Viitorul sistem de supraveghere militara SUA. Dronele vin acum in roiuri!?

O insecta mica sau un tantar peste ureche in acest moment poate fi doar enervant, in curand armata SUA va avea in dotare un soi de micro drone ce actioneaza ca un roi.

Dronele vor functiona cu sau fara supraveghere umana directa, cercetatorii dezvolta tehnologia mimarii naturii pentru crearea unui camuflaj perfect.

Universitatea din Pennsylvania a arata o retea de 20 de rotoare nano-quad perfect capabile de zbor agil, gata sa desfasoare operatiuni in medii ostile.

Dronele actuale nu dispun de manevrabilitate si nu sunt capabile de aterizari precise sau zbor in viteza. Armata spera ca intr-o zi va putea folosi avantajul tactic al dronelor in razboi sau pentru salvarea vietilor in caz de catastrofa.

Acestea pot fi utilizate mai ales pentru transmiterea informatiilor in timp real din zonele fortificate, pesteri si buncare: numarul inamicilor, pozitia acestora si tipul de armament utilizat.

In ceea ce priveste scopurile civile, tehnologia ce se bazeaza pe anatomia insectelor, va permite cautarea victimelor prinse in daramaturi, sau locuri greu accesibile.

In incercarea de a crea astfel de dispozitive, oamenii de stiinta au apelat la examinarea unor animale ce au trait cu mult timp in urma, care au evoluat pe parcursul a milioane de ani.

Departamentul de Aparare SUA si-a indreptat atentia catre acest tip de tehnologie cu multi ani in urma. Inca din 2007 Guvernul american a fost acuzat de crearea in secret a unor micro-spioni robot ce mimeaza zborul unor libelule.

In 2008 US Air Force a prezentat un soi de roboti spion „tiny as bumblebees” ce nu puteau fi detectati atunci cand zburau in cladiri pentru compromiterea unor atacuri teroriste.

SUA nu este singura tara ce se afla in dezvoltarea micro-dronelor ce imita natura, alte state ce se afla in cursa cercetarii unor proiecte similare: Franta, Olanda si Israel.

Russia Today

Nero Flash

3 comentarii:

  1. Se combate cu un stol de pasarele lihnite de foame din subordinea directiei de contrainformatii. Or sa aibe indigestie si gainatul ruginit dar se scapa astfel de musca curioasa!

  2. Daca ar fi de diamant un roi de cateva zeci de tantari de diamant ar putea transforma orice taliban in mancare de pisici.

  3. Cred ca ar fi bun si la starpirea sobolanilor.Tantarii intra dupa ei in gauri si ii injecteaza cu o substanta letala. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *