Eurofighter Typhoon – escală în România

În data de 20 iunie, piloţii britanici au staţionat în România, pentru realimentarea avioanelor de tip Typhoon participante la exerciţiului militar Anatolian Eagle, desfăşurat în Turcia şi s-au întâlnit cu piloţii români din cadrul Bazei 90 Transport Aerian.

RoAF Facebook

14 comentarii:

  1. Ce bine ar fi aratat pilotii romani cu niste eurofighter……

    • Mi se par niste aberatii de avioane…

      • Gigel in simulare Typhoonul a invins F22

        • Mda….
          Rafale le-a invins pe amandoua in lupta aeriana in 2009 la exercitile din UAE. Lupta cu F-22 a fost neoficiala dar gasiti „gun-camera footage” pe You Tube daca cautati Rafale vs. F-22.
          Luptele cu Eurofighter in schimb au fost oficiale 2 lupte 4 la 4 incepute BVR si terminate WVR. Prima s-a terminat cu 4 kill-uri pt. Rafale si 0 pentru Eurofighter. La a doua lupta au modificat regulile si au dat avantaje mai mari Eurofighetrelor. Rezultat Rafale 4 kill-uri, Eurofighter 1 kill.
          Aviz celor care dau prea multa crezare marketing-ului agresiv.

        • Si in lupta „reala” Typhoon-urile germane au revenit anul trecut de la un exercitiu pe taram american cu kill marks de F-22 desenate pe avioanele lor. Iar un pilot cred ca a avut 3 F22 „doborate”. Dar impresia mea e ca germanii sau dus chititi sa dea jos; aka tactici speciale.

        • faptul ca un avion „a invins” pe altul intr-un exercitiu nu e neaparat interesant in sine.

          in primul rand, probabil se duelau 2 piloti folosind 2 sisteme. Nu cunoastem foarte multe lucruri – contextul – de ex. daca unul facea parte din aparare si altul din atac, experienta pilotului, situatia in sine, suportul disponibil din partea altor aparare, misiunea fiecarui pilot, etc.

          orice sistem poate fi invins in anumite conditii de orice alt sistem, inclusiv un tip cu o racheta de umar.

          mai realist, nu vom vedea niciodata o confruntare intre doua aparate izolate, ci intre o flota si alta.

          e si o confruntare intre sisteme – avionul trebuie sa fie functional si integrat intr-un sistem mai mare, cu alte aparate, poate alte fightere, avioane AWACS, poate radare de la sol, etc

      • @gigel bine ca am evitat teapa asta, iti dai seama daca luam 24 de eurofighter si nu luam f-16 mlu th? ce naspa eram acum…

        • Ai sa razi da sunt filmulete si poze de la exercitii in care F-16 MLU „bate” Eurofighter in dogfight hehe. Nu ca nu ar fi si viceversa

          Asta fiind spuse cred ca EF sau Rafale sunt superioare in general lui F-16, dar nu chiar atat de mult pe cat ar crede sau vrea unii (mai ales daca vorbim de F-16 cu radar AESA, ceva senzori IR, motor bun si rachete BVR similare celor de pe Rafale sau EF, ceea ce din pacate nu cred ca e cazul la noi).

        • @radu 2 in dogfight f-16 ar avea cateva avantaje, dar la bvr eurofighter este cu mult peste…si pe langa asta ef cara mai multe arme, este si mai rapid…singurul avantaj la f-16 ar fi pretul…desi si ala e cam mare pentru ce am luat

  2. frumos ar fi sa aiba o cocarda pe ele

  3. N-avem ce sa facem noi bre cu EF.
    La ce bugete au le-ar tine numai parcate la soare.

    Pe de alta parte haideti sa luam partea pozitiva a lucrurilor:
    – le-au vazut, pipait, mirosit
    – s-au uitat si in motoare
    – i-au lasat sa se urce si in cabina
    – au primit un tablou cu o poza de EF. Si asta probabil gratis
    – Iurofaitarele pleaca, dar noi ramanem cu nea maresalul ala cu multe o stea pe umar, si asta e intr-adevar important

    • intrebare: pentru cele doua ef au facut flotila aeriana si au dat grad de general cu 34 de stele, maresal sau generalisimo?

  4. ANKARA — Turkey, which has been spending around US $4 billion a year on weapons and upgrades, may double that to meet procurement goals for 2023.

    http://www.defensenews.com/article/20140628/DEFREG01/306280022

    Romania probabil se pregateste de reduceri ca urmeaza campania electorala si este nevoie de bani…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *