V-247 Vigilant

V-247 Vigilant

Bell nu se lasa si tine cu dintii de clientul sau principal – USMC, caruia deocamdata ii vinde AH-1Z si UH-1 Venom. Mergand pe ideea ca un client nu-l lasi din mana, Bell a venit cu ideea unei noi drone dedicate Infanteriei Marine americane si care ofera o mobilitatea foarte buna, putand fi folosita de la bordul navelor, dar poate ambarca si o incarcatura de lupta semnificativa.

V-247 Vigilant este o drona “tiltrotor” capabila sa decoleze/aterizeze vertical, pe principiul deja cunoscut si folosit de V 22 Osprey.

Poblema USMC consta in faptul ca ea nu dispune de drone mari si cu raza lunga de actiune asa cum are aviatia: MQ-9 Reapers sau MQ-1 Predators, dispunand in prezent doar de drone mici, cu autonomie redusa si fara posibilitati de inarmare, precum RQ-7 Shadow de la Textron sau Insitu RQ-21A Blackjack de la Boeing.

Deocamdata Bell nu a gasit un motor care sa satistfaca nevoile de raza si incarcatura ale dronei dar compania este optimista.

In linii mari Vigilant dispune de cale interne pentru armament, o grinda centrala pentru incarcaturi externe, plus ca poate prelua si cate doua incarcaturi sub fiecare aripa. Pana acum se stie ca drona va putea folosi AGM-114 Hellfire si JAGM, dar structura exacta a armelor care vor fi integrate ramane la latitudinea US Marines Corps.

GeorgeGMT

7 comentarii:

 1. Nu-i bai, daca nu reuseste Bell sa le ofere ceva competitiv, vine ARCA Space Corporatin USA si le ofera o gama larga de drone de tot felul. Vine si cu skateboard electric la pachet. Cand nu mai au baterie sa zboare, o iau inot sincron prin marile si oceanele lumii.

  Ajung la destinatie cu doua secole intarziere, exact ca Romania din care ei au emigrat si de care nu mai vor sa auda! 🙂

 2. La ARCA nu au finantari, sau finantarile private sunt cu taraita. Nu e constructiv sa-i luam peste picior, fata de stat, statul degeaba astia macar au inceput ceva…
  Aia omologii de la stat ROSA agentia asa zisa spatiala romana ce bezela mai coc ? Chiar nimic nu am auzit cu exceptia unor deplasari la conferinte.

  • Stai linistit, ca eu mult timp am crezut in ei, sustinundu-i si certandu-ma cu multi pe aici si in partea cealalta pentru ei…..iar intr-un final au ajuns sa ma repeada daca ii intrebam despre proiectele de care nu mai suflau o vorba. La inceput am crezut ca este comunicare defectuasa, insa am realizat ca nu-i chiara asa…era o strategie binedefinita de pradare a naivilor care cotizau benevol, in evidenta nestiinta de cauza, sperand in dezvoltarea aerospatiala privata romaneasca.

   Doar gogosi….cand au ajuns la fundul sacului si nu-i credea nimeni, si-au luat bajajele si au plecat. Precum tiganul cu cortul, la furat in alta parte, acolo unde nu-i cunoaste lumea! Or sa anunga si aia sa se spele cu ei pe cap. Deja au trecut la fabricat skateboard-uri electrice, lasand pentru cine stie cand avioanele supersonice, dronele si rachetele orbitale. Programul spatial al Romaniei….un mare fassss….made by ARCA Space.

   Cat despre ROSA….alti hoti, de data asta pe banii statului!

 3. cite jucarii zburatoare le mai trebe USMC`ului?
  au probleme cu V-22, cheltuie 232m pe doua prototipe de CH-53K

  http://www.upi.com/Business_News/Security-Industry/2016/09/26/Sikorsky-receives-232-million-King-Stallion-helicopter-contract-modification/9051474893597/

  plus povestile nemuritoare pe care le au cu F-35B`ul..
  nu serios, nu mai au nevoie de nave, tancuri, artilerie noua, doar zburatoarele astea le mai lipsesc?

  http://breakingdefense.com/2016/08/meet-bells-x-247-armed-tiltoror-drone-for-marines/

 4. Interesant acest tip de drona dar propabil o sa aibe aceeasi mentenanta costisitoare ca si fratele mai mare. Trebuie o analiza foarte serioasa a costurilor reale pt. ca ideea de a avea o drona relativ mare si de atac care sa poata decola/ateriza aproape oriunde este foarte seducatoare.

  Este pe lista mea de urmarit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *