Americanii chiar vin de aceasta data

abrams-tank-920-13

Si oficiali de la Washington si comandantul militar al NATO – generalul Breeedlove – au tot sugerat sau chiar au declarat direct ca pe granite estica a NATO Statele Unite au de gand sa disloce tehnica de lupta si armament greu…

Acum nu stim exact ce inteleg americanii prin “armament greu” dar din ce am aflat noi lucrurile chiar sunt serioase.

Conform cu  declaratiile unor oficiali americani de rang inalt Washingtonul are in vedere dislocarea pe frontiera de est a Aliantei a 5000 de militari, tancuri, vehicule de lupta ale infanteriei, poate artilerie, etc. Statele vizate pentru a primii trupe americane sunt Tarile Baltice, Polonia, Bulgaria si Romania.

Daca aceasta propunere venita din partea Pentagonului  va deveni realitate ar fi pentru prima oara dupa sfarsitul Razboiul Rece cand americanii ar avea armament greu pe granita estica. Astfel daca Casa Alba si Secretarul Apararii, Ashton B. Carter, ar da unda verde forta militara pe care americanii o vor desfasura –la nivelul unei brigazi mai “corpolente” – nu va afecta cu nimic echilibrul militar din regiune, dar va reprezenta un semnal foarte clar atat pentru Rusia cat si  pentru aliatii est-europeni.

Conform unor speculatii din presa de peste ocean Tarile Baltice vor primii fiecare echivalentul unei companii – aproximativ 150  de militari, in timp ce Polonia, Bulgaria si Romania (de Ungaria inca se mai discuta) vor fi gazde pentru un efectiv ceva mai mare – 750 de militari, echivalentul unui batalion.

Pana acum americanii au evaluat deja costurile modernizarii/modificarii infrastructurii din locatiile alese: cai ferate, sosele, spatii de depozitare si au in vedere alocarea de fonduri pentru adaptarea infrastructurii la noile cerinte.

Daca totalul militarilor americani va fi cel speculat – 3000/5000 de oameni – , atunci ne putem astepta ca pe zona tehnicii de lupta sa avem de a face cu aproximativ 1200 de vehicule (MLI Bradley, obuziere autopropulsate, etc) din care 250 de tancuri Abrams.

Din surse publica americane stim ca Pentagonul este destul de sigur ca planul sau va fi aprobat pentru ca deja se asteapta ca Secretarul Apararii  sa semneze in curand un ordin de stocare de echipament greu in Europa de Est, iar Romania are sanse bune sa fie printre destinatari.

Fac aceasta afirmatie pentru ca in ultimile luni s-au atribuit sau sunt pe cale sa se atribuie o serie de contracte in Romania care tin de constructia sau de modificarea anumitor structuri care ar suporta parcuri de vehicule, cat si modernizarea unor instalatii pentru stocarea munitiilor si a combustibilului.  Pana acum ce s-a atribuit a tinut foarte mult de retelele de comunicatii, iar restul este la ora actuala in faza de evaluare a ofertelor, in timp ce atribuirea va avea loc probabil in urmatoarele saptamani sau luni, dar oricum inainte de inchiderea anului fiscal 2015 (30 septembrie).

Astfel ca deocamdata suntem aproape siguri ca in Romania va fi stocata tehnica de lupta americana si este posibil ca pana intr-un final sa avem si echivalentul unui batalion dislocat aici permanent…

PS Poate n-ar fi rau ca Pentagonul sa aiba in vedere si realizarea unei autostrazi care sa permita Fordului de la Craiova sa exporte mai usor autovehiculele produse in Banie. N-ar fi de asemenea rau sa le faca si celor de la Dacia bucata aia de autostrada sa poata si aia sa exporte la costuri mai mici, ca daca guvernele noastre nu sunt in stare sa construiasca doua bucati de autostrada pentru doi investitori foarte importanti, poate reuseste Pentagonul.

GeorgeGMT

 

 

96 de comentarii:

  1. Ghita Bizonu'

    Sau poate ar fi suficent sa isi dea OK ul ptr constructia autistrazilor alea. Ca sunt niste chestiuni f curioase in legatura cu drumurile noastre …

    • io inteleg ca vin americanii… dar sa nu le aruncam inca cu praf in ochi ca nu au ajuns inca…

    • da ma nu se fac pt ca un prim ministru asteapta sa primeasca spaga de aia ii curioasa treaba cu autostrazile noastre ca asa la invatzat nastase cu autostrada bechtel

  2. La importanța geostrategică a României, aici ar trebui dislocată o brigadă de Abrams, cu sistemele antiaeriene aferente.

    Cât despre autostrăzi, făcuse Moise Guran o emisiune despre cum se fac așa-zisele autostrăzi la noi comparativ cu tehnologia de construcție germană. Poate cineva să pună un link la emisiunea respectivă că eu nu o găsesc…?

    • Am vazut-o si eu … ideea era destul de simpla. Ai nostrii pun stratul gros de pietris si apoi toarna asfaltul: gradul de tasare ulterior este mult mai mare si apar fisuri / alunecari / denivelari care trebuie reparate (alti bani, alta distractie…) iar startul de bitum care trebuie pus are o grosime foarte mare si incarca masiv factura la lucrari pt ca marea parte se importa (nu prea se mai face in RO). Nemtii in schimb peste stratul de pietris pun unul de beton rutier si apoi isi permit sa puna unul mai subtire de bitum. Impusca 2 iepuri dintr-un foc: rezistenta mai mare a lucrarii (betonul actioneaza ca un liant pt pietris si ca un pat stabil pt bitum) si costuri mai mici (betonul rutier produs local e mai ieftin decat bitumul importat). Dar la noi nu se gandeste ori nu se vrea sa se gandeasca pt ca unde apar costuri mari apar si posibilitati de a fura mai mult ca sa nu mai zic ca firmele care verifica stadiul lucrarilor ori sunt complet ignorate de CNADNR cand arata cum fura constructorul (ar trebui desfiintata compania asta, e doar o capusa inutila …) ori sunt mana in mana cu el …

      Nu avem autostrazi de la Pitesti si Craiova pt ca e mai prioritar sa nu stea unii in coloana pe Comarnic-Brasov (oare cand o sa le intre in cap ca nu e viabila o autostrada pe acolo si totul se poate rezolva cu centuri ocolitoare …) sau pt ca unii vroiau autostrada Bucuresti-Alexandria de parca Teleormanul era cel mai bogat judet al Romaniei..

      • Scuze am vrut sa zic stratul … graba …

      • Tehnologia depinde si de solul pe care se face autostrada. Ma indoiesc ca merge tehnologia germana peste tot. Daca ai o alunecare de teren pe sub stratul ala mic de pietris si beton se duce totul dreaq. Nu sunt expert la drumuri dar nu cred ca la noi ar merge.

        • Stratul de pietris ramane la aceeasi grosime, nu acolo se face economia … ci la bitum care e foarte scump si care se pune mai putin, sub el fiind stratul de beton intermediar. La noi nu se prea mai produce bitum da fabrici de ciment inca mai avem si astea ar fi super fericite sa contribuie … deocamdata livreaza doar pietris din cariere…

          • amice,la o autostrada se foloseste pietris pentru ca odata tasat la densitatea optima nu se mai taseaza,se pune folie de plastic armata cu fibra de sticla,pe urma se toarna un beton semiumed facut din sort 0-32 mm la care se foloseste 50 kg ciment la metru cub,acest beton este tasat,pe urma vin 3 straturi de asfalt,stratul de baza format din sort 0-32 mm,stratul intermediar din sort 0-16 si stratul de uzura care in mod normal este facut din roci dure (granit,bazalt) concasate,asa lucreaza italienii si daca nici astia nu stiu sa faca sosele inseamna ca pigmeii din Africa le fac mai bune,bitum pentru asfalt se face si la noi,problema e calitatea lucrarii,intre straturi se pune amorsa,tapet textil sintetic si iar amorsa,smecherii fura si la ciment si la bitum,tapet si folie ioc,in plus mai aduc si bitum facut din petrol de la Marea Nordului (este mai ieftin) care este acid asa ca la prima ploaie asfaltul incepe sa se descompuna.

            • Amice nu-ti inteleg mesajul … sau mai clar ce ai vrut sa spui … adica la noi se foloseste tehnologia italiana pe care o detaliezi tu si prin consecinta ar trebui sa avem cele mai tari autostrazi din lume, dar e vina doar a constructorilor care fura pe rupte ??? Cu prima parte nu te pot contrazice, dar a doua este exact ce am spus si eu, toata lumea stie ca spre margini stratul e ingustat si acolo se fura …
              Unde se mai face bitum la noi? In combinatele lui Nicoale care le pune in functiune cand vrea muschiul lui ca nu ma prind … da ceva exemple, eu am avut surse doar din industria cimentului si poate am fost partinitor pt ca aia tipa ca furnizeaza doar pietris din cariere si atat, ciment ioc … daca tu ai alte surse baga sa stim si noi…

            • Amice, betonul nu se tasează, doar se vibrează, stratul de bază de mixtură asfaltică nu e cu sort 0-32 și în toate rețetele de mixtură asfaltică se folosește, conform normativelor, piatră concasată de carieră. Că la noi, ca să poată fi scos prețul mic cu care înecații vin la licitații, nu se folosesc agregate concasate de carieră, ci agregate de rîu, nu se pun straturile de mixtură de grosimea cerută, e altă poveste, că nu se amorsează cum trebuie înainte de așternere, că mulți consideră o glumă compactarea sau că trebuie să meargă încălzirea și vibrațiile la grinda repartizatorului pentru a scoate o lucrare de calitate. Plus că sînt mulți care fac drumuri, fiindcă, nu-i așa, românul se pricepe la toate. Despre celebrul Guran ce să zic? Mănîncă căcat cu polonicul. El încă nu a aflat care e diferența dintre mixtură asfaltică și bitum

        • Si clipul lui Moise Guran, chiar m-am inselat … nemtii fac economie si la balast nu doar la bitum cu placa de beton …

          http://www.biziday.ro/2013/10/04/clubul-celor-care-muncesc-in-romania-episodul-3/

          • si placile alea de beton incep sa danseze in sus si in jos…
            este mult mai greu sa repari betoanele decat asfaltul

            • ai fost vreodata in DE cu masina? 🙂

              • Nu crezi ca ceri prea mult? 🙂
                Matale nu ai vazut betoane care danseaza cand este luna plina pe ritm de rock???

                • @nenea Cine merge la Corbu , ca sa cobori la plaja trebuie sa mergi pe un drum facut din placi turnate din beton.Pe care drum isi carau astia tunurile alea de coasta ca sa trage in rusi. De jur imprejur la Combinatul adica vreau sa zic ruina aia de combinat privatizata(taiata) de ucraineni din Tulcea, drumul e facut numai din placi de beton, tocmai din cauza traficului de mare tonaj care era regulat pe vremuri de impliniri marete.
                  Alde hitlera turnau 1 metru grosime la betoanele lor de autostrazi.
                  Asa ca betonu gros bate bitumu gros!

                  • Si gandeste-te ca ala de la Corbu nu a mai vazut reparatii / mentenanta cam de 10 ani…in schimb A4 (centura Constantei) incepe sa fie cam praf, la ultimul pod inainte de bifurcatia Bucuresti / Agigea, daca nu esti atent si mergi cu 130, risti sa dai cu capu’ de plafon si baia de asfalt. Io v-am zis 🙂

      • Lasand la o parte gogomania cu autostrada catre Alexandria …. totusi o aitistrada Bucuresti-Brasov – Borsa are interesul ei … si nu ma gandesc la aai care se duc sa isi faca un gratar langa Bucegi (din oartea mea pot sa stera in coloana ,… )
        Insa ar lega Bucurestiul si Ploiestiul si Campina de Brasov si de aici catre intregul Ardeal dand si o conexiune spre vest. Adica un drum carer ar putea avea importanta economica maxima si care ar „debusa” la Constanta . Ma gabndesc l;a portul Constanta nu la Mamaia sau plaja 2 Papuci

        Importat ar fi sa unim si Pitestiul si Catoova de Sibiu si de aici de undeva spre Vest … si asta ptr ca mai ales avem industria auto concentrata pe linia Craiova-Pitesti.

        De fapt cam astea erau cnava in cap rosturile celro 2 autostrazi presupus „concurente”

        • Importanta economica raportata la costuri ar fi… o mare paguba. Pai pentru Pitesti – Sibiu ne da UE 85%, iar tu vrei sa platim 100% pentru Ploiesti – Brasov? Tu crezi ca traficul de TIR-uri dinspre est iti va traversa muntii pe un drum cu sute de metri mai inalt decat traseul de pe Valea Oltului? Tu crezi ca marfurile produse de Dacia (unul din principalii exportatori ai tarii) vor face un ocol de cateva sute de km spre est, ca sa traverseze muntii? Idem pentru TIR-urile ce traverseaza Dunarea pe la Calafat – Vidin?

          Terminati cu prostia de autostrada Ploiesti – Brasov. Asta n-ar ajuta decat traficul turistic SPRE capitala. Atat. La dus, spre Brasov, vei ajunge mai repede pana aproape de statiune, insa apoi vei avea de asteptat, in coloana, deoarece nu exista capacitate locala de preluare a traficului. Sa bagi miliarde de euro intr-o asemenea aberatie nu dovedeste decat faptul ca cineva ia o spaga de cel putin cateva zeci de milioane de euro.

          Doar un singur proiect e mai tampit decat Ploiesti – Brasov… traseul de autostrada Iasi – Bacau – Brasov – Bucuresti. Cretin e putin spus despre dl. Rus, care a putut defeca o asemenea minunatie.

          Pitesti – Sibiu, cu 85% de la UE, trebuie sa fie prioritatea zero. A porni o noua autostrada platita 100% din bugetul de stat, intr-un moment in care noi abia reusim sa strangem cei 15% pentru cofintare la proiecte platite cu 85% de UE, ar fi tradare nationala, fara nicio exagerare.

      • si mai este o chestie , ceea ce putini o stiu , personal am auzit-o de la un fost profesor de chimie organica , specializat pe polimeri , de la Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti (scuze de poveste , dar sper ca veti gasi informatia relevanta) .
        respectivul profesor a fost chemat acum cativa ani sa preleveze probe de asfalt din diferite locuri de pe autostrada de la noi din tara . aparusera la nici 1-2 luna fisuri , dupa ce s-au efectuat lucrari de reparatie , si cineva (nu mi-a zis cine) a inceput sa puna intrebari cu privire la calitatea lucrarii . omul a luat probele , le-a studiat , a adaugat chimicale , reactii chimice etc , si a concluzionat : lipsa polimerului ce confera elasticitate asfaltului si lipsa polimerului autoreparant (va rog nu ma intrebati denumiri ,chiar nu cunosc) .
        apoi , omul a pus totul pe hartie , in paralel cu specificatiile pe care le-a dat firma care a efectuat lucrarile (ce cantitati de bitum , de asfalt , polimeri au adaugat etc) .
        contractantul a venit la profesor , a ridicat hartiile si mostrele , a fost foarte surprins cand profesorul i-a spus de concluziile lui , si a plecat .
        nici in ziua de astazi , respectivul nu l-a mai contactat pe profesorul acesta sa-i zica ” da domnule , ai avut dreptate , nu baga astia polimeri decat pe hartie ” .
        atat mai retin , ca polimerii astia nu-s chiar ieftini : un sac de 20 kg se adauga la cateva sute kg de asfalt (fiecare cu reteta) , si pretul e undeva intre 60-80 euro/sac , iar polimerii autoreparanti ar fi si mai scumpi .
        atata stiu eu , discerneti voi !

        • @Timeshift Ce sa discernem… de parca nu stie toata lumea ca se face totu de mantuiala ca sa se strice , ca sa mai venim o data , si inca o data si tot asa sa luam bani mereu, si spaga si ia sa le taie cineva capu daca nu iese treaba cum trebuie sa vezi atunci autostrazi la nivel frantusesc…e o preferinta personala, imi plac mai mult alea frantozesti decat alea nemtesti!

      • Am vazut si eu o stire mai demult despre asta. Romania este un producator de ciment de traditie si s ar putea acoperi fara probleme necesarul de beton rutier cu ce se produce in tara. Problema e ca nu se vrea.
        Cineva face mai multi bani importand asfalt si bitum decat daca utilizeaza ciment produs in Romania de catre muncitori romani.

    • Ai sa fi surprins dar nu suntem asa strategic asezati. Nato vrea sa opreasca rusia sa avanseze prea mult in prima faza a unui conflict sa permita puterilor sa mobilizeze armatele lor. Pe cand drumul catre germania franta uk e prin polonia. Prin romania nu ajungi decat la greci…”

      • NATO vrea sa intarzie avansul rusesc cu o amarata de brigada si aia imprastiata prin 5-6 tari de la nord la sud?! 🙂
        Noi suntem destul de strategici as spune, chiar mai „strategici” decat Polonia.

        • Nato nu inseamna doar sua ci si tarile nato din europa de est.

          Noi ne bazam pe unguri, bulgari si greci sa tinem balcanii.

          Cat despre zona strategica…. Nu mai suntem in 1600 sa fie obligati sa vina pe aici pot lua stramtorile cu debarcare directa in ele…mai ales ca acum au crimeea ca baza

          • „Noi ne bazam pe unguri, bulgari si greci sa tinem balcanii.” :)))

            Ungurii care sia-u bagat piciorul in americani si sunt sustinuti financiar de rusi.
            Bulgarii care la televizor ii injura pe rusi dar in rest stau la gratare cu ei.
            Grecii sa nu mai zic, tara NATO care cumpara o parte din armament de la rusi si e condusa de un guvern sustinut de rusi.

            „Nato nu inseamna doar sua” – aici gresesti. NATO = SUA. Restul sunt niste lachei amarati care executa ordine si trimit carne de tun in elegant-denumitele „teatre de operatii”.

            In rest, bucuria ca ceva armata straina vine sa ne apere/elibereze a mai fost si in 1944.

          • „Noi ne bazam pe unguri, bulgari si greci sa tinem balcanii.”

            Era o gluma nu? 🙂 🙂 🙂

          • @ robi : ” Noi ne bazam pe unguri, bulgari si greci sa tinem balcanii ”
            pai ungurii mai nou s-au dat cu Putin – vezi contractele pentru centrala atomica , gazoductul turkish stream si mai aveau ceva contracte economico-agricole .
            bulgarii … cu jumate de gura zic ca-s europeni , cu juma de gura zic ca-s pro-rusi . in plus , bulgarii nu au nici cat noi armata .
            grecii , s-au dat pe breaza cu rusii , a se vedea vizita prim-ministrului lor la moscova , documentele bilaterale semnate etc . deci nici pe astia nu ne bazam .
            unde mai pui ca nici sarbii nu ne prea plac , si oricum ei sunt pro-rusi decand cu razboiul din 1999 , cand rusii si chinezii au fot singurii care le-au luat apararea – am inteles ca o sa cumpere si ceva echipament militar rusesc mai nou , ceva miguri .
            premierul slovac i-a facut curte lui putin , tot cu gazoductul .
            ucraina e in galeata …
            pe turci ii doare in cot de noi , si-n plus mai nou sunt mana in mana cu putin …
            ar mai fi polonezii dar sunt prea departe de noi , si in plus sunt mai ingrijorati ei de propria lor siguranta decat a noastra .
            ramane eventual sa-l conjuram pe Aquaman , sa vina din Marea Neagra si sa ne apere …

          • Bre hai sa lasam glumele astea care sugereza ca Stramtorile si in general pozitia Romaniei nu mai este cea fost cand in Vest au aparut zeci de articole si carti tocmai despre importanta acestei zone geografice, cand Rusia s-a simtit amenintata in mod real tocmai cand pe flancul sudic au aparut probleme.
            Zona noastra geografica este una de maxima importanta economica si geostrategica.
            Nimeni din Vest nu s-a alertat cand Rusia a militarizat Kaliningradul.

        • Un semnal dat Rusilor! Care deja s-au deranjat foarte!

        • eu credeam ca americanii astia aduc 3 brigazi.
          1 in Tarile baltice
          1 in Polonia
          1 in Dobrogea (+Bulgaria)

          dar ei trimit in loc de BRIGAZI, 3 BATALIOANELE.
          macar daca ar fi 3 Batalioane de tancuri….

      • Gogu' de la cazane

        Sau la Bosfor, desi drumul e destul de lung… O debarcare desi mai rapida e mult mai periculoasa, plus ca nu poti aduce la fel de multe trupe si tehnica.

    • N-am vazut emisiunea lui Moise Guran. De curiozitate, dumnealui a luat in considerare si faptul ca, in Romania, clima este mult diferita de Germania? In Romania, de exemplu in Iasi, in iulie ai zile cu 40 de grade, in timp ce in februarie ai si nopti cu -20 de grade.

      Ei bine, bitumul si betonul reactioneaza diferit la o anumita temperatura. Daca am aplica „solutia germana” s-ar putea sa ne trezim cu cele straturi desprinse unul de altul, datorita dilatarii diferite. Si uite-asa, o sa inlocuim bitumul mai des. Deci, pentru noi, o solutie numai cu beton, sau numai cu bitum, s-ar putea sa fie mai avantajoasa.

      • Nu stiu …
        Ins atin minte ca acu vreo 40 de ani am auzit o „poveste”. CIca soseaua dintre Iasi si Bacau era cea mai cea din R.S Romania. 2 starturi de „pat” (adica balasat) cu granulatii diferite, peste care era placa de beton peste care era asfalt destul de cea mia buna calitate .. Astfel incat la nevoie tancurile de la Bacau sa pota ajunge cu viteza maxima la Iasi . (Se mai zicea si de late drumuri .. care poa aratau ciomsecade .. asta pnan a ce trecwau primele 20 de tancuri .. ca la la 100 lea soseau devenea un cosmar!!! Ma rog pe acolo nu se asteota numeni sa treaca tancuri romanesti)

  3. Nu e nimic curios…nu bagi cofinatarea de 15% (la stat ma refer) ciuciu 85% de la ue. Daca nu incadreaza la fonduri ue, atunci e nasol…bataia se duce pe parandarat, jonglerii cu scosul banilor magici sunt necesare daca tu suporti 100%.

    • Dacă ne exploatam judicios resursele naturale în loc să le dăm pe gratis la străini ne făceam singuri autostrăzile. De beton, să treacă și Abramsu pe ele fără probleme.

  4. Pacat ca nu mai traieste bunicul meu, un regalist incurabil, ca sa poata vedea miracolul. O buna parte din generatia lui i-au tot asteptat in ’44 sa apara… i-au asteptat prea devreme.

  5. Salutari.
    Si Rusii si Americanii sunt niste imperii care isi vor impune hegemonia pe unde vor ajung. Se pare ca „ocupatia” americana, este ceva mai constructiva si mai progresista decat cea ruseasca dar tot „ocupatie” ramane.
    O fi mai bine cu americanii, nimic de zis …. dar mare atentie si la ei. Americanii respecta cu adevarat democratia la ei in tara in rest pe unde au calcat nu prea au avut treaba cu „respectul” ….. despre Rusi ce sa zic astea pe unde au calcat nici iarba nu a mai crescut.
    Nimic nu e gratis pe pamant si cred ca americanii stiu sa isi negocieze pretul platit de Romani, va recomand sa cititi cartea Confesiunile unui asasin economic.
    Daca credeti ca este scumpa aici o gasiti gratis http://cosmin-dumitru.ro/wp-content/uploads/2010/04/Confesiunile-Unui-Asasin-Economic.pdf

    • Newsflash pentru tine: Romania, de bine, de rau, este la intersectia a trei „civilizatii” (blocuri/clanuri/… spune-le cum vrei). Daca tu crezi ca Romania poate fi independenta in aceasta situatie, atunci te rog sa-mi dai si mie niste ciuperci magice de-alea, ca sa fiu si eu la fel de optimist.

    • Am citit cartea. pai noi am depasit momentul acesta! Bechtel a fost deja la noi! Dupa declaratia ambasadei SUA, urmeaza instaurarea unei nio economii! Dar de cine sa ne frica mai tare, de ai lor sau de ai nostri? S-ar putea sa fie mai ieftini ai lor!

  6. Cum bine spunea , cine spunea : ‘ Cele mai bune arme din lume se dovedesc a fi şi cele mai scumpe, însă oferă armatei care le deţine un avantaj strategic teribil în treatrele de operaţiuni militare.

    Însă nu doar banii alocaţi Apărării menţin o ţară în topurile celor mai puternice state din lume, ci şi o economie performantă, care păstrează nivelul investiţiilor în industria militară la nivel ridicat, conform therichest.com. „

  7. Nu se poate oare ca si la Marea Neagra sa vina americanii pe termen lung?Daca Ivan nu respecta termenii jocului la Marea Neagra,de ce sunt eu obligat sa ii respect?Pe principiul „Crimeea pamant rusesc” si eu pot afirma.argumentat.”Insula Serpilor” pamant romanesc.Ca si Ivan,am istoria de partea mea!

    • Unde sunt stationati americanii de atata tim ?!
      Cam tot pe acolo vor stationa si posibilile trupe si tehnica . Dobrogea e destul de buna pt ei . Ori in cazul asta au portul Constanta pe care l au mai folosit , cale ferata (aici e posibil sa fie ceva presiune pt infrastructura ei ca asa au adus ultimul convoi de tehnica ) Si bimenteles aerodromul M Kogalniceanu pt aprovizionarea cu urgente .
      Dar ca sa te incurajeze pe Tine ca ntie ca ai Tu istoria de partea Ta n or so faca !!!!! Pt ca in primul rand au destule probleme din cauza Ucrainei dapai sa mai starneasca una ajutand Romania sa si recupereze insula aia !!! Are vre o valoare pt ei ?! E buna si din partea Ucrainei !!!

      Cat despre faptul ca venirea yankeilor in Romania ar putea avea efect pt niste bucati de autostrada cred ca are aceiasi legatura cu frectia la un picior de lemn !!!
      Nu cred ca Pentagonul ar avea nevoie de acele bucati de autostrada tocmai la naiba in interiorul tarii fata de granita de est !!! Logistica se va face pe cale ferata sau aerian si naval !!!

  8. Visul devine realitatea pentru unii, razboi la tine in ograda, a-ti vrut americani, acum ii veti avea, dar in felul lor.
    O noua zona de conflict pentru a se distra yankeii.
    Defrisarile nu se vor mai face cu drujbele, se vor face cu tancurile, bombele, dinamitele, etc, intr-un ritm alert si garantat ca nu va mai ramane un copac.

    • Pfffffff…Serios?

    • @Flanker.Asta-i vrajeala ieftina! Rusii nu-s tampiti,ei doar latra,cu sau fara SUA aici,nu vor face nimic in RO. Frectiile uzuale sunt fumate de mult,nu ne temem. Daca prin absurd ii mananca undeva,eu si altii ne vom duce negresit sa-i scarpinam. Mai terminati cu placa asta stupid! Duca-se-n pxxxa mamii lor de cioloveci!

      • @WW, nu tin cu rusii, dar la fel voi face si eu cu yankei iiii, personal ma inscriu in armata contra mancatorilor de mancare artificiala.
        Ar fi cazul sa mai cauti pe net sa ezi ce zic sheety ass Romania, adica acesti americani NATO iubareti de pace pe la spate cand nu ucid copii, femei sau oameni civili.

  9. Acum nu vreau eu sa devin ala paranoic, dar daca americanii trimit echipamente grele si soldati pe teritoriile tarilor estice din NATO, la un an jumate, poate chiar 2 de la ocuparea peninsulei Crimea, asta inseamna ca lucrurile nu s-au calmat deloc, asa cum pare la prima vedere. Ci dimpotriva, treaba se impute repede…si mai presus de toate, ‘aliati’ se asteapta la treburi nasoale pe viitor. Este de urmarit si ce se intampla prin China si mai ales relatia Ruso-chineza de pe viitor! PS In interviul ala acordat jurnalistilor italieni, Putin spunea ca nu are regrete….nici macar unul in toata viata lui de narod. Avea o priveire de-a dreptul demonica cand facea afirmatiile alea. Ciudat, sau nu….este faptul ca alti doi monstri care au avut aceeasi gandire au fost Stalin(idolul sau) si Hitler. Stim cu totii unde s-a ajuns sun conducerea unor oameni precum ei doi!

  10. Daca tot e vorba de presiune usa de Pentagon pe sobolanii rosii (guvern ) si rata mecanica cdt suprem Sa puna in vederea punerii in practica dotarii armatei romane . Ca altfel asta deja cand or venii Abramsurile dorm si mai linistit ca vegheaza americanii sau vb deja spusa din acel filmulet cu Hitler nu plange , ne apara nato . deh vb aa vegheaza da nu garanteaza !!!

  11. Treaba se impute, asta e sigur. Nu e deloc de bun augur. Daca incepe un conflict (doamne fereste) noi vom fi prinsi chiar in mijlocul ostilitatiilor si vom avea mult de suferit.

  12. „Daca totalul militarilor americani va fi cel speculat – 3000/5000 de oameni – , atunci ne putem astepta ca pe zona tehnicii de lupta sa avem de a face cu aproximativ 1200 de vehicule (MLI Bradley, obuziere autopropulsate, etc) din care 250 de tancuri Abrams.”

    ai inmulti si matale 1200 cu 2-3-4 sa vezi ca n-ajung oameniiaia nici cat sa conduca vehiculele, daramite logistica si trupe pe langa ele 🙂 🙂

    vezi ca-ti ies prea multe Abramsuri, de unde scoti cifrele astea bre 🙂 🙂

    la 3000-5000 nu ai cum sa aduci 250 de Abrams, matale bagi tancuri cat de trei brigazi, deci aproape 15.000 de cinefili

    „As of 2014, the armored brigade combat team is the largest brigade combat team formation with 4,743 soldiers.

    An ABCT includes 90 Abrams tanks, 90 Bradley IFVs, and 112 M113 vehicles.”

    • @gsg. Bre matale nu ma conspectezi cu toata atentiunea… Poate exprimarea mea a fost mai alambicata, dar ideea de baza – adica care trebe retinuta – este ca numarul de oameni n-are legatura directa cu fieratanile. Fieratanile vor fi stocate, „meleteri” se vor invarti si ei pe aici, mai un mall, mai un parc, o inghtata, un mic…
      Vorba lui Demn Radulescu „Te-ai prins?!”
      Ba mai mult decat atat depourile si depozitele US Army vor fi pazite de contractori locali nu de catre militari yankei.

      • ” Ba mai mult decat depourile si depozitele „” @ Coane Jorj GMT ce Dreacu bre vin astia si cu garniturile de tren : locomotive si vagoane cand aduc tehnica ?!!! Sau aduc trenuri dealea suspendate ca face Oparitu si linii deastea in Bucuresti sa se duca ” meleteri ” la mall , la o inghetata , la un mic ?!! Hai mai taie din ele da le dreacu da depouri hehehe !!!!

        • Nu puffy vin cu vaporul…se numeste „maritime prepositioning”

          • Off capitane de judet daca citeai mai sus un comm al meu mentinam Constanta ca port pt astfel de chestii . Mai stim si noi unii cu isi cara si Yankeii fiarele .

        • @Caporal. „Depou” in sensul mai vechi al termenului de „depozit” sau loc de pregatire pt militari.

          • Bre GMT din ce stiu eu Cuvantul DEPOU a desemnat cladirea in care se tine / intretine Locomotivele , incaz de intretinere chiar Vagoane si deasemenea materialul rulant pt transport in comun tramvaie , metrouri . Da ma rog nu fac un capat de drum dintrun cuvant . Sanatate si cer senin .

        • Apropos de trenuri, martea trecuta trecea pe langa Brasov un tren plin cu armament american, bag seama aia care acu cateva saptamani faceau parada in drum spre Cincu.

      • Daca vor fi pazite de contractori locali, rusii nu vor mai trebui sa plateasca pentru sabotaje.
        Orice se poate rupe de pe Abrams (senile, antene, scule) merge urgent la fier vechi. 🙂

      • bre, io nu cred ca aduc aia 250 de abrams in zona si dupa aia restul pana la 1200 de vehicule, le lasa aici parcate cu senila pe bulevard ca sa le pazeasca Titica Gogomitzeanu de la Sechiuriti In-corpore-tid SRL si dupa aia cand o fi nevoie la resboiu aduc ei si zecile de mii de oameni pt echipaje…

        adica de acord cu matale ca e probabil sa stocheze niste tehnica aici, dar nu cred ca la genul 250 de Abrams adica aproape trei brigazi armurizate cu armuri pt batai d’alea grele ca in fatza crasmei…

        • @gsg9. Nu crezi pent’ ca matale esti necredincios, da altfel daca te „atingea” vro baba mai bisericoasa cu vreo papornita in cap credeai… 🙂 Bre io spun adevarul, sa n-am parte de: Ponta, Dusa, macar 100 de generali, + 1000 de colonei, daca te mint! 🙂 🙂 😉 …
          Sa moara tot personalul armatei a XIV deportat in Siberia daca fac misto!

        • Granicerule articolulul din NY Times face referinta la 250 de vehicule care vor include Abrams, Bradley si Paladin, ce este „about right” penru a brigada grea (aproximativ 96 Abrams, aproximativ 90 Bradley, aproximativ 18-24 Paladin si restul tot felul de vehcule blindate de support si de geniu): http://www.nytimes.com/2015/06/14/world/europe/us-poised-to-put-heavy-weaponry-in-east-europe.html?_r=0

          • OK, de acord cu tine 🙂

            Insa eu am comentat vis’a’vis de ce scria GMTul in articol ca 250 vor fi numai Abrams plus restul pana la 1200 de vehicule si asta cu numai 3000-5000 de oameni

            De aia i-am dat exemplul cu brigada grea si i-am zis ca oamenii aia sunt cam mult prea putini pt 250 de Abrams plus restul pana la 1200 de vehicule

            • „A full brigade’s worth of equipment — formally called the European Activity Set — would include about 1,200 vehicles, including some 250 M1-A2 tanks, Bradley fighting vehicles, and armored howitzers, according to a senior military official.”
              Tehnica de lupta va fi mai multa decat personalul dislocat pe granita de est, iar acest lucru este o obisnuinta in astfel de cazuri…
              O parte din tehnica va fi folosita iar restul va fi stocata gata oricand sa fie scoasa din remize odata ce soldatii americani pot ajunge in Europa cu avionul in maximum 24 de ore.
              Asadar 1200 de vehicule si 3-5000 de militari, care se pot transforma foarte repede in mai multe brigazi operatioanle prin alocare unui numar crescut de militari.

              Una sa-l aduci pe John in Romania alta sa-i aduci lui John si tancul si TABul, etc, etc. Asta-i de fapt actuala filosofie a yankeilor.

              Bre daca nici acu’ n-am fost clar io stiu sa fac si desene 🙂 .

              • Bre, mai bine pune-l pe Alex sa-ti deseneze lu matale ca sa intelegi si matale ce vrei sa scrii acolo 🙂 🙂 🙂

                Ai scris ashe:

                „aproximativ 1200 de vehicule (MLI Bradley, obuziere autopropulsate, etc) din care 250 de tancuri Abrams”

                adica tu zici ca’s 250 de tancuri Abrams SEPARAT PLUS alte vehicles pana la 1200

                Eh, Alex a eggzplicat ce inseamna a brigade si am scris si eu undeva mai sus din ce am gasit pe net

                Ce au scris astia

                „A full brigade’s worth of equipment — formally called the European Activity Set — would include about 1,200 vehicles, including some 250 M1-A2 tanks, Bradley fighting vehicles, and armored howitzers, according to a senior military official.”

                matale trebe sa traduci ashe:

                echipamentul unei brigazi intregi – cu denumire formala „set de activitati mueropene” – ar include aprox 1200 de vehicule, INCLUZAND 250 de tancuri M1A2 VIRGULA masini de lupta Bradley SI obuziere blindate

                Deci in alea 1200 de vehicule intra 250 de PARANTEZA (tancuri + Bradley + obuziere) INCHIDEM PARANTEZA si cifrele corespund cu ce am gasit pe net despre armored brigade si ce a scris Alex

                Deci nu 250 de Abrams SEPARATE ci in alea 1200 intra 250 de PARANTEZA (tancuri + Bradley + obuziere) INCHIDEM PARANTEZA, adica cum a zis Alex: aproximativ 96 Abrams, aproximativ 90 Bradley, aproximativ 18-24 Paladin si restul tot felul de vehcule blindate de support si de geniu

                Deci nu sunt 250 de Abrams cum ai scris explicit in articol ci numa 96 + restul la pana la 250 sunt Bradley Paladin restul

                250 de Abrams ie multe tance omule, ie de vreo 3 brigazi a cate 5000 de oameni, Jarmanica are vreo 200 de Leo2A6 cu toatelelele

                Asta tot incerc sa-ti eggzplik da’ nu vrei sa pricepi 🙂 🙂

                Poate reuseste Alex sa te lamureasca

                Franceza asta in pzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzda maaaaaaaaaaaaasiiiii 🙂 🙂

                • Adica 250 de vehiule grele! Pai vezi, daca vorbesti clar inteleg ce vrei sa spui 🙂 . Rar, cu dictie si fara cidru’ dala cu gust de…
                  Daca pui astfel problema ai dreptate, nu total, dar ai 🙂 .

                  „ai inmulti si matale 1200 cu 2-3-4 sa vezi ca n-ajung oameniiaia nici cat sa conduca vehiculele, daramite logistica si trupe pe langa ele”, eu pe asta m-am axta cand ti-am raspuns trecand cu vederea nr de tancuri.

  13. „Poate n-ar fi rau ca Pentagonul sa aiba in vedere si realizarea unei autostrazi care sa permita Fordului de la Craiova sa exporte mai usor autovehiculele …”

    Pai sa ia Pentagonu’ legatura si cu dom’ doctor Oprescu ca are si el o autostrada suspendata aproape gata:
    http://www.reportervirtual.ro/2015/06/sorin-oprescu-autostrada-pentru-bucuresteni-anuntata-la-new-york.html.

    Si io ziceam ca numa’ Mazare fumeaza chestii fine 🙂

  14. Pentru tarile baltice e mai importatn, ca ei se simt in pericol de invazie terestra.
    Noi deocamdata nu avem granita comuna cu Rusia, asa ca ar fi mai folositoare vreo doua trei baterii de Patriot si o ecadrila de F-15 cu ultimele upgradeuri.
    Din pacate F-22 nu sunt sanse sa desfasoare la noi, sunt prea putine…

  15. Acum ca R. Moldova reintra sub dominatie comunista (adica rusa), iar la Bucuresti Ponta vrea sa para de neinlaturat, este un moment bun ca americanii sa aduca mai mult trupe si blindate grele, macar sa fie totul clar ca influenta Rusiei nu trece Prutul.

  16. f22 nu sunt ptr europa. stationeaza doar in sua. si nu se exporta.

  17. Daca tot vin americanii si s mai multi de data asa si o venii si soldatoaice o dedicatie pt Eroul ca sa nu mai studieze turele i sociologie
    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11049119_880824911961325_6836740082297631921_n.jpg?oh=b1e01e3eec2246645a8fcece63a79a1a&oe=55EB4961

    • Cuibusoru’ de nebunii de la SPP… unii din ei preteni cu Ogica…
      Taman acum au ajuns la concluzia ca trebe reformat SPP-u’… dupa ce astia au mancat bani grei… Ca sa ai contracte prin state din alea din inima Africii (contracte din alea cu 5-6 zerouri), obligatoriu trebuia sa ai un stagiu de cativa ani la SPP… Iar SPP angaja pe banda rulanta….

      • Ehe, ca bine le zici dany !

        • Daca ar acorda atentia cuvenita astia din servicii sigur ar descoperi oarece legaturi neortodoxe intre diverse structuri din SPP si aia de-i mediatizeaza pe post de victime prin Burkina Faso… Norocu’ unora ca au fost interzise cautarile pentru un anumit grup de cuvinte pe nea gogu, nea bingo si alte acareturi informatice…
          Asa cum am spus la noi se cauta adevarul in functie de destinatar…

    • James Bond de Dambovita ca cica spionau pt Pinocchio …

    • Sa vedem ce vor intelege rusii prin intarirea „flancului vestic”, adica daca se refera la Odesa si Transnistria, sau vor ramane pe loc in Crimeea si Donbas. Intre timp in R. Moldova fortele politice proruse sunt pe val.

      • @ musoiu,ai ceva date concrete? Mie mi se pare ca situatia e 51 la 49 pt pro vestici,cam ca la parlamentare!voturile lui vironin se impart pur si simplu intre dodon si usatii in schim creste PL ul..

  18. Daaaa,ursulica mor,mor,mor? Amu precis americici se vor sparia subit si vor pleca? Deie Domnu sa ramana pici-sa abramsi,strikeri si bradleiii,cu romanasi in eleeeeee!?

    • Si pe langa ei sa venim si noi cu un tanc nou, un TBT, ca sa vada yankeii ca meritam sa fim de partea asta a noii cortine de fier.

    • Tehnica asta de propaganda e verificata inca de pe vremea lui Kim Il Sung (sau Kim Ir Sen cum il stie Ghita). Nu exista zi in care poporul nord-coreean sa nu fie amenintat din afara.
      Cum in aceste conditii totul se subjuga interesului national, nimeni nu poate avea o alta opinie, intrucat va fi considerat tradator.
      O tehnica simpla de a elimina orice opozitie (sau critica la adresa regimului) 🙂

  19. poate iar ii asteptam 50 de ani:)

  20. Bre, io cînd vă spunem acu fo trii- patru luni să nu vă mai panicați așe, că nuie drea chiar așe de negru, n-ați vrut aă mă ascultați.
    Cît despre cei ce se plîng despre prezența americancilor prin zonă, că ocupație, că alea-alea… studiați puțin exemplul Japoniei, Coreei de Sud, Germaniei,Franței,Italiei etc. , țări „ocupate” de Americancia fo cinzăci+ di ani, și ce rău au ajuns ele.
    Și iar referitor la prezența trupelor în zonă, și iminența unui conflict tot în zonă,am mai spus-o, și o mai repet, părerea proprie și personală e că ne-am întors în timp, în plin Război Rece, doar că de data asta am nimerit de partea bună a Cortinei de Fier.
    Părerea mea, hîc…

    • Rusia, in prezent, cu atat mai mult nu mai poate tine pasul cu vestul intr-un nou razboi rece, deci probabil e cam mult spus.
      Ei se bazeaza pe armele nucleare, ca altfel nu mai poti sa compari armata rusa cu cea americana si nici capacitatea economica a Rusiei de a sustine un razboi nu mai e ce a fost odata.
      Dar ai dreptate, e bine ca acum suntem de partea care trebuie cand apar astfel de tensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *