Radu Golban – Licenţa germană a feudalizării

 

 

descărcare

Situaţia deplorabilă a naţiunii române devine din ce în ce mai mult la Bucureşti şi un subiect de analiză a unor politicieni de prim rang. Printre primii care au renunţat la cifre inventate, lozinci şi explicaţii de natură politic corectă se numără europarlamentarul Adrian Severin. Într-un articol publicat în urmă cu câteva zile, „Colonizarea unei naţiuni eşuate”, autorul cu mandat de reprezentare a României în Parlamentul Uniunii Europene tratează subiectul colonizării şi refeudalizării României în cea mai incomodă manieră pentru cei ce s-au succedat de peste douăzeci de ani la conducerea ţării. Traversarea unei crize economice şi soluţionarea unor conflicte politice nu mai au nimic în comun cu starea de eroziune a statalităţii româneşti, demnă să pună odată pentru totdeauna proiectul de ţară pe butuci. La egalitate de timp, după două decenii de regim ceauşist şi încă două decenii de regim postdecembrist, suntem martorii unei transformări dintr-un stat naţional-comunist care lupta cândva împotriva colonialismului pe mapamond într-o regiune fără statalitate în căutare după stăpânire străină.

Citind cu atenţie articolul mai sus semnalat, aş putea crede că România are de-a dreptul un calendar politic propriu – în care anotimpurile se repetă o dată la ceva mai bine de un secol: după o eră glaciară de suzeranitate otomană, o primăvară a independenţei naţionale, urmată de o vară interbelică roditoare şi o toamnă în spiritul unei recolte sistematizate, postdecembrismul marchează totodată şi începutul unui nou „an” sau ciclu politic, cu precizarea că noua eră glaciară nu mai este una otomană, ci imperial-europeană. Revenirea României la structuri feudale sau la raporturi sociale iobăgeşti însă nu se poate explica doar prin factori de natură internă şi nici nu se poate combate doar printr-un simplu act electoral.

Pentru a înţelege mai bine acest anacronism în politica de subdezvoltare a României, trebuie să ne asigurăm de adevăratele calităţi ale partenerilor şi eventual prietenilor noştri din Europa.

Desigur joacă şi modul incalificabil în care România şi-a negociat aporturile cu Uniunea Europeana un rol central, însă conservarea naţional-comunistă antedecembristă de asemenea a împiedicat dezvoltarea unui sistem de apărare auto-imunitar, capabil să identifice pericolele pseudo-culturale ale unei noi hegemonii în Europa. Necunoscând aşadar dimensiunea umanistă şi pacifistă a noii hegemonii, am ajuns să ne îmbrăţişăm stăpânii de mâine în cea mai feroce naivitate. Pentru a evita ca efectul unei „gripe europene” asupra noastră, în lipsa de anticorpi, să aibă la figurat acelaşi efect precum l-a avut la propriu asupra triburilor Pieilor Roşii, împingându-i în rezervaţii, trebuie să ne imunizăm şi să cunoaştem mai bine virusul hegemonial.

Printre cei mai agresivi viruşi europeni, capabil să distrugă un continent întreg, este proiectul „Mitteleuropa” de la 1915 al geopoliticianului german Friedrich Naumann (1860-1919). Pentru înfiinţarea unui „Imperiu Central European” sub conducere germană, Naumann a dezvoltat o serie de idei şi recomandări atât de universale pentru Germania încât nu se puteau limita doar la începutul secolului al XX-lea. România reprezenta, în viziunea acestui geostrateg german, o sferă de interes veritabilă pentru aplicarea unei politici morale de cotropire, deghizând hegemonia Germaniei în umanism, ademenindu-ne cu lozinci pentru un viitor glorios în rândul naţiunilor europene. Naumann era convins că soarta a decis că există popoare care conduc şi popoare care sunt conduse, nefiind în stare să se conducă singure. De profesie predicator, Naumann cunoştea prea bine strategia de misionariat aplicată în colonii, încadrată perfect în mitul civilizatoriu faţă de înapoiaţi înrobindu-i pe un fond cultural relativ credul, prin abuziva elogiere a imperfecţiunii.

Teologismul imperialiştilor din jurul lui Friedrich Naumann este identic cu conceptul lipsit de alternativă, sub forma unui fetiş cioroit al politicienilor de la Bruxelles. Ceea ce trăim astăzi în capitalele europene înrolate în acest proiect este, după cum îl numea acest vestit liberal german, un „imperialism neoficial”. Prelucrarea factorilor decizionali ai unui stat în aşa măsură încât să acţioneze cu celeritate la aşteptările de colonizare şi penetrare pacifistă (termiuns tehnicus german este „penetration pacifique”) este odată descifrată un mecanism relativ simplu. Similar strategiei de stăpânire a lumii noi, mai întâi de toate stă culpabilizare culturală, explicându-ne odată dezindustrializaţi că răul în lume se trage de la noi înşine, fiind incapabil să percepem valoarea mântuitoare a noului stăpân. Doar printr-un proces de autoflagelare, astăzi sub forma unei justiţii discreţionare, ajungem să ne măcinăm copleşiţi de imperfecţiunea îndoctrinată. Această stare firesc să ne paralizeze şi să ne răpească şi de ultima şansă de a dezvolta o strategie pentru a înceta acest proiect de dezbinare naţională alias „integrare europeană”.

Problema este mai puţin relaţia României cu o Europă bazată pe raporturi egale între naţiuni şi state suverane, cât strategia subversivă de transformare a suveranităţii în ficţiune – valabilă la Naumann ieri şi pusă azi de Berlin în aplicare. Exact aici intervine şi impactul strategiei lui Naumann de cucerire paşnică a ţărilor sortite stăpânirii străine.

Refeudalizarea României pe plan politic şi administrativ de mâine, acordând baronilor locali prin regionalizare autoritate statală, înlătura şi ultima rămăşiţă de stat naţional unitar. Factorii decizionali cred că proiectul în numele căruia ei sacrifică şi ultimul bastion naţional ar fi în conformitate cu nişte principii universale. Greşit – ei sunt victimele unei holograme de unitate care le acoperă câmpul de vedere al politicii.

Un început ar fi şi să combatem acest virus prin acţiuni de salubritate politică: atunci când vom arăta fundaţiei germane Friedrich Naumann la Bucureşti că locul ei în viaţa publică românească nu poate fi mai sigur decât cel al britanicilor în fostele colonii, ne va respecta şi Europa. Dar pentru acest lucru avem nevoie şi de politicieni care să nu mai frecventeze în manieră de pelerini edificiul cultural al înrobirii naţionale în spiritul imperialismului german.

Radu Golban

 

Domnul Golban va participa ca si independent la europarlamentare si ca si program politic cu urmatoarele puncte:

 

Economistul Radu Golban a luat hotărârea de a candida ca independent la europarlamentare. Întrebat fiind de multe ori de ce nu se implică politic, a decis să se implice, apolitic, şi să apere interesele ţării acolo unde se joacă destinul României, la Bruxelles.

Agenda acestuia este:

1. Cine sunt si ce ma recomanda?

Am un doctorat – pe bune – in economie, un master in studii europene avansate, si pun pasiune zilnic in ceea ce fac. Sunt un roman care s-a dedicat Romaniei si intereselor ei: am spus adevarul chiar si cand era incomod. M-am batut mereu pentru cauza in care am crezut, indiferent de consecinte. Acum sunt gata sa lupt la Bruxelles pentru Romania si romani, si am sase mari prioritati:

2. Germania trebuie sa isi plateasca datoria la Romania

In 2010 am facut dezvaluirea spectaculoasa dar riguros documentata ca Germania are o datorie istorica fata de Romania, de peste 18 miliarde de euro. Cine are datorii la Romania, sa si le plateasca. Daca ar avea acesti bani, Romania nu ar mai avea motive sa se imprumute mai departe, la Fondul Monetar International.

3. Organizarea Romaniei pe baze sanatoase: modelul elvetian

Romania e de peste 20 de ani intr-o continua tranzitie, care ne-a obosit pe toti. Avem nevoie de un model de tara, de un model national. Cred ca Romania poate deveni o Elvetie a Estului, un factor stabilizator, de democratie, echilibru si prosperitate, atat pentru noi, cat si pentru regiune.

4. Libertatea romanilor de a fi stapani in tara lor

Ceea ce se intampla cu retrocedarile abuzive catre straini nu e normal. Romanii merita sa fie proprietari, nu chiriasi in tara lor. Politica abuziva prin care sunt restituite sute de proprietati in Transilvania, de care beneficiază, in special, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, Biserica Catolica, Biserica Evanghelica si ungurii din Transilvania, genereaza cheltuieli „colosale” pentru buget pentru ca, astfel, statul devine chirias in scoli, spitale si universitatii.

5. Blocarea erodarii statului si a refeudalizarii tarii

Eu nu mai vreau baroni locali care sa taie si sa spanzure cand vor ei, care comanda deseori partidelor la Bucuresti. Avem nevoie de o regionalizare dupa cele mai bune modele si practici europene, nu de refeudalizarea Romaniei. Avem nevoie de gospodari moderni, de manageri competenti, nu de smecheri cu idei feudale. Nu „mergem inainte ca inainte era mai bine”: nu era!

6. Atragerea de bani europeni, fara furturi si ineficienta

Romania are un numar mare de miliarde de euro de atras, in fonduri europene, de la Uniunea Europeana. E dreptul nostru, de care unii hoti si incompetenti si-au batut joc. Avem nevoie de proceduri simple si clare ca romanii sa poate atrage banii europeni, si de un control adecvat care sa previna furtul.

7. Natiunea trebuie sa iasa din pasivitate, nu suntem colonie

Dupa cum bine spunea Petre Tutea, statul roman actual nu apara bogatiile tarii si nu garanteaza munca natiunii. Eu cred ca romanii trebuie sa ridice capul si sa spuna clar si raspicat ca asa nu mai merge: nici la Bucuresti, nici la Bruxelles. Gata cu bataia de joc, gata cu mirajul Uniunii Europene. Meritam sa fim tratati ca parteneri egali in plan european si meritam o clasa politica mai buna, care sa ne reprezinte cu adevarat, la Bucuresti.

Puteţi susţine candidatura lui Radu Golban semnând aici.

 

Articole pe acest subiect, pe RomaniaMilitary :

Datoria nerecunoscuta a Germaniei si relansarea economica a Romaniei

Recuperarea creantei istorice de la Germania, de peste 18 miliarde de euro

Romania este saraca si nu are bani. Oare?!

 

 

146 de comentarii:

  1. Eu cum procedez din capatu’ celalalt? 🙂
    Pe plic pun doar adresa scrisa pe site acolo?

    Si de ce sunt asa multe randuri in primul chenar?

    Aaaa, daca vreau sa adun mai multe semnaturi, si jos pun datele mele, care am intocmit treaba?

  2. Exact MC, jos iti treci datele tale ca fiind cel care a strans semnaturile de pe lista si raspunzi de corectitudinea datelor de acolo. In rest un plic si adresa de pe site.

  3. la treaba meine kamaraden 🙂 ))

    • 🙂 In alta ordine de idei si la „pisalogeala tizului meu – camaradul Caporal Musat 🙂 exista acum posibilitatea de a lasa sugestii, stiri, linkuri, injuraturi, orice info care par interesante la rubrica „CONTACT” din bara de sus, care a fost reconfigurata tocmai pentru o astfel de cauza…nobila! 🙂

  4. Vorbe multe si pompoase ca de obicei din partea candidatului, promisiuni vagi, generale, si care nu au nimic de-a face cu ce poate face un MPE, ceva mizare populista pe vana nationalista care a mai ramas. In traducere libera ‘vreau si eu un loc caldut in PE, promit ca fac si dreg bla bla’.

    Si paradoxul paradoxurilor intalnit la toti cei anti-UE sau nationalisti (ca si CV Tudor) – inteleg ca proiectul UE e un proiect hegemonic german bine camuflat. Si sunteti impotriva. Bine. Atunci de ce vreti in PE? De ce legitimati acest ‘proiect hegemonic’ participand la ‘mascaradele’ lui electorale? De ce va apare numele pe fundal albastru cu stelute galbene? De ce le cereti oamenilor sa voteze la alegerile pentru PE in loc sa le cereti fix invers?

    • pai tre sa mergi la ei acasa sa rezolvi treburile daca amical si la distanta nu merge 🙂

      • @M.C

        Si cum ar rezolva dl Golban lucrurile din PE? Ar fi doar o voce razleata care eventual va perora pe teme anti-UE din sanul UE. Pe salariu platit de UE. Ca reprezentant al UE.

        Daca esti de parere ca UE e un discret proiect hegemonic german care pune in pericol statalitatea si suveranitatea Romaniei, pe care o si colonizeaza, si i te opui cu toata puterea, mi se pare cam ipocrit sa ceri apoi sa fi votat in cadrul alegerilor organizate de UE.

        Dl Golban are un doctorat in economie, deci sunt sigur ca stie foarte bine cum functioneaza globalizarea. Tare imi e ca in campanie va fi mare patriot, nationalist, anti-UE-ist, si cand se va vedea acolo va da jos aceasta haina si o va pune pe cea a ‘doctorului’ care intelege globalizarea, a celui ‘rational’ care intelege cum merg lucrurile etc. Si se va schimba la 180 de grade pe multe subiecte. Cum au facut si astia dupa campania trecuta pe subiectul gaze de sist, Rosia Montana etc. Cum a facut si ‘domnul Dan’ cu partidul lui tembel ‘anti-ciocoi’ cica. Bre, nu mai puneti botul la populisti. Parerea mea. Hic. 🙂

        p.s. am avut niste pbl cu conexiunea, sper ca acest mesaj nu apare de mai multe ori.

        • Eu nu sunt impotriva UE…

          „Bre, nu mai puneti botul la populisti. Parerea mea. Hic. :)”

          Pai pe cine mai votam? crezi ca o sa vina vreunu’, „baaa votati-ma si va dau foc la casa cu familia in ea!” ? 🙂 🙂

          Daca nu incercam nu facem nimic

        • Vector, asta-i o presupunere.
          Cat despre curentul anti – UE, sau eurosceptic, de curand a aparut notiunea de „eurorealism”, putin mai nuantata.

          este clar ca UE in sine are nevoie de o repozitionare a proiectului sau, mai ales dupa anii de criza, disparitia entuziasmului aderarii statelor nou intrate si cresterea euro-scepticismului. Ori asta o poti face doar prin reprezentanti in parlamentul de la Bruxelees, ma rog, asta ar fi cea mai civilizata cale.

          Cat despre voci cu adevarat sceptice, incearca Nigel Farage… omul are momentele sale de glorie – e chiar foarte interesant de ascultat. Uite niste mostre:

          http://www.youtube.com/watch?v=wHvTq6Bf_pg
          http://www.youtube.com/watch?v=HhGNoZfvRoA
          sau poate asta:
          https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CBVFpYN0iNo

          cred ca e o mare diferenta de discurs …

          • @Marius Zgureanu

            Am vazut tot pe site-ul lui si felul populist in care a reactionat fata de declaratia lui Elmar Brok. O reactie tipica extremei stangi. A dat-o cu fascism, nazism, Hitler, steaua galbena harta Europei ocupata de Germania Nazista….

            Afirmatia lui Brok era simpla si normala:

            “Immigrants who only come to Germany for Hartv IV (unemployment benefits), child benefit and health insurance must be sent back quickly to their home countries. To prevent multiple entries we should think about taking finger prints.”

            Deci era clar vorba doar despre imigrantii care incearca sa capuseze sistemul de ajutoare sociale in Germania. Si despre amprentarea lor pentru a preveni incercarile multiple de a frauda sistemul.

            Iar dl Golban si alti cativa politicieni de la noi (in principal USL-isti de seama) au luat foc cu nazistii, sariti ca Hitler ca Goebbels lumeeee….

            • @vector au dreptate, de ce sa le capuseze lor sistemul…la fel ar trebui sa fie si la noi…ce ne capuseaza anumite etnii sistemul….ii pui la munca, ca avem nevoie de autostrazi, drumuri, canale etc…nu vor sa munceasca, nu mai dai ajutor, fura, puscarie, si in puscarie ii pui la munca moca…asa se face treaba

            • De acord, la capitolul asta reactia nu a fost deloc inspirata.

            • @ Vector – ti se pare normal sa fie amprentati inainte de a fi dovediti ca au comis o faradelege? Si daca sunt asa preocupati ca le iau altii ajutoarele sociale de ce mai fac super business cu tarile lor de origine? Germania si-a urmarit tot timpul propriile interese iar acum ceva timp au descoperit ca, controland un pool mai mare de tari (UE) pot avea o alta putere de negociere cu cei de care depind cu adevarat (Rusia, …). Hai sa-ti dau un exemplu simplu despre ipocrizia Germaniei: de ce crezi tu ca ei sunt singurii din UE care vor un EURO puternic cand regula de baza in export este ca o moneda mai slaba te avantajeaza (bine, mai sunt si altele pe termen lung dar aici e alta discutie)? Iar anumite tari numite in batjocura PIIGS au probleme economice grave si tipa dupa un EURO mai slab pt a-si incuraja exporturile ca sa poata sa concureze cu marfurile ieftine din tarile emergente? Iti dau eu raspunsul: Germania depinde foarte mult de importul de materii prime pe care le vrea ieftine (EURO puternic) si nu este afectata mai deloc pe exporturi (produce si vinde marfuri high-tech / high-class cu un adaos max si deci poate practica preturi uriase pe piete pe care ei detin monopolul). Asa ca ii doare fix in cur de ceilalti din UE. Apropos explicatia asta am primit-o de la un sustinator infocat al UE deci nu poate fi banuita de euroscepticism. Asa ca nu vreau sa mai aud vai ne-am luat de Germania, ce baieti rai suntem!

              • Apropos, am uitat sa mentionez ca ma ocup sa fac rost de cateva semnaturi si sa le trimit. Mult succes Radu Golban!

              • @ima80

                @ima80

                Daca nu au locuinta, loc de munca si nu au contribuit in trecut la sistemul german de asigurari sociale dar se duc acolo cu pretentia de a primi ajutoare sociale pot fi amprentati si expulzati. Care e problema? Anul asta la noi se introduc buletinele biometrice, care vor include amprentele posesorilor. Fara sa fi comis vreo faradelege.

                Faptul ca Germania face business cu Romania nu inseamna ca e obligata sa ii ia in grija pe unii care nu au muncit si contribuit cu taxe in Germania.

              • daca noi suntem prosti si ne lasam exploatati e treaba noastra, germania,sua,rusia…tarilea astea urmaresc doar interesul national si interesul cetatenilor lor…le basa de romani cat ne pasa noua de aia din burkina-faso…

              • Este mai usor si pragmatic sa previi decat sa identifici si sa pedepsesti o abatere de la lege.
                In momentul cand soliciti ajutor social este amprentat, impresiunea ta digitala este introdusa in baza de date iar in situatia in care soliciti ajutor social in alta localitate prin comparatie dactiloscopica esti identificat rapid.
                De mai multi ani unii cetateni romani, de regula tigani, beneficiaza de ajutoare sociale in mai multe tari, cum ar fi Belgia, Italia, Franta si U.k, simultan.Ffiind amprentati in modul cand vrei sa aplici pentru ajutor social, in situatii aparent indreptatite, esti identificat rapid daca esti impostor.
                Aceasta masura a fost aplicata in anii 1970-1980, pentru cei care proveneau din fostul lagar comunist pentru a preveni situatii in care acestia se bucura de ajutoare sociale, simultan in mai multe localitati.

              • da mai. Este foarte normal sa fie amprentati inainte de a face ceva.
                Eu ma duc luni sa fac asta.
                Mai nou la pasaport se iau amprente.

    • numele pe fundal albastru cu stelute galbene e „decizia” RoMil 🙂

    • Bre asa e…. dar realist vorbind nu are ce sa iti ofere concret.

      Oricum fata de Eba si Becalli e mult inainte.
      Are initiativa, e capabil ca are doctorat in Elvetia nu copy paste.
      Are speech, gandeste structurat, evalueaza corect lucrurile, a riscat propria pozitie si comfort pentru a pune in dezbatere publica problema datoriei.

      Politica noastra din ultimii 24 de ani poate fi rezumata usor la expresia „Da sa traiti!”.

      Cati dintre romani crezi ca vor iesirea din UE ca sa poti discuta politici de iesire?

      • @watcher

        ‘dar realist vorbind nu are ce sa iti ofere concret’

        Nu are ce sa imi ofere concret dar vrea votul meu concret ca sa ajunga pe un post concret din care sa nu poata face nimic concret dar sa incaseze niste bani concreti de la ‘evil EU’ si sa-si lanseze o cariera politica concreta. 🙂

        • Bre iti inteleg frustrarea… dar orice vot e doar un transfer de incredere si putere in baza ideii ca cel votat va fi consecvent cu promisiunea facuta…

          Singurul mod concret de a da votul pentru un lucru concret e cu sacosa de ulei si zahar.

          Dl Golban are niste idei pentru care lupta si cred ca va continua sa lupte si din noua pozitie de europarlamentar. Mai mult de atat nu am ce sa astept de la domnia sa.

          • @watcher

            Dl Golban ar putea sa spuna concret cam cum ar vota pe anumite chestiuni europene odata ajuns in PE.

            In plus, am consultat site-ul dansului si mi-au atras atentia niste lucruri. In primul rand vad ca spune ca e ‘la origine roman’. Inteleg ca are cetatenie germana! Deci se considera german de origine romana. Pai cum se mai pupa asta cu retorica sa?

            In al doilea rand, observ ca dansul s-a ocupat foarte mult cu studiul… nimic rau, dar din ce si-a castigat existenta pana la 30 si ceva de ani cand banuiesc ca a inceput sa predea pe la universitati? Cu alte cuvinte ce contact cu viata reala a avut, daca a avut? Banuiesc ca a muncit in Germania?

            • @vector mi se pare interesant ca se declara patriot dar traieste in elvetia si si-a luat si cetatenie germana… pe langa asta golban mie imi suna a evreu…ma rog…sa fie sanatos…eu unul nu mi-as parasi tara nici pentru un salariu de 10 ori mai mare…un patriot adevarat ar simti ca nu e acasa daca s-ar duce in alta tara…

              • @vioniribu

                ‘Problema’ mea cu acest candidat (mult spus problema, n-am nimic cu omul) e ca mi se pare ca marseaza pe retorica asta nationalista sau populista fie din oportunism tipic politicianist, pentru a castiga facil niste voturi si a ajunge in PE, fie pentru ca e ‘iepurele’ astora de la butoane, cu rolul de a atrage voturile nemultumitilor catre un om al sistemului. Cum a fost CV Tudor, domnu’ Dan, Becali etc. Sa vina un eurosceptic care sa spuna ‘nu votati la alegerile pentru PE’ sau ‘vreau semnaturi pentru un referendum pentru iesirea din UE nu pentru un fotoliu caldut in PE’ si atunci voi crede ca are anumite convingeri. Asa, dati-mi votul dvs ca sa ma joc de-a anti-UE si anti-Germania in Parlamentul European… Da, bine. Eu nu il dau. 🙂

                • @vector cam asa sta treaba in Romania…mai aparuse unul care cica era independent pentru primaria capitalei, si pana la urma, dupa ce a pierdut, s-a dovedit ca era omul lui base…nu prea ai cum sa candidezi „independent” daca nu ai spate

            • Dar pletora de teologi si guristi de la 3 Coceni cu ce isi castiga existenta/?

  5. Bravo Domnule Radu Golban sint cu dumneavoastra, pacat ca nu se poate face un partid din oameni seriosi si PATRIOTI e timpul sa ridicam capul din pamint si sa le spunem EU pina aici ajunge cu jaful ,la preturi can UE salarii can UE introducerea pedepsei cu moartea pt crime, trafic de droguri,coruptia gulerelor albe si ocuparea posturilor de conducere conform pregatirii ,nu ginecolog la agricultura,etc.ci militarul de cariera la armata,judecatori cu cariera adevarata la justitie ,procurorii la procuratura,politicu mai ho ca a distrus tot.TRAIASCA ROMANIA

  6. Scrisoare deschisă a lui Radu Golban către președintele Parlamentului European

    Economistul Radu Golban i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui Parlamentului European Martin Schulz, în care reclamă că Uniunea Europeană pedalează excesiv pe notele date justiției și separării puterilor în stat, în detrimentul altor valori fundamentale ale democrației și ale statului de drept.

    http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-a-lui-radu-golban-catre-presedintele-parlamentului-european-231482/

    Unul dintre puncte este necesitatea de a strange 100.000 de semnaturi pentru a-ti fi acceptata candidatura de independent, o mare ofensa si restrictie a dreptului de a fi ales.

  7. Idea de baza este urmatoarea, cel putin dpmdv.
    Este foarte clar ca Romania nu poate fi schimbata/asanata de partide politice, care o data la patru fac rocada la putere sau isi schimba numele, continuand sa fure prin aceleasi metode si cu acceasi incompetenta, in acelasi timp nici nu putem iesi in strada, darama guvernul cu arma in mana si spanzura pe politruci – vremurile au trecut de mult, de asemenea nimeni pe aici nu sustine, ar fi si absurd de altfel, iesirea din NATO/UE, pentru simplul motiv ca nu aceste organizatii sunt de vina pentru raul nostru, ci noi insine. Daca nu am fi fost membrii eram ca Belarusul astazi, dar ceva trebuie facut, sau macar incercat.
    Cum increderea mea in partide este multimea vida, solutia ar fi schimbarea din interior prin indivizi, tot asa cum in viata de zi cu zi ne descurcam individual, fiecare cum poate, si in viata politica ar trebui sa fie la fel. Alegerile trebuie sa fie uninominale, iar parlametarii sa nu mai depinda atat de mult de aparatul de partid, ci din ce in ce mai pregnant de cei care i-au votat.
    Vreau oameni care sa fie cat mai clari in oferta lor politica si o incercare merita facuta.
    Pt ca atat timp cat individul nu se va trezi in societatea noastra ci vom actiona mai mereu sub forma de turma nu sunt sanse reale de relansare economica si sociala. Individul este baza societati nu partidele si fiecare roman ar trebui sa gandeasca cat mai independent.

    • Nu merge, ar fi o adunatura pestrita, s-ar certa zilnic de la te miri ce, si cum ar ajunge la un consens?, ar iesii o debandada generala, cu asta bati ultimul cui la sicriu.
      Individualismul asta ne duce la pieire, eu zic sa avem fiecare cate un reprezentant, pe noi insine. Sa luam deciziile ad-hoc asa pe net, sistem trivia.
      Cont/parola si adunare generala in fiecare duminica.
      Votam,dezbatem legi si le punem in aplicare. Intr-un an ajungem la concluzia ca nu vrem sa mai traim ca o societate, dinamitam toata infrastructura si ne intoarcem in padure, fiecare cu craca lui, asta daca mai avem copaci.

      • S-ar intelege pe baza unui interes comun pe sistem american. Faci parte dintr-un partid eventual sau curent politic, dar tu ca parlamentar trebuie sa depinzi intr-o proportie cat mai mare de alegator si nu de sefimea de partid.
        In privinta unei democratii de tip referendum, este foarte dificil de pus in practica dintr-un motiv foarte simplu: cateodata un conducator intelept trebuie sa ia si masuri nepopulare.
        Dar idea merita cu adevarat discutata si ar trebui aplicata mai ales la nivel local, pe buget si pe executia acestuia si mai apoi poate chiar la nivel national, pe anumite capitole cel putin.

    • Bre problema alegerii iesirii din UE/NATO e o falsa problema… Daca nu facem fata in ele cu siguranta nu vom face fata nici in afara lor. Pe de alta parte oficial noi am intrat neoficial ei ne-au bagat…

      „fiecare roman ar trebui sa gandeasca cat mai independent”. Cand o sa se intample asta nu o sa mai ai transformari line si predictibile o sa ajungi la revolutzie… Oricum e prea tarziu pentru reforme in pasi mici….

    • Problema cu schimbarea clicii de politruci este ca nu accepta membri din exterior. Da, e democratie dar asta nu insemna ca poti candida si/sau fi ales.
      Au fost si au incercat sa schimbe ceva in Romania oameni care se incadreaza la ce spui tu, dar …

      1) Istoria a aratat ca sistemul politic nu e facut sa castige „independentii” (Nicusor Dan – ca simplu exemplu, nu am nimic special cu el – nu e consilier la primarie desi a luat mai multe voturi ca unele partide).
      2) Istoria a aratat ca presa corupta e prea puternica in Romania: manipuleaza prostimea marsand pe trivialitati si ignora candidatii periculosi care vor sa schimbe ceva. Nu apari la TV nu existi.
      3) Istoria a aratat ca cei care ajung in politica sa faca ceva pentru Romania sunt MUUULT mai putini decat cei care vor sa faca ceva pentru contul lor din Elvetia. Sunt mai multe gasti (unii de spun partide) care fura si care si-ar da si in cap daca ar putea dar in caz de pericol la ciolan (un Macovei sau cineva care vine cu idei periculoase) se coalizeaza instantaneu toti impotriva dusmanului coumun.

      Concluzia e ca cu vorba buna nu aduci Romania pe calea cea buna. Mici sanse. E prea sub papuc. Unica solutie e (inca?) o revolutie.

      Defapt acum traim momentul nostru de glorie in care Basescu (dealtfel odata om din sistem) s-a intors impotriva sistemului si a dat liber la bagat cativa politruci in parnaie. Nu va tine prea mult, la cat de determinati sunt astia mici si rai … vezi coordonarea de cand cu demiterea sau cu codul penal. Cu vorba buna, ba o gluma, ba o rata taiata la credit pt. prostime, usor-usor vom ajunge inapoi …

  8. Johann Nunweiller

    Organizarea Romaniei pe baze sanatoase: modelul elvetian
    Utopie..

    • Cu actualul popor, ai perfecta dreptate.Cand vad atata pasivitate fata de mizeriile pe care le fac politicienii, inclusiv recent, prin initiativele legislative promovate de actuala conducere a tarii, USL, care isi face legi pentru ea, nu pentru popor, iar oamenii nu iau atitudine, pe scara larga, asa cum ar trebui, multi drogandu-se cu Antena 3, este clar ca este o utopie sa te gandesti ca poti sa organizezi tara pe modelul elvetian.
      Omul sfinteste locul, nu locul il sfinteste pe om.

    • Sincer, nu cred ca se refera la cantoane ci la modul de aplicare a democratiei… insa si aici, vorba lui GSG9, ar fi nevoie de elvetieni 🙂

  9. Avand in vedere ca Europa se zbate intre trei puteri mari care doresc sefia Europei , si aici ma refer la Germania, Rusia si in celalalt capat al globului SUA… prefer Mitteleuropa….
    Trebuie sa fii naiv sa crezi ca odata pornit acest proces de globalizare, va exista vreun stat care sa i se poate impotrivi… Poate o dictatura ca in Coreea de Nord…sau poate state islamice se mai pot impotrivi cat de cat acestui proces de globalizare … Care mai devreme sau mai tarziu vor deveni colonii mai mult sau mai putin prospere
    Tocmai am intrat in era marilor imperii care vor imparti globul in fel si chip… imperiului rosu chinezesc nu i se pot opune state mici…. politicii rusesti din ultimul deceniu nu i se pot opune state ca Romania… Ungaria… Bulgaria….
    Adevarata miza pentru statele mici a acestui proces de globalizare este prosperitatea. Sa devii o colonie prospera…. Ca in orice imperiu sigur vor fi colonii prospere in care viata este suportabila , si colonii in care viata este insuportabila…. Sigur iti poti pastra limba, cultura si obiceiurile in urma unor masuri subtile…
    Rusia nu poate deveni seful Europei pentru simplul fapt ca atunci cand pleaca in excursie uita sa lase ceva in urma durabil… Chestie dovedita de ultima dominatie asupra Europei Centrale si de Est… Plus ca niciodata nu au fost pe gustul nimanui in Europa… poate doar a exaltatilor ce se viseaza cu stema rosie in frunte… Oricum, Rusia nu apuca 20 de ani in granitele actuale, avand in vedere mormanul de resurse pe care stau… + ceea ce au „daruit” cu multa dragoste popoarelor din jur…

    • Germania a ajuns in actuala pozitie de la nivelul U.E. pentru ca fost propulsata aici de prestatia sa sociala si economica, de setul sau intern de valori morale, specifice popoarelor germanice.Grecia si Italia se afla in actuala situatie sociala si economica in special datorita specificului lor national, lucru valabil si pentru Romania.Degeaba si-ar fi dorit Grecia, Italia sau Romania sa ajunga sa conduca U.E. pentru ca nu ar fi reusit, gratie felului lor de a fi, ca natiuni.
      India are o populatie mult mai numeroasa fata de SUA insa din ,din toate punctele de vedere se afla la o distanta de ani lumina fata de SUA care se afla in aceasta pozitie doar datorita regulilor si setului de valori pe care a fost construita aceasta tara.Sper din suflet ca o modificare etnica in SUA sa nu duca la modificarea acestor seturi de valori desi situatia economica si sociala din Detroit sau alte localitati din SUA indica faptul ca fiecare rasa sau etnie are propriul set de valori si reguli.
      Viitorul apartine marilor multinationale care au puncte de lucru aproape in toata lumea si domina sau vor domina in timp, toata economia globala.
      Rusia se extinde usor insa nu se stie organiza.

  10. Sunt de acord cu ce zice unu mai sus, si asta e un parvenit, a luat pulsul natiunii si si-a pregatit un discurs pe masura.
    Asta a fost voina poporului, lumea a vrut asa, vroiam un trai mai bun, european, sa etc, etc. E cam tardiv sa vi acum cu teoria conspiratiei.
    Pe fondul asta a apartut si o formatiune politica, sprijinita poate si din afara, care a spus oamenilor ce vroiau sa auda.
    Si-au ales un discurs care a prins la populatie si au mers cu acceiasi tema pe variatiuni diferite.

    Daca pe viitor lumea va dorii sa ne integram in alianta martienilor cu sediul pe lunile lui jupiter, o sa apara si pardidul OZN, niste sarlatani cu uniforme din star-trek, si cu un discurs pe masura.

  11. Acuma n-o sa ma apuc sa-i dau omului in cap din prima desi ar fi fost bine sa evite sa citeze din urmaritul penal Adrian Severin, un derbedeu care s-a facut (si ne-a facut) de cacat pentru 12.000 Euro.
    Nu m-as grabi nici sa-l intreb de ce vrea la PE daca e eurosceptic pentru ca nu e bine sa fie acolo doar euro-euforici care plutesc pe nori pufosi in timp ce in spatele lor se fura cu miliardele.
    Totusi, daca te duci sa candidezi la PE ar trebui sa vii cu o agenda europeana si nu cu chestiuni de politica interna:

    Punctul 1 este o succinta prezentare a candidatului;
    Punctul 2 prezinta o problema bilaterala Romania-Germania care, in cel mai rau caz, se poate rezolva in tribunal;
    Punctul 3 priveste organizarea politico-administrativa a Romaniei, nu discut realismul unei astfel de solutii, spun doar ca e o problema de bucatarie interna;
    Punctul 4 priveste regimul retrocedarilor, tot bucatarie interna. Daca statul decide prin lege ca se pot restitui doar 10% din proprietatile confiscate (ca in Polonia) game over;
    Punctul 5 priveste organizarea administrativ-teritoriala si raportul de forte dintre puterea centrala si cele regionale/locale – bucatarie interna;
    Punctul 6 priveste incapacitatea administrativa de a atrage fondurile europene si fraudele in cheltuirea fondurilor europene – bucatarie interna;
    Punctul 7 priveste raporturile Romaniei cu partenerii europeni dar tine tot de bucataria interna. Degeaba faci spume ca nu te trateaza corect atat timp cat populezi PE cu Vadim, Jiji, Eba, Severin plus nenumarati alti adormiti despre care aflam ca exista odata la 7 ani, inainte de alegeri.

    Astept agenda EUROPEANA pentru ca temele sunt multe si importante pentru noi.

  12. de sunat suna bine, hai sa vedem daca el chiar vrea sa faca asta, si mai important, sa vedem daca il lasa macar sa candideze….

  13. Chiar daca unii ma vor injura, fac afirmatia in care cred cu tarie, ca din motive meschine, nu pentru ca sunt prosti, romanii nu sunt in stare sa se administreze eficient, ca si natiune.Afirmatia geopoliticianului german este foarte adevarata pentru romani.
    Decat brambureala de acum si statul birocratic, corupt, fanariot si mafiot in care traim, prefer de departe si fara nicio ezitare o lume guvernata dupa legea si regulile germane.
    Stiu ca nu exista omul perfect asa ca nu exista natiuni sau tarile perfecte insa de departe prefer o relatie cat mai apropiata cu Germania si SUA, in toate domeniile, decat sa fim feuda politicienilor romani care din punct de vedere moral sunt toti la fel.Daca era dupa mine, inca din decembrie 1989, Romania ar fi mers ferm pe mana SUA si RFG,in toate domeniile, legislatia fiind elaborata cu specialisti in domeniu din cele doua tari, samd.Cu siguranta ca Romania ar fi aratat altfel.Nu pup in fund pe mine, cum s-ar parea ci apreciez eficienta institutionala si sociala a celor doua state, model pentru mine.Iliescu ar fi trebuit sa apeleze apeleze in decembrie 1989, ambasada SUA, careia sa ii solicite sprijin, nu pe cea a URSS.Ma rog, Iliescu a fost si este un bolsevic convins, pentru care Rusia este patria de adoptie.
    Forma de organizare elvetiana este pragmatica super ok atat pentru Romania cat si pentru membrele U.E.
    In ceea ce-l priveste pe Radu Golban, decat sa votez reprezentantii USL sau ai celorlalte partide politice,inclusiv pe Vadim, Eba, Severin, Corina Cretu, Daciana Sirbu, samd, toti niste arivisti si parveniti, il prefer pe tipul asta, chiar daca singur nu poate face nimic concret, pentru ca este doar singur, si ce este mai important si trist in acelasi timp, pentru noi ca si natiune, este ca marea majoritate a electoratului romanesc prefera demagogia si prefera mita electorala, asa ca voteaza in consecinta.Suntem un popor fara educatie politica.
    Daca Radu Golban va candida la europarlamentare poate ca pentru el ma voi duce la vot sau pentru altii candidati de teapa lui desi acestia au sanse extrem de reduse sa ajunga in parlamentul european din motivele enumerate de mine.

    • in Romania nu prea merge cu democratia, pentru ca sunt zeci, poate chiar sute de insi care se bat doar sa fure…ne trebuie un sistem ori ca in Rusia unde fura doar putin si inca vreo 10 insi, ori un sistem monopartidic, cu un presedinte ales pe o periada mai lunga de timp, sa zic 7 ani, sau ceva de genul, si in care parlamentul sa fie format din reprezentanti ai diferitelor ramuri industriale,ai agriculturii, comertului,armatei,sanatatii si educatiei, acesti reprezentanti fiind votati de cei care lucreaza in domenile respective…si pentru a evita privatizarile frauduloase, fiecare muncitor din industrie ar trebui sa fie facut propietar pe fabrica unde lucreaza, dupa model japonez…asta ar fi un stat adevarat, nu ce fac astia aici

    • sorin cati ani ai ?
      tocmai germania si sua ne-au adus fanariotism, coruptie, stat mafiot , regulile germaniei sunt doar pentru germania idem si in cazul united states in colonii se aplica regulile care sunt la noi acuma ( asa au facut americanii si in cuba pana in 1959 cand au fost maturati de acolo )
      nu uita ca-n decembrie 1989 erau spetznatz-sii aici in romania si urss inca era in picioare , ce ajutor in afara de dat din gura cu incurajari verbale ar fi capatat iliescu de la americani ?

  14. Va multumesc pentru aprecierile aduse la adresa mea dar si pentru modul direct in care imi spuneti care sunt asteptarile dv. la sinceritatea si comportamentul meu odata ajuns la Bruxelles. Doresc sa fiu o surpriza placuta pentru romani si sa am o contributie veritabila in reconstructia increderii in viitorul tarii dar si in oameni devotati tarii. Nimeni nu a fost cinstit cu Dv. si nici cu mine si nu ne-a zis ca UE are si bune si rele si de ce e important sa fim reprezentati la Bruxelles de oameni buni negociatori, patrioti, profesionisti. Avem nevoie de asemenea oameni. In acest context, eu am hotarat sa nu ma plang ci sa fac un pas inainte.

    • Nu suntem atat de gutui incat sa nu ne fi dat seama ca Europa are si bune si rele. Stiam asta de la inceput.
      Acum, dupa ce v-ati declarat drept bun negociator, patriot si profesionist (era bine sa ne lasati pe noi sa ne dam seama pe parcurs) poate va apucati totusi sa pregatiti o agenda cu TEME EUROPENE pentru ca tot ce ati prezentat mai sus nu are legatura cu europarlamentarele.
      Spor la treaba.

    • „Doresc sa fiu o surpriza placuta pentru romani ”
      Sunteti deja o surpriza placuta pentru romani.

      Problematica care o ridicati in momentul actual cam scutura plapuma caldutza a tradarii, complicitatii si lasitatii guvernantilor si guvernatorilor.

      Faptul ca perseveratzi legat de propriile dvs idei si va riscatzi iesind din zona de comfort denota curaj si onestitate fata de principiile dvs.

      „Avem nevoie de asemenea oameni.”
      Avem nevoie de dvs!

      Tot respectul pentru ceea ce faceti…

      • Din pacate nu este asa cum zici tu.Poporul este manipulat si indobitocit prin intermediul mass mediei(Antenele in special)si a pomenilor electorale.Inclusiv la oras foarte multa lume voteaza pentru pomeni electorale.
        Mesajele lui Radu Golban sau a unor tehnocrati de talia lui Isarescu sunt emise in alta frecventa pentru marea majoritate a romanilor si sunt receptionate doar de o mica minoritate de romani, deschisi la acest gen de mesaje.
        Pe marea majoritate a romanilor ii intereseaza doar clipa si sa primeasca ceva pentru votul sau, fara sa isi puna intrebarea ce urmeaza dupa ce au primit acel ceva.Din acest motiv suntem dispretuiti ca si natiune de catre occidentali.
        Masura luata de Ponta pentru ca statul sa ajute timp de 2 ani pe cei care au venituri pana la 1600 lei/luna si au datorii la banci (facute din ignoranta)pe care acum nu le pot returna, face parte din categoria pomana electorala.Acesti oameni si membrii lor de familii vor vota cu siguranta candidatii USL la europarlamentare si prezidentialele din toamna, fara sa ii intereseze ca Ponta va folosi banii publici rezultati din taxele si impozitele colectate de la populatie, pentru a le acoperi lor datoria fata de banca.Radu Golban nu va face asemenea fapte care sunt la modul real niste mizerii insa marea majoritate a poporului nu va avea vreo atitudine.
        Cu siguranta ca vor urma si alte pomeni electorale pentru care tara asta va trage ani buni de acum incolo sa le acopere.Asta este eterna si frumoasa Romanie.
        Solutia pentru Romania ar fi sa aiba alti politicieni insa de unde sa ii ia?In cazul RDG a fost foarte simplu.Dupa reunificare oameni din fostul RFG au fost transferati in fosta RDG din dorinta de a schimba mentalitatea in institutiile statului.Romania ar putea apela la diaspora, asa cum au facut polonezii, insa nu o face pentru ca la modul real isi ignora diaspora.Antonescu chiar a vrut ca cetatenii romani care locuiesc in alte tari sa nu aiba dreptul sa voteze la alegerile pentru parlamentul si presedintia Romaniei stiind foarte bine ca acesti oameni nu pot fi manipulati cu pomeni electorale si cu posturile TV ale lui Voiculescu.

        • „Pe marea majoritate a romanilor ii intereseaza doar clipa si sa primeasca ceva pentru votul sau, fara sa isi puna intrebarea ce urmeaza dupa ce au primit acel ceva.Din acest motiv suntem dispretuiti ca si natiune de catre occidentali.”

          Da bre e normal sa fie asa pentru ca oameni sunt si in saracie cronica si nu e numai vina lor ca au ajuns asa. Dupa 24 de ani de barbarism economic si social… ce vroiai sa apara? O natiune de intelectuali si fini observatori ai fenomenului politic?! Miscari civice?!

          Vrei sa ii exterminam cum propune ala de la capitalism pe paine?!

          Cand nu vor mai fi bani o sa apara foamea… si atunci maimutele trepanate de care te plangi or sa iasa sa lupte pentru supravietuire… atunci va fi o sansa! Restul cu schimbari, proteste, marsuri si reforme is povesti. Nu mai e timp pentru ca deja ne afundam cu o viteza foarte mare deja in datorii mult prea mari, vanzarea pamantului vanzarea ultimelor active care le mai detine statul se va definitiva…. E un orizont de timp de 5 maxim 10 ani.

          Impotenta de a schimba regimurile actuale iti arata ca 89 a fost un fenomen artificial creat.

        • Masura luata de Ponta pentru ca statul sa ajute timp de 2 ani pe cei care au venituri pana la 1600 lei/luna si au datorii la banci (facute din ignoranta)pe care acum nu le pot returna, face parte din categoria pomana electorala
          masura asta e periculoasa economic , pe langa pomana electorala , cei care se chinuie si isi platesc de bine de rau cu sacrificii ratele la banca vor spune ceva in genul de ce sa fiu eu prost sa platesc banca si sa iau de la gura copiilor cand la aia care nu platesc le plateste guvernul si in consecinta toata lumea nu-si va mai plati ratele la banca , in cazul asta pun ca prostul intrebare , poate guvernul sa suporte ratele la banca a tuturor romanilor care au de platit rate la banci ?

  15. Am o retinere sa cred promisiuni, dupa ce atatia politicieni au promis marea cu sarea si apoi au mizat pe memoria scurta a alegatorilor cand au facut exact pe dos…
    Da! Memoria scurta a electoratului este de fapt problema si faptul ca in multime, argumentele emotionale primeaza si nu cele logice.
    Presupunand ca este atat de bine intentionat, se va lovi de nenumarate cozi de topor. In principiu il votez…

  16. Succes domnule Radu Golban! Dvs. sunteti motivul pentru care ma voi prezenta la alegerile europarlamentare.

  17. „1. Cine sunt si ce ma recomanda?

    Alte diplome…cand or sa inceteze sa se recomande cu diplomele…
    Ma rog, o prezentare…

    „2. Germania trebuie sa isi plateasca datoria la Romania”

    Toata Rromanica cu mic cu mare, cu catzel cu purcel saliveaza acuma la miliardele alea si la ce bine o sa ne fie noua cu miliardele daca le-am avea.

    Si presupunand ca le primim, sa ni se explice care ar beneficiile pe termen scurt si lung.

    O s-o ducem mai bine vreun an-doi, pana-i spargem pe studii de fezabilitate, contracte incheiate la notariatele sotiilor, expropieri de la baietii nostri, plus sticle cu ulei la alegeri si mariri de pensii.

    Si dupa aia sa te tzii pozna neicusorule, dupa ce terminam de tocat si datoria Germanicai, ce ne facem fratilor??!!

    Luam hartzoagele de la pashopt sa vedem care cumva ne mai este dator 🙂 🙂 ??

    By the way, Eroule, ca mi-am adus aminte, imi datorezi o mie de lei in aur mah 🙂 🙂 de dinainte de razboi! Poate vin in tara la vara, sa-i ai pregatiti 🙂

    Asta cu datoria Germaniei presupun ca o sa fie o tema electorala pe urmatorii 20-30 de ani, cu dobanzile de rigoare 🙂

    Dpmdv mai bine nu-i primim inainte sa se intample ceva cu statul roman, ca in starea care este acuma vor fi tocati cu success pe nimica.

    Cand o sa intelegem ca nu banii sunt principala problema…

    „3. Organizarea Romaniei pe baze sanatoase: modelul elvetian”

    Elvetian probabil suna mai frumos in program, asa-i?

    Sa-i transmita cineva omului ca modelul elvetian functioneaza numai la elvetieni cu elvetienii!

    La fel cum modelul german functioneaza la germani cu germanii.

    Si nu functioneaza la englezi cu englezii.

    Pt ca ‘modelul’ ala nu este o formula mistica cu radical din integrala de volum.

    Nu modelul este asa de important cat oamenii care-l aplica.

    Orice model ai lua, elvetian, german sau japonez, aici va functiona romaneste.

    Parerea mea ca regionalizarea/cantonizarea/federalizarea nu va functiona la romani, pe langa slabirea puterii centrale, nivel la care oricum se va fura, se vor intari puternic feudele locale care vor fura la greu.

    Asta e ultima smecherie a mafiei politice din Rromanica.
    La nivel local se poate fura mai bine si subordona mai usor politia si justitia.

    Este doar o metoda sa va fta mai bine si mai organizat, cu mai putine batai de cap, fara accidente cu smecherasi in puscarie. Un stat si mai slabit si mai mafiotizat decat pana acum. Nu radeti, ca se poate.

    „4. Libertatea romanilor de a fi stapani in tara lor”

    Tema cu ungurii prinde la ce romani au mai ramas, deja iti sar usurel procentele 🙂
    Pana una alta terenurile si le-au luat si le vor lua linistiti in continuare.

    „5. Blocarea erodarii statului si a refeudalizarii tarii
    Avem nevoie de o regionalizare dupa cele mai bune modele si practici europene, nu de refeudalizarea Romaniei. Avem nevoie de gospodari moderni, de manageri competenti”

    Da, avem NEVOIE. Atat.
    Nu de exemple de modele si practici europene ducem lipsa ci de oamenii care mai intai sa vrea si mai apoi sa poata si sa fie lasati sa le aplice.

    „6. Atragerea de bani europeni, fara furturi si ineficienta”

    E din ciclul „sa facem totul”…
    Daca nu se poate fura, nu intereseaza pe nimeni.
    Ceea ce s-a observat deja.

    „7. Natiunea trebuie sa iasa din pasivitate, nu suntem colonie”

    Se vede ca s-a pierdut total contactul cu realitatea 🙂

    „Natiunea” momentan a disparut, a ramas doar populatia. Si SUNTEM colonie.
    Nu vad cum o sa lupte dumnealui cu globalizarea si cum o sa ne scoata din statutul actual de colonie.

    „gata cu mirajul Uniunii Europene. Meritam sa fim tratati ca parteneri egali in plan european si meritam o clasa politica mai buna, care sa ne reprezinte cu adevarat, la Bucuresti.”

    Pe langa faptul cacan’dideaza pt PE, adica se doreste in ‘mirajul’ ala, vrea si sa fim tratati egal cu cine, cu aia cu economie puternica, influenta politica, resurse, populatie mai mare si armata puternica din Europa 🙂 ?

    Suntem catzei si vrem sa fim tratati de la egal cu dulaii. Asta nu functioneaza doar facand statementuri.

    Ca sa fim tratati de la egal cu dulaii trebuie sa ajungem dulai printre dulai.
    Sau macar niste javre mai acatarii imediat in coasta dulailor…

    Si ca ‘meritam o clasa politica mai buna’: nu mi-e clar nici DACA o meritam – o meritam bazandu-ne pe ce? – si nici DE UNDE o sa luam alta mai buna. Ca se uita sa se mentioneze astea 🙂

    Asa ca: bottom line – doar un discurs politic care atinge teme la moda dar este destul de putin realist…

    Pana la urma, vorba lui Watcher, „realist vorbind nu are ce sa iti ofere concret”…

    Un discurs anti-german nu ajuta pe nimeni cu nimic, nici in PE, nici in Romania. Discurs anti-german au si grecii si nu le foloseste la nimica, tot cu mana intinsa dupa imprumuturi.

    Daca ajunge in PE si isi pastreaza discursul anti-german sau anti-european, pt noi tot cam aia o sa fie. Problemele noastre MAJORE fiind interne si generate mai intai de mafiile politice locale. Asa ca degeaba discursul la extern in PE daca problemele mari sunt la intern.

    Daca reusim sa schimbam ceva la nivelul intern, abia mai apoi ai cu ce sa lupti impotriva hegemoniei si influentelor puterilor externe. Amintiti-va ce faceau domnitorii cand luau puterea si incercau sa schimbe ceva. Mai intai intareau Statul facand ordine cu boierii si abia dupa aia incepeau sicanele si lupta cu otomanii.

    PS:

    1. nu stiu daca voi faceti bine sa promovati politicieni pe aici site si sa faceti politica la mai mult de nivel de discutii si cometarii despre politica asa la modul general.

    pe langa discutii interminabile si eventual injuraturi, daca nu erati sub atentie pana acuma pt ca discutati despre tocarea banilor armatei sau despre subfinantarea ei, acum o sa fiti targetati mai cu atentie de catre diversele servicii si organizatii ale statului mafiot, stiti vorba aia cu daca va bagati in taratze va mananca porcii…si porcii sunt multi, hamesiti si foarte foarte bine organizati.

    parerea mea este ca intrati desculti pe un teren minat.

    2. bah fratii mei intru credinta romaneasca meletarizata de visati sute de leoparzi pe campiile Patriei, daca tot va bagati in rahat…pe Anjela mah…pe fata aia Anjeeelaa…stiti voi 🙂 …p’aia de ce n-o promovati mei?

    Daca soarta-i fu potrivnica la prezidentiale, asa d’un parlament ioropian n-are si ea fatza mei 🙂 ?
    Ce, numai buzata ‘care este’ are fatza? Sunteti rai si misogini 🙂 !!!

    3. Inca n-ati iesit din mirajul in care traiti, asta fiind partea nasoala.

    Inca visati puliticienii aia mai buni care vor schimba ceva.
    Care macar vor vrea sau care vor fi capabili sa schimbe ceva.
    Si peste 5 ani dezamagiti iarasi o sa incepeti sa visati altii mai buni.

    Si asa vor trece cateva sute de ani…ca un vis… 🙂
    Sa visati frumos, nu numai sute de tancuri si zeci de avioane ci si politicieni mai „buni”.

    • Am 1000 de lei, din otel zincat (cred), de dinainte de denominare. Merg?

    • Din pacate in totalitate ai dreptate.
      Diferenta dintre romani sau greci si elvetieni, germani sau olandezii nativi, este mentalitatea.Mai mult decat suficient.

    • GSG9, nu te-ai prins, tu esti politicianul independent al viitorului 🙂

      Atat de frumos ne vorbesti, ca aproape te credem 🙂
      Incearca sa fii putin mai pozitiv in mesajele tale si succesul e garantat 🙂

    • Bre realist vorbind… orice discurs politic e plin de garbage… si cuvinte furajere.

      Acu omu nu e Bruce Willis in „Last Man Standing” sa le-o traga si lu clanu Strozzi(USL) si lu clanu Doyle(PDL)….

      Nici Rambo ca daca il parasutam la Bruxelles nu o sa traga cu mitraliera prin sali pana il suna Merkel… sa ii zica ca am primit bani de la jermanica…

      Omu candideaza la europarlamentare si daca insista pe treaba cu datoria… o sa vedem din ce in ce mai bine cum se kk pe ei toti din institutiile statului…. presedintei, guvern, BNR, servicii cu recuperarea datoriei….
      Banii nu o sa ii vedem clar dar putem vedea cum aparatul deserveste „interesul Romaniei” in toata splendoarea si asta e un spectacol foarte util.
      Vreau sa ii vad pe aia de la Bruxelles cum discuta subiectul si cum cretinii nostrii se fac ca nu aud… desi de la FMI s-au dus in limba sa ia 20 mld.
      Va reamintesc ca in parlamentul Romaniei acest subiect nu a existat niciodata pe dezbaterea de zi

      Practic de 19mld poti primi doar o m..e sau poti primi si un spectacol in plus.

      Asta inseamna pentru mine sa il votez.

    • @Eroul
      Eroule, nu fii zgarcit, ca deja te-am lasat cu datoria atatia zeci de ani si dobanda ticaie…tic tic tic…indubitabil Eroule 🙂

      O sa-l rog pe Catalin Zmarandescu a lu’ nea Fecali, mare Patriot si mare Luptator p’acilea peste balta, sa vina sa discute datoria cu matale, daca o sa-l multumesti pe ala cu 1000 de lei de zinc ma resemnez si eu 🙂

      Eu zic sa te apuci sa mai vinzi si matale din salupele alea cu ASTER30, towed array sonar si LCAC pe ele, ca si asa nu avem ce face cu ele, si ne intelegem Eroule, ca eu is asa un om sensibil si intelegator din fire 🙂

      Trebuie sa specific ca banii recuperati nu-i voi folosi eu, ai ofer Natiunii 🙂 !
      Asa ca nu te zgarci Eroule, e pt Tara 🙂 !!!

      @Watcher
      Esti perfect constient ca „orice discurs politic e plin de garbage”.

      Dar matale ai fi multumit doar sa mai vezi odata „cum se kk pe ei toti din institutiile statului” si creeaza doar „un spectacol in plus” 🙂

      Ce dixtractii mai ai si matale bre 🙂

      Nu esti satul de toate spectacolele oferite pana acuma plus cele in desfasurare?
      In ce hal ‘aparatul deserveste “interesul Romaniei”’ nu s-a lamurit toata lumea?
      Pe aia care nu s-au lamurit inca, crezi ca-i mai lamureste careva?

      Nu te critic, doar ca nu vad pointul unui spectacol in plus, ca de spectacole nu prea ducem lipsa. Romanii se pare ca au o aplecare catre circ, cu produsul painii stau mai prost…

      De’astia care iti promit paine probabil te-ai saturat, acum ai votam p’astia care ne promit Circ 🙂 ?

      • „Pe aia care nu s-au lamurit inca, crezi ca-i mai lamureste careva?”
        Da bre asta e intrebarea fundamentala…

        Totusi nu era vorba de circ… din pacate cu asta vom ramane…

        Eu zic ca merita votat un ins daca e capabil sa aduca in PE problema datoriei pe ordinea de zi lucru pe care parlamentul Romaniei nu a considerat necesar sa o faca…

        Circul va fi generat ca un „side effect” la situatia asta absolut legitima si normala intr-o tara care are pretentia ca e democratica si care e membrul al familie europene.

        Am fost oleaca bascalios… si probabil mesajul a deviat, dar consider ca va fi unul din multii pasi spre normalitate in care sistemul va oferi circ in loc sa aiba reactii rezonabile.

        Pentru cine doreste Radu Golban in actiune (minutul 4:50). Omul vorbeste din perspectiva unui economist…
        https://www.youtube.com/watch?v=DZayE7w8Y-c

        • @Watcher
          „Pentru cine doreste Radu Golban in actiune (minutul 4:50). Omul vorbeste din perspectiva unui economist…”

          Bre, de vorbit vorbeste…dar nu stiu daca va avea succesuri la publicul tinta…
          La care public nu-i trebuie doctorate in economie sau gandire si vorbire coerenta, ai trebuie niste Becali si mult circ…
          Si la noi oile nu prea voteaza independenti, voteaza cu partidulum.
          Asa ca imi dau cu presupusul ca nu o sa iasa…

  18. Anul trecut, Vasilescu de la BNR a afirmat ca in anii 1960, parca, cand Romania a incheiat tratatul cu RFG prin care erau normalizate relatiile dintre cele doua tari, tara noastra a renuntat in scris la datoria financiara pe care o avea Germania fata de Romania.In aceasta situatie chiar nu se poate face nimic.

  19. De vina pentru situatia romaniei sunt ROMANII. Votam numai jeguri si nu iesim in strada cand ne calca in picioare tara si drepturile.

    Singura noastra problema e ca suntem o tara de idioti.

    • Un om de calitate cu ceva educatie politica nu voteaza jeguri.Prefera sa nu voteze deloc.Cand ai de ales doar intre jeguri nu realizezi ceva bun pentru ca un jeg ramane tot un jeg.

      • Corect Sorine si eu am facut la fel…Nu voi vota doar ca sa legitimize un regim de lichele ci doar daca chiar cred ca am pentru cine. Faza cu „hai la vot” este o prostie, prin vot legalizezi moral respectivele alegeri si oferi suport celor care le castiga. Daca nu crezi ca ai de ce vota NU VOTA!

        • Părerea mea proprie și personală e că cea mai mare greșeală e să NU te duci la votare…Așa le oferim pe tavă o grămadă de buletine de vot goale, pe care le pot folosi ei, cum vrea mușchiul lor… Mai bine mergeți la vot, și puneți ștampila pe cît mai mulți candidați, partide, whatever, pînă se termină cerneala… În felul ăsta buletinul de vot va fi invalidat, și nu va mai putea fi refolosit///
          Părerea mea, hic…

          • @sharky
            Foarte buna ideea!

          • @sharky
            Daca ar fi vorba doar despre europarlamentare solutia ta este corecta.
            Doar ca, in cazul de fata, vor avea loc simultan cu referendumul pentru constitutie. Daca te duci la vot si faci ce ai zis tu, pentru europarlamentare, vei figura prezent si la referendum, indiferent daca primesti sau refuzi buletinul de vot pentru referendum. In felul asta le asiguri cvorumul pentru validarea referendumului in conditiile in care proiectul de constituie este un rahat.
            Ar fi fost altceva daca in sectia de votare ar fi fost doua comisii, una pentru PE si una pentru constitutie. Ai fi putut sa votezi cum vrei tu la PE si le-ai fi dat flit cu referendumul. Baietii nu au facut asta pentru ca sunt disperati sa obtina cvorumul pentru constitutie.

            • Eu vorbeam de alegeri, în general, nu de următoarele alegeri…Io, cel puțin, așa procedez, pe persoanș fizică, din ’96 încoace…atunci a fost ultima dată cînd am votat pe bune…p-ormă m-am lămurit cum devine treaburili , și pun ștampile pe toți, să fie fericiți… 🙂

              • @sharky iti propun o solutie mai buna…iti scrii numele pe o foita, si iei niste lipici la tine 🙂 si asa o sa ai un om de incredere de votat 🙂 sau daca vrei poti sa treci si altceva pe foita aia 🙂 papa, mos craciun….inveselesti si tu ziua lui Pristanda la care numara voturile 🙂

                • Merci de sugestie, vio, dar nu ma bag… mă prind ăia că le fac concurență, și mă trezesc legat pentru fals în acte publice. și mă umflă cu 250 de ani de arest la domiciliu, cu șanse de ieșire pentru bună purtare după 180… Și atunci, întreb io, cum mai scap io de nefastă, să mai fug cu băjeții să trag o țuică de curcudușe la cîrciuma de la colțul străzii??? Poi??? Nu e graaaaaav?

              • @sharky
                Nici eu n-am lipsit de la vreun scrutin, exceptand turul II de la prezidentialele din 2000 (KGB vs Balaceanca). Doar ca, de fiecare data, am votat cautand solutia cea mai putin proasta. De data asta nu ma duc si am explicat de ce.

  20. Imi pare rau, dar nu imi inspira deloc incredere . Nu imi doresc ca nimeni cu dubla cetatenie sa asceada politic in Romania.

    • nici cu cetatenia R. Moldova, spre exemplu?

    • De ce nu?Romania are nevoie de o schimbare de mentalitate iar pentru asta este nevoie de oameni educati in occident care au trait acolo ani buni si care vor implementa experienta lor de viata in societatea romaneasca.Bucuresti a devenit Micul Paris exclusiv romanilor cu dare de mana care au trait la Paris ani buni iar la intoarcerea acasa au vrut sa isi recreeze ambianta pariziana, atat arhitecturala cat si sociala, asa ca au introdus in societatea educata obiceiurile si snobismele franceze si si-au construit locuinte in stil pur francez.
      Daca ne limitam doar la oameni care au trait exclusiv doar in Romania nu facem nimic.Schimbi un lucru rau daca stii ca exista un lucru mai bun.Fara termen de comparatie nu faci nimic.

    • @ Marius. 🙂 Toti cetatenii UE au practic dubla cetatenie si o gramada de romani/basarabeni la fel. Ideile un om nu au legatura cu aceste aspecte birocratice. Si, speram noi, si unii membrii ai RoMilitary vor avea intr-un orizont de timp mai indepartata dubla cetatenie.

  21. Degeaba mergi la vot, oriunde ai pune stampila tot jeguri si/sau hoti alegi..

  22. Vroiam sa zic ca a avea atat cetatenia R Moldova cat si cea romaneascai nu o consider ca dubla – cetatenie in ideea implinirii idealului national.

    • Dar ai vota un gagauz din R.Moldova cu cetatenie romana?

      • sau un armean, sa luam un exemplu mai „neutru”…

        • Romania e facuta sa fie condusa de romani, restul nu prea au ce cauta acolo

          • sa zicem ca am radacini armene din Basarabia… m-ai vota sau nu, acum ca stii ce am scris in anii astia pe blog si ce am facut?

            • ehe domnu’ Marius, mi se parea mie ceva la dumneata 🙂

              Acum pe o nota mai serioasa, niste oameni cu care poti colabora, care sunt stabiliti aici de peste o suta de ani si care n-au venit niciodata cu gargauni in cap, recte armenii, pot fi propusi sau votati fara griji.

              La „adunaturi” gen gagauzi sau unguri, chiar nu e cazul…

              • Eu l-as fi votat la un moment dat chiar pe Marko Bela, pentru ca dintre candidatii la presedentie parea cel mai rasat, asa, scos din context, insa m-am poticnit de orientarea si anumite revendicari ale formatiunii dumnealui… care este.

            • personal te-as vota….asa cum l-as vota si pe arafat, care desi e arab, e mai roman decat tot guvernul…daca iubesti Romania esti roman….Romania are nevoie de specialisti din strainatate, insa asta nu inseamna ca ei ar trebui sa ne conduca, sincer,pentru ca mereu o sa fie pentru patria lor natala, nu pentru cea noua…acum o sa imi dai exemplul lui Ferdinand care a mers la razboi impotriva puterilor centrale pentru interesul tarii, dar in ziua de azi nu mai gasesti asa ceva….

              uite, chiar daca ai avea radacini in basarabia, e ca si cum te-ai fi nascut in Romania…iar armenii de pe teritoriul Romaniei eu unul pot sa ii consider chiar romani, sincer…pentru ca trateaza Romania asa cum ar trebui…din cei care traiesc in Romania-Basarabia, singurii care nu pot fii considerati romani sunt ungurii/secuii/tiganii/rusii/gagauzii, de ce? pentru ca ei nu vor sa traiasca in Romania, viseaza cine stie ce…dar sincer, nu as vota nici un neamt venit de nu stiu unde peste noi

              la asta m-am referit, Romania trebuie condusa de oameni care au trait in aceasta tara, care simt ceva pentru ea…nu de niste guvernatori veniti din afara, sau si mai rau, de unii care au fugit de tara asta frumoasa, si acum cauta sa se intoarca la putere….

      • noi vorbim de romani, eu nu as vota un rusnac nici daca ar avea doar cetatenie romana…serios acum, nimeni intreg la cap nu ar vota un gagauz cu dubla cetatenie…regula cu „dubla – cetatenie in ideea implinirii idealului national” se aplica pentru romani, nu pt gagauzi

  23. eu as opta pentru a inscauna doar nemti si elvetieni in toate posturile cheie ale economiei romanesti, singurii care pot sa mai faca ordine in tara asta. Un Radu Golban in loc de Eba, Ivan si altii ca ei suna bine. Anunt de azi dimineata, president Basescu in vizita la turci. Printre intilniri oficiale si depuneri de flori, bla, bla, bla apare si vizita la complexul industrial de productie in domeniul aero-spatiale si la centrul de instructie piloti pe zburatoarele F16 (Comunicat Radio Romania Actualitati). Interesant!

    • ai un link? cred ca vrea sa faca mentenanta la F-16 la turci…ar fi mai ieftin…

        • Bai da suntem chiar …, da Aerostar, Avioane Craiova, Romaero, Trubomecanica ce au bre? Nu stiu sa citeasca schitele de service la F-16? Dupa ce ca luam gioarse cu rachete expirate si cablaje lipite cu lectonu’ de portugheji (uitati-va pe Tube la filmele cu centrul lor de mentenanta) le mai reparam si pe la turci! Halal!
          Acu ii dau dreptate lui GSG cand zice ca batem campii cu leoparzii pe campiile patriei…

          • mai mult ca sigur putem sa facem mentenanta in tara si o sa o facem…sa vedem care o sa fie achizitiile mai departe…daca o sa cumparam inca o escadrila sh, poate de la turci, o sa ne coste inca vreo 200 de milioane de dolari…deci poate pana in 2020 dam 400 si ne luam doua escadrile de la turci, si ne intelegem si cu americanii sa ne lase escadrila aia pe care o sa o aduca…deci daca reusim cu inca atatia bani sa facem inca 3 escadrile pana in 2020 suntem mari…si dupa poate dam doua miliarde sa luam niste F-16 block 60 cu aesa si toate cele ca sa fie crema cremelor….ei ziceau ca sunt dispusi sa dea 5.4 miliarde pe inzestrarea fortelor aeriene…ma rog, au adaugat F-16 pe pagina de wiki a RoAF, da bine…
            http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Air_Force

            • F-16 block 60 cu aesa e facut special pentru Emirate.
              Varianta pentru restul lumii, in curs de consolidare, este F-16V. Vezi si articolul meu pe aceasta tema, pornind de la studiul de caz al cererii Taiwan-ului de a moderniza 145 de F-16 A/B Bl.20 la standard V.

  24. Germania nu feudalizeaza pe nimeni. Proprii nostrii politicieni neocomunisti ne feudalizeaza. Unul din lucrurile rele facute in cei 45 de ani de comunism a fost indobitocirea acestei natiuni. Dupa 1989 a fost usor pentru cadrele PCR si Securitate sa preia din nou controlul tarii sub masca unui capitalism de cumetrie.
    Nu exista nici o conspiratie externa impotriva Romaniei, nu exista nici un plan german de creare a unui al IV-lea Reich, exista doar neocomunistii romani nemernici.
    De ce credeti oare ca punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara a fost ignorat de conducatorii de dupa 1989?
    Nu iesirea din UE este rezolvarea pentru Romania, ci eliminarea (cu armele daca de vorba buna nu) a parazitilor comunisti romani care au falimentat aceasta tara.
    Din pacate va mai trece mult timp pana cand romanii isi vor deschide ochii si isi vor schima modul de a gandi si vor pune pielea comunistilor ( din USL, PDL, PPDD, etc.) pe bat.

  25. 1-Si ce?Intre atitea masterate si doctorate luate ….(ce bate vintu),mai sta cineva sa vada daca e pe bune.Si apropo,sintem plini de experti in economie,drept si politica,da canci economie si justitia e mai mult decit oarba si despre politica nu ma pronunt ca nu e frumos
    2-Cind o baga pinguini la alimentara o sa primim si banii.Mai pe seara
    3-Pe asta l-am incercat,acu e cazu sa incercam si pe ala somalez.Poate ne iese.
    4-Deja e vindut totul.Si ca venii vorba,romanii au si pus mintenas in aplicare idealul asta.Irigatii,fabrici,terenuri si fer
    vechi.Unii sint pe treaba si acum,mai o sina de tren sau un transormator…
    5-Sa vina banii!Promitem ca nu facem asa.
    6-Tutea avea si alte vorbiri despre romani,nu prea placute.
    ,,Nu sintem pierduti,poate ca Dumnezeu are mila de noi si ne da un picior in cur”

  26. Domnilor

    sa zic asa „il cunosc” nitel pe dl Golban din ce a scris. Asta ma face sa zic ca va da dovada de ceva rectitidine cand (si daca) va ajunge europarlamentar.
    Nu ca ar fi mare ;lucru de Perlamnetu European (in gnl un cimitiar al elefamtilor) ins as prefera ca sa am un reprzentatnt care sa vorbeasca dsrpe necazurile mele …
    Si daca ma uit cine a mai ajuns europarlamentar – EBA, Jiji, Macovei sau chiar Adrian Severin (o sa radfeti ..ma „cunoaste” si dansul!) zic ca mai bine imi dau votul dlui Golban !!! Macar ca sa fie careva sa ii frichineasca p[e nemti (ca sa iabe nemtii mai putin timp sa ne frichimneasca pe noi!!!)
    Ma rog cestia cu modelul elvetina mi se pare si mie ca fiind o idee mult prea „intelectuala” (adica o ideee care ar fi excelenta daca nu ar fi inaplicabila!!! ) insa ata este farmecu’ nost (prea multe idei „intelctualke” si prea putine solutii plontoneresti -adica o solutie „terna” fara „fantezie” da care MERGE!!!!!! )

    (Farmecu nost ca tara .. in 90 multi banuiti ca find „inteclctuali” au zis ca trebuie sa urmana modelul Thatcher ca sa realizam benefiiile sociale din RFG… si asta finda „intectualu” ca cand zice „capitalism” se gandeste la ideea „pura” si nu poa vedea diferentele de organizare ..Sau ca ne apucam de filozofie pRostmodrna, sa facem critica descontrictibnista sau cum i-o zice crezand ca asa Dacia 1300 se va tanbsofrma in Mercedes SEL. Telepuali dom’le!! Ca sa ia lapte trebe sa citesti Kant la caci nu sa le furajezi..)

  27. Bre la care nu va place Radu Golban aveti aici alta optiune…
    https://www.youtube.com/watch?v=OxsIfrvrlxM#t=59

    Eu nu am inteles ce zice da poate pricepeti voi… care e legatura dintre mitul lui Sofocle, cutremurul cosmogonic si accidentul din Apuseni.

    • ma duc si il votez cu doua maini…om cult, comogonic mioritic…cu toate astea se descurca mai bine decat EBA…nu conteaza ca practic zice ca Liberalii devin fascisti si psd-ul devine comunist, si impreuna formeaza o alianta…oricum alianta asta liberali-socialisti e tampita…se bat ideologiile cap in cap…ma rog…daca mai stie careva ce e aia…dar acum devine exagerare..comunisti+fascisti=love…numai un dobitoc putea spune asta

  28. ce dracu, am vazut la tv ca tre sa depun cerere daca vreau sa votez la europarlamentare…e corect?….

    • doar daca votezi din strainatate….ca sa nu se mai repete cele cateva sute de voturi in 5 secunde…ma rog,mie mi se pare ca priveaza oamenii de exercitarea dreptului la vot…traiasca democratia…

      • pai unde sa votez, nu trimit doar plicu’ cu formularu’ ?

        • pai din cate am inteles trebuie sa faci un formular la ambasada cu 30 de zile inainte de ziua votului, si mai departe cred ca te trec pe lista sau ceva de genul…daca ai timp treci pe la ambasada si intreaba…dar poti sa vii si in tara in ziua votului si sa votezi fara probleme 🙂

  29. HM , … mi se pare cam populista si mie chestia asta , si cam demagogica [ io fac , io dreg , alegeti-ma , aia-s rai , , io-s bun etc ] . Nu prea am vazut ceva chestii constructive , concrete [ E nevoie de asta , ,”io ” vreau s-o fac asa .]In definitiv cred ca se cam ascund dupa cuvinte si reactii viscerale a alegatorilor ., chiar daca la realitatea asta au contribuit ei insisi din plin [ si chiar se laudau pana de curand cand piata le-o overit doar alte slogane , nu si alta mentalitate ]! Pacat , ar trebui mai multa ratiune si implicare si mai putin show .
    Eu unu as propune sa prezentati toti catindatii cu subpunctele ” pregatirii ” lor pt . ce vor sa faca , recte ce au facut [ asta vrea asa , pana acu o facut asta ]. Punct . si sa-i dezbatem atunci .
    Mai degraba as merge mai degraba pe caractere ca Dinu C. Giurascu , daca ar fi mai multi …, , omu ,[gen. caracteru ] zic io ar merita mai degraba un salariu de E.P. fata de alte ventilatoare de p-acolo.

  30. Crez că ați alunecat-o prea…
    Dacă ajung să citesc propagandă politicianistă, de care, fie-mi iertat, sunt în cunoștință, crez că răresc vizitele pe măsură.
    Nu prea înțeleg cum de (G+M) au ajuns să încalce regula nescrisă – promovarea politică personală și propagandistică, în dauna specificului interesant și mai curat al acestui spațiu.
    Spor să fie!

    Din comentarii, gesegeu e ”on the money”, ceea ce e trist – per ansamblu.
    Baftă după alegeri!

    • Flogger,
      Esti liber sa crezi ce vrei. Noi am mai tratat in articolele mentionate la sfarsitul acestei postari problema asta cu datoria Germaniei.
      Chiar si articolul in sine, daca lasam deoparte ultima parte, face referire la un anumit mod de gandire economic si geopolitic.

      Ni s-a parut normal sa scriem putin despre un om si un subiect pe care l-am abordat si in trecut. Stim cu totii care sunt sansele sa ajunga in PE ca si candidat independent, insa tocmai candidatii independenti ar putea sa ne ajute sa evoluam in mai bine asa mai incetisor, schimband si clasa politica (fara revolutii, linsaje, extremisme sau ocupatie straina).

      Daca mai cauti putin in istoricul acestui blog, vei observa ca acum mai bine de 1 an am vorbit si despre alt om politic de la noi si programul sau concret, referitor la dezvoltarea unor tehnologii in Romania.

      Dara spor sa ai si tu in ce ti-ai propus 🙂

  31. Stimate stimabile,

    Iertată-ți fie supărarea causată de atacul meschin.
    Dară omu pleacă, lăsându-vă să vă jucați cu suptmarinuri, și vă găsește în plină campanie pre-electorală domlui Golban. Ce să creadă el, omul adică, de abdicarea parțială de la princhipiile imparțiale ale studiilor modernizărilor tereurilor M3primcusteluțăvirgulăperioadăcinci, ale iareuluinouășnouădtrrpțușcaval, și trecerea la reliefarea personalității cultului domnului X?
    Ce să creadă omu, dară?

    • caprogramudeterapietrebuiedezvoltatincontinuaresiextins

    • E doar o dezbatere pe platforma omului si pe aspectele din prima parte a articolului. Daca insisti, putem s-o consideram si un fel de promovare sau campanie electorala.

      Amu’, stimabile domn Flogger, daca veniti idei sa le dezbatem acilea, noi cu drag o vom face, si apoi puteti veni si cu ceva mai inchegat adica un program, cu puncte si subpunctulete, doar independent sa fiti.

      I-am comunicat si lui GSG9 ca are profilul necesar, doar sa fie putintel mai pozitiv in mesaje 🙂

      • Sigur că, domle Zgureanu, noi înțelegem să susținem candidatura onorabilului gesege, dacă și când va înțelege să (re)vină la o politică pozitivist-nenostalgică în folosul obștei.
        Pe de altă parte și în egală măsură, noi înțelegem să nu susținem demersul demagogico-intelectualist-naționalist al personajului platformă promovată în prezentul… ”articool„.
        (nu)În ultimul rând, domnia mea a prezentat, dezbătut și apărat câteva dintre ideile sale, carele ideile sunt bine coagulate – fără a avea pretențiunea unui program de guvernare/administrare, cu puncte și subtpuncte. În esență, motivul pentru nepublicarea unui asemenea program este anume că acesta nu a putut fi impus acolo unde trebuie și contează, semn îndestulător și convingător că nu se dorește a fi măcar luat în considerare de către factorii care trebuie unde trebuie. În acest context, orice dezbatere aici ori aevea este pur sterilă și nu aduce nicio schimbare în bine.

        • dom’ Flogger, pai se poate?

          „În esență, motivul pentru nepublicarea unui asemenea program este anume că acesta nu a putut fi impus acolo unde trebuie și contează, semn îndestulător și convingător că nu se dorește a fi măcar luat în considerare de către factorii care trebuie unde trebuie. În acest context, orice dezbatere aici ori aevea este pur sterilă și nu aduce nicio schimbare în bine.”

          Daca ne resemnam la ce doresc „factorii care trebuie”, ne resemnam si cu privire la viitorul nostru. Te-ai gandit ca si „factorii” aia ar mai trebui schimbati. Da stiu, e greu, aproape imposibil, dar si cu 1mm daca ii deranjezi, poate la un moment dat conteaza.

          Faptul de a dezbate aici sau aiurea niste idei pe care autorul a muncit sa le inchege si le considera bune poate ajuta in 2 moduri:

          1. Are parte de critica si este ajutat sa le priveasca din alte perspective si eventual sa le cizeleze. Aici GSG9 poate contribui decisiv 🙂

          2. S-ar putea ca un alt „factor”, important acum sau in viitorul apropiat, sa identifice puncte de interes in materialul care oricum nu ar fi ajuns pana la el in „increngatura” actuala de factori.

          Sunt constient de cat de ermetic este sistemul politic si birocratic in Romania de azi, insa poate si pentru tine Flogger raspunsul este tocmai in publicarea articolului pe care-l dezbatem aici.

          Poate ar trebui sa iei in considerare la renuntarea la partidul in care esti si sa-ti cauti calea proprie.. altfel in cativa ani s-ar putea sa ai exact soarta partidului respectiv, cu bune si rele, dar fara sa reusesti sa faci sa conteze ceea ce crezi tu.

          Dar banuiesc ca si la tine speranta moare ultima si deocamdata acolo unde te afli e inca destul de „caldut”… Sau poate-i pe dos si tie iti place confruntarea si dezbaterea aprinsa cauzata de frustrarea si lipsa manetelor cand partidul e in „opozitie”.

      • @ Flogger. Salve Magister! Intradevar merita o explicatie gestul, desi nu este primul. Prima persoana sprijinita intr-o campanie electorala a fost dl. Pambuccian si el tot independent, cvasi-independent ca sa zic asa, si el un om cu idei simple si clare.
        In privinta domnului Golban lucrurile sunt mai nuantate si voi explica de ce.
        RoMilitary este un site modest, produs de oameni modesti. Noi n-am spus niciodata ca am conta, ca am cunoaste pe nus cine, ca am avea fan-cluburi prin orasele si satele Patriei, dar…
        Odata cu lansarea acestui site discutile publice despre Industria de Aparare au devenit mai ample, mai profunde si cateodata mai consistente. Problemele acestei industrii au ajuns – si noi odata cu ele – in fata Comisie de Aparare, DpA, Comisia Encutescu si crede-ma materialele discute in aceste institutii erau semnate de Marius si de mine.
        Nici dracu nu se gandea la SAUR 2 pe 1 decembrie, dar cu fix o saptamana inainte, la 0200AM am primit un SMS: „Am reusit, MApN-ul a invitat SAUR 2 la parada!” Putin lucru?! Poate… Ce am facut noi pentru acest lucru?! Evident…ne-am rugat 🙂
        De SAUR 2 nici macar nu prea se discuta, astazi este destul de cunoscut si ne contram pe detalii tehnice, ceea ce, trebuie sa recunosti, este un mare pas inainte. Iar SAUR 2 va intra in dotare, zic io.
        Nimeni nu stie ce este si cu ce se mananca TR -85M2 pana asta-vara si din pacate nu se mananca cu nimic deocamdata.
        Acesta foarte scurta insiruire are ca scop o definirea a mentalitatii nostre, care s-ar traduce prin Puterea unui singur om, puterea unei idei!

        Daca un site modest al nimanui, fara nici o relatie, fara nici o „sursa”, fara nimic si nimeni in spate, poate face cateva lucruri ca cele enumerate mai sus, atunci noi cei de aici credem cu tarie ca solutie vine din mobilizarea individuala in jurul unor idei comune. fara interse materiale, fara interese politice.

        Nu-l cunosc personal pe domnul Golban, dar l-am citit serios si pana una alta este alta specie decat politrucii care sunt astazi „demnii” nostri reprezentanti politici.

        Asadar un om este mai important decat o armata!
        🙂 Adavarat ca mai conteza si cum se numeste acel om…
        „Sa-ti fie frica de raul care zace in bunele tale intentii…” Bre dau o bere mare-mare pentru cine poate sa-mi spuna cine a spus asta…

        • Ce scrii este fix și eggzact ce cred eu. Anume că se pot face multe din afara cercului. Chestiunea cu cine trebuie se referă la atceva, după cum cunoști și matale. Nu discut despre acel aspect, dar revenind la oile noastre trebuie să opinez că discutăm de aceeași demagogie – cu o altă față.
          Sunt convins că „textele” domniei sale, prezentate și susținute de voi, sunt doar texte. Nu pot fi convingătoare, în absența unei logistici și planificări reale, or asta însemnează că nu aduc nimic bun sau util problemelor noastre, probleme subliniate aici în repetate rânduri. Nu crezi?
          În fond toți suntem în aceeași barcă și trebuie făcut ceva real, concret, nu doar slogane.

          • Ei prietene aici trebuie sa fac un pas in spate si sa spun ca desi ma pricep ma MK politic, nu stiu mare lucru despre ce inseamna aceste „logistici și planificări reale”, pentru ca chiar nu stiu, insa noi incercam sa facem ceea ce credem ca este bine…

            Personal insa cred mai mult intr-un om neinregimentat, decat intr-un partid, iar daca peste 4 ani vom avea macar 4-5 independenti adevarati in Parlament eu as fi destul de multumit, pt ca stiu mult prea bine ce inseamna un partid, cum se castiga alegerile si mai ales cum se face o campanie electorala pe bani multi. Am participat, in tinerete 🙂 , la o astfel de campanie.
            iar pana la urma trebuie sa incercam si ceva nou, fiecare pe limba lui, macar de ne-am intalni candva intru atingerea aceluiasi scop.

    • Io pe gsg nu-l sustin ca sigur e corupt, sau macar usor coruptibil! Il simt din vorbe 🙂 😉 , si nu cred ca va imparti cu noi …prada!

      • Ha ha haha haaaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

        Bre, matale ai probleme majore 😉 cu simturile 🙂 🙂 !!
        „Corupti sau usor coruptibili” ati ramas voi acolo 🙂

        Bre, io sunt plecat din tara si nu ma mai intorc!
        Asa ‘cacan-didatura’ mea, si la misto, e un nonsubiect si un nonsens…
        Din grupa mea s-au tirat majoritatea, oricum din cei buni cred ca suta la suta 🙂

        Pe de alta parte se pare ca nea Ghiolban ala, la care va place s-o #### acuma, ca e mai finutz si e mai asa mai prin batista 🙂 🙂 🙂 , este foarte potrivit sa va reprezinte 🙂 🙂

        „daca peste 4 ani vom avea macar 4-5 independenti adevarati in Parlament eu as fi destul de multumit”

        Bre, aia 4-5 vor fi 4-5 perle intr-un ocean de rahat. AdiCACAntitate neglijabila 🙂

        Mai asculta-l pe nea Flogger ca e mai batran, e mai zburat, e mai umblat si stie despre ce vorbeste 🙂

        Voi de fapt acuma continuati sa visati Multiroale 🙂
        Multiroale pe caaampiiii, hai sa le-adunaaaam cooopiiii!

        • GSG9,
          ti-am spus ca ai o problema cu modul pozitiv in care ar trebui sa prezinti mesajele, si de-aia tocmai ai fost editat.

          Partea cu cantitatea neglijabila uneori e infirmata de omul care sfinteste locul. Asa or mai gandit si altii in trecut si or avut surprize. Amu’ daca asta-i la moda prin Irlanda, sa stim si noi… probabil se asteapta la cantitati ne-neglijabile de emigranti.

          Da, eu inca mai visez multiroale pe campii, la investitii in Romania, la dezvoltare, pentru ca daca renunt la asta, renunt la viitorul copilului meu aici, in Tara.

          Si poate ai inteles bine de asta data, noi te votam, dar cu 2 conditii: sa revii in tara si sa prezinti mai pozitiv. Altfel n-ai nici o sansa… decat sa ramai unde esti acum 🙂

        • Cei care viseaza misca lumea, iar puterea unui singur om este devastatoare. Nimic in lumea asta, de la revolutii politice sau economice la razboaie nu au pornit de la mase, ci de la un singur om, cel mult un grup foarte restrans.
          Cand toti vom avea gura inchisa, abia atunci vom fi terminati…
          Spaima sistemului este „lupul singuratic”, omul cu idei, iar frisca de pe prajitura manipularii -multimea de oameni in care toti gandesc la fel.
          Frica cea mare partidelor din Romania, si nu numai, este independenta economica individuala, obisnuinta de gandi si actiona singur si bineinteles „visatorii”, aia care tot le repeta ca se poate, ca sunt solutii, etc…
          Stiu asta pt ca am lucrat in sistem!

      • @Marius Zgureanu
        „dar cu 2 conditii: sa revii in tara si sa prezinti mai pozitiv.”

        Bre, ne cunoastem in spatiul asta virtual de cel putin vreo doi ani…

        Eu nu-ti scriu aicea mesaje electorale…pozitive…

        Eu nu va scriu ce v-ar place sa auziti, asta face nea doctorul ala in economie acuma si ati cazut toti pe spate 🙂

        Eu scriu ce imi trece prin cap, nu va place, editati, no problemo.

        Nu ma prezint „mai pozitiv” pt ca nu candidez la nimica…

        Daca plec de aici plec in alta zona, poate de plictiseala eventual.
        Romania nu-mi ofera decat coruptia si usoara coruptibilitate despre care povestea GeorgeGMT in simtirile 😉 sale.

        @George GMT
        „Cei care viseaza misca lumea, iar puterea unui singur om este devastatoare.”

        Cei care viseaza ceva CONSTRUCTIV misca lumea.
        Cei care viseaza doar viseaza.

        Si aia care viseaza ceva CONSTRUCTIV misca lumea doar daca au sansa.
        Au nevoie de sansa si de o conjunctura favorabila ca sa miste ceva.
        Practic trebuie ca lumea sa doreasca in acel moment ceea ce viseaza ala.

        „puterea unui singur om este devastatoare” functioneaza intr-o dictatura si cu multa prostime/ticalosime care il urmeaza.Poti sa spui mai bine ca puterea prostimii si a ticalosimii este devastatoare…
        S-a vazut la al treilea Reich ce inseamna sa te dai pe mana unui om si nu cred ca lumea civilizata mai este interesata de astfel de experiente.

        Acum degeaba-l mai visati pe Stefan, pe Tepes si pe Mihai.
        Sistemele politice din UE nu mai permit astora sa-i taie cu sabia la betie, sa-i traga in teapa si sa-i cheme sa le dea banii inapoi si dupa aia sa le dea foc.

        Daca voi credeti ca unul, doi, trei independenti vor schimba ceva…ma rog, fiecare are dreptul la o parere…

        In cazul asta concret, in primul rand omul asta candideaza pt PE si nu pt Parlamentul Romaniei, asa ca sansele sa schimbe ceva in Romania sunt practic NULE.

        Dupa aia un tip care sa se duca acolo si sa dea din gura cu „Germania sa ne dea banii inapoi”, „Franta sa taca din gura pt ca bunastarea ei se bazeaza pe faptul ca noi suntem piata lor de desfacere” si „sa fim tratati ca parteneri egali” cu Germania sau Franta, prostiile astea date pe gura acolo nu ne-ar face decat rau…

        Va vor trage aia cateva vanturi de va veti inverzi toti acolo…

        Eu nu cred ca individul este suficient de tampit ca sa spuna acolo asa ceva.
        Furajele astea electorale sunt doar pt bovinetul local, odata la 4-5 ani, cand sunt alegeri.

        Ca sa le rumegati linistiti si dupa aia sa asteptati sa se materializeze ceva, asta e o problema de perceptie a realitatii la voi doi.

        Amandoi ati face bine sa va intalniti cu cineva care mai are access la politica mai „inalta”, sa va explice daca este dispus cum functioneza lucrurile. Pt ca din ce ma dumiresc eu acuma nu prea le intelegeti.

        Sau studiati cu atentie sistemul politic si legislativ, asa cum a fost el tunat ca sa impiedice initiative d’astea si ce posibilitati de aparare are systemul impotriva unor accidente de politicieni independenti care viseaza altceva decat systemul. Sistemul si partidele politice au mijloace de combatere eficienta a „lupilor singuratici”.

        Daca vreti sa schimbati ceva trebuie sa intrati in sistem si sa schimbati sistemul din interior, pt ca din afara nu veti schimba nimic. Atunci cand se va ajunge la o masa critica in sistem a celor care vor schimbarea, atunci se va schimba ceva.
        Sa vrei sa schimbi sistemul din exterior e ca si cum ai studia compozitia solului Selenar de pe Marte…

        Va repet umila mea parere, absolut neconstructiva si eminamente nepozitiva. Si in plus si din afara tarii.

        Nu faceti bine ca aduceti prea multa politica in spatiul asta!
        Si ca promovati concret niste candidati.

        O sa evit topicurile astea de acum incolo…

        • Oleaca offtopic si imprastiat se leaga ele cumva…

          Despre pesimismului lui gsg…

          Lumea te caracterizeaza „pesimist”, eu te-as caracteriza „prea lucid”.
          Singura diferenta de viziune dintre noi e ca tu pare ca vezi problema exclusiv la romanashii care ne conduc. Eu consider ca principala problema o reprezinta pierderea suveranitatzii restul fiind doar cauze ale acestei probleme. Romanashii corupti si incompetenti care ne conduc sunt doar o perdea de fum pentru adevarata problema.

          Despre solutzii..

          Din cauza asta cred ca nici solutziile graduale nu mai sunt o sansa. Singura sansa reala o reprezinta o revolta generata de foame, foame care va veni cu siguranta. Atunci daca aia din fruntea valului de maimute trepanate si infometate vor avea o intelegere reala a lucrurilor va fi o sansa daca nu… game over! Pentru ca in sec XXI sistemele de orice fel nefunctionale nu vor mai supravietui in forma lor actuala.

          Despre reforma justitiei…

          Povestea cu reforma justitiei e o doar o poveste. In realitate suntem prinsi intr-o dialectica hegeliana… teza romanii coruptzi si primitivi care ne conduc; antiteza: strainii privati corecti si moderni sinteza; sinteza: crearea unui sistem politienesc represiv favorabil capitalului corporatist strain care va transforma Romania intr-un lagar de munca ieftin.

          O reforma a justitiei adevarata il baga la bulau pe Nastase pentru afacerea Petrom nu pentru niste termopane. Dar asta insemna sa aduca in lumina justitiei deputati senatori si oficiali straini. Iar un astfel de proces necesita sa fii stat suveran ceea ce noi nu suntem.

          Despre Golban…

          Golban e partial o solutie ANTI SISTEM. Unii il vad independent ca li se pare mai usor de rumegat dar in realitate omu e complet rupt de sistem iar ideile dansului se lovesc flagrant cu ideile sistemului… si nu vorbim de principii abstracte ci de o suma foarte mare de bani.

          Dupa primele luari de pozitie am crezut ca o sa se calmeze dar tipul a inceput sa aprofundeze problema si sa trimita scrisori la diverse centre decizionale de pe afara si din tara. Faptul ca l-a sunat Gelu Voican Voiculescu si i-a zis sa se calmeze spune ca sistemul se simte un pic in corzi.

          Cum am mai zis nu ma astept sa faca din rahat bici dar in mod cert e un mic pas inainte. De aia am si zis ca vom ramane cu circul.. dar MACAR AM INCERCAT CEVA si noi astilalti care nu suntem corupti sau prosti.

          Din cauza asta l-am si caracterizat ca un Don Quijote de inceput de sec XXI.

          Situatia e atat de maro ca „implicarea politica” limitata a celor de pe blog e un compromis rezonabil chiar daca rezultatul va fi neglijabil.

          • Corect Watcher, foarte bine sintetizat.
            N-ai grija, noua ne place si dl GSG9, doar ca mai derapeaza uneori cu limbaju’ 🙂

          • @Watcher

            Bre,
            Luciditatea e tot ce am…

            In rest sunt sarac si nu-mi pasa 🙂 , muncesc cu capu’ pt un salariu…

            „Singura diferenta de viziune dintre noi e ca tu pare ca vezi problema exclusiv la romanashii care ne conduc. Eu consider ca principala problema o reprezinta pierderea suveranitatzii restul fiind doar cauze ale acestei probleme. Romanashii corupti si incompetenti care ne conduc sunt doar o perdea de fum pentru adevarata problema.”

            In viziunea mea Tara nu este ocupata cu tancurile, Predators sau Apacheurile ca in AStan sau cum a fost in Irak…

            Tara a fost inchinata de „Romanashii corupti si incompetenti care ne conduc”.
            A fost inchinata cu conditia sa fie lasati in pace sa fure si sa stapaneasca pe tarlaua lor. A fost inchinata datorita ‘coruptiei si usoarei coruptibilitati’, cu asta ne-au dat-o in gura, asta este punctul slab si a fost bine speculat. Alt punct slab ar fi dezbinarea care ne caracterizeaza.

            Astia alesi fura, platesc tributul si toata lumea e multumita, chiar si prostimea cea multa e multumita daca mai primeste 100 de lei la pensie plus circul de rigoare…

            Daca vrei sa schimbi asta, trebuie mai intai sa le schimbi slugile de la conducerea Tarii.
            Si macar sa imbunatatesti un pic sistemul (daca nu reusesti sa-l schimbi cu totul, ceea ce este putin probabil).

            Daca le schimbi slugile din varful piramidei deja le-ai mai taiat un pic macaroana.
            Mai greu sa justifice acuma (desi nu imposibil, vezi Iugoslavia) atacurile aeriene si invaziile cu tancurile pe aicea, suntem totusi in UE si NATO, nu suntem Lybia.

            Acum atacurile in UE sunt economice si politice, punctul nostru slab fiind oamenii si sistemul politic corupt.

            Pe deoparte probabil ca daca nu ne inchinam si nu le dadeam petrolul, aurul (99.99% din aurul nostru fizic este depozitat in bancile lor – adu-ti aminte cum domnitorii trebuiau sa-si trimita fiii ca garantie la Inalta Poarta) si gazele in mod sigur Romania ar fi avut soarta Iugoslaviei atunci cand a cazut blocul militar din care faceam parte…si faptul ca le-am dat petrolul, gazele si aurul este un mult pret mic pt supravietuirea neamului…

            Mai incolo, daca om avea oamenii, daca om prinde conjunctura si daca om avea si ceva sansa, poate ne-o fi mai bine…

            Problema momantan este ca ramanem blocati in zona gri, daca momentan pericolul extern poate este mai scazut, astia de la putere par relaxati si se fura pe intrecute, in loc sa faca pasi concreti pt refacerea suzeranitatii Tarii dupa care suferi matale.

            O alta ‘revolutie’ nu cred ca va schimba mare lucru, maimutele trepanate care vor veni dupa astia vor repeta toti pasii din ultimii 24 de ani si vor inchina tara la randul lor…pt ca masele sunt indobitocite si pt ca mentalitatile celor care vor lua puterea sunt apropiate de ale celor care o detin momentan.

            O alta revolutie acuma numai ne-ar pune intr-o situatie si mai vulnerabila in raport cu puterile externe care-si fac meandrele pe la noi. O sa ajungem probabil ca Lybia, sparta nu in triburi ci in Principate. Ungurii si rusii de-abia ne-asteapta la cotitura!! Si nici germanii, francezii si americanii nu ne sunt prieteni…

            Ce rezultate anti-sistem va avea omul ala…om vedea, parerea mea este ca sistemul este mult prea bine tunat ca sa se apere la atacuri razlete din exterior.

            Practic nici nu stiu ce ar merge acuma…

            Distrugerea sistemului asa idiot cum este ne-ar pune intr-o situatie nasoala.

            Cu doi oameni si mai ales din exteriorul sistemului nu cred ca ai sanse sa-l schimbi in mai bine.

            Si atunci nu-ti ramane decat sa incerci sa imbunatatesti „care este” fara a mai visa la oameni noi si providentiali, nu-l mai asteptati pe Isus CA NU MAI VINE!

            Sistemul actual trebuie FORTAT cumva sa se miste! Care este solutia pt asta…that’s a trillion dollar question…

            Nu mai visati oameni noi providentiali si nici revolutii.
            Cu astia ‘care este’ trebuie miscat, ca altii NU AVETI.

            Astia ‘care este’ trebuie cumva fortati sa se miste in folosul comun.

            Sistemul nu este compus numai din Ponta, Basescu, Antonescu, Udrea si alte personagii…

            In sistem sunt peste un milion de oameni sub ei.

            La aia trebuie lucrat, la nivelul ala, aia trebuie facuti sa constientizeze niste lucruri si sa forteze sa se miste in directia corespunzatoare! Pt asta trebuie ajuns la o masa critica de oameni din sistem care vor schimbarea in bine.
            E greu, stiu…

            Altfel din exterior cu doi independenti anti-sistem sau cu maimutele trepanate revolutionare nu faci nimicutza.

            • „Si atunci nu-ti ramane decat sa incerci sa imbunatatesti “care este” fara a mai visa la oameni noi si providentiali, nu-l mai asteptati pe Isus CA NU MAI VINE!”

              Vine bre ca asa a promis… Dar mi-e ca daca vine… nu are cine sa il intampine ca suntem prea ocupati.

              „Sistemul actual trebuie FORTAT cumva sa se miste! Care este solutia pt asta…that’s a trillion dollar question…
              Pt asta trebuie ajuns la o masa critica de oameni din sistem care vor schimbarea in bine.”

              Uite bre ca poti sa fii si pozitiv si constructiv…

              ACU AVEM PROBE 😀

  32. dar despre nationalism crestin ce parere aveti? gen ideile lui tutea eminescu nu ma refer la extrema dreapta

    • Marius Zgureanu

      Tocmai aceste idei i-au inspirat pe legionari alaturi de credinta, si asta face diferenta dintre legionari si fascisti/nazisti.

  33. NU stiu de ce trebuie sa ne luam in bete cu nemtii si incerc sa imi dau seama. Nu i-am auzit ca vor sa fie imparatii Romaniei, glumesc. Dar in fapt nu cred ca vre-un neamt ar veni aici sa imparateasca cum nu ne-am duce noi in Africa. Deci inseamna ca ei vor acces de la distanta la resursele noastre. Acum apar mai clar intentiile ca se zic asa ale „parsivilor”:). MMm incep sa inteleg mai bine. Asta inseamna defapt colonie. Bun ce este de facut? Pai in primul rand dupa cate vad totul tine de noi. Oameni de calitate la conducere. Inamicul ca de obicei este in interior :). Si cum vedem un om de calitate ???/ Cum il recunoastem? Pai cand o sa aibe in program lucrui practice: cresterea fondurilor pentru cercetare, oprirea defrisarilor, eradicarea TBC-ului, securizarea alimentatiei populatiei, scaderea factorilor poluanti in orse prin implemetarea unui sistem de urmarire si control a acestora, stoparea desertificarii, refacerea statiinilor balneo climaterice, a cailor ferate etc etc. De ce nu are nimeni in program: scaderea costurilor si a facturii la curent, la caldura si apa calda sau program de dezvoltare a unui nou sistem de energie nepoluant si regenerabil? Pentru ca daca ar fi asa nu am fii in Romania 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *