Stiri militare din Rusia

Noi nave pentru Marina Rusa

Santierele navale din nordul Rusiei, Severnaya Verf, au semnat un contract cu Ministerul Apararii de la Moscova privind constructia a 13 nave militare. Din cele 13 nave 6 vor fi fregate, 6 corvete si o nava de recunoastere.

Astfel pe 1 februarie a fost inceput lucrul la Proiect 20385 Gremyashchy corveta si Proiect 22350 Admiral Golovko fregata. Deja Fortele Navale Ruse au preluat alte doua nave: corvetele Steregushchy si Soobrazitelny.

Sursa & foto: Ria Novosti

 

 

Sistemele AA cu raza lunga S-400 Triumf

Rusia a inceput desfasurarea sistemului S-400 in districtele sale vestice. Generalul Alexander Zelin declarase anterior ca S-400 va fi dislocat pe zona de granita a Federatiei Ruse, spre deliciul celor din NATO.  Prima si cea mai probabil locatie va fi Kaliningradul, iar mai apoi zona sud-vestica, fata in fata cu elementele antiracheta ce vor fi dislocate de SUA.

In acest moment sunt operationale, in armata rusa, doua regimente S-400 dislocate in jurul Moscovei.

Sistemul AA S-400 are capabilitati atat antiaeriene cat si antiracheta sau antisatelit, si poate folosi pana la 4 tipuri de rachete, in functie de tipul de tinta vizat si de distanta de tragere. Deocamdata acet sistem nu este disponibil la export.

Sursa &foto: Ria Novosti

 

 

 

 

 

Rusia reface bazele aeriene din Vest

Tot spre beneficiul NATO, Rusia s-a hotarat sa-si modernizeze si sa redeschida ceva baze aeriene din Vestul tarii. Astfel doua aeroporturi militare din Kaliningrad vor fi modernizate si extinse.

Tot pe zona baltica se are in vedere si redeschiderea si modernizarea bazei de hidroavioane, ce va fi dotata pana in 2013 cu 4 hidroaviaone de recunoastere.

Dupa cum se poate remarca Enclava Kaliningrad beneficieaza de o sustinere foarte serioasa din partea DoD-ului rus, iar in curand sisteme AA S-400 Triumf si complexe de rachete tactice Iskander, vor si ele dislocate in zona, iar de curand a fost instalat un complex radar cu raza lunga.

Sursa& foto: Ria Novosti

 

 

Suhoi is the best!

Asa ca rusii vor pastra aparatele din seria Suhoi, ca fiind principalul avion de vanatoare la export, pana dincolo de orizontul anilor 2015. Ne referim aici la toate variantele nascute din aceeasi mama: Suhoi 27.

Suhoi este si printre cele mai bine vandute aparate din lume, pe locul trei dupa China cu 112 aparate exportate si Lockheed Martin cu 110. Suhoi va reusit, in aceeasi peroada, un export de 109 avioane. Calculele sunt facute pentru urmatorii trei ani si probabil ca au la baza comenzi ferme.

171 este numarul de avioane din familia Suhoi vandute de Rusia in ultimii patru ani! Impresionant!

Sursa&foto: Ria Novosti

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *