Articolul de seara: Pseudo editorial: End…Game over!

Mai pe româneşte, și lăsând la o parte metaforele, Kievul a fost recunoscut că făcând parte din sferă de influența rusă astăzi, atunci când ministrul polonez de externe a declarat că va cere impunerea de sancţiuni economice și politice Ucrainei, când ministrul de externe britanic a spus că  Ucraina, în speță Ianukovich, trebuie să dea socoteală pentru “violentele inacceptabile”, iar un birocrat de la ONU, Navi Pillay, Înalt Reprezentant pentru Drepturile Omului  🙂 a cerut  efectuarea urgență a unei anchete independente 🙂  asupra incidentelor din Ucraina… Și cam ştim noi cum se sfârşesc anchetele astea “independente” ale ONU, că vorba aia depinde cine număra nu cine voteza.

În limbajul de lemn al diplomaţiei occidentale acest tip de exprimare arată faptul că Victor Ianukovich este începând de astăzi persoană non grata pentru Vest, iar regimul sau nu va mai fi luat în seamă de UE. Ioc bani, Ioc ajutor diplomatic, du-te învârtindu-te în brațele Moscovei!

Bineînţeles că poate eu greşesc și cancelariile occidentale, bască cuibul de birocraţi inutili ai ONU, sunt sincer îngrijorate de situaţia de la Kiev, de drepturile omului (care drepturi? Ale omului! OK, dar la care anume om va referiţi? 😉 ) și de o posibilă escaladare a înfruntărilor din Ucraina. Lucru de care mă cam îndoiesc foarte sincera…

În altă ordine de idei, aşa cum scriam și în articolul de dimineață, au fost deja sparte depozite de armament și peste cinci mii de oameni ar putea să fie într-un fel sau altul înarmaţi, în acelaşi timp primele unităţi ale armatei ucrainene se îndreptă spre Kiev, de zici că autorităţile abia au așteptată să-și facă unii timp şiş a  dea cep la depozite 🙂 . Problemă cu armată și cu civili înarmaţi ar putea să fie destul de similară situaţiei din România în “89, atunci când “teroristii” au asigurat fundalul cu fum pentru că “emanatii” să se caţere spre putere, în timp ce “revolutionarii” savurau spectacolul unei aşa-zise revoluţii în direct, revoluţie cu un pronunţat iz de telenovelă sud-americană: teroriști răi, revoluţionari buni și peste toţi și toate “emanatii” iubitori de popor, Țara și of course democratie…

Situaţia din Ucraina pare să escaladeze treaptă cu treaptă, după fiecare pas părţile implicate consolidandu-și poziţiile obţinute și analizând situaţia, însă nu putem să nu observăm că tonul tuturor participanţilor s-a radicalizat.

Ianukovich nu mai vrea să discute cu demonstranţii ci a trimis armată, europenii nu mai vor să discute cu Ianukovich, demonstranţii nu mai vor să discute cu nimeni, iar Rusia spune că-și va folosi toată influența pentru a opri violenţele – iar influența Moscovei este cu adevărat importantă – în timp ce vesticii se cam spăla pe mâini de Ucraina și regimul sau politic, infierandu-l și transmiţând puterii de la Kiev că nu mai sunt bineveniţi în UE nici măcar în vizită, aruncând practic țara de facto în brațele Moscovei, de această data oficial.

Ce se întâmplă acum seamănă într-un fel cu o reglare de conturi care semnifica de fapt sfârşitul răbdării actualei puterii, atât timp cât zarurile au fost aruncate cu câteva luni în urmă. Aşadar vor fi unii care pricep mai greu, dar în linii mari nu văd care ar fi cele două tabere. De o parte este fracţiunea rusofonă, dar de cealalata parte?! Pro-europenii?! Care pro-europeni?!  Pro-naţionaliştii?! Păi Ucraina este o țara?!

Că impresie generală s-ar putea că Rusia, cu acordul tacit sau mai puțin tacit al Vestului, să fie responsabilă cu “democratizarea” Ucrainei, iar ruşii ar putea folosi foarte bine masiva coloană a cincea proprie din Ucraina. O scindarea a acestei țări nu cred că intră în planurile ruşilor, nu acum cel puțin, pentru simplul motiv că Moscova are nevoie de încă un stat-marionetă pe modelul Belarusului. Că astăzi să vedem Ucraina alipita politic la Rusia nu ar fi practic și oricum foarte greu realizabil politic, pe când un regim de mână forte de tip Lucasenko, ar putea să oferea Rusiei toate avantajele teritoriului propriu dar fără nici o obligaţie foarte clară în privință populaţiei, un fel de regim neocolonialist, economic satelit al Rusiei și inexistent din punct de vedere politic. Ucraina poate intră în unuinea financiară cu Rusia și Belarusul, păstrându-și independența politică numai la nivel de însemne naţionale și cu asta…basta!

Astfel putem să fim martorii inaugurării unei noi Cortine de Fier, economice și politice de această data, fără veleităţi militare prea pronunţate. O marcare a teritoriului de către fiecare mare putere europeană.

Care este rolul României în această scenetă, ce zice Corlatean, ministru și el de externe într-o țara membră a UE?!  Ce rol, care drepturi ale omului? Care Corlatean?! Š 😉 😉 ))))))))))))))

 

Geostrateg și globalist de serviciu, bască adept al tuturor teoriilor conspiraţioniste mondiale,

GeorgeGMT

66 de comentarii:

 1. dl. george, dupa ce ne-ai explicat atat de pe intelesul profanului ce zice occidentul, cam ce ai vrea matale sa zica titus corlatean? uite, eu unul nu ma dumiresc. eventual sa tinem si noi coada sus, ca altceva… si cui i-ar folosi? occidentului? moscovei? ucrainei? romaniei? cred ca ar fi ultima care s-ar alege cu ceva. ti se pare ca se agita cineva in romania de grija ucrainei, a romanilor de acolo? eu nu am auzit

  • @ resiteanu
   „ti se pare ca se agita cineva in romania de grija ucrainei, a romanilor de acolo?” – da, exact, asta ar fi un minim de exemplu de bun simt pentru diplomatia romaneasca. Adica daca tot dl. presedinte a iesit cu o declaratie azi de dimineata, ar putea si externele sa vina sa-si exprime ingrijorarea pentru comunitatea romaneasca care risca sa fie prinsa la mijloc intr-un razboi civil, ceva de genul…
   Da sau nu?

   • Insa s-ar putea sa nu vrea sa atraga atentia asupra acelei comunitati…

   • Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Alejandro Ulzurrun de Asanza y Munoza, spus ca nu se poate exprima referitor la pozitiile unor tari membre UE, fiind intrebat daca Romania si Bulgaria s-ar putea opune unor eventuale sanctiuni aplicate Ucrainei, dupa ce premieriii celor doua tari s-au afisat alaturi de presedintele ucrainian Viktor Ianukovici, la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci.

    16:05 – Serviciul de securitate al Ucrainei a anuntat ca lanseaza o operatie de contraterorism. Peste 1.500 de arme si 100.000 de gloante au fost capturate in ultimele 24 de ore, de catre protestatari.

    • Incepe intr-un fel sa semene tot mai mult cu ce a fost pe la noi in 1989 si inceputul anilor 90′.

     Daca mai pui ca acu nu demult am inteles ca ne-au vizitat (in acelasi timp) seful militar al NATO in Europa (parca asa ii zicea) dar si seful MI-6 britanic si esti mai cu teoria conspiratiei poti trage niste concluzii mai traznite.

     Si anume ca noi mai putin cu vorbitu si mai mult cu actionatu (din umbra hehe).
     Ma rog, cel putin asa mi-ar place sa cred dar ma indoiesc totusi ca suntem asa de meseriasi

  • E bine sa nu ne bagam in seama. Nationalistii ucrainieni nu ne prea inghit, mai ales dupa ce au pierdut la Haga diferendul maritim, asa ca orice ar zice Romania la nivel oficial ar fi mult exagerat de Rusia si folosit in lupta mediatica din Ucraina.

  • Pai daca ar fi spus ceva despre siguranta minoritatii romanestii din Ucraina, nu cred ca s-ar fi facut gaura in cer… Pe de alta parte Ucraina este pe granita noastra nu a ONU sau a UK, astfel ca Bucurestiul ar fi putut sa-si arate ingrijorarea deosebita fata de drepturile omului si ale oricarui cetatean ucraienean. Polonia a fost muuuuult mai transanta, noi, ca de obicei, din limbaj de lemn in limbaj de lemn.
   Da ce tie Corlatean iti pare minstru de externe?! Sau macar ministru?! Sau daca tacea crezi ca i se simtea lipsa, crezi ca-l sunau de la Kiev sau Londra sa-l intrebe daca este ingrijorat 🙂 ?!

   • ai vreo stire legata de agresiuni la adresa comunitatiilor romanesti? sau spunem ceva asa, preventiv…

    • Deocamdata nu, insa minoritatea romaneasca a sprijinit oficial Partidul Regiuniilor a lui Ianuckovich… Deocamdata in Cernauti autoritatile au trecut pare-se de partea revolutionarilor. Care revolutionari insa?!
     Da, Basescu ar fi trebuit sa transmita un mesaj Moscovei si Kievului ca noi nu ne bagam in Ucraina, dar minoritatea romaneasca sa fie lasata in pace. Sau poate a transmis pe canale diplomatice.

 2. ”16:05 – Serviciul de securitate al Ucrainei a anuntat ca lanseaza o operatie de contraterorism. Peste 1.500 de arme si 100.000 de gloante au fost capturate in ultimele 24 de ore, de catre protestatari.”
  Contraterorism!? Astia sunt in limba dupa formule americanesti. Cand populatia pune mana pe atatea arme aia e insurgenta nu terorism.Asa o sa fie si la noi, cand v-om pune mana pe arme sa-i belim pe hoti, o sa ne spuna tot teroristi, deh moda occidentala!
  Si daca vestul s-a (teoretic ) desolidarizat public de ucraineni, atunci in maxim 2 saptamani o sa ramana o frumoasa amintire despre insurgenta armata a ”poporului” ucrainean, se vor naste legende pe cadavrele eroilor morti, cantece interzise vor fi murmurate in surdina prin baruri marginase…si totul va fi asa cum vrea maicuta rusie, aceasta cangrena planetara ! Nu ca americanii ar fi altceva!

 3. Rusia jos labele de pe Ucraina. Ucraina trebuie sa ramana libera de ticalosiile Moscovei.

 4. Dragos taica, ‘ukraina’ ta (o creatie stalinista cu teritorii ROMANESTI FURATE ) NU EXISTA) sau va inceta sa existe indiferent de turbarea unora…e un fel de ‘free kosovo’

  • Romania va avea numai de pierdut daca dispare Ucraina. Vreti sa ne trezim iar cu diviziile de blindate ruse la granita? Blestemata armata rusa trebuie tinuta cat mai departe de noi. Rusia este dracul.

   • Rusia este o tara plina de oameni buni si destepti si in nici-un caz nu este cine crezi tu ca este. Iar divizii de blindate nu exista bre…N-au existat niciodata a fost doar un zvon rautacios lansata de preasa imperialista. Rusii aveau divizii de tancuri, acum au brigazi…

    • pt george gmt

     da asa este rusul de rand este un om ca si romanul
     ospitalier si o spun din experienta propie
     dar care este partea rea este politica imperialista si expansionista a moscovei

   • chiar crezi ca, conteaza daca sunt la 2 metri sau 1000km? 🙂 ))

    • @M.C
     Da, conteaza. Ati vazut ce s-a intamplat in Georgia? Daca vroiau rusii puteau ajunge la Tbilisi in o ora cu tancurile. Cu cat sunt mai departe de noi cu atat mai bine.

     • dragos,cu georgia a fost altceva. sceleratul ala de sakasvili
      i-a provocat pe rusi atunci. ca sa fie atacat si eventual
      primit in nato la exceptional. numai ca nu si-a pus nimeni
      mintea cu el. acum si ue si sua sunt de acord ca el a
      atacat primul. pe-atunci insa desi stiau adevarul strigau
      in gura mare contra rusiei. dupa cum ai vzt, n-au miscat
      nici un pai. stiau adevarul…au strigat numai.

 5. chiar nu contează la distanţă sunt, atâta timp cât sunt ignoraţi de parcă nici nu ar exista…. 🙂

 6. am si eu o intrebare observ ca pe acest blog sant si persoane care sant sau au fost militari
  personal cred ca trebuie sa fim neutri dar in acelas timp sa-i sprijinim pe romani de acolo.
  ce pozitie trebuie sa adopte in privinta evenimentelor din ucraina ?

  • Nu sunt in nici una din cele doua categorii dar iti raspund: -Sa strangem tare din buci, si sa ne rugam sa nu degenereze situatia.
   O pala de vant mai puternica si ne-a luat pe sus.

   • Vazui doar ultima parte a coferintei de presa a lui Basescu din pacate, n-avusei timp pentru inceput, deci poate imi scapa ceva…

    Basescu declara ca nu este de acord cu „izolarea” Ucrainei, in sensul in care e dorita de mai marii UE ce il trimisera?!? pe premierul Poloniei cu o astfel de amenintare: responsabilizare statala in sensul sanctiunilor economice pentru intreaga Ucraina in raport cu UE.

    Marinelu’ nostru vad ca adopta o pozitie mai smechera: responsabilizarea individuala atat/in special pentru principalul vinovat – Yanukovich – dar si pentru cei 3 lideri ai opozitiei daca acestia 3 nu incearca sa dezamorseze situatia (se referi Basescu la..”provocarile ultra-nationalistilor la care s-a raspuns disproportionat de catre stat”).

 7. ps
  cati dintre voi ar trece din nou Prutul sau Tisa? ps
  scuze am uitat ca asa is io uituc:juma’ dintre voi is ‘cetateni americani’ iar un sfert is prea rusinati…

  • De unde stii tu cati cetateni americani sunt pe site-ul asta?! Pana una alta RoMilitary este printre foarte putinele mijloace media care au curajul sa scrie cea ce scrie… Poate daca am fi mai multi care gandesc ca cei de aici, Romania ar fi alta.

  • pai si nu treci nenea Ioan Prutul,sau Tisa, cin te opreste?

   facem si noi demonstratii aici in USA dar pasnice.Pe de alta parte avem de toate nu vad de ce am iesi in strada…
   da de ce va doare asa de unii aflati la 10,000 de km de Romania? ca nu doar americanii aleg in tarisoara aia…ci nenea Ion, Gheorghe, Marinica, tant Leana si Domnica.

 8. pps
  o sa-mi iau pietre si ironii ieftine in cap dar imaginati-va cum ar reactiona semizeii americani la un ‘protest’ de amploarea ‘Majdanului’..pai in prima faza ar trimite unitati paramilitare(garda nationala iar in a doua, direct armata (USMC) ia cetiti aici

  http://en.wikipedia.org/wiki/1992_Los_angeles_riots

  • Pai si care sa fie problema daca interventia se face conform legii?! Am spus eu ca interventia fortelor de ordine ucrainene ar fi nedemocratica?! Si in Rusia politia bate la ei ca la fasole si de multe ori au dreptate, mai ales atunci cand ii calca in picoare pe aia de fac mitingurile diversitatii…
   Da asa de curiozitate ai vazut imagini din Cecenia dupa „linistire”?! In alta ordine de idei, daca eu as fi fost comandant de depozit militar in Ucraina iar multimea ar fi incercat sa intre cu forta trageam in plin si apoi plecam linistit acasa…
   Diferenta intre fortele de securitate din SUA si Ucraina este incredere in statul si regimul politic care da ordinele.
   In SUA nimeni nu se gandeste ca presedintele ar putea sa cada maine iar cei care au intervenit ar putea sa fie linsati, pe cand in Ucraina cei de la interventii se gandesc de trei ori inainte de a exceuta un ordin mai dur, ca nu se stie cine va fi la putere maine.
   Totul tine de stabilitatea statului, iar Ucraina este instabila.

 9. ‘de unde stii tu cati cetateni americani sunt pe site-ul asta’…pai stiu sa cetesc printre randuri, draghe. George.si nu suntt spion rus (oroare!)

  • Bre, inseamna ca ai puteri dincolo de intelegerea noastra, dar nu foarte impresionante pana la urma, daca n-ai reusit sa citesti…pe randuri si cele peste 200 de articole in care vorbim despre Rusia si tehnica ei de lupta in termeni foarte frumosi… 🙂
   As fi fost onorat sa fii agent, asa sunt doar un pic dezamagit.

 10. Nu e nicio glumă. Atenție maximă la ce se întâmplă. Situație a ajuns fierbinte și frige în proximitate. Evitați turismul de orice factură prin zonă și fiți în gardă. Se întâmplă chestiuni grave, despre care am mai atenționat în toamnă, acum e serioasă treaba.
  ….măcar am avut creștere economică anul trecut ;)…

  • bre/bro, la mine nu merge cu „daca”, nu pot sa ma teleportez, am nevoie de o aproximare mai precisa, in legatura cu timpu’ 🙂

  • apropo, m-am uitat la antena si chiar m-i s-a parut ciudat ca au inceput brusc sa vorbeasca despre ucraina, tocmai atunci cand e mai grav si cu texte tipice celor de la televiziunile din vest cand vine vorba de vreo tara araba….

   si in acelasi timp se vorbeste despre sanctiuni, mai concret si insistent, pe la UE si SUA

 11. Lideri europeni adopta aceiași poziție a struțului ca și Chamberlain, nu exista nici o coeziune și nimeni care sa adopte o poziție ferma. In situația asta Putin rămâne păpușarul-șef, și cred ca Ucraina va rămâne colonia rusa de acum încolo și nici de unirea cu Basarabia nu mai sunt asa de sigura.

 12. Fara legatura cu Ucraina .. cica prin Siria o adolescenta de 15 ani a fost lapidata (ucisa cu pietre) fiindca s-ar fi conectat la Faceboock. Condamnata de un tribunal sharia. Insa dictatori ca Assad nu agreeaza chestii din astea . Insa demnetii cu saria „e democrati” iubiti de ala, Kerry.

 13. @Ghita Bizonu’

  Stirea respectiva se pare ca e falsa si a fost lansata de masina de propaganda iraniana. Oricum occidentalii nu ii sprijina pe astia in proiectele lor cu saria.

  • Insa cam multi dintre lupatatorii ptr democratie din Siria sunt jihadisti curati da’ nu prea sirieni. Si cam al Qaeda!

   Asa cum unii dintre democratii ucrainieni sunt membri ai unor organizatii de extrema dreapta care iubesc pe romani cam ca sarea in ochi ..
   Sa nu mai zici ca is usor cam parano si ma gandesc si la GRU si alte ofricne din astea. Macar ptr cestia ca daca as fi in locul lu’ polcovnicu mi-as trage bucata „mea” de Ucraina si Crimmea. Apoi as negocia la sange si in sfarsit as lasa pe ucrainieni si UE sa sarbatoreasca marea victorie : renuntarea la Odesa. Asa ca sa nu observe ca de acu’ platesc gazul cam cat Romania (sa nu se simta romanii discriminatai! hoho ce imi place corectitudinea politica!! Scoate griva, davai euro!)

 14. Nu s-a terminat nimic…..astazi de dimineata violentele au reizbucnit cu o si mai mare violenta, cu si mai multi morti ca pana acum. Armistitiul a fost incalcat, iar lunetistii impusca in capete protestatarii de pe maidan. Ei sunt intansi pe macanad si acoperiti cu paturi. Intanlirea presedintelui ukrainean cu ministrii de externe ai Frantei, Poloniei si Germaniei au fost anulate din ‘motive de securitete’ zic ei…….
  http://www.ziare.com/international/ucraina/ucraina-continua-confruntarile-sangeroase-la-kiev-live-1283752
  Cine stie ce Dumnezeu mai urmeaza in zilele si mai ales noptile urmatoare….

  PS….cica ARCA a testat drona….
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152614120753332&set=np.79343395.1010955164&type=1&theater&notif_t=notify_me

  • Pana nu vad videoclip cu decolare, zbor si aterizare nu cred nimic.

   • Eroule, nici eu pana nu vad Spyder MR pe salupele lu matale nu crez nimicutza 🙂

    In alta ordine de idei, zice ca nu a zburat ci doar i-au testat trenul de aterizare la rulajul pe sol. Cu elicile alea mici nu prea vad cum zboara, mai ales prin stratosfera.
    Nemo zicea ca or sa aiba alte elice mai mari.

    • Uita-te mai jos, la comentarii pentru ca spune ca a zburat.
     Cum dracu’ ajunge la 18.000 m cu motorasele alea (si in cate ore) habar n-am.
     Probabil ca din autonomia de 7 ore, vreo 3-4 ii ia ca sa urce la plafon maxim, se mai invarte 2-3 ore apoi ii ia o ora sa coboare.

     • Bre, de zburat la 18000 cu elicele alea nu crezca o sa reuseasca.
      Si in topicul respectiv am tot povestit despre profilul si anvergura aripii, care la alte zburatoare d’astea era un pic diferit. Acu ce fac ei pe acolo, ei stiu, nu pot sa spun ca n-o sa zboare, asta or sa vada ei…pot doar sa-mi expun scepticismul…

 15. Nu am confirmare din alta parte dar a aparut pe B1, Breaking Neuws – echipa Russia Today a fost atacata de lunetisti.
  Friendly fire ! Friendly fire ! Ne striliaet ! Eta nasai ribionki ! 🙂 ))))

  • 🙂 ))))))))))))))))))))))))

  • „Friendly fire ! Friendly fire ! Ne striliaet ! Eta nasai ribionki ! ”

   That’s not friendly fire!
   Washington sends regards 🙂

   • Ei, acuma sa nu-mi spui ca nu cunosti metoda cu focul tras din directia manifestantilor catre fortele de ordine, pentru a justifica masurile de represiune.
    Iataaaaa, au tras si in ziaristi 🙂 ))))0

    • Russia Yesterday Today Tomorrow a difuzat de ieri dimineata imagini cu manifestanti care trageau in fortele de ordine nevinovate si dezarmate.

     • Cum ai ajuns la concluzia ca erau manifestanti? Pentur ca erau imbracati ca niste manifestanti? Pentru ca stateau printre manifestanti? Pentru ca strigau „Jos Yanukovici!” ?
      Pai cu asta se ocupa diversionistii GRU si Spetznaz, ce mama dracu, n-am avut si noi Batalionul 404 implicat la TImisoara si, ulterior, la Bucuresti ?

      • Bre Eroule, matale te certi cu mine 🙂 ?
       Poate trebuia sa pun un smiley ceva in postarea aia.

       Propaganda rusa a spus asta la TV, nu eu 🙂 , pregateau terenul de ieri.
       Normal ca aia cu arme puteau fi orice. Aveau cagule.

 16. Vad ca pe media s-a pornit caruselul anunturilor despre cifre tot mai mari de morti. Probabil ca in curand vor ajunge la 60.000, cum a patit Ceasca.
  Ingrijorator angajamentul ruso-german privind solutionarea situatiei din Ucraina. De cate ori s-au pus de acord astia a iesit prost pentru cei aflati in raza lor de actiune.
  Cred ca vor merge pe separarea Ucrainei.
  Ramane Rusia cu estul, Crimeea si probabil Odessa, ca sa aiba legatura cu Transnistria, iar Germania cu restul, adica o piata de vreo 20-23 milioane consumatori.
  Asta nu inseamna ca le vor ocupa direct dar se vor constitui doua entitati, una comandata de la Moscova si una de la Berlin (polonezii vor ramane cu buza umflata)

  • „Cred ca vor merge pe separarea Ucrainei.”
   Bre, matale esti asa mai panicos 🙂

   Eu cred ca rusii vor incerca sa-si impuna parerea, ca Ukraina e in coasta lor si este foarte importanta pt ei.
   Si nu cred ca vor s-o imparta cu Germania.

   Nu cred ca aia cateva mii de manifestanti vor obtine ceva. Sunt cam putini. Daca ukrainienii ieseau cu sutele de mii si ocupau institutiile statului era una si nu mai aveai ce sa le mai faci, ca nu puteai sa-i omori pe toti, cum a fost la Bucuresti.

   Acum depinde daca Ianukovich va pastra controlul armatei si a serviciilor de securitate.
   Daca astea „intorc armele”, atunci da, situatia se schimba.

   Si se poate sa nici nu aiba nevoie de oamenii proprii ca sa-i impuste pe manifestanti, daca rusii trimit tragatori de-ai lor sa casapeasca la aia. Care rusi din Spetsnaz li se rupe de manifestantii ukrainieni si trag fara jena daca au primit ordin.

   Deci daca armata si serviciile de securitate nu „intorc armele”, ceea ce e mai putin probabil, rivulutia va fi probabil inabusita. E suficient ca astia sa stea cuminti cu constiinta curata ca n-au tras asupra poporului si altii sa faca treburile murdare in locul lor.

   Zic si eu ziceri, ce-o iesi Dzeu stie, oricum nu e de bine….

   Daca n-o pot lua toata, rusii oricum vor lua halci din ea:

   „UPDATE 13:04 Crimeea s-ar putea separa de Ucraina, pe fondul acestei crize. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt din parlamentul acestui teritoriu autonom, potrivit Interfax. „

 17. Corpus Plautinum

  mii de refugiati din Ucraina in Ro anuntati de Basescu inseamna razboi civil in toata regula. sunt refugiati cei carora li s-au bombardat casele, le-au fost incendiate bunurile, nu mai au ce minca si mai sunt si vinati pentru ca sunt considerati de cealalta parte a baricadei. pare sa se imputa rau. No fly zone si bombardamente NATO la Kiev ?

  • N-ai vazut no-fly zone in Siria si crezi ca va fi in Ucraina 🙂 ?! Da Putin un’ sa fie, in concediu de paternitate?! In tara vecina nu cred ca armata ucraineana va interveni pe fata si in uniforma, pentru asta si-au trimis rusii baietii cu ochi albastri, ca de aceea tot scriu de doua zile: Rusia, Rusia… Acolo lucrurile s-au impartiti si s-au hotarat deja, acum trebuie aduse la cunostinta maselor internationale.
   Si metoda mai buna decat uciderea demonstrativa a civililor nu s-a gasit inca, mai ales ca este o metoda testata prin Ro, Panama, Iugoslavia, Irak, etc, etc

 18. Eu zic sa se faca repede o troika cu Germania in frunte ca tot vor ei sa fie leaderii incontestabili ai Europei, sa mearga Merkel la Kiev si sa-i arate lui Ianukovich poza aia in care era ea tanara si nelinistita si cu veverita la vedere…sa vezi ce repede ii trece lui asta cheful de macel.
  Lasand gluma la o parte, treaba-i groasa si prezinta umflaturi si nu prea vad o rezolvare diplomatica din parte UE.
  Si cum se spune, spectacolul se va termina dupa ce canta doamna aia grasa, in cazul de fata Vladimir…

 19. Rusia il stie pe Cosbuc. Vrea pamant!

 20. La cat de incinse sunt lucrurile pe acolo, orice declaratie se putea interpreta gresit in 100 feluri. In asemenea situatii uneori simti ca si tacand vorbesti prea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *