Putin a castigat alegerile!

Surpriza? In mod sigur nici contra-candidatii sai nu sunt surprinsi. Intrebarea este daca re-re-re-alegerea lui Vladimir Putin este un lucru bun pentru Rusia si daca acest lucru ne afecteaza pe noi.

Pana acum domnia lui Vladimir Putin este incomparabil mai buna pentru rusi, decat betivul de Eltin. Cu chiu cu vai noul Tar al Tuturor Rusiilor a reusit sa readuca Rusia la masa marilor puteri, a inviorat economia si respectul de sine al ivaniilor, a impulsionat armata si industria militara. Nu trebuie uitat ca da cateva luni salariul unui tanar ofiter rus este in jur de 2000$/luna, de faptul ca s-a inceput o oarecare reforma in cadrul armatei.

In afara oricaror discutii conducerea lui Putin a facut bine Rusiei, atat ca moral si cat si economic. Cu un scor de peste 63% din primul tur, este foarte clar ca democratia rusa, atat cata este, nu are un echivalent in lumea occidentala si nici nu cred ca rusii isi doresc acest lucru. Un regim de mana forte, invidiat poate de unii dintre noi, a facut ca Mama Rusie sa inceapa sa dea din nou semne de viata.

Partea proasta este ca economia rusa se bazeaza prea mult pe bogatiile naturale ale tarii si prea putin pe inteligenta si tehnologia dezvoltate in sectorul militar. As vrea sa vad produse civile industriale rusesti, la concurenta cu cele similare europene, as vrea sa vad o economie in care ponderea in PIB a exportului de materii prime brute sa fie sub 25%, as vrea o Rusie industrializata, pe partea civila si o mare producatoare de bunuri de larg consum!

Deocamdata insa, cu exceptia produselor militare, nu stiu ca industria rusa sa exporte si altceva decat materii prime. Nu sunt un fan al Rusiei, dar o crestere a stabilitati tarii, o crestere industriala serioasa, o Rusie bogata, nu doar prin vanzarea de petrol si gaze, sunt absolut convins ca ar aduce mai multa stabilitate in zona noastra geografica.

Nu imi este frica de o Rusie bogata si deci stabila politic si social, ci de o Rusie dependenta de exportul de materii prime, de o Rusie corupta si astfel mai mereu predispusa unor tulburari sociale si politice.

Astfel daca eu as fi avut drept de vot duminica, tot pe Putin l-as fi ales. In acest moment fostul ofiter KGB este singura alternativa in favoare unei posibile dezvoltari economice industriale a Rusiei.

29 de comentarii:

  1. „As vrea sa vad produse civile industriale rusesti, la concurenta cu cele similare europene”

    Armele uşoare.

    ~Nautilus

  2. Iata ce spune analistul pe probleme de geopolitica si sociologul Dan Dungaciu:

    http://www.basarabeni.ro/stiri/interviu/daca-va-fi-ales-putin-r-moldov-584/

    Daca se adevereste, si are sanse, nu ne va fi bine deloc…

    • nu cunosc ponderea marfurilor produse in Rusia, dar deduc din articol ca exporturile rusesti sunt predominant de materie prima. e rau dar si bine in acelasi timp. e bine pentru ca ii face putin dependenti de criza mondiala actuala si de crizele viitoare. daca produceau bunuri de larg consum destinate exportului, exemplu UE, criza, care se manifesta prin scaderea consumului, ii afecta direct. dar daca structura exporturilor e formata predominant de materia prima, atunci nu prea sunt afectati de criza, consumul de materii prime este relativ constant

      baiatul are dreptate cu parteneriatul preferential cu germania, dar exagereaza cand considera ca Rusia este o amenintare pentru investitiile din est. in masura in care investitiile din est sunt destinate preponderent consumului in interiorul UE, productia acestor marfuri in afara UE nu face sens.

      dar, apropo, incep sa realizez curvasaria germanilor.

      1. o hyper-putere industriala, o tara care beneficiaza de o productivitate inalta si investeste masiv in cercetare, este libera pe o piata comuna impreuna cu tarile fara traditie industriala si care au un handicap pe toate liniile fata de Germania. sa le numesc? portugalia, spania, grecia, romania, polonia etc. singurul atu al acestor tari este forta de munca mai ieftina, atu care se pierde an de an, pe masura ce productivitatea in Germania creste si munca umana scade ca pondere in produsul finit + pe masura ce salariile in tarile slab-dezvoltate cresc iar atuul numit „munca ieftina” isi pierde din putere. mai mult, germania este libera sa beneficieze dupa plac de aceasta munca ieftina – primeste muncitori straini daca vrea, daca nu vrea nu-i primeste
      2. are parteneriate speciale cu rusia pentru energie
      3. tratatul fiscal. ca sa ma dezvolt si sa ajung din urma statele dezvoltate, eu, Romania, am nevoie de investitii masive. asta inseamna, pe langa investitiile straine care sunt sau nu sunt (si mai nou nu sunt), sa investesc eu, statul, direct in economie, sa ma imprumut ca sa ma dezvolt. a legifera un deficit de 3% si pentru germania si pentru romania inseamna a legifera pe vecie statutul de tara bogata pentru germania si cel de tara saraca pentru romania.

      cum sa fii in aceeasi uniune cu germania, cum sa ai aceleasi drepturi si obligatii cu ea, in conditiile in care ea are 5 pasi inaintea ta dpdv al dezvoltarii, infrastructurii etc iar tu lasi ca produsele lor sa circule liber la tine pe piata?

      bine ati venit in al Patrulea Reich.

      eu va sfatuiesc sa nu mai cumparati nimic german sau sa votati pentru iesirea Romaniei din UE. sa revenim la sfintele bariere vamale, la plafoanele comerciale aplicate importurilor si, mai ales, sa pastram sfanta moneda nationala. o sa strangem cureaua vreo 10 ani, dar daca reusim sa scapam de sub dependenta UE si sa revenim la normal, avem sanse. daca nu facem asta vom continua sa fim o colonie, o piata de desfacere a unor produse fabricate de patronii bogati din ue cu ajutorul propriilor mei cetateni (platiti prost, asta fiind de altfel si motivul pentru care sunt angajati), dar cetateni in care eu am investit alocatie, asigurari medicale si 12 ani de invatamant. ca nu neamtul l-a tinut pe roman 12 ani la scoala, nu neamtul i-a platit alocatie 18 ani si nu neamtul i-a asigurat servicii medicale gratuite si nici invatamant universitar. el doar beneficiaza de astea. noi platim, ei le primesc si le utilizeaza pentru profitul lor.

      si, apropo, nu contest harnicia nemtilor etc. dar daca ei sunt harnici si noi mai lenesi, asta este, dar eu trebuie sa-mi apar tara pe care o am, asa cum este ea, cu mentalitatea si problemele pe care le are. pentru ca nu o sa le zicem nemtilor „conduceti-ne voi, ca ati dovedit ca sunteti buni”. ei, in UE momentan asta se intampla

      • daca te ai bagat in hoa trebuie sa joci.cam greu cu iesitul.nu poa sa iasa grecia care este in buda la ora actuala.prosti ar fi cei mari si tari sa-i lase pe cei mici sa scape din latul lor.

      • la ce politicieni voteaza poporul roman , ceea ce sugerezi la sfarsitul comentariul : „sa revenim la normal”, in practica , se cheama ucraina , belarus , moldova …

  3. Era de așteptat ca Putin să devină președinte.
    Sub conducerea lui Putin,Rusia devine mai puternică de la an la an.
    Este o chestiune de timp până când Rusia v-a începe să muște,și nu la figurat.
    Din păcate,clasa politică din România nu a știut să-și cultive relațiile cu Rusia.Putin nu o să-l ierte niciodată pe incultul de Băsescu pentru aroganța și declarațiile lui.Pentru declarațiile lui,noi v-om plăti.Acesta este un exemplu cat se pare de elocvent.Vine domnul politician incult și incompetent.Ocupă o funcție în structurile statului,face numai tânpenii după care pleacă și noi va trebui să plătim mizeriile care le-a făcut.Putin impreună cu Medvedev v-or conduce mult timp de acum,Rusia.Precizez faptul că prin cultivarea relațiilor cu Rusia nu mă refer la o atitudine slugarnică,ci mă refer la relații economice,culturale și de ce nu și militare.
    Nu ne aplecăm în fața Rușilor,dar suntem în genunchi în fața americanilor și a occidentului.
    Din păcate așa văd eu România astăzi.

    • f corect ce spui.

      per ansamblu, daca nu ne cacam pe noi sa intram in UE ci acordam rusilor relatii comerciale privilegiate, noi si acum am fi exportat bunuri manufacturate la ei, la schimb cu materii prime.

      mi-am facut lucrarea de licenta la CUG Cluj (Termorom). o companie cu piata de desfacere traditionala la rusi, cuprinsa in grupul de intreprinderi care exportau la rusi la schimb cu gaze naturale. in 1994 Iliescu n-a prelungit acordurile, rusii au cerut valuta pentru gaze si au preferat sa cumpere bunurile din alta parte, de unde erau mai ieftine. daca politicul intervenea, problema se rezolva. termorom a dat faliment si noi ne cacam pe noi sa ne integram in structurile euro-atlantice

      prin urmare:
      – am importat bunuri manufacturate din UE la schimb cu valuta
      – am important materii prime din rusia la schimb cu valuta
      – am produs lohn si alte rahaturi avand balanta comerciala deficitara cu toti

      acum am scapat de lohn dar au disparut barierele vamale si balanta comerciala tot deficitara este

      suntem prostii europei

      daca vrem sa nu ramanem o colonie trebuie sa scapam de reichul germanilor si francezilor si sa ne orientam spre BRICS + Turcia

      militar, putem sa facem ceva pe nato, prietenia cu Sam e suficienta.

      dar apropo, avem vreo problema reala cu rusia? nu am puteam sa parafam o cedare a transnistriei la schimb cu moldova?

      • Cum sa „cedezi” Transnistria in schimbul Moldovei??!! Istoria Romaniei, mai ales cea recenta e facuta din cedari! In 1920 am cedat din ce cerusem in 1918 la Alba Iulia, adica: 1/3 din Banat, 1/2 din Crisana, 2/3 din Maramures, Pocutia, tot Timocul sarbesc+bulgaresc. Sa nu uitam ca am „cedat” Bugo-Nistria prin simplul fapt ca nici nu ne-am gandit s-o cerem la conferinta de Pace de la Paris, desi Austro-Ungaria ne-o oferise in schimbul intrarii in razboi de partea lor! Si uitam ca primul congres romanesc „basarabean” a avut loc la Odessa si abia al 2-lea la Chisinau!

        Cat sa mai cedam?

        Si ce au spus romanii lasati la Est de Nistru, prin vocea lui Toma Jalba, in urma unirii Basarabiei cu Romania? ,,şi cu noi care trăim pe celălalt mal al Nistrului, cum rămâne fraţilor, pe noi cui ne lăsaţi?” Au urmat 20 de ani de prigoana si masacre din partea sovieticilor, masacre la care are si Romania partea de vina, prin abandon si dezinteres… Asa s-a ajuns ca romanii sa fie minoritari acolo, printr-o politica inceputa la 1812 si continuata pana azi, la inceput de rusificare si acum de ucraininzare.
        Si tot in 1917, sublocotenentul transnistrean Bulat atenţiona ,,dacă vom lăsa Ucraina să taie o ramură azi, alta mâine, din copacul nostru va rămâne buturuga”.

        Am invatat ceva de atunci? Nu! Acum Ucraina ar dori si S. Bucovinei si zona Galati si cu prima ocazie intreaga Delta a Dunarii! Nu le cedam si pe astea pentru vreo himera?

        Ai intrebat vreodata pe unul dintre romanii ramasi in Transnistria cat de sustinut se simte de catre Romania si R. Moldova? Si ce parere ar avea daca am renunta cu totul la ei si lupta lor? Cauta dupa Liceul Lucian Blaga din Tiraspol si o sa vezi marturii crunte!

        Care Moldova? Alea 2/3 din Basarabia, adica ce s-a luat Romaniei in 1940 si s-a parafat in 1945 minus N. Bucovinei, Herta, Bugeac, Hotinul?

        Sau sa ne amintim de cedarea din 1997, cand Adrian Severin a parafat tratatul de frontiera cu Ucraina, consfintind ca Ucraina sa pastreze ce luase URSS si dandu-i cadou si Insula Serpilor! Ce-am primit in schimb? NATO+UE? Nu mersi! Ce-au primit romanii abandonati acolo? Promisiuni!

        • dintotdeauna au existat interese, ale altor tari vecine,ca Romania sa nu fie mare.daca ar fi existat in granitele ei de drept cam multe popoare vecine ar fi doar ‘poporase’.nu a existat nici un moment in istoria tarii in care sa fi fost intreaga.intotdeauna au dat cu o mana si au luat cu alta.eu cred ca,daca tara asta ar fi fost intreaga,am fi fost acum in jur la 60-70 mil locuitori si un nod in gatul vecinilor.asta e soarta romanilor-dezbinarea.

        • cati romani mai sunt in transnistria?
          in 2004 erau 68% rusi/ucrainieni/gagauzi. acum probabil sunt 75% sau 80%

          in acest caz, a cere transnistria e lipsit de fundament, realitatea demografica nu ne ajuta

          intr-adevar, parintii/bunicii celor ce locuiesc transnistria au fost adusi printr-un proces de rusificare fortata, dar oamenii care sunt acum in transnistria s-au nascut si au crescut acolo.

          sa reducem la absurd: alipim transnistria la moldova sau la romania. ce rezolvi cu o noua harghita+covasna?

          iar daca vorbim de drepturi istorice atunci iti reamintesc ca si in Cluj-Napoca la 1600 existau doar 10 familii de romani (sursa: Istoria Clujului)

        • nu pune asa problema , in 1990 , dupa secole de deznationalizare erau cam 34 % , peste alte etnii (~30%rusi,~30%ucrainieni).mult mai multi decat romanii din harghita sau covasna,ca procent.pe cifrele spuse de regimul de la tiraspol peste ani nu dau doi bani.transnistria este o regiune( ocupata)a republicii moldova si punctum.iar republica moldova e o tara majoritar romaneasca.

        • Pai Clujul, ca oras, a fost infiintat de germani – atunci cum sa fie altceva acolo decat colonisti!
          Una era populatia din cetatea nou infiintata si alta era cea din satele din jur…

    • inainte de a vorbi de incultura , vezi ca „tânpenii” nu exista in limba romana.inteleg ca tu esti un om cult. mi-au putea explica ce functie sintactica are „v” din „v-or” de aici : „Putin impreună cu Medvedev v-or conduce” . multumesc . restul e cancan.

        • imi cer scuze.am scris in graba,sunt la servici.cancanul despre care vorbesti ne obliga pe noi sa platim mai scump gazul cel importam,sa vindem firme profitabile pe nimic.iti multumesc pentru lectia de ortografie.
          mi-ar fi placut sa retii ideea.daca tu esti multumit de clasa politica care ne reprezinta,nu comentez.daca tu esti multumit de cum este reprezentata tara iar nu comentez.

        • in general ,de clasa politica nu sunt multumit.in schimb sunt mai nemultumit de unii politicieni decat de altii. legat de rusi nu prea cred ca putem avea relati normale decat daca jucam cum ne canta ei.cand am avut noi relatii normale cu rusii in ultimii … cat sa fie 200-300 de ani ? am fost aliati cu ei in 1877 , in 1916-17 , dupa 1945. halal aliati.

  4. gresesti.ex:polonia,cehia,sunt state care nu canta cum vor rusi.noi am inchis fabrici de mobila ( mobila romaneasca era foarte apreciata de rusi ).cehia si polonia exporta mobila in rusia.noi am inchis societati care produceau semiremorci,polonia exporta semiremorci in rusia.la ploiesti se produceau utilaje de exploatare petroliera,noi aproape ca am inchis compania de la ploiesti. exemplele pot continua.
    daca vrei sa vinzi in rusia trebuie sa fi pragmatic,nu arogant si agresiv.cunosc firme din polonia care vand in ukraina,rusia,belarus. sunt o piata de luat in considerare si te rog sa ma crezi ca vand.
    tensiunea dintre rusia si romania nu se datoreaza oamenilor de rand.
    oare cine poarta vina acestei situatii?

    • eu plec de la premisa ca imediat dupa ’89 am fost condusi de oamenii moscovei (pe care,noi romanii, i-am votat,iliescu&co ).care oameni sunt responsabili de furtul si distrugerea care s-au facut.nu putem compara relatia romania-rusia cu relatii gen cehia-rusia din cauza unei „probleme” : republica moldova , tara cu populatie majoritar romaneasca.ori rusia stia ca o romanie puternica din punct de vedere economic va atrage,natural, in jurul sau republica moldova (sau mai bine zis populatia romaneasca majoritara a republicii moldova), lucru care oricum se intampla dar mai lent.o romanie pusa pe butuci(precum cea din anii ’90) i-a convenit rusiei de minune.

      • da, asta nu inteleg.

        dupa 90 am fost condusi de oamenii moscovei. in acest caz, de ce nu s-au intarit relatiile cu Rusia (in loc sa se destrame)?

        • relatiile cu moscova s-au intarit economic , dar intr-o singura directie, asa cum a vrut moscova.in sensul ca mare parte din ce nu s-a distrus a ajuns la mana moscovei (lukoil,alro,petromidia si, probabil, altele mai mici pe care nu le stiu)

      • sunt de acord cu tine.la fel de adevarat este faptul ca occidentul si-a dorit acelasi lucru.
        din pacate noi platim

  5. Ca tot vorbim de minunatele existente/inexistente relatii economice cu Rusia, este bine a ne reaminti ce-au facut „fratiorii rosii”. Va aduceti aminte de SOVROM? Un mod foarte ingenios prin care sovieticii au preluat controlul asupra principalelor ramuri ale economiei romanesti de dupa anii *40. Rusii au venit sub forma de capital cu utilaje capturate de la germani, mare parte jefuite din fabricile romanesti, pe care statul roman a fost nevoit sa le rascumpere cu sume exorbitante -deci, cu alte cuvinte, JAF! Ce a fost a fost, dar nu cred ca situatia este chiar asa dezastruoasa astazi, in privinta relatiilor economice bilaterale. Interesant este faptul ca tari precum Polonia, au deficite comerciale mari cu Rusia, prea putine fiind cele care au un schimb comercial echilibrat. Iata ce spune presa, Ambasada Romaniei de la Moscova, chiar si Serviciul Federal de Statistica al Rusiei, in acest sens:
    http://www.evz.ro/…/crestere-exponentiala-a-exporturilor-romanesti-in-rusi...
    moscova.mae.ro/index.php?lang=ro&id=13736
    http://www.untrr.ro/oldcontent/content2/inforusia-jukova-seminar.pdf
    Exportam totusi mobila la greu in Rusia, fiindca incepand cu 2009, acestea au crescut constant pe linia firmelor private. Dupa cate stiu cel mai mare export de mobila romaneasca de dupa 1990, a fost in anul 2007 -iar trendul astazi, este ascendent. Personal, cred ca incepem sa recastigam piata ruseasca, dar jucatorii nu sunt companiile de stat ci cele private -pentru care politica n-are nicio valoare, iar banul n-are miros (ceea ce este absolut normal). Chestia asta este valabila si pentru firmele rusesti! Firmele care exporta mobila in Rusia (este doar un exemplu) sunt in totalitate private.

  6. S-au facut, in opinia mea multe afirmatii corecte mai sus.

    Sunt de acord cu Marius Z. Nu putem face negot cu unirea. Sa cumparam un teritoriu cu alt teritoriu. Trebuie sa incepem sa facem lucrurile corect. Nu sa platim fosta Dobroge cu Basarabia (asa cum am facut), Basarabia cu Transnistria, cu multiple alte variante pt viitor. Problema este totusi complicata. Ar trebui sa jucam eficient (fata de UE, fata de Rusia, etc – daca s-ar putea) sa aducem Basarabia acasa si sa lasam in stand by Transnistria, fara a renunta la ea. Ambele in acelasi timp si foarte repede, dupa parea mea nu cred ca e realizabil (si as putea argumenta). Dar pt asta trebuie politieni cu big balls si interes national mai presus de orice.

    Sunt de acord si cu cele afirmate CosteaH. ”90-”96 cat am fost guvernati de Moscova prin Ion Iliescu & Co, daca se dorea, se pastra industria cu productie orientata spre Rusia. Dar n-a fost interes sa ramanem pe picioarele noastre.Ca e mai bine sa ne calareasca cu totul, „decat sa fim apropiati prin relatii de prietenie”. Daca ar fi avut si in Polonia un Ion Iliescu ar fi facut la fel.

    Cat despre nemti, sunt curve de mult, nu de acum. Se tot zice cat i-am tradat noi pe ei, ceea ce e intr-o oarecare masura adevarat,ca macar noi trebuia sa ne tinem cuvantul. Dar sa nu uite nemtii ca ei au fost niste curve si mai mari cand au impartit harta Europei si pe urma aveau pretentia sa le fim aliati fideli. In ultima vreme s-a tot semnalat noua apropiere din nemti si rusi. Se pare ca nemtii sunt programati sa provoace cilic dezordine si conflicte.

    Sa nu-i uitam nici pe americani care ne-au scos si ei la piata pe taraba ( o sa caut link la documentul de la sfarsitul ww2 in care americanii concluzionau ca Basarabia e pamant romanesc, dar ca e interesul lor sa revina prietenilor lor URSS). Razboiul rece a fost numai pt fraierii din Europa.

    Si fiind asa prinsi intre toti, la care se mai adauga si politicienii nostri de inalta competenta, nu e de mirare ca suntem unde suntem.

    Revenind la topic, nu cred ca se indoia cineva ca Putin va castiga alegerile. Si nu cred ca relatiile Romaniei cu Rusia vor deveni mai bune. Japonia a cerut scuze oficial Chinei de cateva ori si relatiile tot nu sunt bune. Nu ca noi am avea neaparat nevoie de scuze (desi n-ar strica sa recunoasca tot ce au facut), dar macar sa mai lase din ifose. Sa nu mai sara Rusia de cate ori are Romania vreo atitudine legata de Basarbia gen expansionismul romanesc, amestec in treburile interne, etc. Rusia nu s-a schimbat la nivel de atitudine si exprimare si n-o sa se schimbe. Asa ca macar o atitudine de politete rece si distanta e normala. Macar sa cucerim noi piata Chinei si altele.

    Iorga a spus ….Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se.

  7. PS. apropo de Rusia: ieri, 6 martie, canalul EUXTV de pe Youtube (prezent din 2006, 25 octombrie) a dat un mic clip in care se cerea Rusiei sa fie atenta cu fraudele de la alegerea lui Putin. Nu aparusera decat vreo doua duzini de raspunsuri care pur si simplu faceau praf UE si tupeul de a da lectii de democratie Rusiei (bineinteles ca cei care comentasera nu erau nici pe departe rusi ci doar suparati pe simularea democratiei UE cu referendumurile.., m-am uitat special sa vad din ce tari sunt), ei bine azi canalul EUXTV nu mai exista pe Youtube, s-a ales pulberea de zecile-sutele de clipuri…printre ultimele 10 erau si vreo 3-4 cu Romania dand o palma Serbiei (comentariile lui Rompuy, ministrului danez de Externe si mai ales mocofanul de Shultz care considera doar -citez- „un joc al Romaniei referitor la Serbia”)! 🙂 Cred ca si-au furat-o zdravan…ma intreb cine le-a copt-o…

    „Based in Brussels and part of a network in 15 European countries, EUXTV covers EU policy news with news reports, video quotes, debates and interviews….” s-o creada ei, chiar sper ca cineva sa le matrasit canalul…pentru ca acel clip contra rusiei a fost chiar ultimul postat inainte de disparite 🙂

  8. Am fost 65 de ani direct legati politic, economic si militar de Rusia. Oare chiar nu v-ati saturat? Unde este acum occidentul si unde este Rusia? Exceptand norocul ca s-au trezit cu fundul pe un ocean de petrol si gaz din care nu sunt in stare sa investeasca ci doar sa acopore cheltuieli militare, nu v-ati saturat sa vedeti acelasi om la conducere pt al 3-lea mandat si mai mult ca sigur al patrulea? Cum vi se pare cadoul de ziua lui putin din 2006 uciderea ziaristei de opozitie Politivskaia, dar Hodrkovsky la parnaie si Abramovici si ceilalti cotizanti la edinaia rusia liberi prin Europa? Dar Timosenko la parnaie bagata de presedintele rus pus de nebunii de ucrainieni? Dar Georgia, Transnistria, Cecenia nu va zice nimic? De pragmatismul lui Iliescu nu v-ati saturat, sa nu deranjam marele popor rus?
    Sunt probleme in Romania dar nu as vrea sub nici o forma sa traiesc intr-o tara ca rusia si intr-un popor unde exista o majoritate covarsitoare de oameni care traiesc doar pentru ziua victoriei in marele razboi, ziua armatei, ziua barbatului, etc si pt vodca. Au avut noroc cu resursele, dar orice sansa nespeculata nu se mai intalnesc cu ea. Iar declaratia lui putin e clara: ” Ne vom indrepta toata atentia catre tarile CSI!” , adica nu mai doarme noaptea pana nu reface urss.
    Cred ca putin este cea mai buna alegere din punctul de vedere al Romaniei. Vom vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *