Inițiativa unioniștilor de colectare a milionului de semnături pentru Unire a fost publicată în Monitorul Oficial

 

Inițiativa unioniștilor de colectare a milionului de semnături a fost publicată pe 19 septembrie în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de către președintele Platformei unioniste ”Acțiunea 2012”.

Amintim că, la data de 26 iulie, inițiativa de modificare a Constituției, demarată de unioniști, a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ al României.

Astfel, dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki, ar putea fi prevăzut prin Legea fundamentală. Până în prezent au fost strânse peste 200.000 de semnături din totalul de 1 milion de semnături pe care și le-au propus să le colecteze organizatorii. Grupuri de inițiativă pentru strângerea semnăturilor s-au format în fiecare județ din România. Doritorii pot semna și pe site-ul semnez.eu.

24 de comentarii:

  1. Doamne ajuta, usor usor poate reusim sa ne unim.

  2. Bravo bre! Astea sunt chestile care chiar conteaza pt. natia asta!

    #haicuunirea

    PS #farapenali

  3. Nu dati cu pietere ca nu ma pricep la subiect, de asta intreb. Ca sincer sunt satul de stie-tot sfertodocti. Eu ma pricep la armata si ceva legislatie si cam atat spre deosebire de multi multilateral dezvoltati, care stiu toate de la familii traditionale la batalioane de tancuri..
    Deci: Ce se intampla cu Transnistria? Si ince masura poate Rusia sa perceapa operatiunea asta drept un act de agresiune?

    • Asta e obiect de negociere din momentul in care se ia act de vointa de a face unirea si pana la intrarea in vigoare, efectiva, a deciziei.

      • Zici ca putem noi negocia ceva cu rusia? Sunt usor sceptic aici, sa dea cel de Sus sa ai dreptate…

        • Ideal ar fi sa putem negocia cu ucrainienii si sa le dam dreq Transnistria contra sudului Basarabiei si Bucovinei. Din pacate nu prea ai ce sa discuti cu rutenii si cazacii ca-s tare pizmasi si batuti in cap.

          • Cine esti ca sa scoti la mezat romanii din Transnistria, cu tot cu proprietati, istorie si morminte?…si cine e ucraineanul prost sa-ti dea la schimb pentru un teritoriu blocat – cu suprafata cat Dambovita, unul „echivalent” de cel putin de trei ori mai mare ca suprafata si …cu iesire la mare?
            De Bucovina de Nord/Herta/Hotin si restul nu mai vorbesc.

            • Schimburi de teritorii si populatii s-au mai facut, chiar noi am facut cu Bulgaria de exemplu. Istorie si morminte? Sa nu exageram! Transnistria a fost parte majoritara a unui stat moldovenesc fantoma creat de rusi dupa unirea Basarabiei cu Romania. Dupa Ribentrop-Molotov au lipit-o de Basarabia ciuntita de partea de sud (Bugeacul). Romanii s-au inmultit in Transnistria dupa crearea RSS Moldoveneasca pentru ca acolo erau mai multe locuri de munca. Oricum sunt o minoritate in Transnistria. Daca stam sa cautam gasim comunitati ratacite romanesti pana in Caucaz. Ucrainienii stiu ca au fost dotati de rusi cu regiuni care nu le apartin de drept, regiuni furate de la romani, unguri, slovaci si polonezi. Crimeea au primit-o de la rusi pe vreme lui Hrusciov parca. Treaba cu iesirea la mare e mai spinoasa datorita rezervelor de gaz aflate in zona platformei continentale. Pierderea Bucovinei de Nord a fost o prostie tipic romaneasca in ww2 pentru ca initial rusii nu ne-o cerusera dar daca am dat-o de idioti au zis bogdaproste (ok, am simplificat putin lucrurile). Nu cred ca pe ucrainieni nu-i intereseaza Transnistria. E o zona industralizata, produce energie electrica. Bugeacul e o zona joasa, de balti si mlastini fara mari resurse economice. Problema e ca structura demografica s-a schimbat foarte mult, romanii sunt minoriari in zona. In plus posibilele rezerve de gaz de pe platforma continentala ii cresc valoarea foarte mult.

          • Nu cred sa discuti asa ceva cu aia, s-ar dinamita singuri la cate au pe cap, probabil tot cu rusii poti sa discuti tema asta, doar o faci pe seama altora, nu a lor. Nu faci schimb de teritorii si influenta cu Rusia, ci cu altii. Rusia doar va culege ceea ce oricum tanjeste…..pe seama altora!

            Iar la cum ii vad acum ca ii au in cusa pe fratiorii lor mai mici, probabil ca ne-ar da tot ce le-am cere de la ucraineni, ca mai apoi sa ne ia inapoi cu tot cu dobanda! Asa functioneaza la ei….iti dau faina vecinului furata in trecut de ei tot de la tine, cerand la schimb drojdia de iti prisoseste, dupa care iti fura toata painea ce ai copt-o! 🙂

        • Cu siguranta ca putem negocia cu Rusia, ne-a propus asta de mai multe ori pe mai multe canale, insa cred ca vor cere ceea ce noi nu putem sau n u vrem sa oferim!!!

    • Transnistria este o republica separatista care nu este recunoscuta de nimeni, nici macar de rusi (daca nu ma insel). Teoretic este parte a Republicii Moldova. Rusii nu au de ce sa interpreteze ca agresiune din moment ce nu este teritoriul lor nici macar in declaratii. Singura agresiune posibila impotriva rusilor in Transnistria este atacarea bazei lor militare. Intrarea in conflict cu latraii de la Tiraspol sau Comrat nu poate fi catalogata, teoretic, decat ca razboi civil. In cazul unui razboi civil este cam peste mana (in primul rand logistic) pentru rusi sa angreneze militarii lor din Transnistria si sincer nici nu prea cred ca au interes atat timp cat sunt la cutite cu ucrainienii. Baza lor din Transnistria nu reprezinta in momentul de fata decat „a bargain chip”. A la long, daca reusesc sa se reinfiltreze in Ucraina, statusul bazei se schimba si poate deveni o problema.

      • @bumblebee
        „Republica Moldovenească Nistreană” a fost „recunoscuta” de Osetia de Sud, Abhazia, Republica Karabahul de Munte, prin 2006.

        • Pai da, toate petardele, toate conflictele inghetate create de rusi s-au declarat „republici independente” si s-au recunoscut ele intre ele. Una din ele parca e recunoscuta chiar si de Nicaragua!

  4. Transnistria cred că e singura bază militară rusă care nu are – în momentul de față, legătură directă (terestră, maritimă, aeriană) cu Rusia! Cei care se pricep ar putea explica ce consecințe pot decurge de aici!
    Kaliningradul a fost un scop în sine de la bun început – e teritoriu rusesc!
    Transnistria e un mijloc…
    Iar pe post de pește-pilot stă cu atenție, la pândă, Găgăuzia!
    Câteodată am impresia că cei mai mari rusofobi sunt rusofilii!

  5. Andrei Cristinel Negru

    Semnat . Care sunteți din Vrancea haideți sa încercam sa amplasam un cort pentru strângerea de semnături !

  6. Acum doua zile, la ora asta, la intrebarea daca gheii au dreptul sa faca nunta cu dar sau doar sa si-o traga prin closete se stransesera un zilion de comentarii si lumea era gata gata sa se stranga de gat. La treaba cu Unirea abia numeri 4-5 rataciti si asta in Anul Centenarului! Natia asta clar are o problema cu prioritatile… Pe primele locuri gasim (nu neaparat in ordinea asta): fotbalul, micii si berea, capra vecinului, cu cine si-o trage „vedeta” x si y, ce fac gheii cand se strang ei, cine si-a pus silicoane, s.a.m.d. Cica „educatia salveaza natia”. Cand te uiti ce ministri avem la educatie (ce ministri in general) si cum arata manualele scolare „moderne” iti vine sa-ti iei campii.

    #haicuunirea #farapenali

    • O buna parte din ‘popor’ este educat la Kapatos! Din pacate…..

    • lasă bre că mici nu o să ai avem la cum dispar porcii,fotbalul intern este „extint”de zile…mai rămânem cu berea și alcoalele iar la astea chiar țin????
      adică gheii nu vor unirea sau ce?!

      • mici aia buni sunt din carne de vita si oaie (care nu latra)
        de fotbal, dupa mine, nici nu mai merita sa vorbim ca ai nostri joaca altceva
        vorba aia din popor: „mancarea e fudulie, beutura-i temelie”
        bre, n-au nimic gheii cu unirea ca-s tot romani, ei au cu trenuletu’

  7. Basarabeni graiesc romaneste si gandesc ruseste .

  8. Popa ala mare rus a facut cartile cand a fost in Ro .
    De vazut cum decurge tentativa de federalizare acolo si ce ramane pt unire .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *