Preludiu la…”brrrt”!

40 de comentarii:

  1. Postludiu:

    http://www.military.com/video/operations-and-strategy/air-strikes/a-10-warthog-strikes-taliban-patrol/1571349755001/

    (the following documentary footage contain mature content from the war in Afganistan)

    🙂

    • Doamne ce macel… Echivalent cu călcatul furnicilor in picioare… Infricosator!

    • floryynele, daca intre aia erau si niste membri de-ai familiei tale si treaba se intampla in Romania, cred ca nu ami ranjeai acum…

      • Ok, dar dacă niște membri ai familiei tale erau printre turiștii ăia masacrați joi in Tunisia ce ziceai? Să-i ia naiba de ciuhabi fanatici!

        • Dai vina pe un popor întreg din cauza unui terorist nenorocit?

          Te simti bine cand in străinătate nu se face diferenta intre tigani si romani?

          ” poftim? Esti roman?! Ma asteptam sa fi mai bronzat”

    • astea sant bune inpotriva unor inapoiati ca talibani dar nu stiu cat de bune ar fii in ucraina de exemplu unde sant MANPADS ca ele au viteza de zbor incet si lovesc de aproape deci sant in raza lor si usor de lovit

  2. Ghita Bizonu'

    Multumita postului Radio Romania Actualitati am aflat/ adus aminte ca se implinesc 102 de la momentul intrarii Romaniei in al Doilea Razboi Balcanic.

    Participarea la zisul razboi nu a fost o pagina glorioasa pentru noi … desi ni s-a suit la cap prea mult …

    Armata romana nu a intampinat o opozitie cine stie ce (sau chiar nici una!) din partea armatei bulgare – prea ocupata in S sa lupte cu Grecia si Serbia ….
    Insa s-a confruntata cu un „dusman” insidios : tifosul! A fost chiar un moment de cumpana .. si care ne-a cam facut de ras. Si cu acest prilej a aparut si „metoda romaneasca de vaccinare” sau „vaccinarea in focar”.. caci in disperare nu mai stiu ce medic a lauat o decize ce parea cam cretinutza : sa vaccineze populatia dupa inceperea epidemiei! De fapt iddea era mai buna decat se credea – o parte a populatiei devenea imuna si se limita intinderea bolii. Mai bine ar fi fost vaccinata armata .. iniante de razboi! (In iarna 1917-1918 in Moldova a fost ultima mare epidemie de tifos. Ceva mai mortala decat nemtii)
    S-a mai „distins” onor intendenta … Distins prin incredibila brambureala si incurie ….

    Cu ocazia acestui razboi maiorul de artilerie Ion Ion Constantin (Ionel) Bratianu a „vizitat” din trasura N Bukgariei si cu mare „placere” a vazut cu proprii ochi ca situatia taranului bulgar era mult mai buna decat a taranului din Regatul a carui prim ministru fusese (9 ianuarie 1909 – 10 ianuarie 1911) plus ministrul de interne (12 martie 1907 – 5 decembrie 1909 si 6 februarie 1910 – 28 decembrie 1910). Da pana la reforma agrara mai ba si inca un razboi .. da ala „pe bune” …

    Dar titusui acesta a fost momentul de glrie al Romaniei.. Nadirul politic weuropean si mondial al Bucurestiului..

    Fiindca desi fata in fata cu cutitele pregatite Antanta si Centralii naina stie de ce au considerat ca nu merita sa intre in razboi (pesemne din dispret ptr balcani si balcanici) si au zis in scarba : „Situatia se va regula la Bucuresti, de catre Bucuresti , cum va dori Bucurestiul!!!” dupa care a urmat interventia romana si Pacea „de la Capsa” (ca a fots sicalita la hotelul Capsa)
    Esteo data importanta – pentru ultima data (si prima… ) Romania a avut un rol regional , „dictand” linia si confirm intereselor ei ..
    Bine-ntels Romania a revendicat si a avut grija sa obtina Cadrilaterul dobrogean … cestie ce ne gface si azi sa ne cerem scuze „sti totusi de ce? Ca nu era la nostru!”
    Insa ce se „uita” este ca granitele de astazi dintre Bulgaria, Grecia si Serbia sunt alea negociate/impuse de ministrul de externe al Romaniei : Titu Maiorescu! As zice ca pacea de la Capsa e chiar mai reusita decat Betia de cuvinte , nu? Ca critic „georgrafic” ramane si nimeni nu zice ca este demodat..

    Dar au fost si alte urmari …. Pacea ni s-a urcat la cap si ne mandram cu rezultatele ei de parca am fi avut vreo victorie importamta (alata decat aia chinuit impotriva paduchilor). Maiorul Bratianau a retinut doar ca pe Trataul ala sunt semnatuirile conservatorilor si nu a data semne ca ar fi capitalizat din experienta sa de „razboi” Asa ca faptul ca a fost ministru de razboi (4 ianuarie 1914 – 14 august 1916) nu este cea mai glorioasa fapat politica a sa.. Dimpotriva previcariatiunile protejatului sau generalul Iliescu au ramas de pomina … si au precedat „glorios” Turtucaia..
    Brambureala a ramas si poa s-a perfectionat provocand exasperarea admirativa a gnl Berhelot „vai! Dar sunteti admirabil de dezorganizati!!!”
    Si tifosul a revenit furios in iarna 1917.
    Si nu am invatat ca „marii aliati” au cam multe pe cap si mai multe ganduri – a se vedea caricatura asta KLEPTOROUMANIA : https://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Kariktura.JPG

    Si dupa ocuparea Bucurestiului de catre Centrali bulgarii si-au „tras” Capsa ca sediu al comandamanentului lor …

    Insa ramane totusi – Pacea de la Capsa a fost Marele Moment al Romaniei!!!

    • O parte pozitiva a fost folosirea aviatiei in misiuni de recunoastere. In rest, armata romana nu a avut cu cine sa lupte.
      Era o butada in epoca: ” romanii (in campania bulgara) si au atras recunostinta soldatilor bulgari si dusmania de moarte a babelor bulgaroaice”. De ce? Pt ca bieti soldati care veneau acasa nu au fost tratati rau de romani, care nu i-au organizat pe trasee sa ajunga acasa, insa au dat iama prin gastele si gainile babelor 🙂

      Din cate stiu in Vrata armata romana a impuscat cativa civili care au opus rezistenta intendentei romanesti.

      Dar „victoria” a dat un fals sentiment de incredere inpregatirea armatei romane, sentiment care se va dovedi fals, in modul cel mai dureros in 1916. Ce a invatat armata romana din primii ani de razboi (1914-1916) ? Nimic. Pentru ca si atunci exista un general Iliescu cu relatii politice si si atunci exista o clasa politica cam ca si acum. Si am pierdut peste 300.000 soldati din august pana in decembrie 1916. Plus jumatate din teritoriul national cu capitala cu tot.

      • Partea negativa a folosirii aviatiei a constat in bombardamentele cu caramizi de la inaltime.
        Cam atat puteam la acea perioada, sa aruncam din avioane caramizi cu mana.

        • In acea perioada toata lumea arunca caramizi cu mana..
          Insa in anii 1913-1918 cel mai mortal era avionul de observatie . Marile batalii aeriene din Primul aveau ca scop sa curete cerul ptr observatori. Si sa ii apere..

          Stii episodul cu Marna? batalia de pe Marna care a salvat Parisul? Taxiurile „Marnei”?
          Ei bine totui numa ptr ca un avion a zburat peste niste nemti si apoi au zis „vazut coloane nemtesti pe drumu …. in diretcia….! A da coloanele erau lungi , lungi „.

          Rabla aia de avion fara armament (altu decat revolverul pilotului – daca il avea si pe ala! SI revolverele frnztijesti… scuze proaste mai erau!) este responsabila de esecul planului Schliffen . Mai tare decat daca avea 3 tone de bombe cu fragmentaie sau napalm , nu?!

        • asa este,
          dar aveam aviatie..

  3. Bună fătuca, are cineva cumva nr. ei de telefon? Nu știe nimeni dacă nu cumva dorește un armăsar românesc??? 😀

    • Ce e de remarcat ca la americani, o femeie care se lupta cu o greutate considerabila si face munca de barbat, nu e ajutata decat de colegul de lucru, iar celalalt care aparea si el in clip pur si simplu si-a vazut de treaba sa.

      • Las ca si la noi… inainte cand erau fabricile … Pe vazute : o .. tovarasa ca nu prea arata a doamna cam spre 50, cam durdululie i-a tras unui golanas de numa 20 ani un dos de laba de l-a trantit la pamant. L=a ridicat cu stanga si i-a mai dat 2 palme cu dreapta.. numa cat sa il adoarma. La serviciu ridica pese de 40 de kile de la numai 15 ani … (si sub 50 kile ea la varsta aia) Serviciu intr-o uzina cu profil mecanic …
        Sau fatuca tanara , draguta, brate de barbat puternic, dupa ce a incarcat nu stiu cate P uri intr-un camion s-a cam sucarit pe unu.. l-a luat in brate si l-a strans cu „dragoste” de inceput ala sa zbiere ca nu mai vrea … Cam iti dai seama cum l-a strans ca nu aprecia gagiul ca era lipit de sanii ei …. Am impresia ca tipu s-a ales si cu cateva coaste fisurate (nu nu eu! Am observta din prima ca avea bratele cam prea musculoase.. )
        Astea 2 lucrau cot la cot cu barbatii .. munca fizica grea!

        A da. Sau lipovencele .. La sapat cu lopata o lipoveanca nu putea tien ritmul lipozveanului .. da tot facea 1,5 norme de sapat!! Fara sa se forteze.. Sinnorma era de cocosa un tran normal (nu se stie de ce lipozveii aveau sa zic asa „darul sapei” de le iesise porecla „excavatoare cu barba” da un lipovean sapa cat 3 barbati! Ma rog de baut bea cat 5!!!)

        • @ Ghita La Tulcea prin anii 80 ,bineinteles ca si inainte , da va zic ce am vazut eu cu ochii mei.. cand se sapau santuri si se sapau intr-o vreme nu gluma, barbatii care sapau aveau pe ei o camasa in patratele, pantaloni de salopeta ,si o respectabila barba lipoveneasca.Mancarea o aveau in desaga, daca mai stiti un fel de sac care sa strangea la gura , de obicei facut din prelata impermeabila.
          Si aveau o ritmicitate si un calm in felul in care manuiau pe rand tarnacopul cazmaua si lopata ca te gandeai ca sunt masini. Ma uitam ore intregi , vara din balcon la cum se luptau cu santurile alea, unde ne jucam noi dupa ce plecau ei!
          Atunci am auzit prima oara de ”excavatoarele cu barba” o expresie perfecta pentru acei oameni de admirat!
          Excavatoarele cu barba au construit si politicieni cu Armani au distrus!

          • Excavator cu barba nu era peiorativ ci juma admiratie si juma mirare … Adica era un om care lucra cu eficienta unui excavator …
            Acu ca observatie – cveneau cu sapele lor .. „scolite” , mai dichisite, bine ascutite , cu coada dimensionata pe masura prorpetarului .. dar asta nu explica cum naoba reusea,, Ca ritimu ala egal mentinut o ora-doua …. sa zic asa etrau supraumani

            • Daca rusii n-avea astfel de excavatoare, Moscova era cazuta. Sa nu uitam cat de tarziu a fost numit Jukov, parca dupa ce a cazut Smolenskul care e la o aruncatura de bat de capitala rusa, si intr-un ritm alert au facut santuri antitanc de cateva sute de km in jurul Moskovei.

            • @Ghita Bizonu
              Mai sus am incercat sa atrag atentia ca la americani (si asta am vazut-o de mai multe ori), nu conteaza pentru cei din jur daca esti femeie si practici o munca grea de barbat, ca nu vine nimeni sa te ajute.
              La ei te respecta pentru ceea ce faci (daca o faci bine) si fiecare e cu treaba lui si nu sar in ajutor ca romanii care isi lasa treaba sa te ajute pe tine chiar daca esti si din alt departament, ceea ce denota mai multa seriozitate la ei decat la noi.

      • Pai ia salariu pentru treaba aia? Ia. Scrie in fisa postului ei ca trebuie sa ridice nu stiu ce greutate? Scrie. Se lauda ea ca lucreaza in armata? Are beneficii de militar? Pai atunci sa si faca treaba de militar, iar daca nu poate, atunci sa nu mai fie militar.

        Eu unul n-am inteles niciodata gandirea conform careia trebuie sa existe neaparat femei in orice meserie, insa ele saracele sa fie vesnic ajutate si iertate desi iau acelasi salariu si au aceleasi drepturi ca oricare altul. Cum e in armata suedeza, se plangea un parasutist ca la el in unitate deja bate spre 30-40% femei insa dau bareme fizice pe jumatate si trebuie mereu sa le ajuti la carat lucruri samd.

        Adica, si persoana A si persoana B sunt parasutisti militari, ambii au 3 000 euro salariu, ambii se pensioneaza la 45 de ani si ambii se mandresc cu ce sunt. Insa A face 80 de flotari, alearga 3 000 m si cara rucsac de 45 kg in timp ce B face 20 de flotari, alearga 1 500 m si ii da juma’ de ruscac lui A, ca nu poate sa-l care.

        Dar ambii sunt parasutisti militari. Da.

        Atunci de ce nu am lua si copii de 10 ani in batalion, in fond nici aia nu pot sa faca si sa dreaga, da’ un salariu si putina mandrie nu le-ar strica nici lor 🙂

        Treaba asta cu „discriminarea” a mers prea departe, si inca continua sa mearga.

  4. mitingul aviatic de la bacau a fost survolat si de doi „porci” de astia…suna superb dihaniile.

  5. Teribila arma

  6. Acu cateva minute a defilat un Typhoon pe deasupra! Ca e army day here! 🙂 Deci… impresionant. Are ceva miscari in tolba, chiar si cobra lu Pugaciov i-a iesit ! Plus un zgomot imens! 🙂 Foarte excitant sa vezi nametenia aia ca se repede spre tine! A tras niste razmoate de se ridica paru pe maini si simteai fara sa vrei ca te simti mai bine cu un burlan pe umar, nu conteaza de care!Manevrabilitatea , ma rog , nici pilotu nu tragea de avion sa-l rupa ca era pentru gura casca nu la razboi, da la prima vedere nu m-a impresionat! Looping ,tonou, viraje dstul de stranse, chiar si niste scheme complicatele dar ma asteptam la mai mult! Sau poate sunt eu prea intoxicat de sf-uri! 🙂 Oricum , un spectacol recomandat pentru umflarea taratei ,pentru aia care au cu ce! 🙂

    • Depinde cat trage de el… daca a zburat ca pentru gura casca atunci nu e al dracului de impresionant, insa se vede cu ochiu liber cum se misca si cat poate avionul ala, la fel cum se vede la orice avion daca ai vazut prea multe 🙂

      Daca o sa vezi vreodata un zbor cu Eurofighter sau Rafale de care s-a tras la maxim, o sa-l tii minte toata viata 🙂 La peste 311 m/s acceleratie verticala maxima, aceste bimotoare cu tractiune supraunitara si canarduri fac niste viraje foarte stranse si nu raman fara energie potentiala pentru inca un viraj.

  7. Preludiu? Trebuie sa fii 100% cretin sa te excite o arma care trage cu cartuse cu „depleted uranium” care lasa zone radioactive in urma si niste efecte secundare negative greu de cuantificat! http://www.huffingtonpost.com/craig-considine/us-depleted-uranium-as-ma_b_3812888.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *