Enigmele Romaniei : Decembrie’89, misterul de pe cerul patriei…

 

      Decembrie 1989…Moment al istoriei noastre care suscita inca, la peste 20 de ani distanta, discutii, supozitii si multe, multe intrebari. De unde a pornit totul, cine au fost

regizorii, dar mai ales cum au actionat si cu ce mijloace, sunt inca…intrebari fara raspuns.

Acest „razboi ciudat”, daca-i pot spune asa, s-a manifestat aproape pe intreg teritoriul national, atat terestru, naval cat si aerian. Zvonul, dezinformarea, confuzia, dar si coordonarea informativa, mijloacele de actiune si diversiune, au confirmat pana acum doar un singur lucru si anume existenta unui COMANDAMENT, format din profesionisti, ce dispuneau de mijloace si metode ultramoderne…Acest Comandament se afla undeva in exteriorul tarii!

Socant dragi cititori, dar in sprijinul acestei afirmatii vin nenumarate declaratii ale unor oameni care au fost martori la evenimente si fenomene absolut uluitoare. Unele dintre aceste declaratii au fost date Comisiei de Ancheta a evenimentelor din Decembrie 1989!

Martorii, atat civili cat si militari, ne induc ideea, deloc deplasata, ca inclusiv in spatiul aerian romanesc a avut loc un razboi radioelectronic, in care propria noastra Aviatie a avut dea face cu un „inamic” aparte, ce-si manifesta prezenta prin impulsuri electronice care apareau pe ecranele radarelor terestre si cele de la bordul aeronavelor, ca fiind tinte aeriene!!! La contact vizual, aceste „tinte aeriene” se dovedeau a fi miniavioane, minielicoptere si chiar baloane, teleghidate de la distanta, ce se autodistrugeau la terminarea combustibilului. Dar nu toate si vom vedea mai incolo de ce!

Iata ce spunea un specialist roman in domeniu, la cativa ani de la evenimente:

„50 de astfel de aparate au fost doborate. La cercetarea lor am descoperit un material imbibat cu magneziu, care odata aprins ardea rapid, transformand totul in pulbere.”

Trebuie sa mentionam ca, la sfarsitul anilor *80, UAV-urile, RPH-urile, sondele, bruiajul activ, erau apanajul MARILOR PUTERI TEHNOLOGICE, fiind produsul unor industrii militare foarte dezvoltate, inaccesibile sau putin cunoscute tarilor mici! Cine ar fi putut fi acestea, trageti dumneavoastra concluzia…

Cu toate acestea Aviatia Romana nu s-a lasat indusa in eroare, neavand loc niciun „macel aerian”, reusind cu mijloacele firave tehnologic de care dispunea atunci, sa inregistreze convorbiri radio ale echipajelor misterioase. Da, ati citit bine, misterioase! Fiindca au existat si avioane reale nu numai…jucarii.

Aceste convorbiri se purtau in engleza, turca, italiana sarba si…romana!!! Asemenea tinte au fost REALE, si voi mentiona aici un singur exemplu.

In data de 23 decembrie 1989, statiile de radiolocatie au depistat 10 tinte aeriene, care timp de doua ore au traversat dus-intors teritoriul tarii!!! Una dintre acestea a fost urmarita timp de 46 de minute de catre un avion de vanatoare romanesc de tip MIG-23 MF, la o inaltime de 4000 metri, in spatiul Sfantu Gheorghe-Topolog, fara insa a o putea dobori datorita bruiajului activ asupra aeronavei. MIG-ul n-a putut nici macar s-o incadreze cu…tunul de bord! Mai bine spus, de la bordul avionului inamic sau emis semnale false care au bruiat radiolocatorul avionului romanesc. Tipul acestei aeronave…NECUNOSCUT!

Iata dragi cititori un alt exemplu, ce este relatat de un expert in actiuni psihologice la o unitate militara de ELITA din Ardeal (trebuie sa mentionam faptul ca Armata Romana, avea si inca are asemenea specialisti!):

„Era in seara de 24 decembrie 1989. Reusisem sa evitam atacul electromagnetic (bruiaje care fac radarele inutile), cand in curtea unitatii un sergent incepe sa strige: Parasutistii! Parasutistii! Pe radar nu se inregistrase nimic, asa ca eram nedumeriti de unde si cum fusesera lansati! Am iesit afara si-am vazut ca cerul era intr-adevar intesat de parasute albe…Am pornit imediat instalatiile M-4 (mitraliere antiaeriene cu patru tevi), cu care am tras intens, fara insa a dobori ceva. Masa de parasute a disparut rapid, iar noi am fost socati de faptul ca nu intelegeam cum s-a putut intampla asta!” Declaratie data Comisiei de ancheta…

Halucinatie colectiva indusa, holograma, proiectie de imagini cu suport laser sau orice alt mijloc tehnic necunoscut pana atunci si poate si acum; orice ar fi fost, forma si modul de manifestare ne duce cu gandul la filmele SF, unde asemenea tehnologii sunt absolut banale si…uzuale.

Dar daca ceea ce vedem in acest gen de filme nu-i tocmai SF!? Realitatea socanta a momentului Decembrie 1989, ne fac sa credem ca tehnologia si arta dezinformarii, a crearii de iluzii si razboiul radioelectronic, sunt mult mai complexe si reale decat am putea crede.

Este greu, foarte greu, a patrunde in tainele lui Decembrie 1989! Sper insa ca Romania si Armata sa au invatat o lectie amara dar sanatoasa pentru dezvoltarea unor capacitati si abilitati necesare contracararii unor asemenea agresiuni ascunse. SPER!

WW

7 comentarii:

 1. E pacat ca in aceste evenimente au fost omorati multi oameni pentru a legitima o revolutie !

  2
 2. Rugaminte. As dori sa imi indicati daca cumva s-a publicat ceva in limba engleza pe tema razboiului electronic al aviatiei romane in 1989 , dar ceva mai documentat decat ce ati prezentat dv. aici. Adica atunci cand spuneti „un specialist” nu indicati sursa clara deci pentru tipul meu de discurs informatia este neutilizabila (daca nu cumva si susceptibila). VA rog sa imi raspundeti pe adresa de email cat puteti de repede. cu multumire, cristina p.

 3. Da „Cristina”, s-au publicat.

  Atat partea cu rusii, ungurii si sarbii cat si partea cu americanii si turcii au publicat carti in engleza in care relateaza detaliat si documentat subiectul agresiunilor informative, psy-ops si militare(convoaie de turisti in tranzit, incursiuni in spatiul aerian si maritim, razboi electronic, s-a vorbit si de atacuri asupra unitatilor militare) asupra statului roman in Decembrie 1989.
  Dar s-au publicat peste vreo 100-150 de ani, in cartile de istorie, cand s-or desecretiza arhivele, daca s-o deranja cineva sa le desecretizeze sau or fi inca prea sensibile, si daca s-o obosi cineva sa mai scrie ceva ‘pe bune’…
  Deci trebuie numai sa ai rabdare.

  2
 4. dar oare putem face fata adevarului . o raza de soare este documentarul ‘sah-mat strategia unei revolutii” . in privinta bruiajului s-au descoperit in acea perioada deflectori radar facuti in urss.

 5. Nu cred ca nu se stie ca, in Romania inaintea lui decembrie 89 se facea cercetare si pe teme de dezvoltare-a tehnici capabile sa creeze diversiune nu numai pe baza electronica, iar picturile de holograme in eter era in dotare si la noi (se facea de la sol si se pot depista usor), cercetare se facea inclusiv si pe teme de, „tehnica pentru utilizare a electricitati ca munitie de razboi”
  Nu stiu, dar nu cerd ca Armata Romana sa mai aibe sectie de cercetare dezvoltare pe teme ale armamentului electric. Au ramas multe teme incepute si nefinalizate, dar sincer ducase naiba ca si asa daca se finalizau trebuiau puse instructaje de folosinta si in alta limba.
  Cu bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *