Ceremonie oficială la Bucureşti, de Ziua Naţională a României

 

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marți, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti.

Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar Președintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Jurnaliştii acreditați la ceremonie vor avea acces doar pietonal, marți, 1 Decembrie, prin Bulevardul Constantin Prezan (Piaţa Charles de Gaulle), între orele 08.00 și 10.00. Transmisiile în direct vor putea fi realizate doar cu mijloace portabile.

Menționăm că pentru acest eveniment Televiziunea Română va asigura, în calitate de „official broadcaster”, semnal de televiziune tuturor posturilor interesate, în mod gratuit, cu condiția menționării, pe parcursul întregii transmisiuni, într-un loc vizibil, a textului „Preluare TVR”. Persoană de contact pentru detalii tehnice: Laura Neagu, telefon 0723.200.878 și 0747069955, adresă de e-mail: laura.neagu@tvr.ro.

Ceremonia va putea fi urmărită și online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale (https://www.facebook.com/mapn.ro/).

* * *

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului național vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

* * *

Vineri, 27 noiembrie, la Terenul de instrucție Ghencea a avut loc o repetiție în cadrul căreia militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” au tras salve de tun.

Luni, 30 noiembrie, începând cu ora 11.00, va avea loc o repetiție la Arcul de Triumf, care se va desfășura în aceleași condiții de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Accesul publicului nu va fi permis în zona de desfășurare a evenimentului și nici în spațiile adiacente locului de desfășurare a repetiției.

În aceeași notă, a nevoii de respectare a normelor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus, recomandăm instituțiilor mass-media care doresc să transmită imagini de la desfășurarea repetiției să desemneze, pe cât posibil, aceleași echipe acreditate pentru ceremonia din 1 Decembrie, pentru a nu aglomera zona Arcului de Triumf. Transmisiile în direct de la repetiție vor putea fi realizate, de asemenea, doar cu mijloace portabile.

Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară ceremonia dedicată Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

 

MApN – Biroul presă

25 de comentarii:

 1. Sa de-a Dumnezeu să trăim până la anul …. !

  4
 2. Fatala fatalitate! Exact in anul in care aveau si ei ce sa arate. Pirande V cu turele elbit, bateria patriot, camioane iveco, eventual 2-3 himars uri imprumutate de la americani dupa aplicatia de acum cateva saptamani. Coronavirusul naibii!! Desi nu inteleg de ce pe 06 putem sa ne inghesuim la vot intr o circa de votare dar de ziua Romaniei nu se poate in aer liber. Asta este, vorba unui clasic in viata : Ghinion!

  18
  • „Desi nu inteleg de ce pe 06 putem sa ne inghesuim la vot intr o circa de votare dar de ziua Romaniei nu se poate in aer liber. ”

   mare dreptate ai

   4
  • O să îți răspund eu, oamenii aia, câteva mii bune, sunt aduși de prin toată țara, stau la comun în mașini și la pregătiri, mănâncă la comun etc.
   Nu se gândesc la tine, ci la ei.

   14
 3. „Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2”

  Bunicul meu a fost erou, eu ma simt profund jignit ca statul il respecta la fel de mult ca pe unul saracu mort de gripa!

  Personal , mi se pare absolut ridicola punerea in aceiasi caregorie a eroilor romani cazuti pe campurile de batalie si a victimelor virusului COVID. A nu se intelege ca nu ii compatimesc sincer pe cei morti cu virus.

  Adica ajungem sa tragem salve de tun maine poimaine si pentru cei morti in accidente de masina?

  🙁 🙁

  30
  • Victimile alea sunt tot morti intr-un razboi……..razboi cu sisitemul ticalos , corupt , putred , analfabet , nepatriotic , idiot si haraparet. Chiar si aia ce mor si vor muri pe drumurile RO sunt victime……
   Eroii nostrii morti in razboaie ne vegheaza acaolo de sus……si ne tin inca impreuna.
   Traiasaca Romania!!!! Viata vesnica voua eroilor nostrii!…cazuti oriunde…..

   7
   • Ai dreptate. asa, e discriminatoriu pentru ca nu se trag salve de tun pentru mortii de gripa comuna, pentru mortii de cancer si pentru mortii de etc. etc. de ce sunt mortii de covid, Dumnezeu sa-i odihneasca, mai speciali decat altii? Nici macar nu sunt la fel de multi!

    4
  • Eu zic sa defileze doar Medicina Militara.

   5
  • stai relacs ca nu dau ăștia nicio ceapă degerată pentru mortii covid,altul e calculul.
   de cand a inceput pandemia traim intr-o piesa de teatru atent ticluita in laboraroarele sistemului vis a vis de terminologia „erou” ….vrajeală propagandistă demnă de cultul personalitatii pre ’90.

   13
   • psycho
    Vezi că aici greșești, cultul personalității privește exclusiv o persoană cunoscută, și poate parțial membrii din familie.
    Când erau preaslăviți „muncitorii”, „țăranii”, „intelectualitatea sătească”, generic, nu discutam de cultul personalității.
    Cum zic juriștii, e „intuitu personae”…

    8
  • Tiberiu,
   Un moment de reculegere poate fi ținut pentru orice persoană plecata, prematur sau nu, dintre noi, indiferent că e cazul bunicului tau -erou, victimelor de la colectiv sau celor care au murit de Covid. Momentul de reculegere asta face, îți amintește de cei dragi.
   Să te simți jignit pentru asta e….

   10
 4. Păcat. Vedeam și noi niște izolete…

  2
 5. Alegeri putem…parada nu…misto #tiaidraku

  5
 6. Bai moralistul lui peste prajit, n-are voie omul sa-și spună oful și deja te mănâncă pe tine undeva sa pui etichete , cine mama dreacului te crezi …..omu-i supărat și nu merge la vot, care-i problema ta, nu mai trolla tu pro PNL și pro Johannis ca ne-am prins ce hram porți.

  Strumpfache, pai cum bre, tu vrei sa te răzbuni pe ăștia și nu mergi la vot, pai bre pana acum in multe situații ai avut o logica ok ( nu mai zic ca ai și ceva valente de Baba Vanga) ce dreacu ai făcut cu ea de-ti da cu ERROR?!

  • Sergiulica,
   Poa’ să spună ce of vrea, și eu sau alții să avem de comentat pe tema asta, inclusiv pe tema comentatorilor care comentează tema asta ( te tine e vorba).
   Și că să folosesc un argument per a contrario, tu i-ai votat pe ăilalți, Ponta și Dancila, că aia erau opozanții mutului.
   O alegere deșteaptă, nu? Tot un mare clasic zicea că alegerile ne definesc, nu?
   Am afirmat-o și pe aici de mai multe ori că sunt extrem de dezamăgit de penele, de pe vremea USL.

   13
  • Am fost si eu tanar si idealist si am crezut in prostia cu votul meu care conteaza. Dupa niste ani m am convins ca de fapt conteaza ce vor altii. Asa ca de vreun deceniu, mai exact de la referendumul ptr demiterea basaului, imi cam bag picioarele in el de vot. In plus imi este SCARBA de politicieni indiferent de culoare politica(ptr mine toti sunt cacanii precum rahatul). Gata cu off topicul ca ne luam papara. Scuze razvan.

   3
 7. Haplea , eu n-am votat cu PSD decât când eram student convins fiind de o parte dintre colegi ca de nu votez cu ,,răul cel mai mic ‘’ va ieși ,,răul cel Mare’’ , …….de atunci și pana astăzi am tot auzit-o pe asta de mi s-a luat.

  Bunica-mea spunea când eram mai mic ca dacă in strachina cu lapte intra un șoarece laptele se arunca , acum însă analiștii încearcă sa ma convingă de faptul ca dacă intr-un borcan cu miere pui o lingura de rahat mierea e posibil sa fie comestibila, mai mult de atât, e posibil sa nu-i simți gustul rahatului in funcție de concentrație, deci pana la urma e o chestiune de ,,concentratie’’ , sa fie oare așa?…

  Frățiori (vorba lui Vlad) , fiecare sa fac cum îl taie capul , e dreptul lui, eu nu mai vreau băbălăi din eșalonul doi al PCR și fanarioți de tip nou, PNL și PSD întrunește ambele condiții.

  • Da, Sergiulica, m-ai prins și de data asta, ca orice ardelean, îmi place să mănânc.

   In rest, ai umplut o foaie degeaba, nu ai spus nimic. Deja e plin online-ul de băieți și fetițe, de aia agreati de sputnik, ce înseamnă subliminal la renunțarea la un drept fundamental, ăla de vot.
   Și de dobitoci care îi susțin, aici ți-ai făcut o intrare magistrala, afirmând că:
   „eu nu mai vreau băbălăi din eșalonul doi al PCR și fanarioți de tip nou, PNL și PSD întrunește ambele condiții.” in contradicție cu discursul băiatului de mai sus, ăla de îndeamnă la absența. Hotărăște ce vrei, că nu le poți avea pe amândouă.

   6
 8. Mda, mi-ai rupt izmenele si daca esti ardelean ce , opinia ta e mai importantă decât a mea care-s moldovean?i ….ma voi autocita de la un comentariu anterior : ,,Strumpfache, pai cum bre, tu vrei sa te răzbuni pe ăștia și nu mergi la vot, pai bre pana acum in multe situații ai avut o logica ok ( nu mai zic ca ai și ceva valente de Baba Vanga) ce dreacu ai făcut cu ea de-ti da cu ERROR?!’’

  Pai după părerea ta de ,,ardelean ‘’ , toți cei care nu voteaza cu PNL și PSD îs………… te-ai prins , trunchiez afirmația așa cum faci și tu cu comentariile mele ca după = sa de Sputnik.

  Acum i-mi dau seama de ce am greșit când am făcut afirmația ca Ștrumf ,,avea o logica ok’’, nu!!, reconsider ce-am spus, el are in continuare o logica ok când a spus ca te ignora, eu nu o am ca mi-am pus mintea cu tine….tre’ sa recunosc asta!

  1
  • Sergiulica,
   Îți imaginezi doar ce as spune eu și aberezi pe subiect cu o nonșalanță demna de cauze mai bune.
   In rest, sustine-i in continuare pe cei ce îndeamna la absența de la vot, că nu au primit defilarea de rigoare la 1 Decembrie.
   Va doare in basca de sănătatea oamenilor ălora ce ar fi trebuit să defileze, parcă sunteți niște puțoi ce plâng după o jucărie stricată… Regina Maria s-a întors din misiune de urgență cu jumătate de echipaj pozitiv, câțiva dintre ei nu sunt deloc bine. Nu, frate, noi vrem defilare, și dacă nu o primim, îndemnăm la boicot la vot.

   5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *