Fotografii deosebite

De pe vremea Razboiului Rece

Doua F-15 interceptand doua MIG-29, deasupra Marii Bering. Poza, facuta in 1989, arata cele doua aparate americane F-15 Eagle interceptand doua avioane sovietice MIG-29 si se poate observa cum al doilea aparat american trece peste jetul liderului in incercarea de a optine o pozitie buna de tragere, in timp ce liderul american pare sa incerce o trecere paralelea cu avioanele sovietice, pentru identificare si eventual ceva poze, falfairi de maini, etc.

Astfel de tatonari nu erau neobisnuite pe atunci si din fericire nu fost cazuri in care sa se deschida focul. Pur si simplu se sicanau unii pe altii si isi faceau semne cu mana.

Ce vremuri!

 

Sursa&foto: defensetech

 

 

HMS Liverpool & Rusia’s carrier

In cele doua poze, doi adversari batrani! Kuznetov si distrugatorul Typ 42 Liverpool, al Royal Navy. Ambele nave, veterane al Razboiului Rece, se intalnesc cel mai probabil pentru ultima oara, britanicul fiind la un pas de pensionare.

Pozele au fost facute la trecerea navei rusesti prin Canalul Manecii, aceasta fiind prima apropiere a unei nave ruse de Insulele Britance, dupa caderea URSS.

 

Sursa&foto: defensetech

 

 

6 comentarii:

 1. Prima poza, una din cele mia mediatizate din istoria aeronauticii, mereu a starnit controverse, au fost unii care au crezut ca sunt de fapt 2 rachete interceptoare… 😀 tin minte ca nu era vorba de o tatonare ci mai degraba de o escortare a Mig-urilor la un show aviatic in Canada…

  • si eu cred asta, ca daca ar fi fost „de adevaratilea” si F15 urmareau mig-urile, cine facea fotografia din spate¿

  • Domnilor SURSA, este pusa acolo cu un motiv! 🙂 🙂 Nu mai fiti Toma Necredinciosu’ si dati un clik pe sursa… 🙂 Doamne sunteti mai rai ca aia mici! 🙂 )))))))))))))))

   • Nu suntem rai de loc (ca primul lucru a fost sa dam click pe sursa) sa vedem ce gavaresc aia pe acolo), da’ e o cumatra vulpe „resboinica” ce da tarcoale (din categoria „mai rai ca aia mici”), si care recent, doar pt. ca n-a ajuns prima la struguri, a declarat sus si tare ca sunt acri doar pt. ca sursa i-a indicat ca avand pojghita violet-purpurie si nu mov-indigo!

    Adica din ciclul, „iarna nu-i ca vara”, Blinderu’ nu-i ca Backfire-ul, Concordski nu-i ca…virgula…Concorde-ul, barabula nu-i cartof si etcetera… 😀

    George, bine ca nu te-a pus Aghiuta sa dai stirea cu programul spatial al ARCA https://www.arcaspace.com/?p=1152 la cateva zile dupa „cumatra”, ca iar iti sarea in cap ca deh, a vazut-o prima! Ai draq de struguri! Acri, bre! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *