Șeful SMG: Partea inițială a comandamentelor pentru operații speciale și apărarea cibernetică, declarată operațională nu mai târziu de 2018

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a declarat, luni (2 oct 2017), că partea inițială legată de organizarea și funcționarea celor două comandamente care vor apărea la nivelul Armatei României, unul al forțelor pentru operații speciale și altul pentru apărare cibernetică, va fi declarată operațională nu mai târziu de anul 2018.

„Fiecare dintre cele două comandamente parcurge un proces de fundamentare în ceea ce reprezintă încadrarea cu personal. Elementele doctrinare au fost clar stabilite în momentul în care ele au fost aprobate și avem convingerea că odată ce vom finaliza toate procedurile specifice pentru aceste demersuri ele să poată să fie declarate operaționale. Partea inițială a acestora intenționăm să poată să fie declarată nu mai târziu de anul 2018”, a declarat generalul Nicolae Ciucă la plecarea de la festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, întrebat când vor deveni operaționale cele două noi comandamente în curs de înființare la nivelul Armatei.

În discursul ținut în aula universității, șeful SMG a precizat că la nivelul Armatei vor apărea două comandamente, unul al forțelor pentru operații speciale și altul pentru apărare cibernetică.

„După cum bine știți, la nivelul Armatei României vor apărea două noi comandamente, cel al forțelor pentru operații speciale și cel pentru apărare cibernetică. Sunt două noi domenii care vin să completeze, practic, tot ceea ce înseamnă încercarea noastră ca, la finele ciclului de planificare, să venim să clarificăm tot ce înseamnă partea asta doctrinară pentru Armata României”, a declarat generalul Ciucă.

Știrea integrală: AGERPRESS

_____________________

RumaniaMilitary: da, este o știre cunoscută de la începutul lunii, dar am pus-o în concordanță cu situația similară a Poloniei, care va avea cam 1000 de oameni implicați în categoria de forțe dedicată cyberwarfare-ului: http://www.defence24.com/677300,macierewicz-poland-to-have-1000-cyber-troops-within-the-structure-of-its-military

Forțe Terestre, Aeriene, Navale, Operații Speciale, Apărare Teritorială

7 comentarii:

  1. Bine.
    Facem comandamente , posturi bine platite dar ma intreb :
    Avem trupe specializate pe masura pretentilor ?
    Dotarea e corespunzatoare sau asteptam sa ajunga banii de sus in jos ca sa putem cumpara ceva mai mult de 3 pusti cu luneta ( si in calibru 12,7 mm) ?
    Ma intreb ca de comandamente , colonei , generali , nu ducem lipsa.
    In schimb e mai greu cu sisteme individuale de vedere pe timp de noapte , arme individuale cu accesorii la norma STANAG , sisteme de lupta electronica si terminand cu elementarele manusi de protectie ( vezi video cu scosul TAB din Dunare si manipularea corzilor de otel cu mana goala. Ca in 1989 )

    • Daca nici Romania nu are oameni pregatiti in securitatea cibernetica atunci nu stiu ce tara are.

      Dar na, Vesnicele comentarii ” dar Romania e capabila in x sau y, uite ce prost mergem in z, vai da ce saraci si prosti is romanii”, pe care le gasesti pe toate site-urile de stiri.

      Apropo vezi ca rubla iarasi o ia la vale.

  2. daca se adauga nr total de la Cyberint, STS … si altele plus potential „anexari”, depasim 1.000 la capacitati totale ? dar capacitati laterale, potentiale ?
    cat despre Polonia … nu avem cum sa ne comparam cu asa ceva in afara de IT.

  3. Hmm, cred că de aia au întârziat cu achizițiile, că nu aveau finalizare la doctrina care este….. Sau aveau….Sau nu ?!
    În fine ,bine că e cu finalizare….
    Acu’ să te ții achiziții măi nene….
    Dacă au finalizat cu doctrina în 25 de ani, cu achițiile cred că sar suta….
    🙁

  4. Si vor fi conduse de minim 15 generali,sa mai ocupe din ei pana or iesi la pensie dupa 6 luni de cozonac gros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *