S 300 catre Iran

5P85SE_autonomous_launcher_vehicle_air_defense_missile_system_S-300_PMU1_Russia_Russian_army_640

Conform ambasadorului iranian la Moscova livrarea a inceput deja, desi in mod formal sanctiunile impuse Iranului nu au fost inca ridicate. Acesta  a declarat pe 23 noiembrie ca sistemul S 300 PMU1 care va fi livrat Iranului a fost modernizat in Rusia luna trecuta (probabil ca se refera la faptul ca modernizarea s-a incheiat in octombrie).

Mai aflam si faptul ca primul transport (din cele cinci necesare)a plecat deja spre Teheran.

GeorgeGMT

14 comentarii:

 1. Pai nu pe asta a invatat Itzik sa l pacaleasca in Grecia?!

 2. slovacia are o varianta PMU, iar grecia are PMU-1, si -daca nu gresesc- israelul le-a „testat” cu niste F-uri din dotare. nu pare sa fie nimic necunoscut nato. doar daca nu e alt PMU-.

 3. formatorul de opinii

  S 300 PMU2 , S 300 PMU1 nu se mai fabrica.

 4. ingeniosi sionistii: au gasit rapid un S-300 si pe unii pe care sa-i pacaleasca sa-i lase sa-l testeze, inainte de a fi livrat. Aceiasi sionisti au furat un Mig 21 din Egipt prin ’66 parca si l-au dat si americanilor care l-au desfacut bucata cu bucata, l-au asamblat la loc si au zburat cu el apoi. Asa ca e foarte posibil ca evreii si americanii sa stie pe de rost fiecare surub din S-300 si probabil si din S-400 care e doar un upgrate…

  • Lasa ca MiG urile mai fugeau singure din raiul socialist. Au fugit MiG uri sovietice, nu de la sateliti.

   Iar ce face Israelul e logic. Deocamdata in noi n-a tras nimeni cu rachete din spatele gradinii si ne injunghie nimeni pe strazi. Pentru ei e o problema de supravietuire.

   Pana la urma cele mai bune arme care apara Romania sunt modernizate cu israelienii. Noi am pastrat relatii bune cu ei inca de pe vremea lui Ceausescu si cred ca bine am facut. Israelienii lupta de o juma de secol impotriva armamentului sovietic si impotriva unor armate instruite de sovietici asa ca mai putem invata una alta de la ei.

 5. Si Iran din acelasi motiv le cumpara. Sa le surubareasca ei. Pe rachete stau binisor.

 6. si inca ceva. daca noi stim ca Israel a rezolvat problema ,sa fiti siguri ca stiu si Iran si Rusia. in plus si Rusia are evreii ei…

 7. Este primul sistem modern de armament care ajunge in Iran dupa atatia ani de sanctiuni economice. Probabil ca iranienii sunt foarte multumiti de afacere, mai ales ca aceasta varianta de S-300 poate fi legata sa comande vechile sisteme de rachete SA-5/S-200. Iranul detine in prezent 7 baterii de rachete S-200 modernizate.

  In paralel, Iranul a inceput sa produca si un sistem AA de conceptie proprie, denumit Bavar 373, insa nu va deveni operational mai devreme de 2017.

 8. Sunt curios cum va evalua relatia Iranului cu Rusia. Desi sunt concurenti pe piata de petrol si gaze, Rusia este singura sursa de hitech pentru Iranul bagat in sanctiuni si embargouri de ani si ani de zile.

  Iranul a bagat bani si resurse in cercetare si a resusit sa aiba niste realizari. Dar nimeni nu-si pune mintea cu Iranul pentru ca oricare ar fi rezultatul final, ar curge mult sange.

  Israelul va putea – cred – sa poata trai in cele din urma si cu S-300 in Iran si cu S-400 rusesc in Siria. Ati vazut ce frumos au vorbit evreii cu rusii cand s-a ratacit un avion cu stea rosie prin spatiul lor aerian. N ar avea nici un sens sa se incoarde unii la altii tocmai acum. Bombele aliato-ruse care omoara islamiati, indiferent de tabara sunt in beneficiul israelienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *