Exporturile oficiale de armament din Rusia au atins recordul de 14 miliarde $ in 2012!

 

Exporturile de armament si echipament militar rusesc au depasit toate preveziunile, atingand in 2012 recordul de 14 miliarde $, aceasta suma insemnand cu un miliard peste vanzarile de anul trecut, potrivit afirmatiilor lui Putin.

Anul trecut Rusia a incasat 13,2 miliarde $ fiind al doilea exportator dupa SUA.

Anul acesta Rusia a efectuat vanzari in 65 de tari, 25% din comenzi au mers in India, 15% in Algeria si alte exporturi masive au mers catre Venezuela si Vietnam.

,,Cu siguranta Rusia va continua sa lucreze cu partenerii sai traditionali, in domeniul cooperari tehnologiei militare, dar este la fel de important pentru noi sa intram pe piete noi, inclusiv extinderea gamei de bunuri si servicii” a declarat Vladimir Putin.

Cel mai nou client este Irakul, ce a semnat un contrac in valoare de 4,2 miliarde $. In contract sunt prevazute 42 de masini Pansir S1, sisteme de aparare antiaeriana (probabil Strela-2/3 si Igla) si 30 Mi-28NE.

In 10 noiembrie a aparut o controversa legata de acest contract, cu privire la presupuse acte de coruptie. Mass-media sustine ca Moscova ar fi cerut socoteala regimului de la Bagdad, dar nu ar fi primit nici un raspuns.

Exportatorul mondial numarul 1 ramane SUA, care in 2011 si-a triplat exporturile ajungand la 66,3 miliarde $ potrivit Congresului.

Cele mai mari exporturi au fost facute in zona Golfului Persic, importatorul principal este Arabia Saudita.

Emiratele Arabe Unite au cheltuit 3.49 miliarde $ pentru un scut anti-racheta si 1 miliard $ pentru 16 elicoptere Chinook. Exporturi masive au fost facute catre India (4 miliarde euro) si Taiwan (2 miliarde euro).

 

 

 

Sursa: RT.com

 Am ales cu atentie titlul deoarece vad ca nu este mentionat Iranul in articol…

 

Citeste si

Depresie in lumea producatorilor de armament

Qatar si Emiratele Unite cumpara scut de 7,6 miliarde de dolari

 

 

 

NeroFlash

17 comentarii:

  1. Exemple privind aluzia cu Iranul din articol

    1

    http://s8.postimage.org/7pd8wv1ad/44ws5qbs0_iee.jpg

    2

    http://s7.postimage.org/k33u378fv/DSC1286.jpg

    3

    http://s2.postimage.org/kt1kx3mcp/Russian_Set_by_Night_Raven1.jpg

    sursele mass-media indica si expedierea unor Kolchuga passive sensor, dar Iranul nu le-a perezentat public, ca si in cazul Pantsir S1

    http://s1.postimage.org/c8ucnkubj/Topaz_Kolchuga_M_VVK_1_S.jpg

    • nero, kolchuga poate fi una din explicatiile pentru care intarzie treaba.

      doborarea unui B2 ar avea efecte deosebite asupra strategiei, ar fi o lovitura de imagine, de perceptie asupra invincibilitatii aeriene a SUA. sunt mai multi senzori pasivi pe piata (tamara etc) dar nu se stie daca functioneaza, daca nu s-au gasit modalitati de evitare. doborarea unui B2 ar reprezenta cea mai mare surpriza posibila, un soc care va fi trecut cu litere de aur in istoricul confruntarilor SAM vs air force. ar fi peste reperele date de doborarea U2 si F117

      • @ didi74

        Da, intr-adevar, doborarea unui B2 ar fi un eveniment major si foarte neplacut pt US Air Force. In mod natural surprize (placute si neplacute) vor fi de ambele parti. Totusi, nu cred ca un sistem radar va decide soarta conflictului iraniano-american 😉

        Doborarea „invizibilului” F-117 s-a realizat datorita a 2 factori:

        – sarbii stiau precis ca „invizibilele” care tocmai decolasera din Italia nu erau escortate de avioanele de tip EA-6 Prowler

        – inteligenta si improvizatia tactica de care a dat dovada colonelul Zoltan Dani

      • Stii cate B-52 s-au pierdut in Vietnam? Cam 31 pierdute atat din cauza rachetelor sol-aer cat si din cauza luptelor aeriene) . Deci despre ce soc vorbesti tu acolo. Tine minte un lucru: un agresor (generic vorbind) de talia SUA nu se vor impiedica niciodata de 1-2 sisteme carora li se face reclama si ar fi sau sunt performante. Ei mai curand cantaresc costurile si beneficiile unei interventii pentru ca de o victorie nu cred ca se indoiesc. Probabil au indoieli ca pacea de dupa razboi va fi la fel de profitabila si financiar vorbind comparativ cu pacea de acum. Din ce stiu eu despre „cinematica” marilor puteri in istorie niciodata nu s-au speriat de faptul ca o victima mai mica are cateva arme de speriat.

  2. „Pe hartie”, luand in considerare armamentul de care dispun, sauditii nu ar avea nicio problema in a invinge Iranul; in realitate le lipseste curajul, experienta si (mai mult ca sigur) pregatirea…….

    Este fantastica panoplia de arme din dotarea armatei saudite dar, cu toate acestea, au avut nevoie de americani de fiecare data cand au fost amenintati 🙁

  3. Ca de obicei ne holbam cu jind la altii in timp ce noi visam la nu stiu ce fel de inzestrare vorbim despre cum am alege n tip de armament de parca maine am pune banii jos!.apropo sper ca un articol referitor la tr m2 sa fie publicat dupa cum am citit undeva pe rumaniamilitary.

  4. SITUATIA IN CARE NE AFLAM ACUM ESTE DIN CAUZA CA EDUCATIA LA NOI ESTE PRAF SI NICI NU INTREVAD O SCHIMBARE IN BINE IN ANII CE VOR VENI.ACEASTA SITUATIE NEFASTA SE REFLECTA SI IN STAREA ARMATEI SI IN TOATE SECTOARELE ACTIVITATII ECONOMICE.PAREREA MEA STRICT PERSONALA ESTE ACEEA CA DACA NU INVESTIM IN CERCETARE SI IN MODERNIZAREA AGRICULTURII SUNTEM UN POPOR MORT FIINDCA PUTEREA ROMANIEI STA IN PAMANTUL EI SI VA ASIGUR CA DACA VOM PUTEA FRUCTIFICA ROADELE LUI NU EXISTA DUBIU CA VOM PUTEA SA MODERNIZAM SI ARMATA.PS:CAND MA REFEREAM LA MODERNIZAREA AGRICULTURII NU MA REFEREAM SA CRESTEM PRODUCTIA DE CEREALE SA ZICEM SI APOI SA O EXPORTAM CA MATERIE PRIMA LA NEMTI CA MAI APOI SA SE REINTOARCA IN TARA IN DIVERSE PRODUSE FINITE PRELUCRATE LA TRIPLU PRET.IN MOMENTUL RESPECTIV IN MATERIE DE AGRICULTURA EXPORTAM CAM CE EXPORTA SI TATA BUREBISTA.

  5. O industrie militara are valoarea inginerilor ei.Spun numai atat:dupa 1943,Hitler nu mai spera nu stiu ce minuni sa-i faca Wehrmacht-ul,dar spera ca inginerii germani vor inventa acea(sau acele)Wunderwaffen.

  6. Undeva am citit ca radarul VERA a descoperit F-117.Nu degeaba americanii au cumparat firma producatoare:http://en.wikipedia.org/wiki/VERA_passive_sensor

  7. ce nu as da sa citesc un articol in care titlul sa specifice macar 1 miliard tehnica RO la export

  8. @anla’shok:
    B52 n-a reprezentat nimic inovativ tehnologic. Era un adaptor al tehnologiilor existente si era deosebit pentru ca era mare, avea viteza de croaziera mare (dar nici pe departe intangibil pentru MIG-uri), avea raza mare de actiune si transporta zeci de tone de bombe. Nici o caracteristica nu il plasa in zona de edge tehnologic, era un avion care descuraja prin numarul mare de exemplare produse.

    Cate B52 s-au produs? Vreo 740. Cate B2 s-au produs? Vreo 20. Vietnamezii au dat jos 31 de B52 din 740 – 4% din total – in cativa ani.

    Daca pica un singur B2, unul singur, inseamna tot 4% dar dintr-un foc. Plus ca dispare avantajul tehnologic, adica insasi ratiunea pentru care s-a construit acest avion. Fara acest avantaj tehnologic B2 e un simplu B52 doar ca are un pret de 1 miliard.

    • Problema este ca pierderea unuia nu va fi o tragedie si oricum va fi acoperita mediatic. In alta ordine de idei cand vor incepe B-2-urile sa zboare peste Iran acel sistem mult laudat probabil va fi deja o gramada de fiare arse.

  9. Capacitatea sistemului Kolchuga de a detecta avioane stealth este deocamdata o speculatie si bazandu-se doar pe detectarea si emisiilor hai za zicem radio poate fi ocolit prin metode ieftine. Eu cred ca a fost dezvoltat mai mult ca o replica la rachetele antiradiatie care se ghidau dupa emisiile statiilor radar de unde si nevoia unui sistem pasiv, cu alte cuvinte tinta primordiala ar fi tot avioanele conventionale care oricum sunt mai „zgomotoase” pe toate planurile si nu avioanele cu amprenta radar redusa ca B-2. Din ratiuni de marketing cred au bagat si chestia cu avioanele „invizibile” dar pot sa pariez ca sistemul ucrainian va fi la fel inutil in cazul unui atac cu B-2 ca si restul radarelor iraniene.Acum, am mai spus ratiunile care intarzie sau indeparteaza spectrul unui atac american asupra Iranului tin exclusiv costurile evident exorbitante in conditiile economice actuale in cazul unui atac asupra unei tinte de 2-3 ori mai mare decat Irakul unde razboiul si pacea au costat cateva mii de miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *