Ce poti sa vezi cand te utiti spre o fregata chineza?! Clone, clone si iar clone…

800px-Schiebel_CAMCOPTER_S-100

Schiebel S-100 Camcopter – originalul

Cu doar un an in urma o nava de razboi japoneza s-a intalnit cu o fregata chineza. Dupa ce s-au “salutat” fiecare injurandu-l pe celalalt, in gand bineinteles, fiecare nava a inceput sa se benocleza la cealalta. Daca pentru chinezii privitori, nava japoneza a parut banala, pentru japonezii iubitori de instantanee fotografice, privelistea oferita de nava chineza le-a trezit brusc interesul.

Mai exact chinezii sa chinuiau sa aduca nus ce fieratanie la bordul navei lor si erau, pe cale de consecinta, foarte atenti la respectiv fieratanie, ignoranu-i pe  producatori de televiozare Sony. Dar japonezii, dupa ce au privit foarte atent fregata chinezeasca si feratania de la bordul ei, au facut cateva poze si au dusul buhul in lume, cum ca ceainizii iar au manarit drona cuiva, inca nu se stia cui.

Dupa ce pozele au ajuns publice, s-a constata ca respectia fieratanie semana izbitor de mult cu o drone austriaca, vanduta cu ceva timp inainte politie chineze pentru uz civila. 18 astfel de drone, Schiebel S-100 Camcopter, au fost  cumparate de  politia chineza pentru controlul multimii cica, dar se pare ca cineva a pus mana pe elicopterul-drona austriac si fara sa intrebe pe nimeni, a inceput sa puna sublerul pe el, la final rezultand o mandrete de drona, 100% de conceptie chinezeasca of course, dar carea seamana pana la identificare cu UAV-ul austriac cu nume de snitel vienez.

yourfile

yourfile (1)

…si Schiebel S-100 Camcopter, cu ochii mici si oblici. Foto prin curtoazia Marinei Imperiale.

S-100 in varianta originala de pe melagurile lui Mozart, cantareste cam 100 de kilograme, poate zbura 6 ore si atinge o altitudine maxima de 5500 metri, la o viteza  de 220km/h. In acest moment se pare ca respectiva drone-clona este destinata supravegherii spatiului aerian din jurul navelor, dimensiunile destul de reduse nepermitandu-i sa care arme.

 

Sursa: strategypage

GeorgeGMT

 

4 comentarii:

  1. Ghita Bizonu'

    Si cae e mirarea ? Nu chioar asaa de mult timp in urma China avea niste Mig 21 .. si dupa ce au .. maseuta si bazut au produs Jian-7 numa 2400 bucati. Nu sunt chiar ata de sigur cum sateau cu licenta (ca prin Usuri saea cam luua de par).
    Da nu e cazu sa une indigam eexecesiv – matasea, busoa, prafu de pusca, portelanu si unii zic ca si tiparu …

    • @ ghita bizonu’ Uite ,sincer sunt off topic, ti-am mai spus odata si m-a cenzurat george, dar ce tastatura folosesti ca nu pot sa te intreb ca data trecuta ca iar apar stelute in comentariu?Am ajuns la concluzia ca ai tastatura defecta altfel nu inteleg obstinatia asta a ta!

  2. Dar de unde stiu samuraii ca dronele alea nu erau chiar cele austriece? Rezolutia fotografiei este ff slaba si se distinge doar silueta respectivului aparat, fara a ne lasa vreo posibilitate de identificare. Se pare ca ca „marineii” japonezi au fotografiat cu un Ricoh nicidecum cu un Canon / Nikon 😀

    • sigur au specialisti in domeniu. Probabil ca au mai multe fotografii, si au putut sa asigure cea ce spun. Si avand in vedere ca stiau despre achizitia de drone austrieci, nu era prea greu sa iti dai seama ce puteau face chinezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *