Memorandumul specialitatea casei…

Adica mai semnam o hartie, vede lumea ca ne framantam, ca ne intereseaza – cum ar veni – soarta tarii, a dotarii armatei, doi la suta, transportoare, Patrioate, corvete si fregate, elicoptere, doar ca pana una alta n-avem nici un singur contract semnat, nici un grafic de finantare, livrari etc…

Acum, referitor strict la memorandumul de intelegere semnat ieri intre guvern si General Dynamics, cu referire la Pirhana V, o fraza cheie a respectivei spune ca General Dynamics va construi/asambla transportorul in Romania DACA va castiga licitatia pentru transportoare.

Licitatia cu pricina ar fi sa fie in 2018, poate chiar 2019.

Nimic in plus de adaugat…

GeorgeGMT

29 Comments:

 1. RIP………

 2. deci sampania la rece din nou??.
  inseamna ca pana nu se schimba orientarea guvernului nu se face nimic pe partea asta…ne vedem la alegeri.

 3. Deschideți sampaniile sa se mărească pensiile generalilor si ceva avansări pt merite deosebite.vrejeala continua.nu se va semna nimic de achiziții|iînzestrare nici nu poate fii vorba anul asta.

 4. Licitatie? Pai ce o sa faca licitatie sa participe mai multe firme? Credeam ca i-au atras si pe Rheinmetall si pe General Dynamics ca sa cumpere de la ambii.
  Si cine ar investi in retehnologizare si crearea unui transportor (AGILIS) fara sa aiba garantia ca MApN il va cumpara.
  Ma enerveaza ca in ceea ce priveste programul transportorului blindat, nu avem nici o declaratie oficiala de la Ministerul Economiei sau de la MApN cu explicatii clare despre bulibaseala asta cu doi producatori. Sa explice clar ce naiba vor sa faca.
  Oricum se intrevede iar o criza in iubitul nostru partid psd si pun pariu ca iar ramanem fara premier sau ministri exact inainte sa se faca plata pentru primul Patriot.

  • Daca totul va fi asa cum s-a spus in ceea ce priveste inzestrarea ArmRo, ceea ce nu prea mai cred prin prisma ultimelor evenimente, sper ca GDLS dupa ce va termina sau chiar in paralel cu productia celor 227 Piranha V la Faur SA Bucuresti sa inceapa fabricarea la compania bucuresteana a ASCOD-Ajax inlocuitor pt MLI-84, TR-20YZ si intretinerea M-109 Paladin si a M-1 A2 Abrams pt ArmRo!
   Da ar fi frumos sa se continue la UM Moreni cu AGILIS-TBT 8×8, 6×6 si 4×4 iar la MFA Mizil sa se fabrice LYNX in 2 volume inlocuitor pt MLVM, tot cu cel de la Rheinmetall.
   Ar fi frumos si o revitalizare a ARO pt a se produce acolo JTLV .

 5. Din pacate, printre romani nu sunt si lunetisti singuratici…

 6. Mi se pare o mare vrajeala, ca de obicei. Daca vroiam transportoare blindate noi, investeam cateva zeci de milioane de euro pe cercetare si retehnologizare la Moreni si cu siguranta iesea un SAUR 3, 4…. 10 ce numar o fi fost, decent si amfibiu.

 7. Guys !

  Lumaea a votat PSD. Tinerii erau la munte cu placa pe partie ajunsi acolo cu beletele de tren date gratis de guvern 🙂

  Avem ce meritam. Sa fim seriosi.

 8. La fel va fi procentul la vot si data viitoare

 9. RIP Agilis, RIP Pirahna……RIP la dracu sa-i ia pe toti!!!

 10. Da sa vedeți ce titluri belicoase au „agențiile”de presă românești…Zici că de mâine încep producția de transportoare .

 11. Se vede de la o posta ca-i un sir de amanari programat sistematic, dar acum nici nu se mai deranjaza sa camufleze putin aceste amanari sub tot felul de povesti si povestioare pe care desteptii de ziaristi le mananca pe nemestecate.
  A spus clar Nicolicea: lumea ne-a votat pt pensii si salarii nu pentru autostrazi. In ecuatie nici nu mai era mentionata armata… ca atare se si poarta.

 12. „…sa explice clar ce naiba vor sa faca…”

  Foarte simplu: ei nu vor sa faca nimic… si cred sincer ca la nivelul lor trebuie mai intai sa caute pe google Piranha V, Patria, Super AV… Am impresia ca PDF-urile alea le-au facut doar sa fie acoperiti, sa arate ca au activitate…

  Bun si in alta ordine de idei… daca reusim „performanta” sa cheltuim cei 2% prin pensii se pune ca totu e in regula? …ca doar n-am tinut promisiunile si am crescut bugetu…

 13. Pun pariu ca rusii sunt complet debusolati, asa strategii de inzesteare nu au mai vazut. Poate maine poimaine se anunta la latrina 3, ca vin si ei la Cugir, sa faca un bmp xyz, pai daca e cerere, atunci trebuie satisfacuta.
  Si sa vezi dupa aia licitatie …

 14. Cor de bocitoare

 15. Iulian Iamandi pe site-ul lui confirma memorandumul de intelegere si acord de colaborare intre ROMARM, Min. eco si General Dynamics.
  Aici vad ca e alta stire.

  • ” cele două părți se angajează să colaboreze, în concordanță cu obiectivele asumate privind înzestrarea Armatei României, în perspectiva producerii și livrării de vehicule blindate Piranha 5 către Ministerul Apărării Naționale.”

   Acu is eu chior da’ nu prea gasesc nimic despre licitatie.

 16. Acum ramane sa vedem contractul si sa avem noi bafta sa ne inselam. Deocamdata la Moreni nu misca nimic, nici la UMB, asadar trebuie sa-l credem pe Fifor si sa aseptam contractul semnat. Deocamdata MApNUL n-a semnat cu General Dynamics si pana cand armata nu semneaza n-avem contract ci doar un memorandum…

 17. Deci pentru mine e clar vom avea 5 bucati PIRANDA 5 pentru paradă..
  Urraa tovarăși 🙂

 18. Aparent, nici altii nu sunt mai breji. Ce se intampla in Danemarca cu joint-venture-ul care trebuia sa produca Piranha V pentru armata daneza:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22052016-producator-danez-care-trebuia-realizeze-transportoare-piranha-parteneriat-general-dynamics-intrat-insolventa.htm

Produse evoMAG.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *