HIMARSul romanesc a intrat in fabricatie

Lockheed Martin Corp., Grand Prairie, Texas, was awarded an $828,724,214 hybrid (cost-plus-fixed-fee, firm-fixed-price and fixed-price-incentive) foreign military sales (Finland, Republic of Korea, and Romania) contract for Guided Multiple Launch Rocket Systems. One bid was solicited with one bid received. Work will be performed in Grand Prairie, Texas, with an estimated completion date of May 31, 2020. Fiscal 2016, 2017 and 2018 other procurement (Army); and foreign military sales funds in the combined amount of $828,724,214 were obligated at the time of the award. U.S. Army Contracting Command, Redstone Arsenal, Alabama, is the contracting activity (W58RGZ-18-C-0049).

Sursa: www.defense.gov

Stirea ne parvine ca de obicei de peste ocean si este una foarte buna. De aici presupunem noi ca Bucurestiul a facut prima plata in contul sistemelor HIMARS, nu stim ce suma, altfel putin probabil sa se fi apucat americanii sa ciocaneasca la ele. In anuntul de mai sus discutam despre rachete.

GeorgeGMT

50 de comentarii:

  1. Mapn a zic ca pana in 2024 vom avez cele 54 de sisteme….Cam mult nu?

    • 54 de masini. nu de sisteme, asta inseamna trei batalioane a 18 masini lansatoare.
      Ciudat este faptul ca Fifor n-a anuntat plata primului batalion, ori in mod clar LMul nu se apuca de treaba fara sa fie platita.

      • mihaistoian

        Important e sa plateasca, nu sa se faleasca… Si pana acum Fifor a fost parolist

      • eu stiu ca in decembrie s-a platit o rata la patriot,in fe-martie s-a platit platit la himars,iar in august mai dam o rata probabil la patriot….mai stiu ca am comandat 160 camioane iveco,niste rachete pt f 16,si niste radare mobile 3 d+niste tehnica de calcul(brody),s-a mai comandat niste spike… ce tip nu spunea si achizitionarea celor 36 de pirana v….probabil pentru corvete se vor plati la anu

  2. Pai nu a zis Teodorovici ca deficitul bugetar pe primele doua luni ( 5,4 miliarde lei ) a fost mare si din cauza cheltuielilor de inzestrare a armatei ?
    Ce a platit armata in ianuarie-februarie ? Evident doar prima rata la HIMARS. Ca la Patriot a platit prima rata in decembrie.
    Nu incep americanos sa produca ceva ( orice) pentru altii pina nu vad ceva bani in conturi.
    Cheltuielile de capital a MApN la 31/03/2018 erau de 2.381.118.234 lei.
    Evident ca nu au cumparat torpile AA. 🙂

  3. Timid ,timid,ritmul inzestrarii si modernizarii armatei roman e ciudat de lent. Parca e o invitatie pt cei ce vor sa „surprinda”…au si declarat.

  4. Doamne-ajuta! Sa vad eu primul ATACMS romanesc lansat cu precizia aia de 50 m CEP la 300 km departare si voi sta mult mai linistit. Asta e o arma de descurajare de prima mina. Cat despre bani, sper ca dupa ce guvernul somitatii VV Dancila va intra in incapacitate de plata a salariilor si pensiilor umflate cu pompa electorala a lui Dragnea, cheltuielile de aparare sa ramana ” the holy cow” a cheltuielilor bugetare, vorba aia, ca sa nu-l supere pe unchiu’ Sam, care se pare ca deja lucreaza la jucariile noastre. Si asta se va intampla mult inainte de anul douazeci douazeci.

  5. Ar fi interesant sa vedem daca americanii au si niste M109 de ocazie….

  6. Salut. Tovaras, astazi jur ca vui lupta cu toata fiinta mea pentru propasire idealurilor socialiste peste tot in lume, aiurea auzi tu vrajala comunista. Ma baieti pai nea Teodorovici e un imbecil cum poate spune ca din cauza cheltuielilor pentru armata o ia deficiyul razna, dar nu sufla o vorba de legea salarizari facuta in scop electoral, si care a inceput sa aiba efecte contrare a cea ce neau spus acesti ghiolbani de peste un an. Eu sunt sigur ca acesti mari oameni de stat, incet si sigur vor disparea de pe scema politica, depinde doar de noi sa le aratam calea cea dreapta

  7. Nea George. O stire foarte buna, macar sa mergem in ritmul asta cu dotarea si tot e ceva, sa lasam deoparte vrajala sculelor filo ruse pe care ii supara ca armata romana incet si sigur se doteaza corespunzator.

  8. Sper ca păstrează și Larom urile. Ar fi păcat sa nu tina și ceva de distanţă mai mica. Adică după ce dai în el la 300 km și cam termini rachetele e bine sa îl iei la şuturi pe domnul inamic și pe la 150, 60 km când se regrupează formațiunile de tancuri nu sa îl aștepți ca prostul pana îl vezi cu ochiul liber.

    • laromul are bataie 20, 40 km cu rachete de 122 , 160 mm , nu mai mult

      • E bun și așa. Dacă sunt și multe…. Ideea e ca atunci când ajung la tancuri deja sa fie amețiți și în plus și haituiti de elicoptere.

        • Totul e sa nu trimita elicoptere Dracula ?‍♂️ ? …..ca alea asa avansate si stealth ca si noi inca le cautam…pe unde le om fi “ratacit “?

  9. 20, 40 de km excelent daca avem cantitatile de munitite necesare.
    As vrea sa vad cu ce facen noi recunoastere de artilerie la 150 – 300 de km in teritoriul inamic, daca acest inamic se cheama Rusia. Sau ne rugam de „big brother” sa ne indice tintele in timp real.

  10. Daca nu ai ceva gen Rq-170 nu poti spera la o prea mare persistenta intr-un camp tactic in care inamicul lupta penru superioritate aeriana.
    MALE este concept pentru teatre de lupta gen Afganistan sau Somalia. Dar nici
    d-astea nu avem.
    Solutii clasice sunt recunoastere din satelit sau Airborne ground surveillance (E-8 la americani). Nici d-astea nu avem, diferenta e ca nici nu putem spera.
    Deci cele 54 (CINCIZECI SI PATRU !!! WOW!!!) de ATACMS le putem utiliza pe tinte fixe (aeroporturi, poduri, noduri logistice etc) sau le pastram pentru al descuraja pe inamic sa creeze obiective cu mobilitate redusa in zona operativa.
    Deci uraaa, sa vina HIMARS!!! Dar sa nu credeti ca asta este panaceul universal, deci putem renunta la artilerie tactica (teava sau rachete), aviatie, UAV.
    Sincer eu ma bucur mai mult de rachetele calibru 227 care asigura acoperirea un ei zone de 80 – 90 de km (depinde pe cine crezi) in adancimea inamica. Iar stocul achizitionat este undeva la 1000 de bucati.

  11. ATACAMS are o incarcatura de lupta de 227 kg. Cu asta nu poti decat sa faci cel mult o gaura in pod. Ca sa nu ramana in picioare iti trebuie altceva.

  12. 227 kg de incarcatura exploziva nu l rupe in 2 ….mama lui de pod …?

  13. Daca dai in podul dintre satele Vascauti si Berindei, poate. Daca dai in podul de la Cernavoda slabe sanse.

    • alecu machedon

      Podurile dela Cernavoda vor cadea singure cat de curand. Pentru ca rugina si pentru ca dislocare picior pod.

  14. Poland was the largest military spender in CE in 2017 (42% of the subregional total), Romania made the largest relative increase, by 50%, due to implementing its military procurement, modernization and expansion plan for 2017–26.
    https://mobile.twitter.com/SIPRIorg

  15. Degeaba,nu se va lua nimic.

  16. Ideea nu era ca poți să jos un pod cu un ATACMS. Ideea era ca fara capabilități de recunoaștere în timp real nu poti spera decat în lovirea unor obiective identificabile pe Google Maps. Poduri… Aerodromuri…noduri de comunicatii… Pentru restul ” saru mana nenea Sam, spune-ne si noua unde e raionul de concentrare al brigăzii *** „

    • Voi nu ati auzit de recunoastere inaintata? Asa fac si americanii. Trimit forte speciale, berete verzi, rangeri, seals, care marcheaza tintele cu echipamente sofisticate de vizare si transmitere a datelor prin satelit. Dupa aia se ia decizia daca sa atace cu aviatia, cu artileria, cu rachetele.

  17. Da I incolo de idioti chiar nu gasesc 100 milioane € sa ia niste drone adevarate,ca de satelit nu vb…?
    Sa mai taie la pensiile speciale,oricum beneficiarii lor si au facut destul plinul inainte sa se pensioneze ?‍♂️ Au supt comunistii astia sangele natiunii din 48 pana acu’ 70 ani si tot mai fura….???

  18. Ca de Agilis si Viper si Venom si submarinele lu Fifor nu putem decat sa aprindem la morti deocamdata….nimic n au mai zis

  19. Din păcate nu cu orice drone poți asigura persistenta pe 150 300 de km în adâncimea teritoriului controlat de inamic. Altfel te rogi la Maica Precista să recuperezi ceva după o misiune. Ne-ar trebui ceva gen rq170 deși și aia a fost reperata si capturată pe teritoriul iranian, probabil de rusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *