Suhoi 34 pentru Algeria – redivivus

avion1

De aceasta data se pare ca cele doua parti au cazut de acord, in principiu, semnarea contractului fiind asteptata spre sfarsitul acestui an, imediat ce Moscova va da liber la exportul Suhoi 34. Algeria va cumpara 12 aeronave, au anuntat surse diplomatice rusesti cu ocazia Singapore Air Show, totul fiind deja agreat.

„They (Algeria) have been willing to get the Su-34s for a long time now. The related talks are ongoing and they have reached an advanced stage. Previously, the aircraft did not have the export certificate. Now the appropriate documents have been obtained. I believe the contract will be signed in mid-2016 or definitely by the end of the year. There is a mutual interest in the deal. Everything will be done this year”, a declarat o sursa (din cadrul delegatiei ruse de la Singapore) care si-a pastrat anonimatul.

Tot pe surse rusesti aflam ca alegerienii au intentia de a creste comanda pana la un total de 40 de Su 34, iar interesul pentru acest tip de aeronava a crescut odata cu dislocarea lui in Siria acolo unde avionul a fost pentru prima oara dotat cu rachete aer-aer, dovedind astfel ca este un real “fighter-bomber” care poate executa atat misiuni de atac la sol cat si de vanatoare (protectie).

In acest moment Algeria opereaza o flota de 44 de aeronave Suhoi 30 (comandate intre 2006 si 2010) si asteapta inca 14 comandate deja si care vor ajunge in tara incepand cu acest an, pana in 2017.

GeorgeGMT

37 de comentarii:

  1. O tara africana ca si Algeria are o aviatie mai moderna si letala decat Romania, tara membra NATO si UE.Cand exista vointa politica se gasesc si banii necesari pentru inzestrarea si instruirea fortelor armate.
    Poate ca algerienii vor cumpara si SU35 daca acest aparat va fi disponibil la export si pentru ei.

  2. Algeria este un bun client pentru Rusia.
    Sunt în curs de executie contracte privind 360 BMP-1 (si optiuni BMP-2M), 200 tancuri T-90SA, 38 sisteme „Pantir-C1”.
    Pe 20 februarie, „Rostvertol” a livrat un elicopter Mi-26T2 dintr-o serie de opt.
    În 2017 vor fi livrate si douà Il-76MD-90A VKS.

    O observatie, Algeria are Suhoi-uri Su-30MKI (A). E util de precizat fiindcà în familia Su-30 sunt multe diferente.

    Iar Su-34 nu este exportabil ca atare, versiunea exportabilà (în discutii cu algerienii) este Su-32.

  3. Ai uitat de Su-35(24 bucati) si Mil Mi-28(42 bucati)

    • Da, mai sunt niste Mi-28NE si câteva Buk-M2E de livrat.
      În schimb Su-35 sunt numai la discutii, au avut o demonstratie satisfàcàtoare în februarie la poligonul de la Tamanrasset. E vorba de o primà comandà de 12 exemplare pentru început, dar nu e nimic semnat.

  4. Algeria tara cu un PIB NOMINAL! de 181 miliarde de dolari, fata de Romania cu 205 mld ,avand o populatie dubla fata de cea a Romaniei…..

    tradare?

    • capatu' satului

      Iubesc trădarea dar urăsc pe tradatori

    • Ei, tradare… Alte prioritati. Noi inainte de inarmare masiva, trebuie sa facem o infrastrucura viabila, deja suntem atacati economic de rusi prin yerte companii, cum ar fi Lukoil si initiative de tipul NorthStream. Daca esti ultravulnerabil pe partea asta, poti avea ce forte vrei, faci bors cu ele.

      • Sau ma rog, sa se continue izolarea de facto a zonei Moldovei(romanesti) de restul tarii pe de o parte, in timp ce se incearca destabilizarea Basarabiei la 2 pasi de noi, iar pe cealalta parte, faceti glume ca moldovenii e saraci si prosti, si se imprastie. Asta, cand stati cu ochii ca pe butelie pe centrul tarii, sa nu cumva sa plece la unguri cu tot cu munti. Parca vad ca nepotii nostri or sa planga ca iar ati lasat o zona sa intre sub influenta rusilor fara un foc de arma.

      • Care ar fi „celalalte„priortati ale unui organism cu sistemul de aparare la pamant?

        • O infrastructura eficienta as spune ca e pe locul 1, dupa parerea mea. Asta ar ajuta la reducerea diferentei de trai dintre regiuni si implicit la cresterea stabilitatii interne. Apoi clarificarea situatiei zacamintelor din bazinul Marii Negre si demararea unor proiecte de extragere prin fracturare sau ce metode mai sunt viabile, in parteneriat cu niste state din UE, care sunt depwndente de Moscova pe plan energetic. Astfel li se deschide si lor optiunea de a ii strange pe rusi cu usa. La ora actuala, NATO nu prea exista asa cum ni-l imaginam noi si sincer chiar nu ne putem baza pe ei. Nu fiindca nu ar vrea, ci fiindca nu au cum. Ei depind de rusi. Noi suntem in pozitia de a avea puterea de a ameliora asta. Daca va ganditi ca ar veni rusii prin Bucuresti peste noi cu submarine senilate sau lanseaza rachete de croaziera impotriva unui stat NATO, mai ganditi-va. Eu as spune ca ei actioneaza la nivel economic si mediatic de ceva vreme impotriva noastra si nu numai. Cu efect maxim. Si de chestia asta nu te aperi cu tancuri, si nici NATO nu are cu ce sa ajute. Daca ar vrea.

          • capatu` satului

            infrastructura este varza pt. un motiv elementar binecunoscut de toata lumea,
            toate lucrarile de infrastructura se fac pe pret dublu`, daca se poate triplu sau marit de n ori, nu se supara nimeni, la noi este regula ca cel mai bine furi de la stat, bujetu`si noi toti putem duce oricat….pana la infinit,

            personal, as dori sa cunosc care este lucrarea de infrastructura majora fara smen,
            incepand de la lucrarile in domeniu informaticii unde s`au supt cei mai multi bani, continuand cu autostrada bechtel (cadoul dat tari de cel mai capabil priminister din istorie nastase), un cadou mik fata de cele 2 frecate,
            si terminand cu modernizarea liniei ferate dintre Ploiesti si Brasov – lucrare care nu s-a finalizat de peste 10 ani,

            Lukoil este libera…la mare la soare
            dosaru` a fost retrimis procurorului pt. refacerea urmaririi penale,

            serviciile noastre sunt praf,

            prioritatea noastra este hotia si smenu,
            si nu de ieri de alaltaieri ci de vreo 150 de ani,
            de cand monstruasa coalitie a adus domn strain tocmai pentru a putea face ce doreste fara nici o opreliste sau bariera,
            asta`i istoria democratiei de la noi 150 de ani de smen,

            dotarea noastra actuala militara este sub cea din `40,
            si atunci stateam tot la fel de bine cu o conducere militara care mai bine se apuca de pascut vaci

            • Adevarat, dar la noi coruptia e ceva mai veche, cam de cand am fost dominati de turci. Insa sunt multe semne incurajatoare in acest domeniu. Corupti, hoti, smenari sunt peste tot, nu e o trasatura specifica unui popor sau al altuia. Conteaza foarte mult sistemul si societatea in care traiesti, care te poate penaliza sau avantaja. Asa cum in anii ’90 nu puteai sa misti decat pe marginea legii, acum cam infunzi puscaria. Oricum sunt convins ca nu se intampla asta fara un interes pronuntat al americanilor. Si e greu de crezut ca ne apucam noi de capul nostru sa facem reforme. Iar cei care sunt cu musca pe caciula normal ca nu or sa se duca la vale in liniste, acum se fac ultimele incercari de contraatac asupra DNA-ului. De ex. Tariceanu e foarte constient ca nu mai are viitor in politica facand niste declaratii halucinante anti DNA, dar nu are de ales, fiindca nu te ajuta nici 80% in sondaje cand scapi sapunul la dusuri. Acolo sunt alte „sondaje” huehuehue.

        • Vad ca ignorati situatia Algeriei, dupa un razboi civil in toata regula in anii 90′, inca cu un fel de razboi civil la scara redusa in sud…, inconjurata la est si sud de focare de razboaie… nu cred ca ati vrea sa schimbam locul cu ea pentru cateva tancuri si avioane… hai mai bine asa…

        • De fapt e cazul clar al unei tari sarace sub dictatura care da totul pe arme, in defavoarea educatiei, sistemului medical etc….
          The military expenditure was 4.3% of the gross domestic product (GDP) in 2012.[5] Algeria has the second largest military in North Africa with the largest defence budget in Africa ($10 billion).[15]

          • Gogu' de la cazane

            Spre deosebire de cazul Ro, al unei tari bogate supt „democratie”, care da putin pe arme in favoarea educatiei, sistemului medical, etc… Da, da… da … aha…

            Ca 4,3% sa dea 10 miliarde $ ar trebui ca PIB-ul sa fie in jur de 235 miliarde $…..

            • 1. repet… cand de rau om fi noi…. tot nu suntem Algeria…Pai in Marocul de langa… mult mai solid si asezat ca Algeria, 70% din ingineri erau in anii 90 romani, bulgari, francezi, italieni….. ce iti spune asta legat de sistemul lor de educatie?
              2. depinde daca PIBul era in valoare absoluta sau echivalat putere de cumparare, curs d eschimb, etc… oricum nu 15-20% diferenta e punctul cheie al discutiei de mai sus…

    • imi vine grru sa cred ca romania are un pib de 205 mld

      • PIB Romania anul 2015: peste 710 miliarde lei, aproximativ 160 miliarde de euro, aproximativ 208 miliarde de dolari sau peste 400 miliarde dolari in PPP.

        Surse sunt multe, Banca Mondiala, FMI, Eurostat, sunt citate unele dintre ele si pe Wikipedia, surse pt PIB-ul in lei sunt la Angerpres, Pro TV, Mediafax, chiar si Antena 3, n-am dat link-uri sa nu fie probleme ca ala e site comunist, ala e de stat, ala e nu stiu ce etc fiindca toate dau aceleasi cifre.

        • daca pib-ul romaniei este de 205 miliarde de euro atunci cum **** in **** tara asta e vai de capul iei , teoretic de bani istia puteam sa facem o armata ca lumea si spitale la standarte europene si multe altele

          • In principiu din doua motive, mai ales al doilea:

            1. se colecteaza relativ putin la bugetul central fata de numarul total de taxe si valoarea totala a taxarii, noi suntem o tara cu taxare mare la fel ca majoritatea din Europa, in schimb in Europa colectarea la bugetul e undeva pe la 42 – 45 procente din PIB urcand pana la recordul mondial al Danemarcei undeva pe la 50 virgula ceva,

            si mai ales

            2. Putinii bani stransi la buget sunt – A – R – U – N – C – A – T – I – pe apa sambetei in principal pe tot felul de 2a) ajutoare dar si pe 2b) plata a sute de mii de angajati degeaba si 2c) contracte umflate pana in stratosfera…

            PS: n-am zis 205 miliarde de euro, vezi mai sus, in euro ar fi cam pe la 160 mld.

            • Editez mesajele in graba si se vede: am uitat sa mentionez ca la noi colectarea la buget e undeva pe la 30 de procente, desi am citit ceva articol cum ca ar fi scazul la 29 virgula ceva.

              • @Sorin2 – Colectarea in ultimii ani a crescut constant de la 29.5% in 2011 la 33,5% in 2015,mai ales datorita activitatii ANAF din 2015.
                Ce ma frapeaza pe mine este faptul ca bugetul SUA are colectari de doar 16-17%.
                Cu un PIB de peste 17 trilioane,bugetul SUA colecteaza circa 3,3 trilioane.
                Nu stiu cum sa interpretez asta.Poate doar daca investitiile SUA in strainatate sa fie luate in calcul la PIB.dar taxele sa fie platite in tarile unde isi desfasoara activitatea.

                • Fata de procentul de colectare, trebuie avut in vedere ca tu vorbesti doar de bugetul federal, dar daca vorbim de bugetul general consolidat ( buget federal, buget statal, buget al primraiei locale), ajungem la alte procente. De exemplu TVA-ul in SUA merge catre bugetul statului respectiv nu catre bugetul federal.

      • pib Romania 2015 158mld euro.

  5. Off : aseara la o emisiune pe Digi a aparut sitrea cum ca Romania in cadrul programului de achizitii si inzenstrare va ANSAMBLA in tara viitorul transportor bilindat dupa ce in prealabil se va alege o firma castigatoare . Alte informatii nu au fost furnizate . Deci ce se vehicula si s-a mai discutat si pe aici se pare ca se va intampla. Cred ca trebuie sa punem cruce programului TBT dezvoltat de cei de la Moreni sau in cel mai bun caz sa ne asteptam macar la o colaborare.

  6. Off topic:

    Norvegia difuzeaza un serial despre finlandizarea tarii de catre rusi in viitorul apropiat. Se spune ca ar fi foarte bun.

    http://www.politico.eu/article/occupied-norwegian-tv-series-thats-enraged-the-kremlin-norway-russia-occupation/

    „But this implausible plot device is ultimately just an instrument for exploring something that is entirely plausible: Call it Russia’s “velvet occupation” of a European country.

    When the Russians come to Norway, there are no tanks or fighter jets or “little green men.” The diminution of Norwegian sovereignty and the assertion of Russian control is much more subtle and visible only to those who care to notice. In the absence of a defensive alliance like NATO to deter the Russian threat, the mere mention of war leaves Berg with little choice — at least initially — but to go along with the “temporary” occupation. On the surface, life remains normal for most Norwegians, who go about their daily business as though nothing had changed.”

  7. nici eu nu as schimba romania pe problemele de toate natiile pe care le are algeria, chiar daca inoata in petrol si cu 1000 de suhoiuri, nu 30. oare ce or face azi cu tot petrolul ala la 10 usd barilul cu cat cica vand iranienii ca sa intre pe piata din vest?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *