Exemplu. Asigurarea obligatorie de sanatate, ar trebui privatizata 100%. Adica desi suma ar ramane obligatoriu de retinut, beneficiarul ar trebui sa aiba libertatea de a alege intre mai multe companii de asigurare. Ca la asigurarea auto, iar tot sistemul sanitar privatizat.
          Si Fiscul ar trebui privatizat, cel putin partea de strangere a taxelor.Astfel coprutia si ineficienta ar scadea fantastic de mult, ar aparea competitia, preturile ar merge in jos. Iar sumele astfel obtinute in plus ar pune pe piciaore intregul sistem.

  14. Da, e simplu de început și pășit într-o direcție.
    Citatul pe care îl repet obsesiv este: „Dacă faci pașii în aceeași direcție, există riscul să ajungi undeva în aceas direcție”.
    Spuneam că trebuie voință și susținere. Viziune (vreau să ajung acolo, așa) și planificare + execuție.

  15. Anatol Faurasu

    De apreciat initiativa unui blog pro-reunificare.

    Problemele insa sunt uriase.Eu cred ca o reunificare, cunoscand psihologia Imperiului Rus, nu se poate face decat contra cost, cum s-a facut si reunificarea Germaniei: pentru fiecare metru spre est parcurs de o divizie rusa s-au dat miliarde…
    Intrebare: noi ce-i putem da tovarasului Ivan de la comsomol ca sa ne lase in pace? Nu va pleca pe gratis, asta e clar.
    Raspuns: suntem prea saraci ca sa ne permitem reunificarea. Singura sansa ca aceasta sa se intample, o conditie sine-qua-non, este o economie prospera macar in Romania, daca se poate o economie la limita prapastiei in R. Moldova…abia apoi putem incepe cu inevitabilele sforarii politice si jalbe pe la cancelariile occidentale.
    Dupa cum se vede intre vis si realitate e cale lunga.Cat mai dureaza? Zece, douazeci de ani? Inca o generatie risipita?
    O reunificare brusca si negandita poate avea consecinte serioase pe plan economic. Trebuie calculat cu atentie fiecare pas, si cand momentul va sosi, sa actionam fara sovaire si fara sa dam inapoi.

    Dar nici atitudinea echivoca de azi nu e buna.Sedinte comune de guvern, carti si bomboane nu vor face nimic.Poze cu zambete, poduri de flori si adevaruri spuse cu jumatate de gura.

    Probabil trebuie sa existe determinare comuna si la Bucuresti si la Chisinau, carti pe fata, plan clar si obiective dinainte stabilite.

    Vorbe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *