Thug life…

…sau cand esti „rogue nuclear state” dar te miorlai in PowerPoint ca altul din regiune vrea sa fie ca tine.

„Chil, Honey Bunny, chill!”..and sign the fucking NPT!

208 comentarii:

 1. cea mai buna garantie de pace, Israelul putere nucleara si arabetii nu. Nu doar arabetii ci si persanii.
  Pana la urma Israelul e singura democratie din zona

  • Asta e o scuza de toata jena.

   Israel este un „rogue nuclear state”, poate are 1 vector atomic sau 10 sau 100 sau 200 sau 400…sau nici unul si totul e un mare bluff de decenii. Sau are vectori atomici in unele ambasade (ca s-o dam si pe teorii conspirationiste si mai extreme)!..

   De ce sa-l cred cand vine vorba de Iran?
   Pentru ca poate santaja aliatii pe ideea de iudeo-crestinatate frateasca?
   Vax.
   Cuvantul cheie: nu-cle-ar!
   „Nu-cu-lar!”

   Inteleg doctrina „ambiguitatii” adoptata de Israel de atatia ani in privinta capacitatilor militar-nucleare, doctrina scoasa direct din „Arta Razboiului”: interesul poarta fesul, e moral tot ce e permis, program nuclear cu ajutorul nazistilor apartheid-albi din Africa de Sud (acum e invers, apartheid-negru si genocid „kill the boer!” impotriva fermierilor albi mai ceva ca in visele umede ale Black Lives Matter, Social Justice Warriors, bla-bla-bla din SUA) si Incidentul Vela…etc…dar aceasta doctrina vine la pachet cu un pret foarte mare de platit: neincrederea celorlalti.

   Si ca tot vorbim de Dragnea…pardon, de Bibi, nu era asta ala care zicea si el ca Saddam are program militar-nuclear cand Colin Powell dadea la rasnita cu „tevile” in fata Consiliului de Securitate al ONU?
   Acelasi Bibi care are probleme cu legea in acest moment si ce ocazie buna sa bagi o diversiune..etc, se intelege unde bat…

   Cum dracu ai pretentia, tu – „rogue nuclear state” (alaturi de India, Pakistan si semnatarul NPT dar luat pe aratura – Coreea de Nord), sa comentezi in privinta capacitatilor nucleare ale tale sau ale altora?

   • Faceti o dubla greseala: atat juridic, cat si de logica.
    Juridic vorbind Israel nu poate fi acuzat ca nu respecta un tratat pe care nu l-a semnat si nici ratificat vreodata. In schimb, Iran a semnat tratatul in 1968 si l-a ratificat in 1970,
    Iar din punct de vedere logic, sau hai sa-i spunem bun simt, e o mare diferenta intre a permite arme nucleare unui stat democratic si modern (cum e Israelul) si a pune arme nucleare in mainile unui stat bazat pe o filozofie agresiva, exclusivista si condus de fanatici religiosi (cum e Iranul).

    • Bullshit!

     Cand vorbesti de putere militara atomica toate cacarezele pe care le-ai insirat mai inainte sunt egale cu Zero.

     • N-am inteles ce vrei sa zici. Ce anume e bullshit?
      Ce sustin eu e ca israelienii n-au incalcat nici un tratat (chiar de ar avea arma nucleara) si lasand partea juridica la o parte, e de bun simt sa vezi ca israelienii sunt niste oameni cu capul pe umeri, in timp ce iranienii niste fanatici religiosi si ca atare extrem de periculosi.

      • Bullshit numero 2!

       Nu dau doi bani pe Israel, pe Palestinieni, pe Iran. Sunt roman crestin-ortodox dar mi se rupe de „Tara Sfanta”, n-am nici o ruda sau vreun interes in zona.

       Ceea ce tot incerci sa faci, repet, este vax.
       Cand vorbim de putere nucleara, toate frecusurile astea propagandistice palesc.

       • Bine, tu nu sustii nimic, doar repeti bullsit si vax.
        Eu am facut doua afirmatii, una de logica si una juridica. Daca ai vreun contraargument la vreuna, prezinta-l, daca nu… vax! 😀
        Deci, juridic au sau nu obligatii Israelul?
        Iar pe parte logica, ideea nu era ca Tara Sfanta sau nu stiu ce. Ideea era ca iranienii sunt periculosi, iar israelienii nu. Prin urmare unora li se poate permite sa aiba arme nucleare, celorlalti nu.

        • Tu chiar nu intelegi, nu?

         Israel ARE BOMBA (bombele)..biiig baada boom! (si trateaza restul lumii in aceasta privinta cu…”fuck you”)

         Iranul, nu!

         Afirmatiile tale – „logica si juridica”, da, sunt vax.

       • In acelasi fel cum unui om normal poti sa-i dai un cutit, iar unui schizofrenic violent nu-i o idee prea buna.

         • Chestia cu cutitul era o metafora.
          Inteleg ca Israelul are bomba si nu vad nici o problema in asta pentru ca sunt oameni cu mintea la ei. Au tot dreptul si legal si moral sa aiba bomba. Deci pot spune un „fuck you” restului lumii in aceeasi masura in care o fac si americanii, francezii sau rusii.
          Iranienii pe de alta parte sunt niste dezaxati care nu au nici dreptul legal si – cel mai important – sunt un pericol cumplit pentru restul planetei daca dezvolta tehnologia.

          • „…masura in care o fac si americanii, francezii sau rusii.”…se numeste NPT

           „Argumentele” tale ca Israel e democratic – „good guys” – si Iran e dezaxat – „bad guys” – ca scuza pentru detinerea de arme nucleare sunt un mare zero barat.

          • Asta e opinia ta, nesustinuta de nici un argument concret. Juridic vorbind, NPT nu a fost semnat de Israel deci nu produce nici un efect asupra Iraelului. Prin urmare nu exista nici o restrictie din punct de vedere a dreptului international ca Israelul sa detina arme nucleare.

           Iar daca ai nevoie de demonstratii elaborate de ce fundamentalistii islamici sunt „bad guys” si nu trebuie sa aiba arme nucleare, mi-e teama ca discutia e pierdere de timp.

          • Ba secundus ce cu mintea la ei sunt? Cand? Cand pun Lunetiștii pe protestatarii palestinieni? Cand intra cu buldozerele prin Ierusalim? Cand ocupa de ani teritoriile altora cand nu au nici o recunoaștere internațională?

          • Noi nu umblam cu buldozerul prin Bucuresti cand avem chef? Ierusalimul e capitala lor de peste 3000 de ani si au tot dreptul sa faca ce vor acolo. terenurile pe care construiesc sunt cumparate de la arabi cu bani buni. Mi se pare foarte aiurea sa nu faca ce vor acolo.

           Cat despre lunetistii de la gard, toti aia care au fost impuscati sunt cei care au atacat fortele de ordine. Nu poti sa stii daca arunca o piatra sau o grenada. Tu nu te-ai apara?
           Arabetii din gaza traiesc pe banii israelienilor, nu platesc apa, curantul care le vin din Israel, folosesc ajutoarele (in majoritate tot din Israel) ca sa faca tunele in loc sa munceasca ca noi toti.

          • Dumneata stii cum a apărut problema refugiatilor palestinieni? Sau cum a fost creat statul Israel ? Asta aşa, că vorbim de morală si legi.

          • „..Ierusalimul e capitala lor de peste 3000 de ani”

           Cu o micà pauzà de vreo 2000 de ani.

          • @Sorin, da stiu. Arabii au jucat si au pierdut si majoritatea si-au luat talpasita. Ce au semanat au cules.
           Daca nu stii sau te faci ca uiti in 1948 arabii au decis sa nu respecte rezolutia ONU prin care era decisa solutia infiintarii a doua state in zona, unul arab si unul evreiesc si i-au atacat p evrei. Au pierdut si i-au atacat din nou si din nou.
           Este extrem de amuzant ca arabii fac tapaj de niste rezolutii ONU, cand problema nu ar fi existat daca le respectau ei pe primele.

           @MirceaS, argumentul tau il folosesc si revizionistii unguri referitor la Ardeal, ca a fost al lor timp de 1000 de ani. Inseamna ca esti de acord cu ei? Refugiatii aia nu mai sunt de mult refugiati
           Evreii sunt in mod evident cei mai vechi locuitori ai regiunii inca acolo, arabii au venit de putina vreme. E pamantul lor, drepturile lor. Arabii din Israel au toate drepturile si sunt aparti de lege la fel ca orice cetatean isrealian. Poti afirma si vice-versa?

          • @Secundus, cum poti spune despre evrei(ca sa nu le spun pe denumirea lor corecta) ca ”sunt oameni cu mintea la ei” si ca ”au tot dreptul si legal(aici da, ai dreptate) si moral(aici nu) sa aiba bomba”? Ai vazut cum se comporta cu palestinienii? Palestinieni care hai sa fim seriosi, merita mai mult decat bucata aia de pamant, Fasia Gaza. E ca si cum pe noi ne-ar fi cucerit rusii si ne-ar fi lasat numai jud. Teleorman sa locuim in el si tu nu ai avea o problema ca rusii au nucleare, dar polonezii(spre exemplu cei care ne-ar putea ajuta) care vor si ei, dar cu ei nu ai fi de acord.

         • Razvan Mihaianu-Razvane.las-o jos ca macane.Cata vreme Iranul este sprijinit de rusi,si se stie ca ivanii fac tot posibilul sa-i faulteze pe americani,acest stat,Iranul,NU ar trebui sa detina arme atomice sau sa aiba programe nucleare in derulare.Iranul s-a convertit intr-un instrument antiamerican in mainile rusilor.Si se stie ca pe unde au calcat ivanii nici iarbe nu mai creste.Israelul este inconjurat de dusmani,la fel ca noi,Ar trebui sa-i copiem nu sa-i criticam.Tu de unde-ti iei solda,de la Adevarul sau de la Kremlin?

          • Cred ca omiteti un lucru. Iranul nu este Afganistan, Iraq sau Siria ci continuatorul imperiului Persan.
           Alta cultura, alta psihologie.

          • @Ion
           Iranul nu mai e ce a fost de cand a navalit islamul peste ei.
           Deci nu, nu mai exista „alta cultura” si nici „alta psihologie”.

          • jan11
           Ei ma platesc in alune, ca pe Dumbo.

          • Comic, ai ajuns sa-l faci simbrias putinist pe unul din marii „simpatizanti” ai Kremlinului care mai este si moderator al forumului.

        • Doar ca e foarte subiectiv, cine e cel care are dreptul sa stabileasca cine e sanatos si cine nu, care are anumite drepturi si care nu are. Practic e vorba de interesul strict al unora vs interesul altora. Principii sau logici sunt poezii.

         • E si nu e asa. Exista niste principii ale dreptului international, numai ca nimeni nu da doi bani pe ele, tot ce cinteaza e raportul de forte.
          Daca ne raportam la principii – asa, de dragul discutiei – Israelul nu are nici o obligatie sa respecte un tratat pe care nu l-a semnat.
          Daca ne raportam la interesele noastre (si ale tuturor oamenilor intregi la cap) nu e deloc bine ca unor fanatici religiosi (si inca unii extrem de agresivi, ca nu vorbim deAmish) sa li se permita sa detina arme atomice.

       • Alecu Machedon

        Me too.

       • StefanCampia

        Daca te numesti Razvan si asa mai departe….nu inseamna ca poti sa ai dreptate de fiecare data aici sau sa tii lectii de „bullshit” asa cum le numesti tu.
        Raspunsurile tale sunt la cel mai jos nivel. Israelul a fost atacat de atatea ori de fanatici arabi, pe cand pamantul ala biblic e pamant sfant al israelului, dar poate putina lectie de istorie nu ti-ar strica. Israelul are tot dreptul la aparare, tinand cont de conjunctura. Israelul nu a amenintat niciodata nici o tara cu arme atomice sau ca va sterge de pe fata pamantului o tara asa cum fac iranienii. E diferenta mare intre nebunie si a fii civilizat.
        O zi buna!

        • “Ayatollah Ali Khamenei in December 2000 called Israel a „cancerous tumour” that should be removed from the region” – Wikipedia

     • Razvan, interesul Romaniei este un stat israelian nuclear puternic. SI arabii undeva la pamant sa isi reduca numerele intre ei.
      Restul e vrajeala.

    • Mda…greseala pe care o fac romanii de dragul „fratilor” lor arabi si altor pretenari de-ai lui Ceausescu. In primul rand Israel n-a declarat ca are de gand sa distruga vreun stat/tara asa cum au facut toti babulanii aia de prin zona, Iran included.
     Asta e primul lucru pt. ca e declaratie de intentii.
     Dupa aia vin tratatele, samd. Singura politica pe care o inteleg statele arabe + Iranul e politica fortei. Toate acordurile alea n-au fost decat o plapuma sub care golanii aia si-au facut de cap. Toate aceste acorduri n-au facut deat sa „cumpere timp” pentru toti idiotii aia.
     Sigur, ideal ar trebui ca toate armele nucleare sa fie eliminate.
     Dar daca ele exista, ma simt mult mai sigur stiind ca le au state gen Israel sau eventual Japonia sau ipotetic Suedia si nu retarzi gen Irak, Iran, Siria sau Arabia Saudita.

    • Gandesti ca un bostan_nez … adica dubla masura … nu exista democratie … adica puterea poporului ,,, si hitler a fost ales democratic … si a iesit cu zeci de meleoane de mortaciuni … mai citeste … frate …

     • Am raspuns la postarea colegului „Secundus” … dar se pare ca au fost mai multe raspunsuri inainte … nu vreau ca raspunsul meu sa fie rupt de context … astfel postez dublu … mii de scuze …

      „” Secundus
      9 mai 2018 at 0:48

      Faceti o dubla greseala: atat juridic, cat si de logica.
      Juridic vorbind Israel nu poate fi acuzat ca nu respecta un tratat pe care nu l-a semnat si nici ratificat vreodata. In schimb, Iran a semnat tratatul in 1968 si l-a ratificat in 1970,
      Iar din punct de vedere logic, sau hai sa-i spunem bun simt, e o mare diferenta intre a permite arme nucleare unui stat democratic si modern (cum e Israelul) si a pune arme nucleare in mainile unui stat bazat pe o filozofie agresiva, exclusivista si condus de fanatici religiosi (cum e Iranul).””

   • Arabii nu au o problema cu Israeul inarmat nuclear.
    Insa daca Iranul se inarmeaza nuclear urmeaza Arabia Saudita, a afirmat acest lucru inca de acum cativa ani. Si vor mai urma si alte state arabe din regiune.

  • Democratie in Israel ??….doar sa nu fii Palestinian de origine….ca atunci e mai selectiva democratia asta….nu ca si aia ar fi sfinti da’ cum zic americanii…”it’s a clusterfuck man”…???

   • Razvan da’ persii au incheiat programul nuclear…au fost inspectii samd,aia e propaganda cu nucleara la beci facuta la lumina lumanarii….wtf let’s get real here…

    • I dunno!
     Tocmai asta e..”I don’t know”!

     • Este f f complex sa ai un program nuclear viabil….si Ceausescu a incercat,fara ajutor extent de la o putere nucleara nu e prea rapid progresul….totusi e vb de tehnologii inalte,lor le a luat 20 ani sa copieze niste piese de F14 sau C130 si isi fac nucleare in garaj in spatele moscheii….doar daca nu ar avvea suport rusesc sau chinez insa ma indoiesc….ar fi mama shitstorm ului ce ar iesi….

   • Sunt 1,7 milioane de arabi in Israel, sunt reprezentati in Parlament… deci e un stat democratic.
    A, cand ii mai apuca pe arabeti intifada si atacurile suicidale, evreii ii mai impusca. C-asa e in tenis! 😀

   • gresesti foarte mult. Arabii au toate drepturile in Israel, au parlamentari, primari, tot tacamul. Stratul Isrealul e unul modern si democratic. Din pacate e nevoit sa traiasca mereu cu arma la picior din cauza babuinilor din jur

    • Sunteti de tot hazul. Adica statul Israel se infiinteaza in 1947 ,ocupand teritoriile babuinilor iar apoi se plang ca trebuie sa traiasca cu arma la picior…
     Logica asta pur si simplu nu functioneaza.
     Toata lumea intelege de ce exista statul Israel dar nu e cazul sa exageram cu mituri,fabule si alte prostii.

     • care teritoriile babuinilor? au ocupat fix terenul lor
      In logica ta Romania nu avea voie sa aduca moldoveni in Transilvania, pt ca strica proportia etnica in zona? Tu intelegi macar ce afirmi?

      • Daca ar aparea un trib antic care se presupune ca traia pe aici acum 3000 de ani ti s-ar parea normal sa ne dea afara din case si in suturi din tara? E usor de facut pe desteptul cand li s-a intamplat altora.

       • pai si cine i-a dat afara din case pe arabeti? au plecat singuri dupa ce loviturile de forta nu le-au reusit. sa fim seriosi, situatia de acum e rezultatul faptului ca arabii nu au recunoscut rezolutiile ONU prin care Palestina era impartita in 2, un stat arab si unul evreu Arabii au deja un stat in zona, cu aceasi popolatie, numit Iordania. E suficient spatiu acolo, sa se duca acolo si sa-l faca boboc, cum au facut si evreii cu Palestina.
        Doar ca astora nu le place munca, stiu doar sa urle, sa arunce cu pietre si sa stea cu mana intinsa

      • Vad ca tu ii iubesti pe evrei cu pasiune nu platonic. Care sunt ei? Khazarii care s-au convertit la iudaism in secolul 8? Nu functioneaza treaba asta cu drepturile stramosesti decat la imbecili. Singurul drept pe care-l ai e ala pe care ti-l iei cu forta. Dar de aici la a-i transforma pe invadatorii aia in victime necesita niste flexari de logica destul de mari.

     • StefanCampia

      La fel si tie iti lipseste biblia si istoria pamantului de sub picioarele israelului! Habar nu ai de ce vorbesti!

   • Asa in scurte cuvinte, palestinian e un termen fabricat promovat de unul din Kuweit de se pupa cu Ceasca si ii placeau baieteii. Arabii au incalcat de 2 ori acordul ONU si au inceput 2 razoiae in zona, iar aia de ii palngi tu ca sunt brutalizati de evrei sunt tot aia care isi pun copii in fata si arunca cu pietre.

  • Si daca e democratie ce? Mie mi se pare ca e cel mai beligerant stat din zona.

 2. Tara lui Andrei

  Intre arabi si Israel, as alege oricand israel si cu asta basta.

  Nu-s sfinti (nici pe departe) dar macar ei nu te calca cu camionu, nu pun bombe in avioane cu pasageri nevinovati, nu populeaza toate tarile occidentale cu neanderthali, s.a.m.d.

  Teoriile alea cu zionismul si nu stiu ce, nu stiu daca-s adevarate sau nu, dar direct vorbind, adversarii lor par sa creeze mai multe probleme decat ei.

  Din partea mea sa bombardeze cat vor si pe cine vor in Orientul Mijlociu.

  • vb de aia care au trimis Black Cube sa o urmareasca pe Kovesi? singura care incearca sa scape tara de corupti? de aia care au intalniri cu dragnea sau dancila? de aia care isi trimit consilieri la psd si tradiceanu? nu ca iranienii sunt baieti buni, departe de mine gandul asta dar israelienii sunt niste c**ve ordinare!

   • Lasa barny ca si romanii au facut (si poate mai fac) destule kkturi gen Black Cube. Black Cube e o porcarioara intre interese private ale unor fosti securisti (romani si israelieni) nu poti compara cu stricarea echilibrului unor zone intregi, amenintari cu raderea de pe fata pamantului si exportul terorismului pe jumatate de Glob.

   • barny, Black Cube este o firma privata, se duce unde are contracte. Hai sa nu amestecam lucrurile

    • Tara lui Andrei

     Ce au facut „evreii” cu black cube si toata bascalia are legatura cu politicienii corupti romani.

     Aia i-au adus aici. Sunt multe intelegeri si combinatii intre politicienii romani corupti si fel de fel de oameni sau entitati din israel (de asemenea corupte sau cel putin dubioase dpdv etic).

  • Mie mi se pare ca tot evreii aduc teroristii in Europa:
   Martin Schulz: Germany exists only in order to ensure the existence of the Jewish people
   Nu stau acum sa-i caut pe toti, dar majoritatea elitei din SUA si Europa e evreiasca. La modul absolut, de ce ne-ar interesa pe noi ce fac niste idioti in mijlocul desertului?

 3. Detinerea armei nucleare de catre Israel e principalul factor de descurajare in zona, altfel am fi avut razboaie de Yom Kippur din 5 in 5 ani.
  Asa, se lucreaza prin proxy, prin diverse organizatii „de eliberare”, „de rezistenta” etc., se fac intifade si alte cacaturi propagandistice pe la frontiera cu Gaza, se sapa tuneluri etc.
  Imaginati-va ce s-ar fi intamplat in ultimii 50 de ani daca evreii n-ar fi avut arma nucleara.
  Inclusiv maretii de rusi stiu ca, daca o comit prea rau, sprijinind mai mult decat e cazul Iranul sau organizatiile teroriste, si se declanseaza vreo nenorocire, e posibil sa se trezeasca cu bombardeaua la Maskva.
  Cu americanii au mai negociat in timpul razboiului rece, au stabilit niste proceduri, cu evreii e mai greu.
  De asta e Iranul disperat sa-si faca rost de armament nuclear si balistic.

  • Si metoda de livrare la Moscow este….?
   Israel are ICBM capabile sa ajunga la Moscova….n-as prea crede?!
   Arme termonucleare tactice….?
   Mai mult ca sigur!
   Rachete balistice cu raza in Cairo,Damasc,Riad?
   As baga mana-n foc ca au.
   Insa nu cu raza pana la Moscova…????

   • Jericho III/YA-4 = ICBM

    • Si daca sa zici ca ar trece de toata apararea antibalistica a Rusiei….nu zic atunci…numai la detectia ei si realizarea tintei ei…..ce crezi ca ar face rusii 2 SARMAT fac nuclear wasteland tot Israelul pt ca au focoase multiple 8 parca,deci 16 focoase indepente…..uite te pe harta la Israel si vei intelege….

     • Normal ca trec, pt ca e o gluma aparare rua antibalistica. Nu va rezista la cateva zeci de Jericho. Sa nu zic 100-200. Evreii pot distruge la fel de bine Rusia daca sunt fortati. Nu provoci o putere nucleara si cea mai buna armata a lumii

      • Mai Dinu, cum le sti tu pe toate.

       • Ioane, vezi testele americane din ultimii ani. Nu exista garantie ca poti intercepta toate rachetele lansate. Si una daca scapa si e suficient
        Nu le stiu eu, le stie internetul, iar daca ai folosi google timp de cateva minute ai stii si tu. Uite un extras dintr-un raport din 2004 catre Congres (american)
        According to an official report which was submitted to the American congress in 2004, it may be that with a payload of 1,000 kg the Jericho III gives Israel nuclear strike capabilities within the entire Middle East, Africa, Europe, Asia and almost all parts of North America, as well as large parts of South America and North Oceania. Missile Threat reports: „The range of the Jericho 3 also provides an extremely high impact speed for nearby targets, enabling it to avoid any Anti-Ballistic Missile (ABM) defenses that may develop in the immediate region.”[30] On 17 January 2008 Israel test fired a multi-stage ballistic missile believed to be of the Jericho III type, reportedly capable of carrying „conventional or non conventional warheads.”[32] On 2 November 2011, Israel successfully test fired a missile believed to be an upgraded version of the Jericho III at Palmachim; the long trail of smoke was seen throughout central Israel.[33] Israel’s intercontinental ballistic missile launchers are believed to be buried so far underground that they would survive a first strike nuclear attack.

        Apropo, din cauza acelei viteze mari la reintrare o interceptie este extrem de dificila. Vezi inclusiv informatii care se pot gasi aici pe site

        • Israel si Rusia sunt mult mai aropiate decat pare. Cine a stat alaturi de Putin la parada? Bibi.
         Cine controleaza si cine face parte din cercul de miliardari ai lui Putin? Majoritatea evrei rusi.

         • Inainte sa iti fuga mintea la conspiratii ruso-evreiesti mai bine te gandesti ca rusii bantauiau prin Siria si evreii au ceva interese contra Iranului pe acolo, e mai logic.

     • Si ce au astia cu Rusia? Yo zic sa te uiti mai aproape de ograda lor.

   • nu trebuie ICNM pt Israel Moscova, sunt 2500 de km. Îți ajunge o rachetă cu rază intermediară, 3-4k km. Fii sigur că au evreii așa ceva.

   • Imprumuta de la unchiul Sam…

  • Perfect de acord cu tine, Israel are un stat de drept ireprosabil, si intr-adevar, este un factor de stabilitate in zona cu niste sacrificii totusi si cu o mare exceptie, cand vreun vecin sau o comunitate (palestiniana) forteaza lucrurile, acolo ei ( Israel) uzeaza prea mult de forta bruta pana la omucideri sau eliminare fizica..

   Si palestinienii au drepturi pe care ( din pacate ) Israel le incalca flagrant, sunt tolerati doar daca se integreza in statul Israel.
   Sunt multe cazuri de abuzuri ale statului Israel, aici nu stiu daca mai aplica statul de drept cel corect la toate lumea.

 4. Nu exista nici o diferenta intre „scuzele”, motivele, moralitatea statelor care detin arme nucleare, indiferent ca sunt ideologice, religioase, nationale, etc…numitorul comun fiind doar…Kaboom!

  Exista insa in acest club nuclear doar doua tipuri de nebuni:
  – cei care se santajeaza/controleaza prin MAD (ca un fel de „hazing ritual” pentru intrarea intr-o fratie), 5 la numar: SUA, Rusia, China, Franta, UK – si care nu vor sa permita altora sa puna mana pe respectiva tehnologie, deoarece un santaj din partea unui „proprietar” de numar mult mai mic de vectori nucleari reprezinta o amenintare la acest fragil status quo, fiecare nou venit pe neve in club reprezinta o noua complicatie. „Cu cat mai putini cu atat mai bine”.
  – cei care sunt nebuni de-a binelea si nu vor sa faca parte din acest – cat de cat – instrument de control (o firava incredere): Israel, India, Pakistan si Coreea de Nord, care risca nepermis de mult, „going solo”; de aceea sunt numiti „rogue nuclear states”.

  Uite o comparatie fortata, la botul calului: cum ar fi ca inamicul istoric al Romaniei, nimeni alta decat mica Ungarie (a se citi „Israel”), sa detina la un moment dat arme nucleare, fara sa faca parte din vreun tratat de non-proliferare, in timp ce Romania (a se cititi „Iran”) – semnatar al unui asemenea act, n-ar detine tehnologia respectiva?
  Nu e evident ca Romania ar incerca din acel moment sa faca rost de ce are si Ungaria?

  Repet, inteleg perfect doctrina ambiguitatii israeliene si motivele sale (tara mica, inconjurata de multi inamici – ca tot amintisi de de Yom Kippur War), „animozitati” – e putin spus – istorice, etc…
  Problema este insa tocmai aceasta situatie, cand respectiva doctrina te impiedica sa-ti convingi unii aliati (sau pe altii) sa accepte „justetea/moralitatea” actiunilor tale impotriva unui stat care – simtindu-se amenintat de faptul ca tu ai deja arme nucleare – vrea „sa echilibreze balanta regionala”.
  Israel ne zice tuturor „fuck you, I have the nukes, there is nothing for you to do to convince me to accept some sort of minimum control”…well…Fuck you too, Bibi! Get the flock outta here! Go preach to another table!

  • Comparatia e total nepotrivita. Si Ungaria-Israel, si Romania-Iran.
   Israelul are arma nucleara cel putin de pe vremea razboiului de Yom Kippur si n-a folosit-o niciodata, indiferent cat de nasoala a fost situatia.
   In conditiile in care se afla ei, inconjurati de tot felul de nebuni, ar fi sinucigas sa se bazeze doar pe un razboi clasic pentru aparare, la o asemenea disproportie numerica.

   • Bineinteles ca e nepotrivita – eu am folosit termenul „fortata”. Dar te face sa privesti mai atent situatia atunci cand te atinge direct. As fi putut ca in loc de „Ungaria vs. Romania” sa pun „Romania vs. Ucraina”, provocarea la introspectie nu e asa de diferita…

    Intrebarea pe care mi-am pus-o eu de multe ori cu privire la doctrina ambiguitatii nucleare israeliene este daca nu cumva au un numar mult mai mic de vectori decat se zvoneste pe ici pe colo. Dar dupa atatea decenii, chiar si cu inlocuirea unora cu a altora mai noi, tot nu se justifica, au avut destul timp sa-si mareasca substantial septelul atomic.
    Pana nu-i vad in NPT (in felul asta avand o simpatie/sustinere mult mai larga din partea altor actori internationali) nu dau doi bani pe acuzatiile lor la adresa Iranului (mai ales ca multe astea recente din prezentarea lui Bibi sunt de fapt pentru…2003).

 5. Biby a comis-o rau cand s-a inhaitat cu dragnea & psd si lucrul asta s-ar putea sa-l coste. Vedem daca mai pune piciorul in Bucuresti asa cum era anuntat…
  In privinta armelor nucleare sunt doua aspecte:
  – primul ar fi ca in israelieni am incredere, in arabi/persi absolut deloc. Sunt sanse zero ca Israelul sa vanda cuiva vreo bomba sau sa te trezesti cu un dispozitiv termonuclear la Paris sau Londra. Sunt oameni seriosi nu psihopati religiosi. Pana la urma la ei premierul este anchetat pt fapte de coruptie.
  – al doilea aspect tine de situatia tactica in care Israelul se afla. Indiferent de superioritatea lor militara clasica, au o tara foarte mica, ei nu pot absorbi un atac masiv, n-au unde sa se retraga si sa se regrupeze. In cazul lor trebuie sa reziste pe frontiere, in spate au doar Mediterana.
  Ori datorita lipsei spatiului de manevra au nevoie de arme care sa le garanteze ca nu se trezec in mare intr-o noapte mai intunecata. Intr-un fel ei sunt inversul situatiei Rusiei, tara care poate absorbi arice atac clasic datorita spatiului vast de manevra.

  • a comis-o față de cine,de noi?!…are o colaborare conjuncturală cu partidul de guvernământ survenit in urma alegerilor libere din românia.
   la fel cum prezența lui arafat de la smurd in multe guvernări nu este doar rodul profesionalismului acestuia.
   se joacă !

  • Dragnea si Dancila au comis-o ca John Kerry recent cu periplul sau pentru sustinerea acordului lui Obama cu Iranul din care tocmai s-a retras Donald Trump (Kerry a incalcat „Logan Act” – veche de peste doua secole si un sfert, care nu permite o politica externa diferita de cea oficiala; ironia e ca democratii l-au acuzat de asa ceva pe Michael Flynn).

  • Le zici de parca iti pare rau pentru ei. De ce te intereseaza daca sunt aruncati in mare de arabi?

  • Gasesc discutia foarte interesanta, insa un pic cam emotionala. Dupa parerea mea, ar trebui sa ne concentram mai mult pe fapte.
   – Bibi si cu dragnea au in comun ca sunt niste corupti, iar Dragnea e si penal (desi, daca nu ma insel si pe Bibi il cauta procuratura, insa momentan e ocupat cu niste crize in care se joaca – as cum se intampla de obicei – existenta statului evreu), aici se termina insa asemnarile, caci Dragnea e un bisnitar ordinar, iar Bibi are cateva clase peste el.
   – Apropos de chestia cu ambasada Romaniei la Ierusalim situatia arata asa: actualul premier al Israelului s-a comportat neprieteneste fata de Romania fortand mana bisnitarului ajuns cel mai puternic om din Romania prin neprezentarea la vot a romanilor si cu ajutorul unor firme de consultanta israeliene.
   – Apropos de Kovesi, situatia arata asa: o gasaca de politicieni mafioti din Romania cu totii avand legaturi cu firme de consultanta israeliene si-au simtit afacerile amenintate de Kovesi si cum necum o firma israelina specializata in domeniu a primit un contract sa culega informatii despre Kovesi.
   – In Israel exista si alti politicieni in afara de Bibi, asa cum si in Romania exista si alti politicieni in afara de Dragnea sau Tariceanu. Asa cum nu vrem ca Romania sa fie judecata dupa faptele lui Dragnea, nu as judeca nici Israelul dupa faptele lui Netanyahu. Ce fac firme private israeline cu o etica de afaceri la limita dubiosului cu politicieni dubiosi din Romania e o treaba dubioasa, dar fara legatura cu relatia intre poporul roman si poporul evreu.
   – Israelul are arma nucleara asa cum orice stat care isi merita numele ar avea-o in situatia lor.
   – Israelul nu a ajuns in aceasta situatie in mod nevinovat. Oricine cu o vaga intelegere a ce inseamna istorie ar trebui sa stie ca a te certa cu toti vecinii nu e cea mai buna cale de a te imprietenii cu ei.
   – A justifica incalcarea de catre Israel a rezolutiilor ONU cu incalcarea rezolutiilor ONU de catre arabi e cel putin hilar.
   – IS-ul este/a fost o organizatia sunita. Iranul e siit. Iranul nu a exportat terorism in Europa sau in SUA in sensul in care acest termen e inteles astazi. Iranul este in prezent o teocratie, iar Israelul o democratie. Putem discuta daca Israelul se poate numi o democratie liberala, daca tinem cont de modul in care se pozitioneaza fata de cetatenii sai de nationalitate araba, insa modul in care libertatile individuale sunt respectate in Israel nu se poate compara cu modul in care acestea sunt respectate in Iran. Conform dreptului international, Israelul este/a fost in trecutul apropriat ocupant a cinci state: Palestina, Iordania, Siria, Liban si Egipt. Modul in care autoritatea israeliana ocupanta se pozitioneaza fata de populatia palestiniana ocupata e… discutabil.
   – Evrei au existat in Palestina de la venirea lor acolo din Egipt – ocazie cu care, conform propriilor lor legende, au exterminat populatia care locuia in Palestina inainte de venirea lor acolo – si pana in prezent. Din secolul III a.D. nu au mai reprezentat o majoritate acolo pana in secolul XX a.D. Vorbitorii unei limbi inrudite cu latina au reprezentat majoritatea populatiei in zonele cunoscute azi ca Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca, in functie de zona cam din secolul II-V a.D. si pana in prezent. In unele zone, vorbitorii de limba latina au exterminat populatia bastinasa la venirea lor acolo, iar in alte zone au asimilat-o.

   • Bibi si Dragnea nu sunt in aceiasi oala, unul e dovedit (Dragnea condamnat in instanta) unul e cercetat (mare diferenta). Romanii nu se prezinta la vot de idioti (nu trebui „ajutati”) se pisa singuri pe el si apoi urla de nebuni. Kovesi are „marete” realizari : Bechtel, EADS, Microsoft (inchise), Hrebenciuc doar 2 ani, Ponta si Sova liberi, Mazare, Bica, Ghita, Udrea fugiti, Tel Drum- Belina Draganea sunt bine deci dai si lupta dar cam fara efecte. In plus „cubul negru” este o firma privata a unor fosti securisti evrei nu reprezinta statul israelian. Totusi harapii au inceput ostilitatile (de 2 ori) si au pacut pipi pe ONU iar acum urla ca rezolutii, etc. Hezbolah si Hamas sunt sprijinite direct de Iran si cam au treaba cu Israelul. Comunitatea „palestiniana” nu exista ei fiind arabii de peste tot, un termen folosit de un kuweitian cu inclinatii pedofile si iubit de diversi dictatori, inclusiv Nicu. Ai sa razi in hohote, dar daca nu au fost stapani nu inseamna ca nu erau acolo (cam ca romanii in Ardeal) vezi ca musulmanii ii considerau cetateni de clasa a doua (ca pe crestini) si ii puneau sa meraga cu o stea galbena cusuta pe haine (da, nu Hitler a inventata-o) si crestinii cu o curea si plateau taxa de protectie lunara. Vorbitorii aia de limba asemanatoare cu latina erau bastinasi si nu aveau pe cine sa extermine.

    • Asta asa e ….da’ lasa RTI ca si petrolul e resursa finita….cand se intorc la “caprele “ lor sa vedem cu ce mai fac pe nebuni….cu sulitele ca Zulu vs Red Coats cu Gatling Gun ….asa vor fi vs IDF…?

    • – Apropos de Netanyahu si de Dragnea mai e de adugat ca unul are probleme cu statul paralel, iar celalalt cu statul iranian.
     – Lupta lui Kovesi nu are efectele dorite si datorita masinatiunilor lui Dragnea, prietenul lui Bibi si clientul firmelor de consultanta israeliene.
     – Nu stiu daca ignorarea dreptului international e in interesul Israelului. Hezbolah si Hamas sunt organizatii teroriste conform dreptului international, in afara acestuia exista si opinia ca sunt o forma de rezistenta impotriva ocupantului israelian, iar metodele lor reflecta brutalitatea ocupatiei.
     – Termenul de Palestina cu referinta la mare parte a teritoriului statului Israelian modern a fost instaurat de romani si folosit cu precadere dupa ce acestia au invins revoltele israeliene din secolul II a. D. Conform vechiului testament, palestinienii erau dusmanii mitologici ai israelienilor.
     – De-a lungul istoriei crestinii, musulmanii si evreii s-au tot ciondanit din Tara Sfanta si pana in Spania.
     – Teoria conform careia limba daca ar fi fost apropriata de latina a fost sustinuta in special de Nicu si ai lui.

     • Romanii foloseau Iudeea si Arabia (Magna, Petraea si Felix) asociera palestinian/filistinian sau alte denominatiuni este o mare minciuna si nu are suport. Cu mebtiunea ca ciondaneala a pornito Profetul religiei of piss.Nu conteaza teoria si Nicu, bastinasii nu aveau pe cine sa extermine nicaieri, ca din cauza asta sunt bastinasi. Pai ori respectam ori nu respectam dreptul ala international impus de ONU (o organizatie ce nu a facut nimic de capul ei si care fara SUA egal cu 0). Cine zice ca e legitim Hamas sau Hezbolah papa maro. Apropo pana la cutiuta neagra si Mustache cibe impiedica DNA sa dea rezultate ?

   • Io zic sa te limitezi la lupta anticoruptie ca la restul aberezi.

   • E bine ca mai sunt si oameni care incearca sa fie obiectivi…

 6. Salut articolul si opinia autorului.
  Propun „pinned post” pana se calmeaza lucrurile.
  Multumesc

 7. Abia acum am vizionat expunerea lui Bibi.

  Nu pot decât sà comentez cu zicala italianà :

  Si non e vero e bene trovato !

 8. israel e o democratie care nu a folosit niciodata arme nucleare. iran e o teocratie care saptamanal declara ca vrea sa stearga israelul de pe harta si ca vor arde in flacari nucleare.

  israelul are nevoie de arme nucleare sa nu fie atacat pe cand iranul nu e amenintat decat de sine insusi.
  comparatia intre cele 2 e complet gresita.

 9. Din pacate Israel este „trompeta” US. Sau invers…

 10. Golda Meir fost prim ministru al Israelului spunea:”Israelul nu va fi prima tara din Orientul mijlociu care va avea arma nucleara dar nici a doua”….

 11. https://stirileprotv.ro/stiri/international/parlamentarii-iranieni-furiosi-pe-trump-momentul-in-care-incendiaza-steagul-american-in-parlament-video.html

  Va imaginati ca asa ceva se poate intampla in Israel sau in USA?
  Sa nu uitam ca parlamentarii iranieni nu sunt alesi in mod liber, si oricine candideaza trebuie aprobat de consiliul clerical. Chiar si asa-zisii reformatori sunt tot clerici si sustinatorii lor. Cum ar fi ca BOR sa aleaga cine candideaza in parlament?
  Teocratie nu democratie

  • Tara lui Andrei

   Ce este de-a dreptul trist e faptul ca oamenii nu inteleg ca intre Israel si Iran, intr-o situatie in care si-ar pune „armele” nu una pe cealalta tara ci pe noi (insemnand Europa, Occident, lumea, etc.) pe iranieni nu prea ii opresti. Nu numai ca si-ar folosi armele dar mai mult de atat ar folosi celulele adormite din toata lumea si si-ar folosi toti oamenii care locuiesc in alte tari sa influenteze si manipuleze, si asa mai departe.

   Pe israelieni ii mai poti opri, desi joaca murdar, totusi in afara Orientului Mijlociu, spre deosebire de iranieni, se supun unor legi si reguli.

   E ca si cum ai compara un caine care e domesticizat cu un lup… Atentie mare pe cine victimizam si pe cine sustinem… Mai bine zis cui le sustinem obiectivele obscure. Ambele tari au asa ceva dar mie mi se pare ca pe israelieni ii blochezi mai usor la nevoie (nu ma refer militar, neaparat).

  • In privinta situatiei detinerii armamentului nuclear in acest moment chiar si China „este mai democratica” decat Israelul.
   Asa cum am spus de multe ori in comentarii, oricata incredere ai avea in unii si neincredere in altii, realitatea este ca Israelul detine de decenii arme nucleare, Iranul nu.
   Nu exista nici un fel de incredere din partea mea despre cat si cum ar putea fi folosit de catre Israel respectivul armament.
   As sustine Israelul in actiunile de acuzare ale Iranului daca evreii „ar conduce prin exemplu”, daca ar intra in acordul NPT. In felul acesta castigand o bruma de credibilitate…desi nu pot sa nu amintesc de pocinogul lui Colin Powell…si asta reprezenta ditamai SUA!
   Cum naiba sa ma convinga Netanyahu cand politica israeleiana de ambiguitate nucleara e in principal bazata pe minciuni (carora le inteleg rostul dar care nu ajuta cu nimic la nivel de incredere in astfel de cazuri)?

   • Tara lui Andrei

    Si daca Israelul detine arma nucleara de cateva decenii ce ? Ti se pare tie ca pana acum au amenintat ca o folosesc sau macar s-o fi aratat in vreun test ceva de propaganda ?

    Babuinii aia fac asta zilnic, si nu doar cu Israel. Mai mult de atat, de unde stii tu ca nu au arme nucleare aia ?

    Chiar si daca excludem toate „datele” prezentate de israelieni de-a lungul timpului tot ne da cu virgula referitor la nevinovatia Iranului.

    Tu nu poti sa dormi noaptea de frica ca o sa foloseasca Israel arme nucleare ? Fii serios. D-aia nu mai poate lumea ca au evreii arme nucleare.

    Daca Iran era atat de nevinovata atunci ce scop ar avea sa dezvolte si sa testeze atatea tipuri de rachete si sa tot ameninte in stanga si in dreapta cu orice ocazie ? De ce nu isi repara tara mai degraba s-o scoata din saracie si sa-si educe poporul ?

    • Din nou fac apel la introspectia „locala”: daca maine – prin absurd – Romania ar deveni stat nuclear (si ar iesi din NPT) cum ar afecta acest lucru „balanta regionala”…stii care, aia pe care deja suntem acuzati de unii ca am incalcat-o pentru simplu fapt ca am intrat in clubul de aparare Patriot!
     Nu vorbim aici de un acord/tratat in privinta – sa zicem – submunitiilor, pentru Dzeu! Ci chiar de „puterea lui Dzeu” insasi, cea mai terifianta inventie militara, arma atomica.

     • Tara lui Andrei

      Tratatele nu au nicio valoare defapt. Pur si simplu reprezinta o declaratie de comun acord cum ca niciunul dintre cei care semneaza nu o sa faca anumite chestii (sau din contra, o sa faca anumite chestii).

      In anumite situatii conflictuale te stergi cu tratatele la… Chiar si daca Israel ar fi adoptat tratatul ala si, prin absurd, s-ar pune TOATA lumea araba pe ei si sa zicem ca nu primesc ajutor de la NIMENI, crezi ca i-ar mai interesa pe ei de tratatul lui peste prajit ?

      Ori ca esti in nu stiu ce tratat ori ca esti in afara daca ai dat cu nucleare s-a terminat si cu asta basta. Chiar si daca ai in sertar nu stiu ce hartii, tot poti sa apesi pe niste butoane si sa inceapa sa zboare niste „rachetute”.

    • Vezi ca ai uitat din ecuatie Pakistan ??,ca tot ziceai de babuini….??‍♀️??‍♂️??….astia pot sa transfere focoase nucleare plug and play catre ?? sau Saudi Arabia ?? ca oricum sunt duplicitari,intotdeauna au fost….???

     • Pakistanul a transferat deja tehnologie nucleara catre un stat problema, si anume Coreea de Nord. Coreeni nu ar fi avut bomba fara informatiile si tehnologiile venite din Pakistan.
      Va imaginati in mainile cui ar ajunge bomba daca Iranul ar avea asa ceva? Problema e ca Iranul e stat militant, pus pe distrus, cucerit si convertit la religia lor de 2 lei.
      Cum ar fi ca grupari teroriste ca Hezbollah, Hamas si altii sa aiba acces la arme nucleare?

      • Pai de asta cred ca face Bibi spune de Hezbollah si Hamas ….aia nu sunt “far off” from ISIS…

       • Hezbollah, Hamas,Iran au pus umarul serios la distrugerea ISIS.E alta mancare de peste.

        • https://youtu.be/SNreo2dXrRg
         Ia zi colegu daca manifestatia aia era in Budapesta sau Kiev vs Romaniei/romanilor….ce mai ziceai…..cam “extremista “ ….nu e chiar ISIS…corect da nici ok nu e….sa tot ai vecini de astia…logic ca daca scoate capu peste gard ii dai o maciuca….au evreii dreptatea lor….ca pe aia tot ii mananca….in Liban te rogi la Dumnezeu sa vina colectia de gunoi si sa nu ti iei vreun glonte in cap ca esti religia gresita sau ma rog….asa ca sincer intre Teheran,Beirut si Tel Aviv Eu Stiu ce as alege…??

 12. Se ghideaza cineva, din Orientul Mijlociu, dupa vorbele de mai jos?
  Don’t walk behind me: I may not lead. Don’t walk in front of me: I may not follow. Just walk beside me and be my friend.
  De la asta, ar trebui sa porneasca, orice discutie.

 13. Au dreptate israelienii, ei nu au semnat nimic si persanii musulmani da, asa ca trebuie sa respecte ce au semnat mai ales ca in baza acestei promisiuni au deschis occidentalii conducta cu bani si acces la tehnologie. Nu le place sa faca afaceri cu Putin si chinezii. Apoi, chiar nu e cazul ca pe langa Pakistan sa mai avem alti musulmani cu bomba atomica, nu de alta dar acoloeste o teocratie islamica (iar islamul cunoastem bine ce ideologie este) sa nu mai socotim ca nu Israelul sustine organizatii de tip Hamas sau Hezbolah. In concluzie nu prea ai motive sa iti faci griji ca evreii au nucleara, aia nu vor sa impuna la nivel mondial o ideologie numita gresit religie?.

 14. Mda, the religion of piss.

 15. wolf…something – dracu te puse sa pui restul de aiureli, pe mine ma intereseaza doar una:
  „De ce SUA si Israelul au voie la nu-cle-are si Iranul nu?”

  Pentru ca…Batman!
  Se numeste realpolitik, fait accompli.
  Bine ai venit printre adulti.
  Interesul poarta fesul.
  Cry me a river…samd.

 16. Cite comentarii. 🙂
  Un pic de istorie.
  2015 – se semneaza acordul mari puteri- Iran. Respectivul acord produce o incetinire masiva a programului nuclear iranian. Mii de centrifuge vin distruse sub control international. Asa capacitatea iraniana de a produce uraniu impogatit la 95% ( asta e materia de baza a armelor nucleare) merge inainte la viteza melcului. Se spune ca si asa , doar prin 2030 vor reusii sa aiba cantitatea minima pentru una bomba nucleara.
  In contrapartida , se anuleaza sanctiunile internationale si asa o sumedenie de firme investesc in Iran.
  Intre timp , rasbelul din Siria a ajuns unde a ajuns. Pasdaran , arme , hesbollah , cu gramada. Si rusi.
  Acum fapte :
  Trump ajunge presedinte in USA si conform decizilor congresului , trebuie sa certifice tot la 3 luni bunul mers a acordului cu Iran. Adica ce a facut punctual si Obama.
  Pina acum , Trump a certificat de 3 ori ca acordul merge bine. Repet , de 3 ori. Cu CIA , NSA si ce servicii secrete mai au in spatele documentelor.
  Intre timp , ceva anchete juritice lovesc administratia blondului dar si personal pe nenea Bibi in Israel. Care schimba generali , sefi de institutii. Ca Trump in USA.
  Bibi merge si mai inainte. Obtine derogarea parlamentara prin care poate declara razboi oricui si fara aprobarea guvernului ( totalitatea ministrilor).Suplimentar reuseste sa taie din puterea curtii supreme. Coincidenta , exact pe problemele care il macina. Finantare ilegala , legalitate constructii in teritorii ocupate , etc.
  Se prezinta in tv cu probe , cd , filmari , foto ( pentru un total de 500 kg de documente) si ne spune tuturor ca au gasit locul unde e depozitata documentatia iranienilor pentru programul bomba nucleara. Au si copiat 50.000 documente , 55.000 file .
  O fi ca prostii aia de araboci siiti tin tot ce au mai secret si inconfesabil in o camara , dulap de fier ca romanii cu contractul Bechtel ? Am serioase dubii.
  Trump si Netayahu sint doua persoane incoltite de justitie si care au nevoie ca de aer sa devieze atentia.
  Coincidenta , intimplare , exact ca binomul nostru national cu procese in curs ( unu e deja cu condamnare definitiva ) si consilier guvernamental israelian.
  Pur noroc , exact medicul personal a lui „bibi” . Iar Black Cube e tot israeliana. Fosti agenti Mossad ajunsi pensionati speciali sub conducerea aceluiasi prim ministru israelian.
  Prea multe coincidente , asemanari sa cred ca iranienii au reusit sa fraiereasca pe toti si peste tot.
  Evident , opinie personala.

  • Am ascultat discursul lui Trump si a explicat foarte clar ca si activitatea nonnucleara a Iranului e o cauza majora a retragerii din acord. Iranul finanteaza din greu grupari teroriste, are baze si soldati prin alte tari , se implica in razboaie locale etc.

   • Are dreptate insa Arabia Saudita are niste legaturi foarte dubioase cu ISIS,Al Nusra samd….ahh da…am uitat astia sustin petrodollarul si cumpara armament American de zeci de mld $ deci…..”strategic allies” ….de mai avea si Iran bani ca pe vremea sahului cand lua F14,C130,AH1 si Chinooks si nave militare ce BFF erau cu Americanii….mult cinism…???

  • Bine punctat.
   Aș adauga ca este o invitație Coreei de Nord sa nu cada la un acord de denuclearizare. Că oricum nu va fi considerat valabil peste un an.

   • Privit la rece eu cam banui ca USA nu prea vrea o rezolvare prea rapida a Coreei de Nord. As paria ca e pretextul perfect pt. americani sa aiba in coasta Chinei ceva CSG, THAAD si altele de genul. Probabil ca gandirea e cam la fel si prin Japonia(exceptie aia care sunt flower power). Doar Coreea de Sud sa fie mai in dubii asa… In schimb ii doare Iran-ul atat din cauza marimii (pop,suprafata) cat si a pozitionarii care le-ar permite sa ii inconjoare practic pe chinezi daca se impun in Iran.

   • Ehh Mircea…Eu m am convins de Trump in ziua cand a scos SUA din Conventia de la Paris….ca nu exista “climate change “….the guy is off his chump….asta nu pui baza nici daca zice ca e zi afara acum….

    • Ai sa râzi, dar eu îl aprob pe Trump cu ieșirea din escrocheria de “climate change”.

     • Da nu se poate nega….Marea Azov …acum o balta….teritorii din Buzau pana in Africa care erau fertile se transforma in desert pt ca nu mai ploua…..nu zic ca e numai CO2 dar conteaza si oricum emisiile sunt novive si probabil factor provocator de cancer alaturi de GMO food,pesticide si insecticide….nu mai continui…

      • Sunt sensibil la cauza ecologista, dar nu la propaganda ecologista.

       Amesteci probleme climatice care sunt naturale (cicluri climatice) cu intervenții umane.

       • nea MirceaS, acuma sunt curios, incalzirea globala e fake news? despre ce cicluri climatice e vorba? poti sa detaliezi nitelus?

       • Tre sa conteze negativ si poluarea masini lor,industriei grele,termocentrale…..Eu m am lasat de fumat ca lucrez in centru in Londra din pacate si poluarea e la fel de rea ca in Bucuresti…e impossibil sa nu aibe toate astea plus agricultura intensiva din cauza celor 7 mld de morometi prezenti…?‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍??‍?‍?
        ??

        • Poluarea masinilor se simte local (orase) global e vax albina crema puca, lavfel ca si aia generata de termocentrale si altele. Malhus sa dovedit ca a estimat total aiurea, in pus agrocultura nu afecteaza planctonul (70%) din productia de oxigen la nivel global.

      • Ross : „incalzismul” face ravagii de peste juma de secol numai ca e o problema : nu se vad. Nu exista date concludente ca exista incalzire globala (masuratorile din satelit nu confirma) iar celelate sunt praf (motive: tehnologice, umane, influenta meteo locala, etc). Asta ca sa nu mai amintim ca „codoiul” face bine plantelor, plamanul planetei e oceanul si nu se stie cat din „incalzism” are cauze antropice (un vulcan cand bubuie baga in atmosfera mai mult ca umanitatea in zeci sau sute de ani, dupa caz). Acordul de la Paris e o gluma proasta in care statele dezvoltate isi sacrifica economia (inchide sectoare intregi) si banii (subventii de triliarde) ca sa ajute poluatorii globali: China, India, Rusia, Brazilia, etc pentru ca niste ecomarxisti, „martorii lui Al Go(r)e, au descoperit miezul din dodoasca si acum ii zice „schimbare”.

       • @RTI: „un vulcan cand bubuie baga in atmosfera mai mult ca umanitatea in zeci sau sute de ani, dupa caz”, mda, poate ar fi bine sa ii inveti si pe aia de la Scientific American cum sta treaba ca uite ce prostii spun https://www.scientificamerican.com/article/earthtalks-volcanoes-or-humans/ Ah, am uitat ca sunt platiti toti de soros si de mafia ecomarxista.
        Zici un pic mai sus ca „agricultura nu afecteaza planctonul” si probabil ca ai vrut sa zici ca „nu afecteaza doar planctonul”, si asa si e, afecteaza la gramada tot ce prinde https://www.independent.co.uk/environment/dead-zone-arabian-sea-gulf-oman-underwater-robots-ocean-pollution-discovery-a8325676.html
        Si nici nu am deschis discutia despre metan. https://www.scientificamerican.com/article/how-bad-of-a-greenhouse-gas-is-methane/
        Uite iti mai dau un link care poate te intereseaza, sau ca sa fiu mai exact, care ar trebui sa te intereseze: https://ro.wikipedia.org/wiki/Efectul_Dunning-Kruger

        • Eu inteleg ca esti inbufnat dar si neinformat ? Lasa revistele (stangist/alarmiste) si pune mana de citeste lucruri serioase. Mai mult metan se elibereaza in atmosfera in mod natural (ex.Siberia vara si altele) in comparatie cu omul, in plus nu exista masuratori pe ultimii 100 de ani ci doar pe ultimii 50(si nu globale) restul estimari. Marea Arabiei are cateva particularitati, nu prea e mare, e foarye calda si putin adanca, influentata tectonic, etc, mai citeste ca „specialistii” ai se vor alarma si de baltoaca noastra. Asa, in scurte cuvinte, din anii 60 ne tot omoara cu incalzismul, vezi si tu cum papa unii bani multi si alarmeaza lumea ca sa isi pastreze functiile. Articolele respective sunt doar PARERILE UNOR oameni de stiinta si poti gasi mult mai multe diferite. Aricolul despre vulcani citeaza tendentios si trunchiat sursa, in istoria recenta a omenirii au fost erupti catastrofale, ultima Krakatoa,nemasurate de incalzisti, in plus nu arunca „codoi” ci altele mai nasoale. Poti sa traiesti in epoca de piatra, mie imi convine, dar numai da linkuri aiurea fara sa ai habar si sa pari interesant. Celebrul incalzist Gore si shleata lui zicesu ca anul asta NY va fi sub ape, calotele se topesc (NASA a zos ca sunt ok) si alte balari. Cum am spus doneazale tot sibfugi in caverne. Noroc cu wiki ca au aflat toti cercopitecii de efectul Dunning-Kruger dar habar mu au ce inseamna, poate incepi sa pricepi cum e cu parerile diferite pana sa te apuci de etichetat mare psiholog internaut.

      • Poate Marea Aral. Marea Azov e bine mersi. Apropo, verdele e noul roșu, mai nou.

 17. Hmm, ii doare pe americani fix in pix de „dovezile” lu’ Bibi… Insa le servesc de minune. Mie mi se pare ca Trump si Mattis au simtit „sange” in cazul Iranului care si asa si-a luat nasul la purtare la greu.
  Unele rapoarte vorbesc de faptul ca Iranul si-a cam bagat marea majoritate a banilor veniti dupa ridicarea sanctiunilor in extinderea retelelor de proxy, Hezbollah etc s.a.m.d. in detrimentul bunastarii de acasa. Nu poate fi negata contributia Iranului in Siria, sau cea din Yemen.
  Se vorbeste de unele „greve” prin Iran, nu este cunoscuta amploarea lor exacta ca deh, tara „democrata”…
  Parerea mea e ca SUA ar cam vrea schimbe regimul, o „revolutie” ceva, dand o lovitura de senzatie in zona, unde, intre noi fie vorba, au cam pierdut initiativa de ceva timp. Taind accesul la bani, s-ar putea ca Iranul sa intre intr-o criza acuta, si oamenii sa fie mai „motivati” sa faca „revolutie”.
  Asa ca powerpoint-ul lu’ Bibi e binevenit.
  Sunt cel putin trei fericiti daca Iranul si-o fura: Arabia Saudita, Turcia si Rusia.
  Israelul, o tara pe care eu o admir pentru nivelul de dezvoltare (cred ca-i tara cu cele mai multe start up-uri tehnologice, deh, pe unii nevoia ii invata, altii – nu-i numesc, asteapta sa „dea” cineva) este la momentul in care se simte realmente incoltita. Israelul, in ciuda unei armate foarte bine pregatite, nu este capabila de un razboi de durata, pur si simplu n-au resursele necesare. De aici si toate loviturile preventive atunci cand cineva se ridica prea mult. Iar Iranul a facut-o.
  Dpmvd, Iranul si-a jucat foarte prost cartea…
  Despre Europa… o sa piarda bani, asta-i clar. Dar nici prea multe alte optiuni n-au.
  Opinia mea e ca cine isi imagineaza ca traim intr-o lume multipolara se inseala. Este inca „decat” unipolara.
  In incheiere, Trump cel „prost” s-ar putea sa rezolve problema Coreei de Nord si, poate, si pe cea a Iranului. Doar ca n-o sa ia premiul Nobel pentru pace ca Obama si nici cum visa madam Merkel cand a dat-o in primirea iresponsabila a refugiatilor.
  In rest, Israelul o sa-si vada de treaba capacind tot ce ridica mai mult capu’, noi sa fim sanatosi, ca belelelelele cuuuurg!
  Cat despre dilema nucleara… nu cred ca intereseaza pe nimeni. Aici ai, sau n-ai. Aia care au, dau in cap celor care vor.

  • Vorbiti de parca Israel ar fi copil singur pe lume.O singura racheta iraniana cazuta la Tel Aviv va duce la o invazie masiva din partea US. Iran stie,Rusia stie,toata lumea stie asa ca nu va avea nimeni curajul sa provoace Imperiul.

   • Nici n-am spus asta… SUA i-a ajutat intotdeauna.
    Cat despre invazia masiva nu e cazul, citeste sa vezi cam ce logistica a presupus invazia Irakului in primul razboi din Golf si cam cat a durat pana au mobilizat fortele si le-au transportat…
    Pana atunci, Israelul trebuie sa reziste.
    De aici si loviturile preventive in momentul in care cineva tinde sa devina mai puternic decat trebuie.
    Tot ce poate SUA sa le trimita a.s.a.p. e un CSG si un ARG. Sau mai multe.
    P.S. Israelienii nu par genul care sa se sperie de o racheta, alta e problema lor cu Iranul.

 18. Stefane mai citeste si altceva nu doar CNN, nu are treaba Trump cu justitia si pana la urma Killary a fost dovedita cu rusnacii iar celelate investigatii nu au gasit nimic. PS. Daca Bibi si Trump au dat mana cu Dragnea nu inseamna ca sunt ca el su ca il iau in brate. Inteleg ura fata de PSD dar, frate, deveniti paranoici si penibili cu explicatiile aste halucinante si halucinogene.

  • Intimplator nu vad CNN de ani de zile.
   Iar 50.000 hartii + 55.000 file pe CD ,cere o mega echipa si luni de zile de citit informatile. Curios ca Trump confirma imediat documentele israeliane.
   In rest fiecare cu opinia lui.
   Israel de azi nu mai e ce a fost cindva. Afaceristii si coruptii au pus mana pe putere.
   Iar Trump in USA e doar un miliardar bun de gura. Ca Silvio Berlusconi in Italia. Populisti care lasa in urma doar datorii si probleme.

   PS. Si G W Bush a dezlantuit un razboi la care nu a gasit nimeni si niciodata ( nici macar americanii ) faimoasele arme de distrugere in masa care au fost motivarea distrugerii Irak la al doilea razboi.

   Deja am vazut motivari , scuze , ” probe” pentru razboaie care au dus la moartea a zeci de mii de barbati , femei , copii nevinovati.
   Deci sint vaccinat.

   Medicul personal a lui bibi a venit de capul lui in RO ? Din mila numit consilier al guvernului ? Black Cube a avut si arestati in RO. E firma privata dar cu sefii in Mossad. De unde provine si personalul.
   Sau voi credeti ca un spion lasa balta serviciul secret dupa pensionare ?
   Orinde in lume , din servicii se iese doar la ordin pentru alte misiuni ( civile) sau ” cu picioarele inainte” in un pardesiu de scanduri.

   • stefane, nu esti informat foarte bine. Acele arme de distrugere in masa au fost folosite in razboiul cu Iranul si impotriva kurzilor.
    Si impresia mea este ca-ti iei informatiile de la CNN. Singura la care spa dovedit legaturi cu rusii a fost Hillary. In rest mult, mult fake news

    • Razboiul Irak-Iran ( 1980-1988 ) a fost ANTERIOR invaziei Kuweitului. Deci inainte de primul razboi care a avut obiectiv ( just) scoaterea lui Sadam din o tara independenta . Kuwait. ( 1990-1991)
     Al doilea razboi declansat de Bush fiul a avut motivare armele de distrugere in masa. (2003-2011)
     Deci cam incurcati cronologia dar si istoria. Cu fake news sau fara.

  • @RTI ..Troll detected, bullshit incoming!!!

 19. Macron zice ca europenii vor face “totul” ca sa protejeze întreprinderile europene.

  Americanii au dat un ultimatum de 180 zile întrprinderilor care fac afaceri cu Iranul (era un coleg pe RM care spunea ca americanii nu amenință), să iasă din Iran, dacă nu, sancțiuni.

  UE, China, Rusia și Iranul continua sa respecte acordul.
  http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2018/05/09/97001-20180509FILWWW00128-iran-les-europeens-vont-tout-faire-pour-proteger-leurs-entreprises-elysee.php

  • Tara lui Andrei

   Pe europeni (vest europeni) defapt tot ce i-a interesat in toata treaba asta cu iranul a fost ca au sa castige zeci/sute de miliarde din afacerile pe care au inceput sa le faca cu Iranul cand „s-a dat drumul” la tratat.

   Aproape 50 de miliarde de dolari doar din cumparat avioane ( airbus dar si boeing, ce-i drept). Pai cand sa mai pupe vest-europenii aia obsedati de bani asa vaca de lapte ?

  • Mircea, nu au amenintat, dimpotriva, le-au dat un timp de gratie ca sa-si incheie afacerile, pt ca sanctiunile intra in vigoare imediat. Un gest de curtoazie as zice

   Aceste afaceri sunt de fapt mult mai putine decat se stie de fapt. Au fost mai mult tatonari, care nu s-au concretizat pt Iranul era si este sub sanctiuni ONU, USA si UE pe tema programului balistic

   Din datele pe care le am eu, clientii pt care lucrez mari firme germane de tehnologie (din cele care fac de toate) au tatonat afacerile abandonate de ceva vreme, dar nu s-a concretizat nimic. Si bine au facut

   Singurele afaceri au fost cumpararea de diverse bunuri de catre iranieni, cumpararea de petrol din Iran si mai ales Iranul a beneficiat deblocarea sumelor inghetate cand au fost introduse sanctiunile.

   De altfel asta se vede din criza economica care face ravagii in Iran. daca intrau investitii nu ar fi avut o ditamai crestere economica? Nimeni nu investeste sume mari in tari cu risc de razboi, iar Iranul o cauta cu lumanarea de ani de zile. razboi in Irak, razboi in Siria, razboi in Yemen. era evident ca acordul putea sa tina doar cat timp e un presendinte atat de slab ca Obama.

   Nu au cum sa-si protejeze europenii firmele in USA. Acele firme po renunta la piata, bancile si bursele americane si face afaceri doar in Iran, Rusia si tarile BRICS. hai sa vedem cine se baga

   • Bine Dinule, îți dau trei luni să nu mai lucrezi cu nemți, poți să prepari demisia, sa gasasti um alt servici.

    Dacă nu, găsesc eu sa te sancționez.

    Dar nu te-am amenințat.

 20. In primul rand, mi se pare ca pozitia Israelului nu e reflectata obiectiv de Razvan Mihaeanu. Faptul ca Dragneev si Bibi s-au inteles bine, pe teme necunoscute, nu ar trebui sa influenteze prezentarea situatiei Iraniene.

  Israelul a dezvoltat armament nuclear cu mult timp in urma, mai putin contra arabilor sau iranienilor, cat impotriva sovieticilor, care i-au amenintat nuclear de cateva ori.

  Problema obtinerii de catre Iran a armei nucleare nu se reduce la un ipotetic „schimb” de rachete cu incarcatura nucleara intre Iran (care ar incerca, dar probabil nu ar trece de apararea anti-balistica israeliana) si Israel.
  Sunt 2 probleme majore care ar apare dupa obtinerea de catre Iran a armei nucleare, proliferarea la nivel de state (Arabia Saudita si altii din regiune) si proliferarea la nivel de organizatii teroriste – pentru ca iranienii sunt destul de cretini ca sa transfere arme nucleare catre Hezbollah, iar acestia destul de cretini ca sa la foloseasca.

 21. Multe vorbe sărăcia omului.
  Bibi la paradă.
  Scoateți concluzii.
  https://m.youtube.com/watch?v=NC-XcmefN4U
  https://vz.ru/news/2018/5/9/921860.html

  • Pune si traducerea ca noi nu avem limba materna rusa, ca tine.

   • Nu mai traduc că nare rost.
    Sârbul, rusul, evreul sunt în marsch.
    Citește limbajul corpului pe video.
    Textul nu contează.
    Ce vrea Bibi?

    • Ce vrea bibi ?
     Militar sa rupa legatura militar financiara intre Hesbollah si Iran.
     Politic vrea recunoasterea teritoriilor ocupate militar ca parte integranta a statului Israel.
     Pentru a intelege nai bine , cautati coalitia parlamentara care a emanat guvernul Netanyahu IV.
     Coincidenta , intimplare , 3 partide din 5 sint de extrema dreapta. Unul e al evreilor ultraoctodocsi ( united torah judaism ) altul cu suprematia evreilor ( Casa Evreilor)si unu a emigrantilor rusi ( Israel Beiteniu )Toate cer alungarea palestinezilor, anexarea oficiala a Ierusalem est si Cisiordania. ( unde primesc locuinte imigrantii evrei proveniti in special din Rusia )
     De aia scriu mereu ca Israel de azi nu mai e ce a fost candva. Afaceristii si coruptii au ajuns la butoane.

    • Moscova nu crede in cratimi.
     In afara bugetului.

 22. Rusia este cea mai castigata. Pretul petrolului va exploda.

 23. N-am vazut atatea pareri antagonice de mult, subiectul a fost creat de zeci de ani.Pacea acolo este grea cand te trezesti de dimineata pana seara cu stiri pro si contra arme, arabi ,popoare sfinte ,locuri sfinte si totul patat cu mult sange.Adevarul il stie numai Dumnezeu lor si poate o sa le ierte uneori pacatele din zilele astea pamantene.Restul este un razboi al supravietuiri intr-un vesnic desert al desertaciuni.

 24. nu stiu ce ganditi voi, dar eu consider(opinia mea-ca sa nu iasa discutii dupa) ca si Romania ar trebui sa aiba acolo macar 10-20 rachetute nucleare. Doar asa, sa nu mai avem griji ca daca ne lasa americanii cadem in mainile rusilor. Iar ptr a sustine aceasta afirmatie, ma gandesc la prostia Ucrainei din 90 de a renunta la nucleare.

 25. Tovarasi..
  La ce servesc armele nucleare?
  E atat de greu sa renunti la ele?

 26. Ce o sa se mai supere domnul Soros ca a denuntat DJT acordul cu Iranul. A cheltuit ceva bani si efort pt. al promova.

  The Ploughshares Fund…

  US nu putea sa permita unui stat care a ajutat atacul din 11 septembrie sa detina arma nucleara, nu se putea un nou caz Corea de Nord.

  • Atentatatorii din 11 septembrie au fost dupa cetatenie :
   15 din Arabia Saudita
   2 din Emiratele Arabe Unite
   1 din Egipt
   1 din Liban

   Ce intra Iranul cu atentatele alea ?

   • Ei lasa ca daca puteau faceau ei mai bine. Tot incearaca pe la evrei, dar e bine ca mai gasesc aparatori utili ca tine.

   • @stefan60
    Ce nu era ieri apare “astazi”…poate s-a umblat la cutiuta cu surprize….
    O parte din atentatori au vizitat Iranul, cu ce treaba niste suniti se duc intr-o tara siita?.
    Iranul a ajutat al Qaeda prin Islamic Revolutionary Guard Corps si Central Bank of the Islamic Republic (cand ai dusman pe Marele Satan nu prea mai conteaza micile diferente). Este un proces in care deja Iranul a fost condamnat sa platesca 6 miliarde despagubiri victimelor.

  • Asa e cand ai avioane omnirol si milf la brat….te umfli ca bobul de orez….???

  • Nu-l simpatizez de loc pe Macron, dar aici are dreptate.

   • Sigur. Astia nu pot sa asigure ordinea prin Mali sau prin Rebublica Centrafricana si acum au aspiratii la ordinea mondiala. Asta chiar este un caz de vise mari chiloti mici.

    • Tara lui Andrei

     Nu e doar cazul Frantei, e cazul intregii Europe (care defapt e doar Europa de Vest ca noi avem alte aspiratii aici in Est; un mic, o bere, o sapca cu PSD).

     Totusi daca ar fi o politica unitara la nivel de UE atunci s-ar putea misca niste lucruri dar… Europenii nu prea sunt pe cafteala ca altii. Nu-si risca pielea, buzunarele…

    • Nu situ. Uneori cu vorba si diplomatia faci mai mult decât cu cutitul în dinti.

     Când am spus cà are dreptate, nu cà va fi un nou serif în oras, ci prin faptul cà SUA nu mai au limite ca „hyperputere” si si-au luat mult nasul la purtare.

     • Când or face ordine în Marsilia atunci o sa ii cred pe francezi în stare de ordine „multilaterală”. Wtf?!?

      • Prietene….Marsilia e pierduta de mult…stai pe pace…ca si cum ai vrea sa faci Tandarei capitala europeana a culturii…haaooleu ce am zis…?…

    • Care Mali? Ei nu sunt capabiki sa isi asigure ordinea la ei in casa.

 27. Naumescu este un neomarxist harnit cu hrisca si kvas, multi adepti ai dietei pe aici.

 28. Au început deja bombardamente reciproce între israelieni si fortele iraniene din Siria.

 29. Alecu Machedon

  Chiar acum pe CNN, interviu cu un mahar saudit: „daca Iranul se doteaza cu arme nucleare, Arabia Saudita se va dota si ea cu arme nucleare.”
  Asta inseamna ca AS are procesul de dotare pornit si in desfasurare, ca doar nu o sa stea sa contemple primul test nuclear iranian.
  Arabia Saudita, noul prieten al Israelului. Sau nu?

  • Arabia Saudita are un acord cu Pakistanul fiindcă a finanțat o parte din programul pakistanez.
   La o adică, le împrumuta capetele nucleare.

   Pentru vectori, au cumpărat deja de la chinezi rachete cu raza intermediara.

 30. Tara lui Andrei

  Cred ca Assad se uita pe harta asta si isi zice „ba fir-ar mama lor de iranieni, tocmai ce-am primit si eu niste rachetute, niste radare de la rusi si mi-au stricat astia combinatia”.

  https://syria.liveuamap.com/pics/2018/05/10/21654018_0.jpg

 31. Se stie ca Rusia nu face nimic impotriva Israel. Mai degraba radarele si rachetutele erau din Iran.

  • Tara lui Andrei

   Assad a primit foarte mult armament din Rusia. Probabil cel mai mult…

   Multe sisteme Pantsir. O parte platite de Iran care ar urma sa fie date Iranului la terminarea conflictului dar… Israelul vegheaza. 🙂

 32. Tare am impresia cà sunt secvente programate, ca sà depàseascà prestatia unui Colin Powell
  – spectacol trigi-comic al lui Bibi (Powell nu mai era disponibil)
  – anuntul « retragerii » SUA avansat de la 12 la 8 mai (o sà-i surprindem)
  – vizita la Moscova de ieri (nu và îngrijorati, nu và vizàm pe voi)
  – amploarea bombardamentelor de noaptea trecutà (asta da « represalii », care oricum erau programate de mult, actiuni din astea nu se improvizeazà.) Nici-o rachetà càzutà în Israel (Iron Dome sau càzute aiurea) dar nici revendicatii iraniene (care nu au muscat la momealà).
  Si numai MLRS, nici vorbà de SCUD sau echivalent.

  Pânà la urmà sistemul anti-aerian sirian este vizat (video proaspàtà a unui Pantsir distrus)
  https://www.youtube.com/watch?v=oLdHtvtspoo

  Combinatii din astea devin asa de complicate încât initiatorii lor riscà sà-si fure propriul fes.

   

  • Tara lui Andrei

   Am inteles ca niste avioane erau in spatiul aerian libanez deci au dat si de acolo cu „rachetute”.

   De la sol ce rachete au folosit israelienii pentru atacul asta ?

   Rachetele astea in afara de contramasuri pot s-o ia mai la stanga, mai la dreapta, mai in sus, mai in jos ca sa nu fie lovite de AA ? Vazusem un filmulet de pe partea siriana si mi s-a parut ca o racheta a incercat sa scape de o racheta AA.

   • Israelienii au tras imediat cu obuzierele 155 mm M109 DOHER din Golan .
    Tot de acolo au lansat si rachete de 227 mm M270 MENATETZ. (aduse in zona saptamina trecuta )
    Aviatia a lansat rachete POPEYE si DELILAH. Lansate de F-15I RAAM si F-16I SUFA.
    Unele din ele au fost doborite de sistemele PANTSIR S1 si TOR-M1din dotarea siriano- iraniana .

    • Dacà informatiile despre « riposta » israelianà sunt mai bogate, cele despre atacul sirian sau iranian sunt mai slàbute « 20 de rachete ar fi fost lansate spre Israel », fàrà sà facà nici o pagubà.

     Altii evocà atacul a douà distrugàtoare americane de càtre torpiloare nord-vietnameze.
     O ripostà americanà este studiatà.

     Am mai citit în ziarul meu cotidian, Das Reich, cà niste sàlbatici polonezi au atacat frontiera germanà. Sper cà iubitul nostru Führer nu se va làsa intimidat si va riposta.

  • Mi se pare mie sau era un soldat care a fugit spre Pantsir chiar inainte sa loveasca racheta?

 33. „Nous nous attendons à ce que l’Iran continue d’appliquer le protocole additionnel et coopère avec l’AIEA, que (l’accord) reste en place ou non”, a affirmé un haut responsable gouvernemental, en référence au protocole additionnel du Traité de non-prolifération des armes nucléaires (TNP) et à l’Agence internationale de l’énergie atomique (AIEA).

  Un « înalt responsabil » american a declarat la AFP cà SUA doresc ca Iranul sà aplice în continuare protocolul aditional si sà coopereze cu AIEA, chiar dacà acordul nu va ràmâne valabil.

  Francezii au o vorbà, sà vrei untul, banii de pe unt si curul làptàresei.

 34. Ar cam trebui sa dorim si noi romanii exact ca francezii , privind „decat” politicienii nostri, sa scoatem untul din ei, sa le luam si banii plus sa-i agresam mecanic la posterior daca nu-si fac treaba pt. care i-am ales …
  Cit despre Israel – are arme nucleare;
  Are aliatul principal – SUA;
  Are aliatul secundar – RUSIA;
  Are unul din cele mai puternice inteligence din lume ;
  Are cele mai solide legaturi cu toate bursele mondiale ;
  Are cea mai moderna si puternica aviatie din tot teatrul de posibile actiuni ;
  Au cea mai ferma diplomatie si politica dintr-o buna parte a globului ;
  Nu cunosc termenul „politically corect” ( ador asta ! ) ;
  In probleme ce pot atinge in orice fel , siguranta nationala , aplica principiul
  ” 50 de ochi pentru unul singur , daca esti pe cale sa-l pierzi ”
  Nu ii intereseaza istoria, ea poate fi rescrisa oricind, daca dai banul, in rest prostimea o va crede fiindca nu va avea alta de citit , iar azi este totul mult mai simplu …
  Despre statele din jurul lor, n-am nimic de spus , la momentul potrivit vor deveni si ele istorie …

 35. greseli succesive cuplate cu reflexe fanatice (religioase sau de alte feluri) mentin starea din orientul mijlociu.. https://www.youtube.com/watch?v=-evIyrrjTTY .E evident ca problemele din regiune nu se vor incheia prea devreme.. Iar situatia curenta, nu este etica indiferent din ce parte te uiti..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *